In Nederland is hij controversieel, maar Wilders is onze enige WERELDBEROEMDE politicus

Toen Geert Wilders mocht aanschuiven bij De Telegraaf om de krant van de dag te maken kwam daar veel internationale pers op af. Niet verrassend. Hij is in de rest van de wereld namelijk veruit onze bekendste politicus.

Na Willem van Oranje heeft Nederland eigenlijk geen echte wereldberoemde politicus gehad. Die eer hebben we nu gelukkig wel: Geert Wilders is overal en nergens bekend. Waar je ook gaat, iedereen kent Wilders. In Groot-Brittannië, Turkije, Duitsland, Amerika, Australië en Japan.

Werkelijk iedereen kent Wilders.

Voor De Telegraaf komt dat blijkbaar als een enorme verrassing. Hoe anders te verklaren dat die krant vandaag toch enigszins verbaasd reageerde op het feit dat de internationale pers geen genoeg kon krijgen van de PVV-leider?

Je hoeft het niet in alles met Wilders eens te zijn om te begrijpen dat qua bekendheid en invloed in de rest van de wereld, geen andere Nederlandse politicus bij hem in de buurt komt. Niet alleen nu, in 2017, maar eigenlijk de afgelopen decennia. Misschien zelfs honderden jaren. De enige die bij Wilders in de buurt komt qua bekendheid was en is Willem van Oranje. Ja, zo ver moeten we teruggaan om een vergelijkbare Nederlandse politicus van faam te vinden.

Of je Wilders nou steunt of niet, dat is toch wel iets om rekening mee te houden en eigenlijk ook gewoon om trots op te zijn. Als Nederlanders nemen we vaak de leiding in internationale ontwikkelingen. Dat deden we qua tolerantie en multiculturalisme, en nu doen we dat weer met patriottisme, euroscepticisme en kritiek op massa-immigratie.

Geen wonder dat de rest van de wereld met ons meekijkt én buitengewoon geïnteresseerd is in de verrichtingen van Wilders.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

16 reacties

 1. Ome Ga

  Toch, ik vind dat Wilders de schuld van alles is.
  Van de ellende nu met de islam, en vluchtelingen.
  Van de problemen bij pensioenen.
  Van de Titanic.
  Van de kruisiging van Jezus Christus.
  En overal eigenlijk van.

  1. Syntha

   Grapjas…:-)

  2. Adriaan

   @Ome Ga, prachtig en eigenlijk ben je daar best blij mee.

 2. Ni28

  Voor de meesten in het buitenland toch alleen maar sensatie drift.

 3. Seneca

  Een profeet in eigen land wordt nooit geeerd.

 4. HaZ

  Is meer in het verlengde van Trump, pers smult nu eenmaal van actie=reactie.

  1. Adriaan

   Kleine correctie: Trump is het verlengde van Wilders.

 5. Anna

  Wilders is de enige die de feiten aan de orde brengt. Alle andere partijen willen de feiten niet benoemen en onder ogen zien.
  In 2060 zullen de DENK salafisten en Broederschap de meerderheid in ons Parlement vullen.

  1. Anna

   Elsevier Syp Wynia Nederland in 2060 circa “30 miljoen inwoners en een derde moslim”. ” Nederland ARMER,VOLLER en ISLAMITISCHER”.
   In Parlement zullen salafistische en moslimbroederschap van DENKs ideeën zich flink uitbreiden. Maar volgens alle partijen is de islam “geen enkele bedreiging voor Nederland”.

   1. nick

    @Anna, idd een goed en verhelderend artikel maar toch denk ik dat heel veel mensen ontgaat wat deze getallen werkelijk betekenen. Als ze het wel begrijpen zouden ze nooit ook maar overwegen op een van de ontkennende en geen antwoord hebbende kartel partijen te stemmen.

    30 MILJOEN in ons kleine landje, dat past niet en Wie gaat dat betalen, onmogelijk!!!

    Misschien kan dit filmpje helpen om te laten doordringen wat de gevolgen en de onmogelijkheid is van de massa immigratie. Kijk en verbijster je!!

    https://www.youtube.com/watch?v=LPjzfGChGlE

    1. JackyH

     Iedereen heeft dan een staanplaats.

    2. Sniper666

     @ nick

     GOED filmpje.

 6. Ome Ga

  Hij is idd wereldberoemd als zelfs de linkse, vooringenomen arrogante BBC niet om Geert heen kon;
  https://youtu.be/cSe0HD6bzqY

 7. nick

  Wilders is controversieel gemaakt door zijn machtswellustige collega’s omdat hij de waarheid spreekt, gelijk heeft en een vooruitziende blik heeft.

  Hij was en is zijn tijd ver vooruit! En ja, dat is dus weer Nederland die voorop loopt in de wereld. Te hopen dat er steeds meer mensen er voor uit durven te komen dat Wilders gelijk heeft en alleen zijn grote partij op dit moment ons land uit de prut kan trekken.

  Trap niet weer in linkse fantasten en machtswellustelingen als een Rutte , Buma en Pechtold! gebruik gewoon je gezonde verstand.

 8. Bes Tolen

  Alleen de islam heeft toekomst. Die ideologie past door het harde absolute karakter het beste in de komende tijd. Dat begrijpt het Vaticaan ook en die heeft haar tactieken er al grotendeels op afgestemd. Het Vaticaan wil zich zelf redden en daar is de godsdienst een dienstbaar middel toe. Dat vereist aanpassing en omvorming. Achterliggend zijn er de R.k. hoog aristocratische families in Europa en oligarchisch ingestelde families in de werelddelen Europa en Amerika, die zich willen redden. Van die kant zal de Europese bevolking geen steun krijgen. Het is altijd al op deze wijze gegaan. Alleen staat nu het voortbestaan van die bevolking volledig op het spel. Gerekend huidige politiek is alleen onderwerping de enige mogelijkheid. De oorzaak van de komende ellende ligt in de enorme bevolkingstoename, die er aan komt. Regelrecht geëxtrapoleerd vanaf 1935 zou dat einde 21ste eeuw alleen al acht miljard inwoners in Afrika opleveren. Die bevolkingstoename eist grote inlevering op vrijheden en bestaansrecht. Voor velen zal dat volledig zijn of te wel hun aanwezigheid zal rechtens (!) ongedaan worden gemaakt. Hier past barbarisme op en die zal zich volgens vaste wettelijke lijnen laten gelden. Volgens die vaste lijnen zullen de gewone Europeanen geen rechten hebben en dus worden uitgeroeid.
  Overigens bestond in de Sovjet Unie al zo’n systeem. Het is al in 1919 ontworpen, er kwam een rangorde van etnische groepen (de 71 grootste van zo 140) van meer rechten tot minder rechten. Ik zal er niet diep op in gaan. Het heeft niet tot volledige uitroeiing van de etnische groepen met de minste rechten geleid (door vanaf het begin etnische tegenstellingen binnen de macht) maar wel tot veel doden onder een aantal van die groepen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.