Schokkend! NRC publiceert zowaar afgewogen, positief verhaal over PVV-Kamerlid Gidi Markuszower

Gidi Markuszower mag plaatsnemen in de Tweede Kamer. Voor hem is dat een geweldige wraakactie op voormalig CDA-minister Ernst Hirsch Ballin die hem enkele jaren geleden nog wegzette als geheim agent van de Mossad.

Het is ongelooflijk, maar NRC Handelsblad heeft zowaar een afgewogen, overwegend positief verhaal gepubliceerd over een nieuw Kamerlid van de PVV. Het gaat om Gidi Markuszower. Geboren in Tel Aviv verhuisde hij op jonge leeftijd met zijn ouders; zijn vader leverde zijn Israëlische identiteit in, waardoor Gidi ook maar één paspoort heeft, namelijk de Nederlandse.

NRC vond het blijkbaar een interessant idee om een artikel over Markuszower te schrijven en sprak daarom met verschillende mensen die hem goed kennen. En wat blijkt? De man wordt door jan en alleman gerespecteerd en gewaardeerd. Ja, dat geldt zelfs voor zijn collega’s in de Eerste Kamer die de afgelopen jaren vaak met hem samen hebben gewerkt en erachter zijn gekomen dat hij een vriendelijke man is met een grote kennis van zaken:

In de senaat zien collega’s Markuszower als „prettig” en „aangenaam.” Hij is voorzitter van de commissie voor Immigratie en Asiel. „Dat doet hij buitengewoon netjes”, zegt SGP-senator Diederik van Dijk. „Ik heb tijdens die vergaderingen nog nooit gemerkt dat hij uit de PVV komt.” ChristenUnie-senator Mirjam Bikker: „Hij is inderdaad vriendelijk en aardig. Althans, in de wandelgangen. Want als we in debat gaan, komt hij met een spijkerhard en onvervalst PVV-geluid.”

 

In 2010 zou Markuszower al in de Tweede Kamer komen als PVV’er, maar op dat moment ging CDA-minister Hirsch Ballin los. Hij beschuldigde de PVV’er er feitelijk van een pion van Israël te zijn en zelfs een agent van de Mossad, de Israëlische geheime dienst.  Markuszower zou een risico zijn voor de integriteit van Nederland. Dat was meteen einde oefening voor hem; hij trok zich terug van de PVV-lijst.

Later kwam hij wél terecht in de Eerste Kamer, wat natuurlijk bewees dat Hirsch Ballins kritiek ongefundeerd was. Sterker nog, het was een smerige actie van een prominent lid van het partijkartel dat het niet kon verkroppen dat de PVV toen in opkomst was en die partij dus snel een kopje kleiner probeerde te maken.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

30 reacties

 1. Marija

  W E L K O M Gidi Markuszower

 2. dapperedodo

  Wel goed iemand in de kamer van Israelische afkomst. Ook al heeft ie enkel een nederlands paspoort. Israel heeft meer kaas gegeten van Islam en bijbehorende cultuur.

  Hij zal er ook wel het een en ander van af weten neem ik aan.

 3. Jantje

  Als de NRC nu ook nog even de roots van Kuzu natrekt, overweeg ik een abonnement te nemen.

  Grapje!

 4. poldi

  Als ik aan Hirsch Ballin denk, dan krijg ik alsnog kokhals neigingen.
  Daarbij ook denkend aan de schandalige Nekschot affaire.

 5. nick

  Hirsch Ballins is een van de meest hypocriete valse verschrikkelijke kamerleden ooit! Die man deugd niet tot in zijn haarvaten.

  Markuwzower is een aanwinst voor de tweede kamer! Weer iemand met intelligentie, verstand en realisme erbij! Die zijn harder nodig dan ooit!

 6. Ni28

  Het hebben van maar een paspoort zou als voorbeeld moeten staan voor de rest.

 7. JackyH

  Rutte krijgt aan hem een zware dobber en zo te horen krijgt DENK aan hem een nog zwaardere dobber. Geweldig dat hij in de 2e Kamer komt.

 8. Floris

  “Dat doet hij buitengewoon netjes”, zegt SGP-senator Diederik van Dijk. „Ik heb tijdens die vergaderingen nog nooit gemerkt dat hij uit de PVV komt.” ChristenUnie-senator Mirjam Bikker: „Hij is inderdaad vriendelijk en aardig. Althans, in de wandelgangen. Want als we in debat gaan, komt hij met een spijkerhard en onvervalst PVV-geluid”
  ——————————————————–
  Hier blijkt dus uit hoe deze farizeeërs denken: de PVV is niet netjes en niet vriendelijk en aardig.

  1. nick

   Toevallig weet ik dat het personeel van de tweede kamer, ( bodes, restaurant ed) bijna allemaal pro PVV zijn en ze de PVV mensen zo waarderen om hun beschaafdheid, attentie en vriendelijkheid . Dit in tegenstellen met vooral links, incl D66, die arrogant, hautain en onbeleefd zijn tegen het kamerpersoneel. Dit is dus de werkelijkheid!

   1. Floris

    @ Nick: Mijn ervaring is ook dat linkse mensen per saldo veel onprettiger in de omgang zijn dan rechtse.

    Je ziet het op DDS ook. Neem die narcistische kwal die hier steeds terugkomt onder een andere nick. Of die ijdeltuit van een Beukman die hier constant naast z’n schoenen loopt en denkt het allemaal zoveel beter te weten dan de rest. Dit terwijl hij in werkelijkheid maar een middelmatig mannetje is.

    1. Ali Yas

     De NRC suggereert ook nog (bij monde van een CU-senator) dat het ‘PVV-geluid’ ‘spijkerhard’ is. Hoe past dat in een ‘overwegend positief verhaal’? Of moeten we uit de woorden van mevrouw Bikker begrijpen dat ze dat geluid graag hoort? Waarschijnlijk niet. Ik vrees dat deze zogenaamd christelijke mevrouw van haar nominale meester hetzelfde zou zeggen.

 9. Floris

  “Hij beschuldigde de PVV’er er feitelijk van een pion van Israël te zijn en zelfs een agent van de Mossad, de Israëlische geheime dienst. Markuszower zou een risico zijn voor de integriteit van Nederland.”
  ———————————————————-
  En wanneer krijgt DENK iets dergelijks te horen van het kartel?

  Of meet het kartel met 2 maten?

 10. Pollewop

  Sportief om hier te erkennen dat de NRC een objectieve kwaliteitskrant is.

  1. Borrelnootje

   Er wordt hier verbazing over uitgesproken dat de NRC eens een keertje een tamelijk waarheidsgetrouw artikel weet te brengen. ‘Objectieve kwaliteitscourant’ is beslist teveel eer voor deze meubelfolder.

   1. Floris

    Wat is eigenlijk het positieve aan dit artikel? Dat gemeld wordt dat de man vriendelijk in de omgang is? Om er meteen aan toe te voegen dat ze dat eigenlijk maar raar vinden voor een PVVer?

    Ook in dit artikel klinkt de politiek correcte onderbuik weer door.

 11. Beukman

  Opvallende zin in het stuk: “„Gidi is niet blind voor meningen van anderen”, zegt ook Liselotte Verwaayen. „In die zin past hij minder goed bij de PVV dan je zou verwachten.””

  Waarom extra opvallend? Markuszower is in NRC al vaker genoemd als een van de zeer weinige vertrouwelingen van Wilders. Het is dus te verwachten dat die twee regelmatig een stevige discussie met elkaar zullen hebben.

  Als senator was Markuszower vrijwel onzichtbaar. Ik ben benieuwd of daar nu verandering in komt.

  1. jennifer

   Het zou ook eens wat nieuws zijn als jij eens een positief geluid liet horen over de PVV, hieruit blijkt wel duidelijk dat in de kamer alleen het Nederlandse paspoort hoort te zitten en geen dubbel, daar zou jij je gal maar eens over uit moeten kotsen hier, maar zoals gewend van jou laat je daar niets over los, als je maar over de PVV baggeren kan.Deze man hoort perfect bij de PVV want over immigratie en aanpassen en een dubbel paspoort hebben denkt hij niet anders als de rest van de PVV.

   1. Beukman

    @Jennifer
    Jaren geleden heeft Markuszower in een interview gezegd dat zijn ouders zijn Israelische nationaliteit om praktische redenen hebben ingetrokken toen hij nog een kind was.
    Maar stel dat hij zijn Israelische paspoort nog wél had gehad, was dit nu werkelijk zo’n probleem geweest?

    Het is heel erg duidelijk dat Markuszower een sterke loyaliteit met Israel heeft, of hij nu dat paspoort bezit of niet. Hoewel ik zelf zeer kritisch sta tegenover de Israelische politiek, vind ik het echt onzin om hem daar als TK-lid op af te rekenen. Dat zal ik dus ook niet doen.

    1. Borrelnootje

     Natuurlijk sta jij zeer kritisch tegenover de Israelische politiek. Als politiek correcte propagandist kun je het niet tegenover je linksdraaiende vriendjes maken om een afwijkende of zelfs maar een eigen mening daarover te hebben.

     1. Beukman

      Arm @Nootje. Hij denkt dat er maar twee smaken zijn: voor en tegen. Logisch dat hij zo vaak in botsing komt met de weerspannige werkelijkheid.

     2. Floris

      Ziehier een goed voorbeeld van wat ik hierboven schreef. Beukman is ook een narcistische kwal die erop kickt om denigrerende opmerkingen te maken. De vuile lul.

     3. Beukman

      Grappig. De gefrustreerde @Floris doet zelf precies dat waar hij mij van beschuldigt. Ooit heeft hij bij de LOI een schriftelijke cursus Psychiatrie gevolgd. Zou het daar reeds zijn misgegaan?

     4. Pollewop

      Ik zie dat Floris al weer in een koliek van woede is geschoten.

      Arme kerel!

     5. Floris

      Opvallend: de 2 trollen opereren weer gezamenlijk. Het lijkt wel afgesproken werk. Kennelijk hebben ze het nodig.

      @ Beuklul: natuurlijk geef ik jou en je narcistische holmaat koekjes van eigen deeg. Wat dacht je dan? Dat ik de andere wang zou toekeren?

     6. Beukman

      Goed om te merken, @Floris, dat er met het stijgen der jaren toch nog een piezeltje gevoel voor humor in dat afgetrainde lijf van jou is achtergebleven!

 12. Co van Driel

  Welkom in de Tweede Kamer, Gidi Markuszower !

 13. Ome Ga

  Wat een man! Een wereld verschil met zovele linkse en rutte labbekakken in inze nepregering! Hemel en aarde verschil. Zulke MANNEN heeeft Holland nodig; feiten noemen, met visie, niet bang en zeverig. Kort en krachtig. Wat is daar weer mis mee, linkse godloze en foute nsb-draaitollen?!

  Dit is weer zo een FEIT. Net gebeurd. Door verwarde mannen, een ‘gang’:

  “Danish police are looking for a gang who beat up a young couple over a pizza slice with ham. The woman now risks permanent damage to her hearing after being punched in the head.
  Saturday night a young couple were attacked by up to five people “of other ethnic origin” in Silkeborg, reports BT.
  The attack took place outside a pizza restaurant in Silkeborg, where a 24-year-old woman and her boyfriend sat while eating a pizza.”

 14. Ome Ga

  Ook fijn om eens iets positiefs te horen van de nsb NRC fake rommeldamkrant!

  Wel leuk (‘beetje dom’) die reactie van:

  SGP-senator Diederik van Dijk: „Ik heb tijdens die vergaderingen nog nooit gemerkt dat hij uit de PVV komt.”

  Inderdaad beste Floris.

  Vraagje. HOE moet je zoiets merken, lulletje rozewater?! Gissen? Ruiken?
  Glazen bol? Nepnieuws volgen? Hoe onderscheidt je een nazi van ‘gewoon’ links? Een nationaal socialist van internationaal socialist? En dat:
  Zonder dus dat hij een hakenkruis armband draagt?
  Of steeds een hitlergroet geeft? Of dat hij achter nazi Trump staat? Of dat hij uit Mein Kampf citeert? Of dat hij een van de linkse trollen hier op DDS gelijk geeft of met onze huisfarizeeër (ook lid van jouw SGP) meepraat?

 15. nienke

  Schokkend, omdat je PVV. er bent kun je je niet beleefd en vriendelijk gedragen, dit is toch onvoorstelbaar, dit is nu racistisch.

 16. Nog1

  Het was niet Hirsch Ballin die dit beweerde, het was de AIVD die dit na onderzoek concludeerde en Geert Wilders waarschuwde. Dat hij aangehouden was met een wapen zonder een vergunning te bezitten deed de rest.

  http://nos.nl/artikel/159060-pvv-er-ging-weg-na-waarschuwing-aivd.html

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.