Terreur in Londen: zeven mensen gearresteerd na politie-invallen in verschillende steden

Geen categoriemrt 23 2017, 13:00
Hoewel de aanslagpleger hoegenaamd een "eenzame wolf" is heeft de Britse politie toch zeven mensen gearresteerd omdat ze op de één of andere manier verdacht worden van betrokkenheid bij de aanslag in Londen gisteren.
De Britse politie zit absoluut niet stil. Volgens Engelse media zijn agenten verschillende woningen en andersoortige panden binnen gevallen in het hele land. Daarbij zouden maar liefst zeven mensen gearresteerd zijn.
Mark Rowley, leider van de anti-terreureenheid van de politie in Londen, zegt dat de politie invallen heeft gedaan in zes panden in Londen, Birmingham "en elders." Zij deden dat omdat de mensen in die panden op één of andere manier "banden hebben met de radicale islam."
In de tussentijd heeft de Britse politie het aantal doden verlaagd van vijf naar vier. De eerste dode is, natuurlijk, de terrorist zelf. Niemand zal daar om huilen. Laten we hopen dat hij voor de rest van de eeuwigheid in de hel brandt. Maar dan de slachtoffers: de heldhaftige politieagent Keith Palmer, de docente Spaans Aysha Frade, een man van rond de 50. De agent laat een gezin achter. Datzelfde geldt voor Frade; ze heeft twee kinderen en een echtgenoot. Die zullen het voortaan dus zonder haar moeten doen. Vreselijk.
[caption id="attachment_163017" align="aligncenter" width="1024"]Aysha Frade is triest genoeg één van de slachtoffers van de aanslag in Londen van gisteren. Hier staat ze op de foto met haar man John. Aysha Frade is triest genoeg één van de slachtoffers van de aanslag in Londen van gisteren. Hier staat ze op de foto met haar man John.[/caption]
In totaal werden 29 mensen na de aanslag overgebracht naar het ziekenhuis. Zeven daarvan bevinden zich nog altijd in kritieke conditie. Dit betekent dus dat er nog voor hun leven gevreesd wordt. Het dodental kan dus, helaas, verder oplopen.
Hoewel er zeven mensen gearresteerd zijn zegt Rowley dat hij ervan uitgaat dat de aanslagpleger in zijn eentje handelde. Hij zou geïnspireerd zijn door "internationaal terrorisme," waarmee hij natuurlijk op het terrorisme doelt van radicaal-islamitische organisaties als ISIS en Al Qaeda. Rowley voegde daar aan toe dat de politie geen informatie heeft dat er nog andere aanslagplegers rondlopen met plannen om onschuldige mensen uit de weg te ruimen. Niet op dit moment, tenminste.
[caption id="attachment_163019" align="aligncenter" width="1024"]LUKESTEELE4/TWITTER LUKESTEELE4/TWITTER[/caption]
De Britse minister van Veiligheid en Justitie, Michael Fallon, zegt dat ervan uit wordt gegaan dat de aanval de zoveelste daad is van islamitische terreur. Dat verbaast natuurlijk helemaal niemand, maar één van de redenen dat de autoriteiten daar zeker van zijn is dat de identiteit van de terrorist bekend is. Bij de politie dan, want publiekelijk worden hier nog geen mededelingen over gedaan.
Bij één van de plekken waar de politie vannacht een inval deed -- in Hagley Road, Birmingham -- zegt een bewoner dat "de man van Londen hier woonde." Met andere woorden, de politie weet niet alleen wie het is, maar ook waar hij woonde en, ongetwijfeld, met wie hij contact had. Vandaar die zeven arrestaties, natuurlijk. Dat zullen ideologiegenoten zijn van de terrorist.
Vanochtend hield men één minuut stilte in Westminster om de slachtoffers te herdenken. Toch is het Britse parlement vandaag gewoon open. De Britten zeggen namelijk dat ze hun democratie voor niets en niemand stil leggen. Het werk gaat gewoon door, terroristen kunnen het Verenigd Koninkrijk niet kapot krijgen, hoe zeer ze dat ook willen.
Lord Carlile, die in het verleden verantwoordelijk was voor het reviewen van anti-terreurwetgeving, vertelde vanmorgen aan BBC 4 dat "eenzame wolven" maar zelden echt eenzaam zijn. "Het gebeurt bijna nooit dat zogenaamde eenzame wolven totaal geen banden hebben met anderen," aldus de expert.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten