Linkse media draaien weer op volle toeren: ‘De alt-right-beweging heeft Baudet in het zadel geholpen!’

Nu de uitslag er toch echt ligt, begint de mainstream media alweer excuses te vinden voor waarom rechtse partijen aan steun hebben gewonnen. Zou het misschien zijn omdat ze degelijke standpunten hebben? Nee joh: het is gewoon een complot van de alt-right-beweging!

Oh, wat was (het linkse deel van) de wereld opgelucht toen bleek dat de ‘extreemrechtse raspopulist’ en ‘fascist’ Geert Wilders toch niet de verkiezingen had gewonnen. Dat dat niet zou gaan gebeuren had iedereen met een minimale hoeveelheid aan politiek besef wel kunnen voorspellen, maar de politiek analysten bij plekken als de NOS, CNN en BBC zagen het als een ‘land dat de populistische stormram eindelijk tot halt heeft geroepen’. Dat de magere winst van de PVV eerder te verklaren is door het feit dat Geert Wilders gewoon een waardeloze campagne op halve kracht heeft gevoerd – mede door het gedoe met zijn beveiliging – is iets wat er natuurlijk niet in gaat bij die mensen. Het idee alleen al.

Er moet echter natuurlijk niet een té sterk beeld gevormd worden waarin de wereld van extreemrechts verlost zou zijn: wie ga je anders demoniseren? Het linkse mediakartel heeft gelukkig al een nieuw doelwit gevonden: Thierry Baudet, lijsttrekker en inmiddels ook fractievoorzitter van Forum voor Democratie, dat vanuit het niets twee zetels wist binnen te slepen. En dat hebben ze allemaal te danken aan de zogenaamde ‘alt-right-beweging’, die ook verantwoordelijk zou zijn voor de winst van Donald Trump, Brexit en alle andere dingen die linkse mensen niet leuk vinden in deze wereld. Volgens het NRC heeft deze groep door het gebruik van memes en andere ludieke internetdingetjes Forum voor Democratie op een laagdrempelige manier aan de man gebracht in digitaal Nederland, met enorm veel succes:

Op Twitter deed de beweging afgelopen maanden pogingen de mainstream kiezer te bereiken. Op het sociaal netwerk zijn tientallen accounts actief die zichzelf als ‘Dutch alt-right’ identificeren.

En natuurlijk zouden vele van die Twitteraccounts nep zijn. Nou, gelukkig zouden de lieverdjes van links dat soort dingen in ieder geval nooit in hun hoofd halen!

Maar om terug te keren naar de werkelijkheid: de overwinning van Forum voor Democratie valt natuurlijk prima te verklaren zonder er allerlei rare complottheorieën bij te halen. De belangrijkste reden blijft natuurlijk dat Nederland het inderdaad, zoals Thierry vaak gezegd heeft, zat is met het partijkartel dat elkaar altijd maar de beste baantjes toeschuift zonder dat er echte democratie aan te pas komt. En niet minder belangrijk: er is een onmiskenbare behoefte aan een nieuwe rechtse partij die als alternatief kan dienen voor de VVD van Mark Rutte, die haar rechtse wortels allang heeft doorgesneden. Tot slot: Forum heeft de campagne gewoon erg goed aangepakt, wat voor een groot deel verklaart waarom zij wél en VoorNederland niét in de Kamer terecht zijn gekomen. Beide partijen hadden uitstekende standpunten, maar die van Baudet en Hiddema wist kiezers veel beter te bereiken, en dan vooral op social media. En warempel: daar hadden ze niet eens nepaccounts voor nodig!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

45 reacties

 1. Mees

  Baudet wil in de Kamer niet achter de PVV zitten

  Hij wil niet in de rechtervleugel van de Kamer zitten. Baudet: „Forum is namelijk niet rechts. We zijn een vooruitstrevende middenpartij.”

  1. Pollewop

   Baudet links?

   Whoehahaha

   1. Christian Wouters

    Het nieuwste links is rechts. Heel leuk. De achterlijken van links lopen weer achter de feiten aan. Net zoals ze achter hun inferieure levens aanlopen. Whoehaa voor de linkse zelfmoordgolf.

    Morgenavond zelfmoordlezing op crematorium Westerveld van Joost Zwagerman.

    De trap mensen, de stoel. Veel beter dan de trein.

    Whoehaa.

   2. swetsnek

    Moet jij niet nodig iemand vermoorden linkse klootviool

 2. Wim

  Maar wie heeft de PVDA naar de knoppen geholpen.
  .

  1. Christian Wouters

   Het populisme heeft de bloedtoevoer naar de PvdA weten te stoppen. Waarna de reus op lemen voeten omviel en iedereen op het lijk danste.

   1. Pollewop

    Het populisme heeft de bloedtoevoer naar Groenlinks, PvdD, DENK en D66 geopend waarna deze partijen ferm groeiden.

    Whoehahaha

    1. swetsnek

     Zo ondertussen weet ik nu waar jij woont

     1. corfo

      Als de linkse media niet volledig zijn/haar zin krijgt bestaat hun verweer uit schelden, kleineren, demoniseren enz. Ik ben in ieder geval wel tevreden met het feit dat :
      1. Kleinsma verdwijn
      2. Spekman zichzelf heeft weg-genivelleerd
      3. Asscher naar lucht ligt te happen
      4. Dijsselbloem z’n grote waffel ff kwijt is
      5. Plasterk ff geen woorden meer heeft
      6. de PvdA is verworden tot een klein clubje padvinders

    2. De Vrolijke Fietser

     De grootste winnaar, GL, heeft 10 zetels erbij gekregen; D66 een winst van 7; PVV, plus 5 zetels; PvdD, plus 3 zetels; DENK, 3 zetels. Bij elkaar 28 zetels.

     Je hoeft echt geen rocket engineer te zijn om te bedenken waar die zetels vandaan zijn gekomen: PvdA, 29 zetels verlies.

     Ook CDA heeft 6 zetels gewonnen, FvD is nieuw met 2 zetels. Die hebben ze van de VVD gekregen (min 8 zetels).

     In werkelijkheid zal eea iets genuanceerder liggen, maar in grote lijnen is bovenstaande wat er is gebeurd.

     Ik denk niet dat het populisme de bloedtoevoer naar de PvdA heeft gestopt. De PvdA is al ca 2 decennia bezig zijn eigen, traditionele achterban van zich te vervreemden, houdt een malle lijsttrekkersverkiezing die tot resultaat heeft de enige stemmentrekker – Diederik Samsom – af te serveren, en komt in het slotdebat met een ”schattige” slogan ”Nederland is van ons allemaal”. De PvdA heeft het populisme helemaal niet nodig om electoraal harakiri te plegen, dat kunnen ze fantastisch op eigen kracht. Nu wordt geloof ik Hans Spekman eruit gegooid; dat is terecht, maar ”too little, too late”. Die hadden ze veel eerder moeten lozen.

    3. Christian Wouters

     Ja lieverd. Je eigen visie he? Daarom werk je ook niet, ben je arm, lelijk, vies en gescheiden.

     Woehaa voor je rotleven. Sterf ze.

    4. Christian Wouters

     Heerlijk die stervende Partij van de Haat. Woeha voor de zelfmoordgolf van vies, vals en vuig.

     Doodje links aan de zwanezang? Heerlijk te merken dat je leven voor niets is geweest. Je verdient het.

     Woehaa voor je laatste adem. Kinderen heb je niet. Haat hoort als as in een karrespoor.

    5. Christian Wouters

     Lelijk links is stervende. Woehaa. Vijfendertig jaar wachten maar het is het waard.

 3. Wim

  Maar wat een weinig aandacht van de linkse media voor DENK. Wie hebben die in het zadel geholpen.

 4. dapperedodo

  Iedere keer zie ik weer het venijn van de linkse media. Linkse mensen hebben de neiging de dingen zo te verdraaien, dat ze kloppen met hun eigen werkelijkheid. Ik heb zelf meegemaakt dat mij een opdracht werd gegeven, waarop ik zei:”nee, dat doe ik niet” De vrouw heeft vervolgens een mail in elkaar geflanst (manipulatie) en doorgezonden naar mensen om me heen, waarbij ze de mail zo aangepast had dat het leek alsof zij hem niet getikt had, maar een ander. Die ander stond niet tussen de mailadressen, waardoor ik argwaan kreeg.

  Ze zijn ook nog zo stupid dat ze denken dat anderen dom zijn. Nou ze heeft het geweten wat ik vervolgens heb gedaan. Wat een ongelofelijke stomme tuthola. En zo draaien mensen, die links georienteerd zijn. Daarom moet ik ze niet. Ze zijn zo hypocriet als de ratten.

 5. Syntha

  Hahaha….prachtig. Nieuwe term, houden we erin:

  ALT-LINKS-DELETE….

  Hahahaha

  1. Pollewop

   LOL

   1. swetsnek

    dat lol gaat nog minder worden trolletje

 6. Christian Wouters

  Het populisme heeft de PvdA keurig weten te vermoorden.

  Bovendien is hun agenda door VVD en CDA overgenomen.

  Dat heeft een prijs: geen grootste.

  Maar dat links hier de grote verliezer is, is duidelijk. Dat het populisme gewonnen heeft ook.

  Tja, sterft gij oude truien en misdadige gebruiken.
  Een nieuwe dageraad breekt aan.
  Het volk duwt jullie in de struiken.
  En is niet meer te paaien door de linkse waan.

  Mag ik het hart van de PvdA? Het portret van Troelstra.

  Gewonnen. Gewonnen. Links is dood.

 7. jonathan

  Goed dat zij in de 2e kamer komen. Samen met de PVV, 50 plus(?), SGP en FvD een dam opwerpen tegen het intolerante islamfascisme die ons haten en weg willen zodat zij de baas kunnen worden. Links helpt hen wel om ons land te verkwanselen aan dood en verderf, ellende, liefdeloosheid van de islam. Hoe meer anti-islam partijen hoe beter.

 8. Nederlandse_Patriot

  Ik ben zeer blij met het feit dat Baudet en Hiddema de Kamer in mogen. Ik hoop dat ze de komende jaren sterk gaan groeien, zodat ze tijdens de volgende verkiezingen een stuk of 10 zetels kunnen scoren.

 9. nienke

  Ha ha Jesse Klaver wilde pertinent een links kabinet, de VVD. moest en zou eruit getrapt worden en nu? mis poes links is in elkaar gedonderd.
  Geweldig dat Baudet zetels heeft gehaald laat hem maar lekker in de oppositie, daar zullen ze geen makkelijke aan hebben.
  En nu Jesse? ga je de VVD. smeken om mee te regeren? zo’n zakkenwasser ben jij toch niet hoop ik NEE is NEE dus NIET in de regering, wees een vent met ballen.

  1. Nederland-op1

   Gustaafff, je weet wat ik gestemd heb, maar waar heb jij op gestemd?

 10. Wim

  Kan iemand mijn vertellen wanner de uitvaart van de PVDA is. Ik wil graag een rode roos op hun kist leggen.

  1. Wim

   Ik heb de afscheid rede al klaar.

   Men is de PVDA zat!

   Men is het zat
   Ze hebben het met je gehad
   Je bedroog ons telkens met behulp van de DWDD en Paul hulp weer.
   Steeds opnieuw en opnieuw het was niet om aan te zien.
   Je deed velen ons zo pijn ,voor de oudjes was het al zo geen gein.
   Ze gingen er bijna dood aan , je groef voor velen het begrafenis gat in hun hard.
   Het deed zo pijn hoe je ons liet stikken en we moesten dat allemaal pikken Telkens weer liep je te liegen en te zeiken dat we je telkens weer niet kon begrijpen, toen dachten vele wij hoeven dit pikken nee dus nu laat we jou stikken .We maken het uit we hebben met je gehad. We gaan je nu begraven
   zonder verdriet want vergeten zullen je bedrog nooit niet. Nu zand er over en aanstampen in dat gat , we gaan een borrel drinken want de PVDA hebben we gehad. Bij ons de PVV is het nu feest ,want een van onze uitsluiters is er geweest.

   1. Gustaafff

    Wij die uitsluiten,
    Kunnen feest vieren.
    Want de PVV
    Kan het niet meer verstieren.
    Het populisme, daar heeft het volk het mee gehad,
    Dat zagen we op 15 maart.
    VNL waren we zat.
    En Rutte kan weer aan de vaart.

    1. Ni28

     Uw gedicht straalt heel wat infantiele vreugde. Nu kunt u gerust weee terug naar Joop om hun zwaar verlies te verlichten met misschien ook een gedicht.

     1. Gustaafff

      Ik heb het niet over mezelf, dit is een ode aan alle verstandige Nederlanders die de gevestigde partijen (VVD, CDA, PvdA, D66, CU, SGP, GL, etc.) hebben gestemd.

     2. jennifer

      Zou hij het zelfde als wat hij hier neerplant daar ook plaatsen?

     3. Gustaafff

      Je zult me daar niet zien. Zeggen dat je naar Joop gaat, is gewoon framen. Daarom ga ik er ook licht sarcastisch op in.

      Het moge duidelijk wezen dat Nederland Rutte weer aan de macht heeft gebracht; geen linkse regering en ook geen ultrarechtse. Dit is de overwinning voor de VVD. Voor het CDA. Dit is wat Nederland wil.

      Leg je erbij neer.

   2. Pollewop

    je groef voor velen het begrafenis gat in hun hard.

    LOL

 11. Pollewop

  De discussie hier gaat over de PVV, DENK en FvD. Laten dat nou net de partijen zijn die politiek niks betekenen. Irrelevante brulkikker. De volgende regering wordt gevormd door partijen als VVD, CDA, D66, CU, GL en PvdA. De rest doet voor spek en bonen mee en PVV, DENK en FVD zijn zelfs voor de oppositie niks en niemandal.

  1. Nederland-op1

   Stelt de PVV met 20 zetels niets voor? Grapjas. De PVV heeft er voor gezorgd dat veel andere partijen ideeën van hen overgenomen hebben omdat ze anders bang waren dat het stemmen zou kosten. Ideaal zo’n partij in de tweede kamer en het maakt geen zak uit of ze regeren of niet. En met Baudet en Hiddema in de kamer krijgen die linkse sukkels het helemaal lastig. Het zal niet meevallen om onzin te verkopen met 2 mensen die er zo doorheen prikken. Ik zie een grote verbetering ten opzichte van het vorige afbraak kabinet. Dus Pollewop ga maar gauw in een hoekje zitten janken.

   1. Pollewop

    De PVV heeft de stem van de boze tokkies verzameld maar betekent politiek slechts spek en bonen. Ze staan volledig buitenspel, de zogenaamde revolutie is een farce geworden en je kunt met 13 % van de stemmen toch lastig volhouden dat je namens het volk denkt te kunnen spreken.

    Vergeet de PVV, die club is uitgekakt.

    1. Nederland-op1

     Alle politieke partijen spreken toch namens het volk? Of moet ik jou uitleggen hoe dat werkt? In jouw theorie is de PVV met 20 zetels uitgekakt, dan geldt dat dus ook voor alle partijen met minder zetels. Wat een rare manier van denken heb jij toch.

     1. Nederland-op1

      En toen was Pollewop stil. Is ook lastig reageren zonder een goed antwoord 🙂

     2. Floris

      Pollewop, aka Simon Brouwenstein etc etc etc, momenteel ook postende als Floris van Duin (dus onder minimaal 2 nicks tegelijkertijd) trolt vrolijk verder.

      Meer dan trollen doet hij niet met z’n leven. Is dat triest of niet?

    2. Peter Selie

     @Floris

     Ja hij of zij heeft er een dagtaak van gemaakt, niet normaal het aantal fake-accounts waarmee hij gewoon mee kan doorgaan. Dan nog te bedenken dat sommige reguurders er serieus op ingaan, dat is helemaal triest voor woorden.

     1. Floris

      Peter, hij doet dit al meer dan 10 jaar op een lange lijst van fora. Er zijn slechts 2 mogelijkheden: of hij wordt ervoor betaald of hij is KNETTERGEK.

      Of allebei, dat kan ook nog. 😉

    3. jennifer

     Hier spreekt toch echt een echte tokkie met het denkvermogen van een krop sla is wel duidelijk. Je moet van behoorlijk laag niveau zijn als je PVV stemmers voor tokkies uit gaat maken.

 12. Ni28

  Baudet zij succes is alleen te danken aan zijn campagne en vooral het programma van deze partij die ondanks de tegenwerking van de mediakartel weg naar de kiezer heeft gevonden. Dus de hatelijke praatjes kunnen zij thuis houden. Rechtse kamp heeft gewoon gewonnen op VNL na. Het zal een verademing in het parlement zijn om Baudet en Hiddema te zien hoe zij de stand van zaken daar zullen controleren.

 13. Ni28

  Die verstandige Nederlander dat bent u vooral en ik zou nog even afwachten met een ode want wij weten nog niet wat voor een monster van een regering hier uitrolt. Misschien zult u nog uw ode moeten aanpassen.

 14. poison

  Aan alle linkse trollen hier op dit forum: Alle linkse Eurofielen halen opgelucht adem toen bleek dat Geert Wilders en zijn PVV niet de grootste partij in Nederland werd. Dat is natuurlijk jammer maar het is fantastisch en prachtig dat onze Geert heel links Europa zeven kleuren bruin heeft laten schijten, bang dat rechts populisme aan de macht komt. Wij rechts georienteerden zeggen tegen alle linksen: Heb geduld onze tijd komt nog wel en tegen Geert Wilders zeg ik: Goed gedaan Geert.

 15. zomaar

  een ding is zeker het opkomst percentage was hoog, heel hoog !.
  zo hoog zelfs dat er op vele stembureaus niet of niet voldoen formulieren aanwezig waren , waarmee de mensen hun stem kenbaar konden maken .
  en ja ik heb mijn twijfel of deze verkiezing wel correct verlopen is , en met aandacht alle stemmen geteld zijn.
  met de hoge opkomst verklaart voor mij dat vele met mij een tegenstem aan dit huidige bewind wilden doen , dus hoe verklaart men de kleine winst voor de PVV, normaliter komt de PVV stemmer niet vlug naar de stembureau om zijn stem uit te brengen , (is immers altijd gezegd door de media) , nu er een opkomst was van tegenstemmers kwam zelfs de tegenstemmer van dit huidige regiem zijn stem uitbrengen .
  en wat blijkt Rutte is de winnaar , een beetje vreemd .

 16. Freelux

  Links begint behoorlijk te radicaliseren. Gewoon rechts bestaat volgens deze radicalen niet meer. Iedereen is extreemrecht, ultrarecht, fascist, racist etc. etc. Links kan alleen nog maar schelden en tieren. Hopelijk kunnen ze deze keer de handjes wel thuis houden…

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.