Christelijke Indonesische gouverneur vervolgd vanwege kritiek op moslimextremisten, verliest herverkiezing

Hij wordt beschuldigd van… godslastering. 

Ah, de tolerantie van de Radicale Islam in woord en beeld:

De christelijke gouverneur van Jakarta, Basuki Tjahaja Purnam, was er dus niet blij mee dat zijn tegenstanders hem met de Koran in de hand aanvielen. Dat soort religieuze spelletjes spelen mensen maar lekker in hun eigen tijd, niet in de politiek. Je zou denken dat dit een volkomen normale uitspraak was, maar in het steeds strenger wordende Indonesië is dat blijkbaar niet. Honderdduizenden mafketels gingen de straat op vanwege die toch volstrekt normale uitspraak en eisten levenslang of zelfs de doodstraf tegen Purnam.

Vervolgens won hij weliswaar de eerste ronde van de gouverneursverkiezingen, maar ging hij gisteren toch roemloos ten onder in de tweede ronde. Zijn verlies kan op het conto worden geschreven van de radicale moslims die hem nu dus al tijden aanvallen — puur en alleen omdat hij de euvele moed heeft een christen te zijn die zich hard maakt voor de scheiding van religie en staat.

Purnam was de eerste christelijke gouverneur van Jakarta in een halve eeuw tijd. Hij is bijzonder populair onder de middenklasse omdat hij de corruptie hard heeft aangepakt en omdat hij knetterdrukke steden zowaar leefbaar heeft gemaakt. Helaas voor hem hebben radicale en conservatieve moslims daar lak aan. Hij is christelijk en moet daarom kapot worden gemaakt. In de rechtszaak tegen hem kan hij veroordeeld worden tot een gevangenisstraf van 5 jaar… en zijn politieke carriere ligt voorlopig dus aan diggelen.

Dat is allemaal al erg genoeg, maar wacht, we zijn nog niet klaar. De man die hem versloeg, Baswedan, heeft tijdens zijn campagne namelijk bewust een handreiking gedaan aan moslimextremisten en ‘conservatief-islamitische leiders.’ Met andere woorden, Purnam is verslagen door een man die de politiek en de islam bewust mixt om verkiezingen te winnen.

Je houdt je hart vast voor de toekomst van Jakara — en eigenlijk voor heel Indonesië. Tot een jaar of tien geleden stond Indonesië bekend als een bijzonder gematigd, tolerant en openminded islamitisch land. Als het nog even zo doorgaat behoort dat imago definitief tot het verleden.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

7 reacties

 1. DutchDropveter

  Nou we hadden de EU toch opgericht om een vuist te kunnen maken naar landen die het niet zo nauw nemen met de rechten van de mens, milieu en ontduiking van belasting?

  Zeg Junker trek jij is je bek open en zeg dat we dit niet tolereren en dat we geen handel drijven met landen die staat en geloof continu door elkaar aan het husselen zijn totdat de bom barst en de EU alleen goed is voor kruiwagens met gratis geld.

  De boel bevriezen een dikke middelvinger en de rug toekeren dat is de enige oplossing als je ballen hebt, maja EU en ballen..

 2. Paaldanseres

  Glas, plas en alles blijft zoals het was. En maar blijven wegkijken.
  Tegenwoordig hoef je nergens meer van op te kijken.

  Deze wereld is echt stuk… en ik wil heel graag een nieuwe.
  Maar dan wel s.v.p. eentje zonder religie. Dank u.

  1. van Urk

   Je hebt fake en je hebt real. Zo ook met religie. En de Islam is totally fake.

 3. Two Ravens Black Kettle

  De Regressieven noemen Indonesia een festijn van islamitische liefde waar de democratie in puike handen is. Enkele jaren geleden zeiden de Regressieven hetzelfde over Erdogan en nog niet zo lang geleden over Pol Pot, Stalin en Mao.
  Ze zijn zo ‘progressief’ dat ze niet kunnen wachten dat het eens zo vrije en verlichte Westen ineenstort en vervangen wordt door een Orwelliaanse dystopie.

  Deze Regressieven zullen altijd en eeuwig de dader beschermen en de slachtoffers kapot laten gaan. Zie hun haat-campagne jegens Hirsi Ali van een aantal jaren geleden.
  En ondertussen glijdt de wereld weg in de islamistische middeleeuwen en worden overal vrijheidsdenkers, vrouwen en meisjes verminkt en/of afgemaakt.
  Je zult ze hier nooit over horen.
  Hierover zwijgen de Henchmen en hun Doofpotmedia.

 4. Floris

  Indonesië radicaliseert in hoog tempo. Het is tekenend voor de richting die de islam opgaat: op ramkoers met het westen.

 5. Freelux

  Hetzelfde is aan de hand in Nederland. Realistische uitspraken worden door moslims en linkspopulisten meteen verdacht gemaakt onder het mom van ‘discriminatie’. De feiten doen er niet meer toe, je bent racist en moet worden aangepakt. Het is wachten op het moment dat ook hier realistische uitspraken gaan leiden tot vervolging vanwege ‘discriminatie’. Eigenlijk is dit ook in Nederland al langzaam aan de gang. Kritiek op vluchtelingen leidt tot een bezoek van de politie die je vermaant dit niet meer te doen en als je vanwege de intregratie en Islamproblematiek pleit voor minder moslims in Nederland sta je ook voor de rechter. Heden ten dage kom je er nog vanaf met een geldboete. Benieuwd hoelang het gaat duren voordat je voor Islamkritiek gevangenisstraffen krijgt opgelegd. Het strafbaar stellen van Islamkritiek is in landen als Zweden en Canada al aan de gang. Langzaam gaan we steeds verder naar de linkse politieke correcte dictatuur waarin alleen nog maar politieke correcte uitspraken en denkwijzen getollereerd worden…

  1. Floris

   Ik ben het helemaal met je eens Freelux.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.