Thierry Baudet pakt extreemlinkse NRC aan: "Verzuurde, gefrustreerde krant"

Geen categoriemrt 19 2017, 19:00
Ah. Wat is het toch heerlijk dat we er een echt rechtse partij bij hebben in het parlement én dat Thierry Baudet er totaal geen moeite mee heeft om de linkse leden van het mediakartel onder handen te nemen.
Heerlijk! In gesprek met de Volkskrant haalt Thierry Baudet even hard uit naar de NRC, de extreemlinkse krant die onlangs niet welkom was op het verkiezingsfeestje van Forum voor Democratie. Desgevraagd legt Baudet uit waarom dat zo was:

"NRC heeft de hele campagne buitengewoon kwaadwillend over ons geschreven. Journalisten mogen van mij kritisch zijn. De persvrijheid staat niet ter discussie. Maar wij hebben ook de vrijheid om mensen niet uit te nodigen voor ons feestje. Het laatste artikel was buitengewoon suggestief, bedoeld om ons nog snel voor de verkiezingen af te schrijven. Het was feitelijk ook volkomen onjuist."

Dat klopt helemaal. Het artikel waar hij aan refereert stelde namelijk dat Forum stiekem geld ontving van de Europese Unie. Dat was zogenaamd vreemd omdat FvD natuurlijk uit de Unie wil. Daarbij werd de suggestie gewekt dat die 'steun' ook nog eens illegaal zou zijn, of in ieder geval bepaald niet ethisch verantwoord. Wat de NRC er niet bij vermeldde is dat FvD activiteiten organiseerde met europarlementariër Daniel Hannan en dat hij vanuit zijn functie recht heeft op vergoedingen en subsidies. Met andere woorden, er was echt niets geks aan de hand, maar de NRC deed zijn best om net te doen alsof dat wél zo was.
Buitengewoon kwaadaardig, natuurlijk, wat het volstrekt logisch maakt dat die krant niet welkom was bij het verkiezingsfeest van Forum voor Democratie. Waarom zou je als partij zijnde dat soort nepjournalisten van haatmedia bij je besloten feestje willen hebben. Dat is helemaal nergens voor nodig.
Baudet gaat dan ook verder:

"We zullen ons werk in de politiek in alle openheid blijven doen. We wilden alleen even een feestje zonder die verzuurde, gefrustreerde krant."

En dat kan helemaal niemand ze kwalijk nemen. Waarom zou je je vijanden uitnodigen bij je eigen feest? Laat de NRC eerst maar eens op een normale manier over Forum voor Democratie schrijven.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten