Roderick Veelo (RTL Z) gaat los op Baudet-haters: “Onverdraagzaam links kiest wéér voor karaktermoord”

Nou hoor je het eens van een ander.

Extreem-links is tegenwoordig zo gek aan het worden dat zelfs journalisten van RTL Z er he-le-gaar genoeg van hebben. Case in point, deze heerlijke column van Roderick Veelo. In zijn stuk haalt hij uit naar de radicaal-links Baudet-haters die het Kamerlid van Forum voor Democratie stelselmatig uitschelden voor nazi, fascist en vrouwenhater. Daarbij richt hij zich eerst en vooral op Erik van Muiswinkel en Asha Ten Broeke, twee notoire linkse lafbekken die andersdenkenden voortdurend wegzetten als een gevaar voor de samenleving.

De agressie van Van Muiswinkel sluit naadloos aan op het beeld, dat tegenstanders inmiddels van Baudet hebben opgetuigd. Dat is het beeld van een gevaar voor de samenleving. Zoals Wilders dat zou zijn en Fortuyn dat ooit geweest zou zijn. Volkskrant-columniste Asha ten Broeke liet geen twijfel bestaan over dat gevaar en omschrijft Baudet als een fascist, die houdt van het verkrachten van vrouwen. Dat vond Ten Broeke nooit eerder, maar pas toen zij geschrokken was van zijn verkiezingssucces.

Hij concludeert:

Het historisch besef bij mensen als Ten Broeke en Van Muiswinkel is verontrustend gering. Niet alleen hebben ze geen benul van wat fascisme is, ze blijken ook niets geleerd te hebben van waar de demonisering van Fortuyn toe heeft geleid.

En fascisten zijn niet in staat een andere mening te verdragen. Die gaan snel over op intimidaties en geweld.

Ook bij Forum voor Democratie hebben ze onderhand genoeg van de verdachtmakingen en demonisering aan het adres van Baudet, getuige deze tweet waarin de partij de column van Veelo deelt:

De demonisering van Baudet neemt steeds ergere vormen aan. En waarom? Niemand die het me echt kan uitleggen. Baudet is de laatste weken niet opeens veranderd. Hij is al jaren wie hij nu is. Hij werd altijd met rust gelaten, zelfs tijdens de campagne, maar opeens is het raak en moet hij het ontgelden.

Het enige wat er wel veranderd is, is dat hij nu in de Tweede Kamer zit. Dát is het probleem. Links kan het gewoon niet verkroppen dat Nederland er een flamboyante, niet-politiekcorrecte en echt rechtse parlementariër bij heeft. En dus moet hij ten koste van alles kapot worden gemaakt.

Nou, slecht nieuws voor radicaal-links Nederland: hoe meer jullie Baudet aanvallen, hoe meer wij van rechts hem zullen steunen. We hebben met Pim Fortuyn gezien wat er gebeurt als we dat niet doen, als we jullie laffe aanvallen afschrijven als ‘idioterie van de bühne.’ Hij eindigde uiteindelijk met een taart in het gezicht en een kogel in zijn lijf. Dat gaan we niet nog een keer meemaken.

Overigens heb ik ook nog een opmerking voor deze linkse gekken: de enige fascisten van tegenwoordig zijn jullie. Wij van rechts gunnen ieder het recht op de vrijheid van meningsuiting. Maar jullie? Neen, een ieder die er ook maar een beetje rechtse opvattingen op nahoudt moet wat jullie betreft kapot, als niet goedschiks dan maar kwaadschiks. De nieuwe fascisten zijn de anti-fascisten.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

15 reacties

 1. Ritter

  Alles en iedereen die een gevaar is voor de linkse globalistische (open grenzen) agenda is een “gevaar” en moet dus worden uitgeschakeld via persoonlijke demonisering waaraan vaak de z.g “mainstream media” meewerkt.

  Dat is o.a gebeurt met Pim Fortuyn ( waaraan ook het rechtse establishment heeft meegewerkt) en nu met Geert Wilders waartegen een cordon sanitaire is ingesteld door de politieke elite.

  Zoals Pim Fortuyn heeft opgemerkt:

  Pim Fortuyn: “Als mij iets gebeurt, ….”
  https://youtu.be/vbcuyUVb-nY

  1. Marija

   Ja die Pim, hij zag het allemaal goed maar het heeft weinig opgeleverd, zelfs de moord op hem heeft Nederland niet wakker geschud.
   Ik wens Thierry Baudet heel veel succes in de politiek en vooral ook eelt op zijn ziel tegen het links gepeupel. (Laten we de rollen maar eens omdraaien en tegengas geven waar het maar kan).
   Als Rutte ons in de komende vier jaar nog verder op weg naar de ondergang helpt, gaat hij met een prachtige, reeds toegezegde baan vanwege zijn medewerking, het Europarlement in en kunnen we gaan puinruimen met een dan hopelijk verstandiger regering.

  2. swetsnek

   Dat wisten we al

 2. HW

  Eric van Muiswinkel is toch degene die na 18 jaar de zakken te hebben gevuld met een Zwarte Piet satire ineens veranderde in een zwarte piet hater.
  Lul op man, kijk je radarwerk na.

 3. IJscoman

  Links is vervult van haat jegens iedereen die de dromen van hun socialistische heilstaat niet deelt. Terwijl iedereen toch weet dat nivelleren een feestje is en totale gelijkschakeling het heerlijke doel is? De staat, de staat, de staat bepaalt alles voor u! Wij weten wat goed voor u is!

 4. jennifer

  De linkse haat tegenover anders denkende neemt behoorlijke misselijk makende vormen aan in dit land, kijk maar naar die extremisten van GroenLinks dan weet je al genoeg hoe het in elkaar zit in dit land.

  1. Marija

   Ik zie die RaRa rakker D nog letterlijk en figuurlijk het podium opgehesen worden, tis toch om over je nek te gaan.

 5. Nederlandse_Patriot

  Ze hebben niets geleerd van wat er gebeurd is met Fortuyn. Echt een stel idioten…

 6. Ni28

  Daar blijkt weer de echte linkse aard. Voor hun kromme idealen gaan zij desnoods moorden.

 7. Top

  Het aanzien van de politiek is nog veel erger geschaad naar mijn mening.
  Paul Rosenmuller, de maoïst die later fractievoorzitter van Groen Links werd, collecteerde voor de Khmer Rouge. De SP, die ook haar wortels in het Maoïsme heeft, is voortgekomen uit de marxistisch leninistische studentenbond MLS. De Rode brigades, de revolutionaire voorhoede van het Maoïsme, was een fanatieke moordenaarsbende die in China maar ook Tibet miljoenen mensen over de kling joeg. Ook het Stalinisme kende zijn bewonderaars. In de tijd van de Goelag waren mensen als Ella Vogelaar en Elsbeth Etty actief binnen de CPN onder Paul de Groot. Deze autoritaire, in feite aan de leidband van het Sovjet regime lopende partij, was onderdeel van de propaganda machine van de Russische Communisten, ook een moordenaarsbende. Op basis van het voorgaande zou ik mezelf niet links durven noemen: ik heb geen enkele affiniteit met linkse massamoordenaars. Ze zijn voor mij even abject als nazi’s.

 8. Top

  Nabrander!
  Klik even op de link en lees waar ‘links’ verantwoordelijk voor is in de afgelopen 100 jaar.
  Je wordt er echt stil en verdrietig van!
  http://www.scottmanning.com/content/communist-body-count/

 9. nick

  Het is verbijsterend en zeer verontrustend! Links valt nu wel heel hard door de mand, Baudet zit nog niet in de kamer of hij wordt al belaagd door linkse idioten! je zou denken dat het nu wel iedereen moet opvallen en niet alleen de wakkere mensen onder ons.

  En idd, we zeggen het hier al jaren de zg. antifancisten zijn de werkelijke facisten van deze tijd!

 10. Anna

  Al die voorstanders om alle mannen weg te halen uit Afrika en Midden-Oosten laten intussen de oorspronkelijke achtergelaten bevolking vrouwen en kinderen in grote armoede en honger achter. Wie zijn er nog om deze landen te ontwikkelen en op te bouwen??????????? Ze zitten inderdaad zitten in Europa. Meteen terug allemaal die hier in het westen komen om te werken. Werk moet er worden gedaan in eigen landen en niet hier. Wij zijn al opgebouwd.

 11. Floris

  Goede titel: Onverdraagzaam links kiest wéér voor karaktermoord.

  Zo is het en niet anders. Het laat zien wat voor nare schoften deze linkse lieden achter hun goedmens-facade zijn EN dat ze inhoudelijk niets tegen Baudet cs in te brengen hebben.

  Links is al jaren uitgeluld (sedert Fortuyn hen fileerde) en grijpt sindsdien naar dit soort grove methoden. Als het moet gaan deze neo-fascisten over lijken.

 12. DrakenEi

  Gelukkig gaan er steeds meer oogjes en vooral mondjes open nu.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.