Column Jan Roos: ‘JESUISAMSTERDAM’

Zijn alle goedpraters, wegkijkers, links-feministen, cultuurrelativisten, UvA-meisjes, Joop-scribenten, GroenLinks-knullen, Volkskrantcolumnisten, Anne-Fleur Dekkers, vreemdelingenadvocaten, NGO’s, NPO’s, Peter R. de Vriezen, grachtengordeldieren en andere politiek correcte types er eigenlijk al klaar voor? Want we zijn binnenkort aan de beurt bij de hooligans van de religie van liefde en vrede. Van alle landen binnen Europa met een groot islamitisch bevolkingsdeel zijn we tot nu toe de dans ontsprongen, maar dat kan nooit meer lang duren. En dan bedoel ik een grote aanslag zoals in Parijs, Brussel, Stockholm, Madrid, Londen en Berlijn, niet een enkele jihadistische moord zoals op Van Gogh. Nee, iets groots en meeslepend. Amsterdam ontbreekt nog in het rijtje Europese hoofdsteden. En dat zal weldra veranderen.

Maar de vraag is niet of die aanslag er komt, want die komt er. De vraag is of alle bewuste of onbewuste naïevelingen erop voorbereid zijn. Want jullie moeten straks weer gillen dat die islamitische aanslag niets te maken heeft met de Islam. Een verwarde man of lone wolf moet weer verantwoordelijk worden gehouden. U gaat roepen dat blanke boze mannen die arme mensen ertoe hebben gedwongen met een vrachtwagen over peuters te rijden. Dat de Westerse intolerantie dit heeft veroorzaakt omdat xenofobie, islamofobie en fascisme de macht hebben gegrepen. Dat Geert niet in de kaart gespeeld moeten worden. Dat we elkaar moeten vasthouden en niet ons uit elkaar moeten laten spelen door rechts. Samen kaarsjes branden en ‘imagine’ neuriën zal helpen. En dat we ons meer moeten aanpassen aan onze mohammedaanse medelanders omdat onze cultuur en tradities deze lieverds zich onwelkom laten voelen.

En ze hebben nog wel zo hun best gedaan. Pasen wordt nu niet meer echt op christelijke scholen gevierd omdat het beledigend zou zijn voor moslimscholieren. Kerst en Sinterklaas moesten er al eerder aan geloven. Jaren terug wisten ze al het kruis van de mijter van de goedheiligman te halen. Kerstbomen waren beledigend. Zelfs kruizen voor gevallen verzetsstrijders zijn verwijderd in kanswijken. Er wordt tegenwoordig zoveel mogelijk Halal-voedsel verstrekt op scholen en in gevangenissen. De Hema en Albert Heijn richten bij islamitische feestdagen een Ramadan- of Suikerfeestafdeling in. Juichverhalen over de sharia, hoofddoeken en het geloof staan in kranten en komen op televisie. En toch moet er straks nog een schepje bovenop. Want blijkbaar was het niet genoeg om de aanslag te voorkomen. Niet de Islam is het probleem, maar u. Buig dieper, liefst richting het oosten.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

22 reacties

 1. Alex026

  Kippenvel! Wat een ontzettend sterke column. In 1997 zijn we hier al op attent gemaakt in een boek door Pim Fortuyn: De islamisering van onze cultuur: Nederlandse identiteit als fundament.

 2. Peter Selie

  Goed verwoord Jan!

 3. Marija

  Ja goed verwoord, kennelijk moet er eerst een grote aanslag komen met veel doden.
  Dan zal iedereen ach en wee roepen, maar Jan, er zal niets veranderen.
  Als de wolk is over getrokken gaat alles weer gewoon zijn gang als voorheen.
  Het wegkijken, niet benoemen, niet bestraffen van moslimtuig, zal ook niet veranderen.
  Het wordt onze norm, is het al.
  Het tuig heeft de toekomst.
  Wanneer het tij keert? nooit denk ik.
  Sombere visie, in de loop der jaren gevormd vanwege het bovenstaande.

 4. Two Ravens Black Kettle

  Hear, hear

  Kop, spijker, raak

  Maar er zal geen zak gebeuren omdat de oh zo zelfingenomen Deugmens alleen maar geïnteresseerd is om Deugdzaam over te komen op de Mede-Deugers.
  De incestueuze Deugkring van morele zelfbevrediging.

  En dat mag best wat kinder- en baby-lijkjes kosten op jaarbasis.
  Daar hebben zij best wel een armada aan verkrachtingen en aanrandingen voor over.
  Deugen als het moreel summum, het (binnenkort letterlijke)eindpunt van de Beschaving.

  Kijk ze eens Glimmen, zichzelf op de borst Roffelen en Deugen

  In NL heeft de Deugmens een StaatsDeugtv en een StaatsDeugRadio en in het onderwijs is Deugen het allerbelangrijkste vak geworden.
  Geen wonder dat alle mannen in het onderwijs afhaken en dat 90% van de academici en politici niet vanuit meritocratische overwegingen maar vanwege hun Deug-Niveau zich naar de top hebben Gedeugd.
  Op universiteiten hebben ze zelfs een heeeeeel scala aan Deugvakken, betaald door het plebs, U weet wel die racisten en tokkies die zo veracht worden door de Deugmens.

  Bij de Zweedse aanslag las ik ergens in een Engelse krant dat de vrachtwagen geramd zou zijn en dat de aanhanger van de Religie van de Vrede eigenlijk op weg was om het Zweeds parlement binnen te scheuren.

  http://www.express.co.uk/news/world/789864/Sweden-Stockholm-terror-attack-lorry-parliament-Santiago-Cueva

  Ja Deugmens
  Uit-eindel-lijk komen de terroristen ook naar U toe.
  Natuurlijk
  Eerst zullen het vooral de Joden, homo’s, tekenaars, dissidenten, islam-critici, afvalligen, meisjes die zich willen ontworstelen aan de Islam der vrede, niet-struisvogel-intellectuelen aan de beurt zijn.
  U weet wel die lui die onderaan op jullie Deug-Pyramide staan.
  Maar uiteindelijk zal de islamistische krokodil ook de Deugmens verorberen.
  Dat is ’t enige lichtpuntje in deze Ich Habe Ess Nicht Gewusst-Oceaan

 5. Ni28

  De laffe houding van onze leiders is misschien de rede dat er nog niets is gebeurd. In een land waar je je op gemak kunt voorbereiden en waar alles aan je aangepast wordt, waarom zou je dit alles met een aanslag kapotmaken? Alles staat hier toch klaar voor de grote overgang. Inclusief de kruideniers. Tijdelijk gered door overgave.

 6. van Urk

  De hierboven opgenoemde linkse “dozen” hebben nu eenmaal een hardnekkig vermogen om feiten te ontkennen wat betreft islamisering. Hier nog zo,n voorbeeld dat de ene weer moet gaan ontwijken voor die andere: http://www.elsevier.nl/achtergrond/2017/04/geen-kerkdiensten-wel-koranlessen-in-rotterdamse-buurthuizen-495662/

  1. Adriaan

   Hahaha, pagina is al verwijderd.

   1. Beukman

    @Adriaan
    Pagina verwijderd, daar MOET de islam wel achter zitten he? Bedreigingen door IS?

    Helaas Adriaan, linkjes worden wel vaker aangepast. Hier is de nieuwe link, met daarin een ontkrachting van het schuimbekverhaal:
    http://www.elsevier.nl/nederland/achtergrond/2017/04/geen-kerkdiensten-wel-koranlessen-in-rotterdamse-buurthuizen-495662/

    “Volgens De Jonge ligt het wat genuanceerder. Naar aanleiding van een brief van Leefbaar Rotterdam, waarin stond dat er in buurthuizen koranlessen worden gegeven, vernam de wethouder van de christelijke gemeenschap dat er wel diensten worden gehouden in de zogeheten Huizen van de Wijk.
    Dit is een bepaalde soort buurthuizen, die volgens De Jonges woordvoerder Axel Dees ‘als laagdrempelige huiskamers van de wijk’ moeten worden gezien. Politieke en religieuze evenementen horen er dus niet thuis. ‘Het gaat om activiteiten voor en door de wijk,’ zegt Dees tegen elsevier.nl. ‘Erediensten horen daar niet bij en verhuur voor dit soort bijeenkomsten past niet bij de buurthuizen.’ Maar als de kerk bijvoorbeeld een knutselmiddag voor kinderen zou organiseren, is dat geen probleem.”

    1. swetsnek

     OOOOOW beukman in de bocht was al bang dat de trollen op vakantie waren, maar nee pisvlek nummer 1 is wakker.
     Zal wel niet lang duren komen de andere drollen ook wel boven drijven.
     Guusje onze jodenhater Isoldetje zal ook wel langs komen.

 7. Beukman

  Jan Roos is een verwarde geest. Hij hoopt dat Amsterdam spoedig zal worden getroffen door een aanslag, zodat hij kan zeggen hoe erg het allemaal wel niet is met de islam.
  Ik *ben* een Amsterdammer, dus ik zou recht van spreken hebben als ik zei: “Sodemieter op met je angsthazerij, Roos. Ga je eigen kinderen bangmaken. Jij bent Amsterdam helemaal niet. Amsterdammers laten zich niet op de kast jagen door een man met een bril die “Boe!” roept.”

  Ondertussen blijft het opvallend dat de islamofoben zo verstijfd van angst zijn, dat ze vergeten dat twee van de grootste terreurdaden van de laatste vijf jaar gepleegd in Europa helemaal NIETS met de islam te maken hadden.

  Wat tenslotte de teloorgang van onze christelijke tradities betreft: ik heb Roos nog nooit in de kerk gezien. Hij kan dus maar beter zijn mond houden.
  Misschien helpt deze tekening hem om de dingen in het juiste perspectief te zien:

  https://static.afbeeldinguploaden.nl/1704/253780/ia88BK5E.jpg

  1. Guus Geluk

   “Wat tenslotte de teloorgang van onze christelijke tradities betreft: ik heb Roos nog nooit in de kerk gezien. Hij kan dus maar beter zijn mond houden.”

   Roos spant het christendom voor zijn karretje, teneinde de islamisering van Nederland te duiden. Het was immers Roos die christelijk onderwijs wilde omleggen en het aantal koopzondagen niet wilde beperken.

   Ik weet dat islamcritici het christendom weleens gebruiken, maar hier valt Jan toch door de mand.

   1. swetsnek

    Yep de jodenhater is ook weer van de partij mooi zo

  2. IJscoman

   De denkfout die Beukman en andere linkse vol-idioten maakt, is dat de zogenaamde ‘islamofoben’ (framing door links) geen angst hebben voor de islam, maar die walgelijke stuff gewoon niet in Europa willen hebben omdat ze de westerse waarden en cultuur te belangrijk vinden om te laten veroveren door volk dat een middeleeuwse ideologie wil laten prevaleren.

   Als islamcriticus voel ik geen angst, noch ben ik bang voor de islam. Ik ben wel kwaad en boos. Ik wil de islam gewoon niet!

   1. Beukman

    @IJsje
    Je bent het dus met Guus eens dat Roos het christendom voor zijn karretje spant, en en passant veinst alsof hij ook maar één lor geeft om die zogenaamde christelijke tradities?
    Ik kan jouw mening een stuk beter pruimen dan de zijne, omdat jij wél zegt wat je bedoelt, en hij niet.

    Wat de term “islamofoob” betreft: point taken. Toch zal ik het woord blijven gebruiken, analoog aan “homofoob”, waarvan iedereen ook heus wel weet dat dit woord niet zo zeer angst betreft alswel haat.

 8. Ben Zine

  Complimenten Jan, ijzersterke column.

 9. Guus Geluk

  “hebben nog wel zo hun best gedaan. Pasen wordt nu niet meer echt op christelijke scholen gevierd omdat het beledigend zou zijn voor moslimscholieren. Kerst en Sinterklaas moesten er al eerder aan geloven. Jaren terug wisten ze al het kruis van de mijter van de goedheiligman te halen. (…) Zelfs kruizen voor gevallen verzetsstrijders zijn verwijderd in kanswijken.”

  Niettemin wilde hij in zijn VNL-tijd, zélf het christelijk onderwijs om zeep helpen. Christelijk scholen mochten niet betaalt worden door de belastingbetaler, maar nu is het erg dat christelijke scholen geen Pasen meer vieren? Maak dat de kat wijs.

  Zijn ware aard komt naar boven: Jan is geen VNL-er, maar een PVV-er. Misschien kan hij voor ome Geert in de gemeenteraad.

 10. FlorisDeVr1es

  There’s a difference between bowing down and bending over…

 11. Peter Selie

  Joop van Riessen – Wilders mollen.

  https://youtu.be/aclY_G4jrDE

 12. H.Vaes

  Goed verwoordt Jan.
  Al deze linkse gekkies denken ……door te heulen met de islam …… van het zwaard gespaard te blijven…….echter…..zij zullen juist de eersten zijn die door het islamzwaard getroffen zullen worden.

 13. DutchDropveter

  Chapeau Jan, het is je gegund hopelijk pak jij je oude draad weer op maar dit keer bij de volwassenen en niet bij de roze pubers van Geenstijl, Wat zijn dat een gigantische kleuters! Zelfs bij Dumpertreten konden ze het niet laten een paar keer te pakken, Zelfs bij de aftiteling.

  Een ding is duidelijk Geenstijl moet van de baas (Volkskrant) dimmen en rustiger aandoen (en dat exact voor de verkiezingen) want de belgen de Telefgraaf overnemen. Ik heb nog nooit zon hypocriet zooitje gezien.

  Jan hopelijk pak jij je oude pen weer op en ga je schrijven, vloggen en door gaan met het slopen van de elite den roze kleuters.

  1. IJscoman

   Dutch, GeenStijl is -al een flink aantal jaren terug- opgekocht door De Telegraaf en niet door de Volkskrant.

 14. Ruud562

  Verdomd goede column Jan, chapeau!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.