Thierry Baudet pakt extreemlinkse NRC aan: “Verzuurde, gefrustreerde krant”

Ah. Wat is het toch heerlijk dat we er een echt rechtse partij bij hebben in het parlement én dat Thierry Baudet er totaal geen moeite mee heeft om de linkse leden van het mediakartel onder handen te nemen.

Heerlijk! In gesprek met de Volkskrant haalt Thierry Baudet even hard uit naar de NRC, de extreemlinkse krant die onlangs niet welkom was op het verkiezingsfeestje van Forum voor Democratie. Desgevraagd legt Baudet uit waarom dat zo was:

“NRC heeft de hele campagne buitengewoon kwaadwillend over ons geschreven. Journalisten mogen van mij kritisch zijn. De persvrijheid staat niet ter discussie. Maar wij hebben ook de vrijheid om mensen niet uit te nodigen voor ons feestje. Het laatste artikel was buitengewoon suggestief, bedoeld om ons nog snel voor de verkiezingen af te schrijven. Het was feitelijk ook volkomen onjuist.”

Dat klopt helemaal. Het artikel waar hij aan refereert stelde namelijk dat Forum stiekem geld ontving van de Europese Unie. Dat was zogenaamd vreemd omdat FvD natuurlijk uit de Unie wil. Daarbij werd de suggestie gewekt dat die ‘steun’ ook nog eens illegaal zou zijn, of in ieder geval bepaald niet ethisch verantwoord. Wat de NRC er niet bij vermeldde is dat FvD activiteiten organiseerde met europarlementariër Daniel Hannan en dat hij vanuit zijn functie recht heeft op vergoedingen en subsidies. Met andere woorden, er was echt niets geks aan de hand, maar de NRC deed zijn best om net te doen alsof dat wél zo was.

Buitengewoon kwaadaardig, natuurlijk, wat het volstrekt logisch maakt dat die krant niet welkom was bij het verkiezingsfeest van Forum voor Democratie. Waarom zou je als partij zijnde dat soort nepjournalisten van haatmedia bij je besloten feestje willen hebben. Dat is helemaal nergens voor nodig.

Baudet gaat dan ook verder:

“We zullen ons werk in de politiek in alle openheid blijven doen. We wilden alleen even een feestje zonder die verzuurde, gefrustreerde krant.”

En dat kan helemaal niemand ze kwalijk nemen. Waarom zou je je vijanden uitnodigen bij je eigen feest? Laat de NRC eerst maar eens op een normale manier over Forum voor Democratie schrijven.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

28 reacties

 1. Dam

  Groot gelijk. Fijn dat we er weer een stel bij hebben die niet schijnheilig doen en recht voor zijn raap zeggen waar het opstaat.

  1. Mees

   De nieuwe elite.
   Zittend naast het gepeupel van de PVV in de kamer is hun te min.
   Baudet, ik ben een intellectueel en behoor tot de elite van dit land.
   Geef mij even een emmer.

   1. Timo

    Emmer
    met….
    stront

   2. jennifer

    Ze hebben maar twee zetels dus ze zullen net als Denk achteraan plaats moeten nemen.

    1. Ngatimoto

     Wie wil er nu naast DENK zitten? Ik zou als buurman een opvouwbaar wandje meesjouwen en dat tussen mij en de mannen van Denk plaatsen.
     De beste plek voor Denk is tussen de mensen van D66, die hebben kennelijk niet veel moeite met moslims en hun niet aangepaste gedrag.

 2. Floris

  Vieze krant. Nog te smerig om de kattenbak op te ledigen.

  1. Pollewop

   Ik las hier dezer dagen dat we ook de Telegraaf moeten beoordelen als een extreem-linkse krant.

   1. back2basics

    Moet? Je hebt zelfbeschikking. Je hebt de vrijheid zelf te beoordelen. Niet omdat het op de DS staat.

    1. Mees

     Ah leuk.. heb je ook een Citroën DS.

   2. Floris

    Lezen heb je nooit gekund, trol.

   3. Beukman

    @Pollewop
    Klopt. Nadat de Telegraaf een kritisch stukkie over ome Geert had geplaatst, heette het opeens een extreem-linkse kartelkrant te zijn.

    1. Floris

     Kom maar met een citaat, Beuktrol.

  2. Mees

   Welke media is dan niet smerig ?

  3. Beukman

   @Floris
   Aldus de man die onlangs nog moest toegeven dat hij al jaren niet meer de (betaalde editie van de) NRC heeft gelezen, en dus niet weet waarover hij praat.

   1. Pollewop

    Floris weet van de hoed en de rand.

   2. Floris

    Heb je wel eens van internet gehoord, Beuktrol?

    1. Beukman

     Je valt nu nóg verder door de mand, @Floris. Ook op internet heb je betaalde en onbetaalde edities. Wat je van NRC op internet ziet zonder te dokken, is slechts een piepklein deel van de volledige krant. Die volledige krant blinkt juist uit door z’n hoge pluriforme gehalte.
     Maar pluriformiteit zal voor jou wel een vies woord zijn.

     Conclusie: jouw uitspraak “vieze krant” is geen oordeel, maar een vooroordeel.

     1. Floris

      NRC staat wijd en zijd bekend als een linkse krant en mijn indrukken via internet bevestigen dat. Ik hoef ook niet naar DWDD en Pauw te kijken om te weten dat het walglijke linkse propaganda is.

      Over door de mand vallen gesproken: je gaat met geen woord in op het stuk van de heer Van der Galien waarin wordt aangetoond hoe smerig het NRC te werk is gegaan, maar je probeert de draad te ontregelen door over mij te beginnen.

      Met andere woorden: je bent een trol.

     2. Beukman

      @Floris
      Ik leg je nu juist uit waarom jouw “indrukken via internet” onmogelijk een betrouwbaar beeld kunnen geven. Overigens staat NRC alleen bekend als linkse krant op fora die worden volgeschreven door lieden die zich net als jij baseren op wat ze van NRC kunnen lezen zonder te hoeven dokken. De volledige NRC is een pluriform blad, dat notabene regelmatig aan elkaar tegengestelde meningen naast elkaar afdrukt, zodat de lezer zelf zijn standpunt kan bepalen.

      Wat het stuk over de donaties aan FvD betreft: het geeft voldoende aanknopingspunten om verder te gaan spitten. Het staat in ieder geval vast dat de rol van ACRE weinig transparant is. Mogelijk is er niets illegaals gebeurd, maar bijster fris ziet het er ook niet uit.

      Baudet is nog onervaren. De te bewandelen weg is: niet een krant niet uitnodigen omdat ze een kritisch stukkie over je hebben geschreven, maar een reactie schrijven om een en ander recht te zetten.

  4. Kodi

   Wel altijd handig om er de open haard mee aan te steken. Net als de Koran.

   1. jennifer

    Daar kan je de hele winter wel mee doen ja.

 3. jennifer

  Net als ze bij de PVV doen zullen ze over FvD ook geen objectief nieuws gaan brengen, zo zitten alle linkse kranten en alle linkse TV zenders nou eenmaal in elkaar. Daarom wil ik ook geen abonnement op een krant, ik kan die leugens van hun nou eenmaal niet ook nog financieel gaan ondersteunen.

 4. Ni28

  De NRC is gedaald tot het minimaal mogelijke niveau voor een krant. Het is veranderd van een hoogstaande krant tot een propaganda machine van de establishment. Krant die een dictatuur waardig is.

 5. dapperedodo

  Prima, ik verkeer ook niet graag tussen zure azijnflessen. Keihard weren die gasten.

 6. Gustaafff

  Inderdaad. Het is onfatsoenlijk van NRC om de DENK-trollies te ontmaskeren. Want ja, “extreem-links”.

 7. Raresnuit

  Niets geks aan de hand. Ik geef wat aan jou en jij geeft wat aan mij. Vriendjes. Toch?

  Draaideurdonatie (mooi woord) zodat het lijkt alsof je je financiën in orde hebt en je recht hebt op subsidie van de EU.
  Is dit niet gewoon de burger voor de gek houden? Stelen.

 8. Viertel

  Nog zo’n verzuurd, extreem links blad: Vrij Nederland.
  Ook al aan het demoniseren geslagen.
  https://www.vn.nl/je-hoeft-zijn-roman-niet-te-lezen-om-te-weten-wat-kamerlid-thierry-baudet-van-vrouwen-vindt/

 9. Babaji538

  Ik bewonder de zuurpruim.
  Vooral de rotte pit.

  Petra Hermans

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.