Turkije dreigt sluizen open te zetten voor duizenden asielzoekers, Rutte blijft stil

De vluchtelingendeal tussen Turkije en de EU wordt keihard tegen ons gebruikt: de Turkse minister van Binnenlandse Zaken dreigt tienduizenden asielzoekers door te sturen naar de EU na de diplomatieke rel met Nederland. 

Iets meer dan een jaar geleden sloot de EU een deal met Turkije om de instroom van asielzoekers in te dammen. De overeenkomst hield in dat Turkije de vluchtelingenstroom naar Griekenland moest tegenhouden, en illegale asielzoekers moest terugnemen. In ruil daarvoor werden vanuit Turkije asielzoekers opgenomen in de EU. De Dagelijkse Standaard waarschuwde destijds al voor de gevolgen van de deal: Turkije kreeg hiermee immers een gigantisch machtsmiddel in handen.

Een paar maanden later ging het inderdaad mis: Erdogan dreigde de vluchtelingendeal op te blazen als de EU geen visumvrij reizen zou invoeren voor Turken. “Geen visum, geen deal” leek de Turkse president te zeggen. Maar ook toen hadden Rutte, Merkel en hun EU-vriendjes hun les nog niet geleerd. De vluchtelingendeal was immers te belangrijk en de banden met Erdogan moesten warm blijven.

Nu blijkt pas écht hoe desastreus de vluchtelingendeal met Turkije is. Ankara heeft ons volledig in de tang, blijkt uit de uitspraken van de Turkse minister van Binnenlandse Zaken vandaag. Hij dreigde openlijk met het sturen van duizenden migranten naar de Europese Unie:

“Als u dat wilt, effenen wij elke maand de weg voor 15.000 vluchtelingen zoals we dat tot nu toe niet hebben gedaan zodat u zich eens een keer iets afvraagt”, zei Süleyman Soylu tegen staatspersbureau Anadolu.”

Soylu uitte zijn dreigement rond het middaguur, maar uren later is er nog steeds geen reactie van de Nederlandse regering. Het lijkt erop dat Rutte het een stuk minder belangrijk zijn om de Turkse regering aan te pakken, nu de verkiezingen al achter de rug zijn.

De diplomatieke rel tussen Nederland en Turkije van de afgelopen week bewijst dat er totaal niet te praten valt met de Turkse regering. Turkije liegt en bedriegt erop los, en maakt Nederlanders uit voor fascisten en nazi’s. Turken in Rotterdam maakten de straten urenlang onveilig en gingen zelfs op de vuist met agenten voor het Turkse consulaat. Nu dreigen de Turken zelfs om duizenden asielzoekers onze kant op te sturen. En Rutte? Die laat niets van zich horen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

51 reacties

 1. Wim

  Rutte heeft veel stakkers van stemmers in de maling genomen.

 2. Gustaafff

  Als de Turken de deal laten klappen (er wordt hier overigens toegegeven dat deze succes heeft), knipt de EU het lijntje van lidmaatschaps-onderhandelingen door. In het uiterste geval zijn er zelfs sancties mogelijk om Erdogan en zijn kameraden, de mond te snoeren. Juist wij hebben hem in de tang; geen deal = geen EU.

  1. zomaar

   Maar wel weer een hele hoop moslims !!!

 3. Freelux

  Gaat lekker met dat populisme van Rutte. Stoer doen tegen Turkije om wat stemmen te winnen, maar nu zitten we dadelijk met de gebakken peren. Dat er stelling wordt genomen tegen Turkije is meer dan terecht, maar doen moet je dat elke keer doen. Niet zoals Rutte alleen voor de verkiezingen. Rutte heeft maandenlang nauwelijks een kritische noot laten horen over het omverwerpen van de democratie door Erdogan, maar vlak voor de verkiezingen acteert Rutte ineens de strenge meneer met de rechte rug die staat voor principes.

 4. zomaar

  Niets aan de hand mensen !, te overslaande bij het laagste debat tegen wilders ,roemde Rutten nog dat hij het toch maar voor elkaar gekregen had , dat de gelukzoekers niet meer in grote getallen hierheen kwamen ,was zijn verdienste van hem alleen pochte hij .

  Kan hij nu waarmaken ,hij zit er weer Nederland heeft hem en een paar ander flapdrolle gekozen !.

  Je zou er blij van worden ,of angstig !!.

 5. jennifer

  Het is dat ik geen dienstplicht meer heb, anders konden ze mij naar de Griekse kust sturen, met een machine geweer. Laat ze maar komen dan, die bootjes zij zo lek geschoten dan,hoop dat ze zwemmen kunnen is dit niet het geval dan kan men alleen nog maar hopen dat ze dan allemaal aan de Turkse stranden aanspoelen als de wind goed staat ,Probleem opgelost.

  1. Wim

   Je kunt die mensen niets kwalijk nemen als je hier de suikerpot klaar zet.

 6. Adriaan

  Rutte zal het nooit leren. Je moet never nooit zaken doen met een dictator. Rutte je mag het weer oplossen. Gaat je vast wel lukken.

  1. Gustaafff

   Maar de deal werkt wel.

   1. zomaar

    Tja voor 6 miljard mag het toch wel werken hoop ik ,al is het maar effen .

    1. Gustaafff

     Een welbesteedt bedrag. Die vluchtelingen komen linksom en rechtsom wel binnen. Het is goed dat we dan afspraken maken om de stroom in te dammen.

     1. DutchDropveter

      Sprookjes! Als Frontex ze niet wil tegen houden waar zijn we dan in hemelsnaam mee bezig?!

      Een idioot simpele oplossing je dropt met vliegtuigen pamfletten met daarom in diverse talen de waarschuwing dat de oversteek maken 99,99% dood tot gevolg heeft. Kom je wel aan is de kans zeer groot dat je wordt opgepakt.

      Varen ze alsnog? dan blokkeer je met andere schepen de doorgang net zolang tot dat ze òf uitgehongerd zijn òf ze zelf terug varen en het opgeven.

      Je moet ze bang maken, de oversteek is in vele gevallen een economische vlucht en heeft niks met oorlog te maken.

      Natuurlijk moeten we mensen helpen in nood maar je kunt het ook overdrijven. Daarnaast moet het land die mensen hebben om het op te bouwen.

      En nog een laatste punt voor geheel Afrika, als er niks te vreten is moet je vooral gaan lopen neuken! We kunnen wel ontwikkelingshulp bieden maar eigenlijk moeten we voorlichtingshulp bieden! De rest komt dan vanzelf!

     2. Gustaafff

      Dutchdropveter, het gaat om de Syrische vluchtelingen bij de grens met Turkije. Als dit land ze niet tegenhoudt, zwermen ze Europa in.

   2. hans-e-pans

    Hij lult Erdogan gewoon even onderste boven. Daarna zijn het vrienden voor het leven.

 7. Ni28

  De verkiezingen zijn achter de rug en Rutte kan weer in zijn echte rol kruipen. Geen staatsman dus maar kruiperige lafaard. Even Merkel raadplegen of wij mogen blaffen of niet. Nu al spijt van de uitslag? Erdogan heeft de Turken in Nederland opgeroepen om minstens vijf kinderen te krijgen. Het is toch de manier om Europa te veroveren zonder sabels. Als het nu niet meer duidelijk voor onze leiders is dan nooit meer. Het zijn geen migranten maar bezetters althans voor Erdogan. Wir schaffen das dus niet maar Erdogan wel. Nu wordt de volgende muur gebouwd in Hongarije. Mooi want dan kan de EU weer roepen hoe zij het mooi geregeld hebben met de migrantencrisis zonder Hongarije te noemen. Want Orban is niet democratisch. Dat zijn onze EU leiders ook niet en Orban is tenminste realistisch in deze kwestie.

 8. Ni28

  Gustaaff, als de Turken de deal laten klappen moeten de dubbele paspoorten verdwijnen. Kiezen tussen Nederlander hier of Turk daar.

  1. Peter Selie

   Een Nederturk met een 1 Nederlands paspoort, kan óók in de toekomst over “ons” lot beschikken. Er zijn méér Nederturken die geweld prediken om hun doel te bereiken dan er Nederlandse militairen zijn, waaronder óók nog eens veel van deze pracht-exemplaren deel vanuit maken, prettige dag verder.

 9. Ritter

  Merkel is de hoofdverantwoordelijke voor deze ramp via haar “uitnodiging” aan de asielzoekers in 2015 om naar Duitsland te komen. En dat deden ze massaal.

  Daarna moest ze op haar blote knieën naar Erdogan om te smeken of hij de stroom asielzoekers wilde tegenhouden. Een stroom asielzoekers die ze zelf op gang heeft gebracht.

  En nu is Europa , door haar zwakke asielbeleid, afhankelijk geworden van een islamitische dictator.

  Laten we wel wezen; de meeste asielzoekers zijn geen echte vluchtelingen die veiligheid zoeken maar “illegalen” die de asielprocedure gebruiken om hun economische en financiële positie te verbeteren op kosten van de belastingbetaler.

  Zelfs de meeste Syriërs komen uit Turkije of Libanon waar ze ook veilig zijn. Maar vanwege de ruime uitkeringen willen ze graag naar Noord/West Europa.

  Meestal jonge mannen die door meer dan 6 veilige landen trekken om Noord/West Europa te bereiken waar de ruime uitkeringen en gratis huizen wachten.

 10. unitokkie

  Als Turken visumvrij kunnen reizen dan kan je beter vertrekken uit de EU. Dat is echt het begin van de volledige ondergang

  1. jennifer

   Ineen ding kon Erdogan wel eens gelijk gaan krijgen, dat wij in Europa in een religie oorlog terecht gaan komen met de Islam. En dat zal niet lang meer op zich laten wachten zoals het uitziet.

   1. poison

    Het is wachten op de dag dat bommen ploffen in Amsterdam of Rotterdam Laten wij er om bidden dat het nooit zover komt.

    1. swetsnek

     Te laat had je anders moeten stemmen, de ellende komt wel hoor

     1. jennifer

      Dat is een feit , maar vele Nederlanders zullen dan raar op kijken en dom zich afvragen hoe kan dat nou, en de regering zal dan wel weer geschokt zijn zoals ze overal mee zijn.

 11. Wim

  Het riskante spel van Rutte om de kiezer in de maling te nemen kan Nederland wel eens flink opbreken.

  1. poison

   Nou komt de aap uit de mouw. Wie is hier wat je noemt de verkeerde populist, meneer Rutte?

 12. HaZ

  Onze “”allmighty” MP Rutte zal zich geen 2e keer laten verleiden tot geblaf richting Erdogan. Die kruipt nu onder zijn bureau in het Torentje met zijn mobieltje aan zijn oor smekend om hulp aan Frau Merkel, omdat hun vooropgezet plannetje uit de klauwen gaat lopen. Ach stil maar zegt Frau Merkel, we kunnen altijd de Amerikanen,Canadezen,Britten, Schotten,Ieren, Welshmen nog om hulp vragen……

 13. Wim

  Ons bericht van dinsdag 14 maart ’Turkije zegt vluchtelingendeal op en gaat 2 miljoen migranten op EU loslaten’ werd door sommige lezers betwijfeld. Zij lazen er immers niets van in de reguliere media. Dat kwam omdat men dit nieuws –op dit moment de belangrijkste kop van NU.nl- over de verkiezingen heen wilde tillen, uit angst dat het de PVV meer stemmen zou opleveren

  Bron Xnieuws

 14. jennifer

  Net gelezen dat Turkije ook klappen gaat krijgen. In Duitsland zijn vakanties naar Turkije massaal geboycot nu. Er is geen Duitser meer die daar zij vakantiegeld naar toe gaat brengen.

  1. Wim

   EU moet wel oppassen en zeker Nederland.
   Te kloten met de Russen, Engeland, Amerika en nu Turkije zijn niet de kleinsten. Men kan met name in Nederland wel eens een zware prijs gaan betalen. En ik weet wel wie dat dan moet betalen.

   1. poison

    Zo is dat, Erdogan zoekt in Poetin een bondgenoot. Kan idd heel gevaarlijk worden voor Europa.

 15. TheGrimReaper

  @Freelux

  “Rutte heeft maandenlang nauwelijks een kritische noot laten horen over het omverwerpen van de democratie door Erdogan, maar vlak voor de verkiezingen acteert Rutte ineens de strenge meneer met de rechte rug die staat voor principes.”

  Toch zeker de laatste 6 á 7 jaar is dit land uitgemergeld en uitgeknepen door Rutte en zijn roversbende; iedereen keek toe…. en de “kansenpareltjes” maar lachen…
  Nu krijgt Rutte de kans om verder te gaan met zijn afbraakbeleid…. ik begin oprecht te geloven dat ik in een land woon waarvan de meerderheid kennelijk:
  A. Hersendood is, en:
  B. Zij kennelijk NOG EENS 4 JAAR genaaid wensen te worden

  Wat een WALGELIJK LAND!!

  1. Gustaafff

   Nederland is een schitterend land met een verstandige bevolking.

   1. nogmaals

    Als die uitspraak van Guus zou kloppen, is hij de uitzondering op zijn eigen regel.

   2. Christian Wouters

    Zalvende kletstaal die alleen je ijdelheid streelt. Dat vinden de anderen ook maar bij wijze van provocatie in een discussie wordt hier even anders belicht.

    Je bent toch niet autistisch? Want gereformeerden herbergen wat genetische rommel hoor achter dat valse masker.

 16. TheGrimReaper

  @Gustaaff

  “Nederland is een schitterend land met een verstandige bevolking.”

  Hopelijk was deze hersenscheet vergeven van het sarcasme??

  1. Christian Wouters

   Nee, van ijdelheid van farizeerse proportie. Wat is er eigenlijk met de farizeeers gebeurd? Onttempelt? Verjaagd? Vergast? En allemaal door de goede God, Gustaaff.

   Je aanbidt jezelf lul. En God haat dat. En je hebt geen monopolie op het goede omdat je dat denkt. Resultaat telt en dat is bij Gusstaaf nul. Anders schreef hij hier niet. Puur compensatie.

   1. Pollewop

    Zo boos en dan straks ook nog de slaap vatten, Christiaan?

    Dat gaat echt niet lukken.

    1. Christian Wouters

     Dat heet van onderwerp veranderen. Ik zie trouwens de boosheid niet. Gewoon analyse met wat hardere termen. Gesneden koek.

     Die luie gelovige moet weten dat geloven hard werken is en niet rusten op de slippen van de hoogste. Vooral veel zelf-relativeren.

     Vandaar dat jouw weerwoord niets doet. Och, ja, boos, kom eens met een splijtend ander inzicht.

  2. Gustaafff

   Als je Nederland even zoveel haat als de Nederturken bij DENK, kun je wat mij betreft je koffers pakken.

 17. cmsuijkerbuijk

  Die zogenaamde “deal” is een miskleun van jewelste en te vergelijken met de idioten die op Rutte en zijn VVD hebben gestemd.
  Deze “deal” is helemaal nergens voor nodig, vooropgesteld dat het megalomane tuig in Brussel ook wérkelijk deze gelukszoekers wil tegenhouden. Turkije is immers een veilig land! Het is een kwestie van de Grieken steunen met grensbewaking en élke gelukszoeker per kerende post terugsturen, desnoods onder begeleiding van een marineschip, dat gemachtigd is, de wapens te gebruiken (En dan bij de eerste beste gelegenheid ook doén, zodat die gelukszoekers en óók de Turken weten, dat het menens is). Kost véle malen minder en de stroom gelukszoekers zou in een mum van tijd opgedroogd zijn en wij zouden onze zuurverdiende centjes nog hebben. Maar tja, die verschrikkelijke EU he’!

 18. henk vintage

  Voor iedere 10.000 asielzoekers naar Europa 10.000 Turken terugsturen naar Turkije, dan is het zo over met dit plan.

  1. Marija

   zou mooi zijn maar kan niet

   1. swetsnek

    Alles kan om met de woorden van Bert Visscher te spreken ……. ALS JE MAAR WILLLLLLL .

 19. Marija

  moedeloos, machteloos en hulpeloos dat is nederland.
  Het land is al lang naar de afgrond, Rutte is een lul die over zich heen laat lopen.
  Geert -of wie dan ook- krijgt het nooit voor elkaar dit recht te breien en dat allemaal ter meerdere eer en glorie van een verenigd Europa, daaraan wordt alles opgeofferd.
  Het beste is nu maar om niet helemaal depressief te worden, je kop in het zand en je alleen met de mensen waar je om geeft te bemoeien.
  Het is een verloren zaak.
  Heel erg, eigenlijk wil ik me er niet meer druk om maken.
  Geef de pijp maar aan Maarten.

  1. cmsuijkerbuijk

   @Marija
   “Geef de pijp maar aan Maarten.”
   Nooit van z’n leven! Dán de beuk er maar in!!! Waarom zijn al die mensen dan voor onze vrijheid, gestorven of levenslang verminkt? Het is gewoon verraad tegenover al die bevrijders, om ook maar te dénken aan opgeven.

   1. zomaar

    de Nederlanders liever gezegd de Nederlandse overheid heet mogelijk weer een draaideur gevonden lees ik hier !.

    http://www.telegraaf.nl/binnenland/27831939/___Aanhouding_diplomaten_fout___.html

    tja het is na de verkiezingen , de populisten zijn overwonnen en het populisme een halt toe geroepen , dus zijn Erdogan en Rutte weer vrindjes , einde aankomende week .

   2. Marija

    omdat DIT is afgesproken in 1975L
    http://forum.politics.be/showthread.php?t=229517

 20. swetsnek

  Niet zeuren jongens ,dit wilden we toch ??? laat maar komen die hap.Zal links leren dat Rutte een rubberen Robby is ,een waslap eerste klas

 21. Ruud562

  @poison, “Zo is dat, Erdogan zoekt in Poetin een bondgenoot. Kan idd heel gevaarlijk worden voor Europa.”
  Inderdaad Poison, zoals ik ook elders vandaag op deze site poneerde, in onze militair strategische posten, zowel hier in Nederland als in de Nato, zitten Turken waarvan je de betrouwbaarheid als zeer onzeker mag bestempelen. Dus, ja, onze geheime en strategische militaire West-Europese kennis ligt geheel open voor een Erdogan en bondgenoten. Maar een Rutte c.s. beslist dat een DENK niet in de cie. Stiekem mag komen, want veronderstel dat er geheime info zal lekken. Terwijl dus wél al onze militaire info toegankelijk is voor de niet-loyalen onder ons! Dus …..

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.