Fervente Israël-hater Dries Van Agt stemt woensdag niet op zijn CDA want: ‘Ze weigerden Israël te boycotten!’

CDA-lijsttrekker Sybrand Buma mag woensdag wel een pak zakdoekjes meenemen om zijn tranen op te vangen: zijn voorganger Dries Van Agt weigert namelijk om dan zijn stem aan zijn eigen partij te geven!

Van 1977 tot 1982 was Dries van Agt, inmiddels alweer 86 jaar, premier van ons land namens het CDA. Iemand die zo nauw betrokken was en is bij zijn partij zou dus altijd trouw blijven aan het CDA, zou je denken. Dat wil hij ook wel, maar op één punt kan deze anti-Joodse politicus zijn partij niet meer verdragen: ze steunden hem niet in zijn haat voor Israël.

Voor wie niet geheel bekend is met de krankzinnige standpunten van Van Agt: dit is de man die een boek met de veelzeggende naam “Een schreeuw om recht – de tragedie van het Palestijnse volk” schreef – een boek dat je zou verwachten terug te vinden in een stoffige hoek bij de sectie ‘fictieve boeken en sprookjes’, maar waar hij toch echt serieuze bedoelingen mee had. Hij zet zich al jaren in voor allerlei zogenaamde ‘Palestijnse’ organisaties die niets liever zouden doen dan alle Joden meteen de Middellandse Zee in te flikkeren. Gelukkig kunnen zij dat niet, aangezien Israël zich erg bewust is van de gevaren die haar omringen en dan ook alles doet om veiligheid voor haar inwoners te garanderen.

Van Agt kan dat echter niet hebben, en voelt zich daarbij gesterkt door linkse partijen in onze Kamer. D66 en SP – dan weet je ook weer waar je woensdag in ieder geval niét op moet stemmen als je Israël een warm hart toedraagt – dienden een motie in waarbij werd opgeroepen tot het opschorten van het associatieverdrag met Israël, zolang dat land niet een totale bouwstop zou afvaardigen in gebieden die zogenaamd zouden toebehoren aan ‘Palestina’. Alhoewel het nog maar zeer de vraag is of het Joodse volk tegenwoordig nog wel een vriend heeft in het CDA stemde die partij in ieder geval toen tegen de motie. En ja, dat vond vadertje Van Agt dus niet heel erg leuk!

In de meest recente nieuwsbrief van The Rights Forum – de organisatie die Israël-basher Van Agt zelf heeft opgezet om zijn gevaarlijke ideeën rondom het conflict te verspreiden – zet hij nog eventjes mooi uit waarom hij deze keer toch maar op een andere partij stemt:

Door de tegenstem van het CDA haalde deze gematigde motie geen Kamermeerderheid en werd verworpen. Hier komt bij dat het CDA de anti-BDS campagne in de Tweede Kamer versterkt, die in werkelijkheid een campagne is vóór de Israëlische bezetting en tegen mensenrechtenorganisaties die de bezetting bekritiseren.

Met dit halfslachtige gedoogbeleid van Israëls bezetting en kolonisatie kan en wil ik mij niet langer verzoenen. Ik heb daarom besloten om bij de aanstaande Tweede Kamerverkiezingen niet op het CDA te stemmen.

Ach gossie: het afschieten van die zogenaamd ‘gematigde’ motie en het bestrijden van BDS – een beweging die er puur en alleen op uit is om anti-Israëlische acties uit te voeren, en geen barst geeft om de Arabische inwoners van dat land – zijn dus de redenen dat het CDA zich deze keer niet mag verheugen op zijn stem. Nou, ik zou bijna zeggen dat dit een enorm goede reden is om toch maar wél op deze partij te gaan stemmen, zij het niet dat er partijen zijn die wat consistenter zijn in hun steun voor het Joodse volk. Ik denk niet dat iemand bij het CDA zal rouwen om zijn keuze: zo’n anti-semiet – wat dat ben je gewoon als je een heel volk wilt laten lijden doordat je het oneens bent met één actie van hun regering – kunnen ze daar vast al kiespijn missen. Ik ben in ieder geval blij dat de tijd dat deze man macht had ver achter ons ligt: laat de toekomst er een zijn waarin we een premier krijgen die de bijzondere band tussen onze beide landen wél op waarde schat!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

32 reacties

 1. Wim

  Dan wordt het Denk of de SP

  1. van Urk

   Hij stemt nu Hamas.

   1. Syntha

    Hier is een beschaafd passend stemadvies op zijn plaats.

  2. werkloze generaal

   Het wordt PVV.

   Echt belachelijk dat een zogenaamde ‘rechtse’ DDS de joden altijd de hand boven het hoofd houdt. Zo word je nooit meer serieus genomen , met de standpunten die ze innemen.

   De joden zijn verantwoordelijk voor tienduizenden doden , je mag het gerust genocide noemen. Hetgeen hun gebeurd is in WO2 , zouden ze wel terug doen bij de Palestijnen. Uiteraard is er niets mis met dit standpunt , als de laffe joden dit op eigen houtje hadden gedaan.

   Maar de laffe joden konden helemaal niets op eigen houtje , want altijd hadden en hebben ze de steun van grote broer Amerika nodig . Vanachter die brede rug durven ze wel te schelden / moorden / provoceren en stelselmatig land in te pikken dat niet van hun is. Behalve een stelletje ordinaire dieven zijn het ook massamoordenaars.

   Het loont niet om dit misdadige volk de hand boven het hoofd te houden , ik sta hier objectief in , een besneden pikkie uit Israel of Palestina heb ik beide niets mee en mag blijven waar ze zijn , maar DDS is linkser dan links in deze kwestie.

   1. Seneca

    Ben je opgelucht nu je je gal gespuugd hebt? Of was je psych niet voorhanden?

    1. werkloze generaal

     Mijn vrouw is de beste psych die er is Seneca : als ik boos dreig te worden dan zuigt ze me leeg totdat het haar neusgaten uitkomt. Als mannetje maar relaxed is en blijft , die gedachtengang. Daar doet ze alles voor , desnoods 4x per dag…

     De beste vrouw ter wereld is zij dus Seneca , dat JIJ niet in de war raakt want die titel zal je nooit krijgen waarschijnlijk.

     Omdat jij in deze materie niet objectief kan zijn zoals mij. Jij praat een andermans mening na , om maar te kunnen zeggen : ik heb iemand anders zijn mening nagepraat. En daarop trots zijn ook nog.

     Echt belachelijk ben je . Ik geef jou het recht met mij te mogen converseren. Ja , je mag in mijn land blijven.

 2. sadeyes

  Van Agt. Was dat niet die man die die 3 Nazi misdadigers in Breda vervroegd wilde vrijlaten? En mogelijk sindsdien een fervent hater van Israel

 3. Kodi

  Is Geriaten ’17 niet een partijtje voor hem?

 4. pm10326340

  Hoe minder Dolle Dries geassocieerd wordt met christenen hoe beter dat is. Onder zijn leiding en zijn CDA werd destijds abortus provocatus gelegaliseerd. Sindsdien is hij ethish gezien verder in rap tempo afgetakeld. Dit springt de laatste jaren het meest in het oog door zijn haatvolle opmerkingen richting Israël. Nederlanders als hem doen me er pijnlijk aan herinneren waarom Joden zo voorzichtig zijn met Europeanen en hun gedachtegoed.

 5. Hans van R.

  Dat leven is wel voldoende voltooid zo. Wil iemand die antisemiet het telefoonnummer van Pia Dijkstra even aanreiken?

 6. Ome Ga

  Ja Wim deze antisemiet heeft tegenwoordig meerdere opties om op dankbare partijen met fascistische paradigma’s te stemmen.

  Pm, enz. ja jammer weer een kans gemist om dat vreselijk lijdende maar dappere ras – de Joden: althans wat daar nog van over is – een keertje op zijn minst te respecteren, te accepteren of nog liever, ook te bemoedigen!

 7. Gustaafff

  Van Agt lijdt aan dementie en is daardoor ernstig de weg kwijt. Die man was nota bene nog Roomser dan de paus – en zijn partij zo pro-Israël als het maar zijn kan.

  1. toetssteen

   @Gustaafff
   Nope, Van Agt is dat nooit geweest, vandaar dat Vredeling dwars tegen roeien en ruiten in Israël toch voorzag van wapens. Waardoor Israël nipt kon overleven

   http://www.franklinterhorst.nl/De%20Jom%20Kippoer%20oorlog.htm

   1. Gustaafff

    Eigenlijk is dat best bijzonder, Vredeling was PvdA.

    1. Control

     Hoi Guus!

     😉

 8. vrijheidvanmeningsuiting

  Een CDAer met principes op latere leeftijd?
  Of toch gewoon dement?

  1. Kodi

   Na 1986 toen hij zeide “Een rood zuiden is geen mooi zuiden” heeft hij niets verstandigs meer gezegd. Laat deze sneue stakker voorgoed in de geriatrie blijven.

 9. Pjotter

  Het is prima dat hij geen CDA stemt, Jezus verraders horen daar niet thuis, zit al genoeg puin bij het CDA (christelijk gezien dan) hij wil dus het CDA nog proberen Israël te boycotten, wat een ellendig stuk vuil, kots van die vent.

 10. HaZ

  Ik denk dat het Dolle Dries allemaal wat teveel wordt in huize Avondrood. 1x per dag wordt zijn luier nog maar verschoond en 1 x mag ie naar het toilet. Maar daar heeft Dries wat op gevonden; Hij plast de rest van de dag in een keppeltje”.

  1. jennifer

   Je vraagt je af in welk tehuis hij zit. Snappen ze dan niet dat als men zo n dement eng mannetje nog proberen te hersenspoelen dat hij dan wel eens helemaal doordraaien kan. Alweer een loslopend psychisch geval erbij in dit land dan.

 11. Ome Ga

  Driest is net zo’n hoax en superfake als het nieuws in en over het zgn. “Palestina”! Het onafhankelijke Gatestone Institute vandaag:

  “There is no shortage of Palestinian and Arab news websites that publish hoaxes, propaganda, lies and disinformation disguised as real news. This garbage is accepted as factual by many Palestinians and other Arabs.

  This is a form of incitement to which the West is deaf, largely because journalists working for Western mainstream media do not wish to understand what is being reported in Arabic, or even in English.

  Blood libels against Jews were once thought to be part of the dark past. They are not. What do such stories accomplish? Excuses for the murder of Jews.

  Another “new” old blood libel that Palestinians have been spreading against Israel claims that Israelis are flooding Palestinian communities with narcotics in order to spread moral corruption and destroy the health of Palestinians. This lie helps Palestinians avoid responsibility for the smuggling of dr*gs (by Palestinians) into the West Bank and Gaza Strip from Jordan and Egypt.

  That leaves us with some questions: Where is the international community’s exposure of the lies that fuel the Palestinian murder of Jews? And: Will the international community once again in history fail to speak the truth about the murder of Jews?”

 12. Ni28

  Conclusie over van Agt: Lichaamssappen in de war.

 13. Duckday

  Gewoon een EGO

 14. jennifer

  Hij kan maar beter op D66 gaan stemmen, als dank krijgt hij dan gelijk een spuitje of pilletje van Pechknol. Of is hij de 75 nog niet gepasseerd deze seniele malloot.

 15. nick

  Totaal van het pad af die man.
  Verbijsterend maar ook wel zielig, dat je niet meer weet hoe het werkelijk zit! Tekenen dat het niet pluis is in zijn hoofd. Maar hoezo nemen we hem dan serieus? Geef die man geen airplay, hij is niet goed!

 16. Mees

  Wijsheid komt met de jaren

  1. corfo

   @Mees.
   Bij deze man ging het omgekeerd : door de jaren verloor hij z’n verstand.
   Blijkt duidelijk uit de wartaal die hij uitslaat.

 17. Ngatimoto

  Jammer dat Van Agt geen lid van D66 is.
  Daar had Pia Dijkstra wel raad geweten met deze levensmoede man.

 18. corfo

  Dit fossiel uit het verre verleden is al geruime tijd bezig met het uitslaan van wartaal.
  Het beste advies : geen aandacht aan besteden.

 19. EUslaaf

  Dries van Agt is het enige christelijke wat het CDA ooit heeft opgelevert. Een stem op CDA is een stem op israel kindermoordenaars. Zionisme = facisme. Heeft niets met joods te maken. Zoek eens op ‘rabbi joseph antebi youtube’ op https://startpage.com. Dan zie je wat israel echt is. Alle tegenstanders van Dries van agt in de reactires op deze site zijn vieze hypocriete kindermoordenaars!

 20. EUslaaf

  Beste administrator, u veranderd de inhoud van mijn berichten. Ik neem u dat kwalijk. IS dit hoe de pro Israelische media werkt? Mensen de mond snoeren? Nogmaals het ontbrekende deel.: “Dries van Agt blijkt uiteindelijk het enige christelijke wat het CDA ooit heeft opgeleverd. Grote klasse heer van Agt. Het getuigt van grote moed om uw levenswerk bij het CDA te erkennen en te verwerpen. Misschien is dat ook de reden waarom u minister-president geweest bent. Om nu op oudere leeftijd de waarheid boven de politiek uit te kunnen erkennen. Op 1 punt heb ik bezwaar, maar ook begrip voor uw standpunt. Poetin heeft naar mijn idee in de laatste 7 jaren een nieuwe wereldoorlog voorkomen door iedere keer wanneer de pro israel groep een poging deed een nieuwe wereldoorlog uit te lokken, een strategische tegenzet te doen. Maar goed u bent nu 86 jaar, u heeft Joseph Jugashvili meegemaakt, een georgische nep jood met een politieke schuilnaam Joseph Stalin (zionist=fascist judaisme=> ja zionisme=>nee) die 150.000.000 mensen heeft vermoord. Ja, ik begrijp uw weerstand naar Rusland, maar helaas de moderne tijden hebben een andere situatie geschapen. Maar dat geeft niets, u bent een groot man door uw veranderingen in politiek inzicht in het openbaar toe te geven. Groot respect.
  Hier volgt een lijstje fascistische joden (alleen USSR):
  Joseph Vissarionovich Jugashvili =>Stalin
  Lev Davidovitsch Bronstein => Leon trotski
  Vladimir Ilyich Ulyanov => Lenin

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.