Kees van der Staaij ligt er niet wakker van het Carré-debat te hebben laten schieten: “Mwoah, ik heb niets gemist”

Niet alleen politieke commentatoren maken gehakt van het zondag gehouden Carré-debat, ook lijsttrekkers die er niet bij waren halen er zonder al teveel zorgen hun schouders voor op.

Bij het Carré-debat op RTL4 afgelopen zondag mochten de lijsttrekkers van de acht grootste partijen wederom met elkaar in debat. Niet present waren ChristenUnie-voorman Gert-Jan Segers en SGP-leider Kees van der Staaij, vanwege de voor veel christenen zulke belangrijke zondagsrust.

Maar dat betekent niet dat de laatstgenoemde gereformeerde politicus zich afzijdig houdt. Bij Pauw & Jinek kondigde Van der Staaij al aan zo spoedig mogelijk op maandag uit te vinden of er zogenaamde ‘game changers’ in het debat zaten. In een vraaggesprek met De Dagelijkse Standaard in Amsterdam vertelt Van der Staaij maandagavond dat hij zijn bij de NPO aangekondigde voornemen inderdaad heeft waargemaakt:

“Ik heb maandagmorgen wat nagekeken, want ik wilde mijn zondagsrust niet opofferen aan het debat. Wat ik begrepen heb is dat de game changers er niet echt inzaten.”

En vervolgens:

“Ik heb niets gemist, heb ik het idee.”

Van der Staaijs reactie op het debat was uiterst lauw, dus de SGP-leider was des te meer verrast dat zijn commentaar over het debat zo enorm populair zou blijken op Twitter. Van der Staaij besloot namelijk om half negen gisterochtend om na zo’n anticlimax van een debat nog maar eens een lans te breken voor de zondagsrust:

“Ik twitter inmiddels een jaar of zeven, maar dit bericht heeft meer likes gehad dan ooit,” aldus een enigszins verbouwereerde Kees van der Staaij. Het lijkt er dus sterk op dat de meningen van de SGP – ondanks dat ze vaak voor oubollig worden versleten – zeker nog niet moeten worden afgeschreven. Of Van der Staaij nu uitgenodigd wordt voor een debat (al dan niet in Carré), of niet.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

5 reacties

 1. Syntha

  Hele goeie reactie… En de opmerking “iedereen zou opknappen van wat meer zondagsrust” kun je op verschillende manieren uitleggen, zelfs ook op een komische manier, met gevoel voor humor.

  De zondagsrust van mij en mijn man is niet anders dan de andere dagen. Ik vrees dat die net zo rustig zijn….als er niets heftigs gebeurd tenminste, waar onze hulp bij nodig is of zoiets. Wij gaan wandelen in het bos, op visite bij de kinderen enzenz.

  Onze Zondagsrust betekent niet, dat je niets meer mag dan in huis zitten en ook niet zaterdag voor twaalven thuis moet zijn ,want dan wordt het zondag en dan mag je niet rijden, behalve naar de kerk als je het niet lopend of fietsend af kan.

  Er zijn verschillende zondagsrusten…..

 2. Syntha

  Hele goeie reactie… En de opmerking “iedereen zou opknappen van wat meer zondagsrust” kun je op verschillende manieren uitleggen, zelfs ook op een komische manier, met gevoel voor humor.

  De zondagsrust van mij en mijn man is niet anders dan de andere dagen. Ik vrees dat die net zo rustig zijn….als er niets heftigs gebeurd tenminste, waar onze hulp bij nodig is of zoiets. Wij gaan wandelen in het bos, op visite bij de kinderen enzenz.

  Onze Zondagsrust betekent niet, dat je niets meer mag dan in huis zitten en ook niet zaterdag voor twaalven thuis moet zijn ,want dan wordt het zondag en dan mag je niet rijden, behalve naar de kerk als je het niet lopend of fietsend af kan.

  Er zijn verschillende opinies over zondagsrusten…..

 3. Ni28

  Ik verafschuw de kerkelijke zondagsrust maar ook de klussende zondagslawaai.

  1. Top

   En wat te denken, van het aankomende ‘Karcher-lawaai’?

 4. Nasrani

  Mijn man! Geweldig. Ik hoop dat de SGP ook echt 4 of 5 zetels weet te halen deze verkiezingen. Dat veel Christenen de linkse CU deze keer links laten liggen en gaan voor de duidelijke anti islam partij SGP.

e-mail:

 Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.