In Nederland is hij controversieel, maar Wilders is onze enige WERELDBEROEMDE politicus

Geen categoriemrt 05 2017, 16:00
Toen Geert Wilders mocht aanschuiven bij De Telegraaf om de krant van de dag te maken kwam daar veel internationale pers op af. Niet verrassend. Hij is in de rest van de wereld namelijk veruit onze bekendste politicus.
Na Willem van Oranje heeft Nederland eigenlijk geen echte wereldberoemde politicus gehad. Die eer hebben we nu gelukkig wel: Geert Wilders is overal en nergens bekend. Waar je ook gaat, iedereen kent Wilders. In Groot-Brittannië, Turkije, Duitsland, Amerika, Australië en Japan.
Werkelijk iedereen kent Wilders.
Voor De Telegraaf komt dat blijkbaar als een enorme verrassing. Hoe anders te verklaren dat die krant vandaag toch enigszins verbaasd reageerde op het feit dat de internationale pers geen genoeg kon krijgen van de PVV-leider?
Je hoeft het niet in alles met Wilders eens te zijn om te begrijpen dat qua bekendheid en invloed in de rest van de wereld, geen andere Nederlandse politicus bij hem in de buurt komt. Niet alleen nu, in 2017, maar eigenlijk de afgelopen decennia. Misschien zelfs honderden jaren. De enige die bij Wilders in de buurt komt qua bekendheid was en is Willem van Oranje. Ja, zo ver moeten we teruggaan om een vergelijkbare Nederlandse politicus van faam te vinden.
Of je Wilders nou steunt of niet, dat is toch wel iets om rekening mee te houden en eigenlijk ook gewoon om trots op te zijn. Als Nederlanders nemen we vaak de leiding in internationale ontwikkelingen. Dat deden we qua tolerantie en multiculturalisme, en nu doen we dat weer met patriottisme, euroscepticisme en kritiek op massa-immigratie.
Geen wonder dat de rest van de wereld met ons meekijkt én buitengewoon geïnteresseerd is in de verrichtingen van Wilders.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten