Schokkend! NRC publiceert zowaar afgewogen, positief verhaal over PVV-Kamerlid Gidi Markuszower

Geen categoriemrt 20 2017, 13:00
Gidi Markuszower mag plaatsnemen in de Tweede Kamer. Voor hem is dat een geweldige wraakactie op voormalig CDA-minister Ernst Hirsch Ballin die hem enkele jaren geleden nog wegzette als geheim agent van de Mossad.
Het is ongelooflijk, maar NRC Handelsblad heeft zowaar een afgewogen, overwegend positief verhaal gepubliceerd over een nieuw Kamerlid van de PVV. Het gaat om Gidi Markuszower. Geboren in Tel Aviv verhuisde hij op jonge leeftijd met zijn ouders; zijn vader leverde zijn Israëlische identiteit in, waardoor Gidi ook maar één paspoort heeft, namelijk de Nederlandse.
NRC vond het blijkbaar een interessant idee om een artikel over Markuszower te schrijven en sprak daarom met verschillende mensen die hem goed kennen. En wat blijkt? De man wordt door jan en alleman gerespecteerd en gewaardeerd. Ja, dat geldt zelfs voor zijn collega's in de Eerste Kamer die de afgelopen jaren vaak met hem samen hebben gewerkt en erachter zijn gekomen dat hij een vriendelijke man is met een grote kennis van zaken:

In de senaat zien collega’s Markuszower als „prettig” en „aangenaam.” Hij is voorzitter van de commissie voor Immigratie en Asiel. „Dat doet hij buitengewoon netjes”, zegt SGP-senator Diederik van Dijk. „Ik heb tijdens die vergaderingen nog nooit gemerkt dat hij uit de PVV komt.” ChristenUnie-senator Mirjam Bikker: „Hij is inderdaad vriendelijk en aardig. Althans, in de wandelgangen. Want als we in debat gaan, komt hij met een spijkerhard en onvervalst PVV-geluid.”

In 2010 zou Markuszower al in de Tweede Kamer komen als PVV'er, maar op dat moment ging CDA-minister Hirsch Ballin los. Hij beschuldigde de PVV'er er feitelijk van een pion van Israël te zijn en zelfs een agent van de Mossad, de Israëlische geheime dienst. Markuszower zou een risico zijn voor de integriteit van Nederland. Dat was meteen einde oefening voor hem; hij trok zich terug van de PVV-lijst.
Later kwam hij wél terecht in de Eerste Kamer, wat natuurlijk bewees dat Hirsch Ballins kritiek ongefundeerd was. Sterker nog, het was een smerige actie van een prominent lid van het partijkartel dat het niet kon verkroppen dat de PVV toen in opkomst was en die partij dus snel een kopje kleiner probeerde te maken.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten