Wilders: “Als ik premier was zou ik het hele Turkse kabinet tot persona non grata verklaren!”

Geert Wilders vindt het absoluut geen goed idee dat Turkse ministers mogelijk naar Nederland komen om daar campagne te voeren voor een referendum dat op 16 april gehouden wordt… in Turkije.

Het referendum gaat over de vraag of er een grondwetswijziging moet komen waardoor de president — Recep Tayyip Erdogan — de macht naar zichzelf toetrekt. Dit gaat dan ten koste van het Turkse parlement, dat op dit moment in ieder geval in theorie de meest invloedrijke ‘macht’ van het land is. Erdogan beweert dat de veranderende omstandigheden — economische problemen, terrorisme, de mislukte coup — betekenen dat er een ander systeem moet komen. Een systeem waarbij de macht gecentraliseerd is bij de president. Bij hemzelf dus.

Het zal niemand verbazen dat deze gewenste grondwetswijziging voor een bijzonder verhit debat heeft gezorgd in Turkije zelf. Erdogan en de leider van de nationalistische MHP, Devlet Bahceli, beweren dat de grondwetswijziging er moet komen. Iedereen die het niet met hen eens is wordt voor rotte vis uitgemaakt omdat zij daarmee de nationale wil en veiligheid zouden ondermijnen. Ondertussen beweert de seculiere oppositiepartij de CHP juist dat Erdogan van plan is om alleenheerser te worden en dat dit een trucje van hem is om de macht eindelijk volledig naar zich toe te trekken. Wat hen betreft is de inzet van het referendum niet ‘krijgt Erdogan zijn zin,’ maar ‘zal de Turkse democratie 2017 overleven?’

Hoewel het logisch is dat er fel gedebatteerd wordt in Turkije zelf hebben veel Europeanen er nogal wat op aan te merken dat dit debat nu ook gehouden wordt in Duitsland, Oostenrijk en Nederland. Die eerste twee landen hebben al laten weten dat Turkse ministers voorlopig niet welkom zijn. Zij zien dat als slecht voor de integratie van hun Turkse burgers. Oostenrijk wil zelfs een volledige ban voor de hele EU. Erdogan heeft al gereageerd op het Duitse nein door de huidige regering van Merkel te vergelijken met die van… Adolf Hitler.

Jawel, volgens Erdogan doet het verbod op een Turkse campagne in Duitsland hem denken aan de holocaust. Hij noemt het dan ook “nazi-praktijken.”

Volstrekt belachelijk natuurlijk, maar ja, blijkbaar doen Godwins het tegenwoordig ook fantastisch goed in Turkije. Dit soort uitspraken doet Erdogan immers puur en alleen voor zijn eigen Turkse publiek.

Ik denk dan ook dat we hem niet eens hoeven te vragen wat hij van deze uitspraken van onze eigen Geert Wilders vindt:

„Als ik premier zou zijn, dan zou ik in ieder geval tot half april, als Turkije het referendum houdt, het hele Turkse kabinet tot persona non grata verklaren”, aldus Wilders. „Dan zijn ze niet welkom. Dan komen ze gewoon niet. Dan krijgen ze geen visum. Dan is de boodschap helder. Dan weet je zeker dat het niet gebeurt.”

Voorlopig lijkt het erop dat het Nederlandse kabinet niet in de voetsporen treedt van Frau Merkel en Wilders zijn zin dus niet geeft.

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

23 reacties

 1. Wim

  Iedereen die het niet met hen eens is wordt voor rotte vis uitgemaakt omdat zij daarmee de nationale wil en veiligheid zouden ondermijnen.

  Dat valt dan wel mee.Mensen die in dit land niet eens zijn met het beleid worden voor nazi uit gemaakt.

 2. HaZ

  Welke letter van NEE begrijpt u niet Hr.Erdogan?

 3. Ni28

  Rutte wilt zich op een verkeerde moment mans voelen en doet Merkel niet na als brave schoothondje wat hij al vier jaar lang is. Nu zou de EU een echte unie moeten zijn en dan gaan Rutte zijn benen bibberen. Als je dat echt niet wenst dan moet je daad bij woord voegen maar dat kan Rutte niet. Rutte gebruikt zijn worden alleen maar voor zijn verkiezingspraatje, wij kennen hem al langer dan vandaag. Een signaal richting Turkije is op dit moment hard nodig als je nog iets voor eigen land voelt.

 4. HaZ

  En hopelijk houd ons nationale “watje” zijn poot eens wel stijf !…….
  http://www.telegraaf.nl/binnenland/27736262/__Minister__risico_op_rel_met_Turkije__.html

  1. Adriaan

   Prima, helemaal mee eens. Laat het desnoods de grootste politiek rel ooit worden. Rutte, knoop dit in je oren!!! Toon dat je een vent bent. Voor die ene keer dan.

 5. poldi

  Stem vvdpvdad66glsp en houdt de grenzen open.
  Stem vvdpvdad66glsp en haal nog meer islam naar binnen.
  Stem vvdpvdad66glsp en de jihad cultuur stroomt mee naar binnen.
  Stem vvdpvdad66glsp en onze vrouwen kunnen niet meer zonder hoofddoek en tent lopen.
  Stem vvdpvdad66glsp en Heil Eussr.
  Stem vvdpvdad66glsp en de leugen regeert WEER.
  Stem Denk en jouw Nederlandse paspoort zou ingenomen moeten worden.
  Stem PVV en vergeet de nep rechtse partijen, laat Nederland weer van ONS worden.
  Stem PVV en de grenzen gaan beter beveiligd worden.
  Stem PVV en de aow leeftijd gaat weer naar 65.
  Stem PVV en de zorg wordt beter.
  Stem PVV want minder minder minder ……..
  Stem PVV want we moeten weer één Nederland worden.

 6. Adriaan

  Deze dictator mag in geen enkel geval onze grens overschrijden. Ook niet een van zijn vazallen. Doen ze dat toch, dan vrees ik voor hun leven.

 7. Floris

  Als er IETS is dat doet denken aan de nazi-periode dan is het Erdogan zelf wel.

  Hitler liet de Rijksdag in brand steken om zo ongelimiteerde volmachten (= dictatuur) in de wacht te slepen en Erdogan ensceneerde een nepcoup om hetzelfde te bereiken. Het is zo doorzichtig allemaal.

  Veel maakt het echter niet uit. Turkije was in de praktijk allang een dictatuur en dat wordt straks geformaliseerd.

  De silver lining is dat Turkije op die manier nooit de EU in komt en dat is pure winst. Nu nog uit de Navo schoppen dat islamitische tuig.

 8. Kidogo

  Merkel Duitsland vergelijken met Nazi Duitsland ik zou als ik hem was maar oppassen want duitsers zijn al tijd ” gründlich” en waarschijnlijk hebben ze de oude draaiboeken van de holocaust nog ergens opgeslagen en kunnen die direct weer worden toegepast om alle rotte turkse appels weer op transport te zetten

 9. nick

  En ook hier heeft Wilders het weer het grootste gelijk!

 10. poison

  Let op wat ik hier zeg. Dit is een politiek spel van de Turken, helemaal doordacht. Komt die Turkse minister Nederland niet in dan gaat iedere Turk hier op DENK stemmen. Ik zou zeggen speel die Turken niet in de kaart en laat die Turk naar Nederland komen en geef hun geen kans om de verkiezingen te beinvloeden.

  1. HaZ

   Zoals zovele hot items zal ook dit over de verkiezingen getild worden, dus jouw redenatie gaat mank. Ben met je eens dat de Nederlandse Turk die zich meer Turk dan Nederlander voelt, een enkeltje Istanbul moet nemen. Enne…..neem je familie ook mee !

   1. poison

    Let maar op, het is net stront en als je in stront roert dan die stinken.

    1. hans-e-pans

     Persoonlijk vind ik dat een Turk met een dubbel paspoort , maart ook andere allogtonen met een dubbel paspoort, maar in een van die landen waarvan ze een paspoort hebben mogen stemmen. Dat noemt men ook wel een dubbele pet op hebben.

 11. giel

  ik zou mij schamen als president als zoveel landgenoten er niets in zien om in zijn mooie Turkije te wonen met al die fijn gerespecteerde mensenrechten en waar kritiek zo gewaardeerd wordt en o ja die Armeniers dat was geen genocide hoor wij hebben ze allen op reis gestuurd om te verplaatsen en tja toen stierven ze onderweg ,hadden ze maar meer lunchpakketjes moeten smeren.En dan de film Reis over Erdogan , volgens de regisseur geen politieke propagandafilm alleen de minder positieve dingen heeft de regisseur eruitgelaten zegt hij in een intervieuw anders was het eruitgeknipt kortom een waarheidsgetrouwe weergave op zijn Erdogans haha maar ja dat is veiliger voor de regisseur andere alternatief was opgehangen aan je voeten en geneukt te worden.Kan niet wachten tot ze bij Europa horen

 12. giel

  wwarom komt mijn bericht niet door

 13. Christian Wouters

  Dubbel paspoort? Halve staatsburger!

  Zijn we ook meteen van die domme VN verdragen af. En bovendien is het ook nog eens redelijk.

  Want nu kunnen dubbelpaspoortigen dubbele invloed uitoefenen.

  Dat zo’n intelligente Sargentini daar niet opkomt. Of Edourd Kinkladge van Amnesty For Criminals.

 14. Jantje

  Ik heb begrepen dat veel turken mét hersens Turkije ontvluchten. Hopelijk laten ze dat satanische geloof daar. Wat achter blijft wordt een soort Afghanistan 2.0.

 15. corfo

  Ik zag én hoorde die dwaze Erdogan gisteren op t.v. schreeuwen en blèren over de Duitse opstelling inzake zijn verkiezingscampagne. De man noemde de Duitse uitlatingen : “nazistisch” , waarbij hij op een bühne stond en met weidse armgebaren en bombastisch gebral zijn toehoorders tevreden te stellen. Ik dacht in 1ste instantie : de man is helemaal bezopen, even later drong het tot me door : hij laat een imitatie zien van de “grote leiders” in Duitsland uit de vorige eeuw. Imitatie was volledig gelukt !

 16. Sniper666

  Een ban voor de hele EU, Oostenrijk heeft het bij het rechte eind.

 17. jonathan

  Deze islamfascist werpt hier zijn schaapskleren af en laat duidelijke zien dat hij een wolf is. Een islamserende wolf. Die hij nu naast zijn eigen land Europa wil opleggen.
  Jaren gel;eden werd hij nog door ons kabinet in NL met alle egars ontvangen. Alleen Wilders zag toen al dat deze man niet te vertrouwen is en hem negeerde. Ik was met hem eens. Hij ziet ondanks zijn harde uitspraken (maar de islam is hard en fascistisch, dood en verderf, haat en geweldoproepend, vijandig jegens de Jood,Christen (215 miljoen christenen wereldwijd die te maken krijgen met islamfascisetn/-terroristen. 90.000 chr. verleden jaar door hen vermoord. Dan heb ik het nog niet over de Joden, niet-moslims en moslims zelf die “gematigd” zijn) en de niet-moslim, vrouwonderdrukkend, liefdeloos en segregatie, die duideljk zichbaar is in bijv ons land.) het steeds goed. Zo ben ik het ook iedere keer met hem eens. Het islamfascsisme is de ellende en kwaad in de wereld. Werp een dam tegenover het islamfundamentalsime en weert hen in Europa. Doe als de Oost-Europese landen, visegradlanden. Alleen ECHTE vluchetlingen toestaan. Dat zijn de christenen en de yezidis. Moslims kunnen bij hun broeders terecht zoals Saudi Arabie, Qutar, Verenigde Arbische Emiraten. Steenrijk, heel veel ruimte en zelfde (doods)cultuur. Maar hen niet eens toelaten. Laat de EU daar hun kritiek en pijlen opwerpen en druk op die landen opvoeren. Hebben we meer aan. Voor ons erfgoed en vrijheden er aan gaan.Hebben we een niet linkse regering nodig. Die van wanten weet.

 18. jonathan

  Ik had het geschrevene even moeten nalezen. Daarom excuus voor de typefouten vorig schrijven.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.