jan roos

Column Jan Roos: 'JESUISAMSTERDAM'

Geen categorieapr 21 2017, 12:00
Zijn alle goedpraters, wegkijkers, links-feministen, cultuurrelativisten, UvA-meisjes, Joop-scribenten, GroenLinks-knullen, Volkskrantcolumnisten, Anne-Fleur Dekkers, vreemdelingenadvocaten, NGO's, NPO's, Peter R. de Vriezen, grachtengordeldieren en andere politiek correcte types er eigenlijk al klaar voor? Want we zijn binnenkort aan de beurt bij de hooligans van de religie van liefde en vrede. Van alle landen binnen Europa met een groot islamitisch bevolkingsdeel zijn we tot nu toe de dans ontsprongen, maar dat kan nooit meer lang duren. En dan bedoel ik een grote aanslag zoals in Parijs, Brussel, Stockholm, Madrid, Londen en Berlijn, niet een enkele jihadistische moord zoals op Van Gogh. Nee, iets groots en meeslepend. Amsterdam ontbreekt nog in het rijtje Europese hoofdsteden. En dat zal weldra veranderen.
Maar de vraag is niet of die aanslag er komt, want die komt er. De vraag is of alle bewuste of onbewuste naïevelingen erop voorbereid zijn. Want jullie moeten straks weer gillen dat die islamitische aanslag niets te maken heeft met de Islam. Een verwarde man of lone wolf moet weer verantwoordelijk worden gehouden. U gaat roepen dat blanke boze mannen die arme mensen ertoe hebben gedwongen met een vrachtwagen over peuters te rijden. Dat de Westerse intolerantie dit heeft veroorzaakt omdat xenofobie, islamofobie en fascisme de macht hebben gegrepen. Dat Geert niet in de kaart gespeeld moeten worden. Dat we elkaar moeten vasthouden en niet ons uit elkaar moeten laten spelen door rechts. Samen kaarsjes branden en 'imagine' neuriën zal helpen. En dat we ons meer moeten aanpassen aan onze mohammedaanse medelanders omdat onze cultuur en tradities deze lieverds zich onwelkom laten voelen.
En ze hebben nog wel zo hun best gedaan. Pasen wordt nu niet meer echt op christelijke scholen gevierd omdat het beledigend zou zijn voor moslimscholieren. Kerst en Sinterklaas moesten er al eerder aan geloven. Jaren terug wisten ze al het kruis van de mijter van de goedheiligman te halen. Kerstbomen waren beledigend. Zelfs kruizen voor gevallen verzetsstrijders zijn verwijderd in kanswijken. Er wordt tegenwoordig zoveel mogelijk Halal-voedsel verstrekt op scholen en in gevangenissen. De Hema en Albert Heijn richten bij islamitische feestdagen een Ramadan- of Suikerfeestafdeling in. Juichverhalen over de sharia, hoofddoeken en het geloof staan in kranten en komen op televisie. En toch moet er straks nog een schepje bovenop. Want blijkbaar was het niet genoeg om de aanslag te voorkomen. Niet de Islam is het probleem, maar u. Buig dieper, liefst richting het oosten.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten