Thierry Baudet gaat vol voor Nexit: “Nederland moet zo snel mogelijk uit de EU!”

Het Forum voor Democratie is één van de weinige partijen die knalhard voor Nexit pleiten. 

Vandaag maakte Thierry Baudet van Forum voor Democratie dankbaar gebruik van Facebook Live, de optie om video’s live uit te zenden op Facebook (en ze daar later dan in het archief te plaatsen). Zoals we gewend zijn van de conservatief-liberale voorman behandelde hij het ene onderwerp na het andere met groot gemak. De man heeft duidelijk nagedacht over alle plannen van Forum en beheerst de materie tot en met.

Wat Facebook Live van Forum zo leuk maakt is dat er geen journalist bij komen kijken, maar dat Baudet direct met kiezers zelf communiceert. Zij stellen vragen, hij beantwoordt ze. Simpel.

Eén van de vragen ging over de Europese Unie: “Hoe kijkt Nederland naar de toekomst van Nederland buiten de EU?”

Baudets antwoord was, zoals gebruikelijk, keihard raak:

Nederland moet zo snel mogelijk uit de Europese Unie, want de Europese Unie dwingt ons om massale immigratie toe te laten. De Europese Unie dwingt ons om open grenzen te hebben. Daar moeten we nu echt mee stoppen, dat hebben we gisteravond ook weer gezien. We moeten nu eerst hier de boel in Nederland opruimen voordat we nog weer veel meer mensen binnenlaten, zoals het kabinet Rutte de afgelopen jaren helaas wel gedaan heeft.

“Ten tweede, we moeten uit de euro want de euro is dramatisch voor onze welvaart, dwingt ons om miljarden over te maken aan zuid-Europa waar de situatie overigens ook niet beter wordt maar alleen maar slechter. De euro leidt er ook toe dat de Europese Centrale Bank een kunstmatig lage rente zet omdat de schulden in zuid-Europa moeten worden ontzien. Dat is heel slecht voor Nederland omdat wij ruim 1300 miljard euro gespaarde pensioengelden hebben. Die verdampen op deze manier.”

De toekomst van Nederland volgens Baudet is dan ook vrij simpel: uit de EU “en dan gewoon handel drijven met onze omgeving zonder onderdeel te zijn van een politiek keurslijf.

Het is dieptriest dat het debat over de EU op dit moment niet echt gevoerd wordt in de campagne. Als puntje bij paaltje komt heeft Nederland de meeste problemen namelijk te danken aan Brussel. Als we verlost zijn van de Europese megalomanen hebben we veel meer vrijheid en mogelijkheden om oplossingen te vinden. Natuurlijk begrijpt het partijkartel dat ook, want dan ook de reden is dat ze het zo min mogelijk over ‘Europa’ willen laten gaan.

Gelukkig zijn er desondanks nog een paar partijen — waarvan Forum de belangrijkste is — die het Europese probleem wél stelselmatig aankaarten.

Als Nederlanders de grote problemen in de samenleving écht willen aanpakken zit er maar één ding op: Nexit. Het liefst volgend jaar. Pas dan kunnen we de problemen waar ons land onder gebukt gaat tackelen. Baudet begrijpt dat. Nu de rest van de politiek nog.

Hier de hele Facebook Live video. Henk Otten en Baudet beginnen rond de 27e minuut:

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

5 reacties

 1. Gustaafff

  We zullen daar eerst maar een raadgevend referendum over uitschrijven.

 2. Nederland-op1

  Wat een held die Baudet, als zijn partij het voor het zeggen had in Nederland weet ik zeker dat het goed zou komen. Misschien in de toekomst .

 3. jennifer

  Hier ben ik voor maar ze moeten er eerst maar eens voor zorgen dat er een bindend referendum komt in dit land, het heeft geen zin voor de burgers als ze weer gaan stemmen en de regering zoals Balk ellende en pinokkio Rutte gedaan hebben met het referendum.

 4. jennifer

  Het valt inderdaad op dat ook het FvD een hoop punten van de PVV hebben overgenomen, maar dit doen vlak voor de verkiezingen andere partijen ook vind ik in woorden dan, want na woensdag zijn het allemaal vergeten en zullen dit in daden niet uitvoeren.

 5. Dobermann1983

  idd weg uit Europa, we zagen afgelopen week wel waar de EU voor staat, alleen tekefonich medeleven, ipv kei hard naar turkije uithalen op tv, Nederland is alleen goed om geld over te maken, en we kunnen wel zien dat de EU laffer dan laf is ze durven met zn allen samen niet eens een front te vormen tegen turkije, zo van tot hier en niet verder alles alles met betrekking tot turkije opzeggen/afzeggen en uit de Navo flikkeren, vroeger waren we een moedig volk maar daar is bar weinig van over. Oh ja nationalisme is natuurlijk een doodzonde maar de turken mogen dst blijkbaar wel van links, dat zit in hun cultuur, ja dat zat bij ons ook, tot dat we weggezet werden als racisten en daarom sommige daar dus niet meer durven laten zien.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.