Column Jan Roos: “Oogkleppensolidariteit”

Ik was ooit voor een verslag op het “dragen wat je wil”-feestje van de Jonge Socialisten op het strand van Scheveningen. De lieverds (denk hierbij aan de verdomd op waarheid beruste quote van Winston Churchill: Wie jong is en niet links heeft geen hart, wie ouder wordt en nog steeds links heeft geen verstand) waren heel boos dat er een mogelijk boerkini-verbod zou komen. Een boerkini is een door allah goedgekeurd badpak voor moslim vrouwen. Het is namelijk streng verboden voor de vrome aanhangsters van de religie van vrede, tolerantie en nette badkledij om een bloot been te tonen op het strand. Stel je toch eens voor.

Enfin. Ik was op dat strandfeestje van de rode jeugdbrigade om te vragen waarom ze de boerkini aan het verdedigen waren. Je begrijpt het al: de socialist was even voor dit onderwerp veranderd in een liberaal en vond dat vrouwen zelf mogen weten wat ze dragen, ook op het strand. Op dit moment zou het verstand moeten gaan werken, alleen dat ontbreekt dus bij linkse jeugd. Want het is geen vrije keuze om een boerka of boerkini te dragen. Het is opgedragen door de islam, onder dwang van mannen. Het heeft dus niets met vrije keuzes te maken.

De kans dat Jonge Socialisten na hun jeugd wel het licht zien en dus de realiteit onder ogen komen, is niet bijzonder groot. Bij linkse volwassenen is de schattigheid van de kinderlijke naïviteit er vanaf, dan begint de onbegrensde domheid van hun idealen. Zo liet de Oostenrijkse president deze week weten dat “er een dag komt dat we alle vrouwen, allemaal, moeten vragen een hoofddoek te dragen uit solidariteit met degenen die het vanuit religieuze overwegingen doen.”

Vrouwen zouden, hoe cynisch, solidair moeten zijn met het symbool van een vrouwen onderdrukkend geloof. Een paar jaar gelden was er ook zo’n actie in Nederland. Toen gingen vrouwen met een hoofddoek op de foto en zetten die op hun Facebookpagina met de tekst dat iedereen in dit land zelf mag weten wat zij wil dragen. Na de foto deden ze die doek af en gingen verder met hun vrije leven. Terwijl honderduizenden vrouwen in ons land die dag hun hoofddoek opdeden voordat ze naar buiten gingen omdat dat moest van hun geloof, van hun man, van hun cultuur of vanwege de groepsdruk. Zij mochten niet zelf weten wat ze droegen, onder goedkeurende linkse oogkleppensolidariteit.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

8 reacties

 1. Ni28

  De overgrote deel van leraren op scholen is links of ultralinks. De jeugd komt de school uit volledig geïndoctrineerd. Net zoals het in de communistische landen was. Geen verschil. Dezelfde domheid.

  1. DutchDropveter

   En zo is het! waarom dit nooit wordt onderzocht is mij een raadsel.
   Maar een ding vergeten ze hoe harder je het erin stampt hoe harder de persoon gaat twijfelen. Ik hoop dat het een keer tegen gaat werken 😉

 2. buitenbeentje

  Van der Bellen heeft repliek gekregen van de voorzitter van de liberale islamieten. http://www.krone.at/oesterreich/islamisten-haben-begriff-islamophobie-erfunden-offener-brief-an-vdb-story-566686

  Deze man geeft aan dat islamofobie en het hele hoofddoekjesprobleem gemaakt is door de islamisten, geholpen door (groen) links. Van der Bellen, vroeger voorzitter van de Grünen, is nog net zo gek als toen.

 3. Peter Selie

  Prachtig artikel weer Jan, ik wil dat een week uit 7 vrijdagen bestaat.

  http://www.reaganclubco.com/wp-content/uploads/2016/01/socialism-is-Winston-Churchill-quote.jpg

  Socialisme is een filosofie van mislukking, het credo van onwetendheid, en het evangelie van afgunst, zijn inherente deugd is het gelijk delen van ellende.

  -Winston Churchill

 4. EllyD19

  Een goed stukje van Jan Roos.
  Het neemt in Europa een andere wending als wat iedereen gedacht had.
  Een mafkees in Oostenrijk, GL en D66 gaan hier de dienst uitmaken, in Frankrijk komt er ook waarschijnlijk weer een linkse rakker aan het roer, in Duitsland staat het ook al zo goed als vast.
  Dus gaan we gewoon verder met ons rot te ergeren over de hoofddoekjes en de aanslagen.

 5. Floris

  Progressief links, dat ooit op de barricaden stond voor de emancipatie van vrouwen en homo’s, heeft zich opgeworpen als beschermheer van de meest vrouwonvriendelijke en homofobe ‘religie’ die er op aarde te vinden is.

  Dan ben je geestelijk en moreel volledig failliet.

 6. vanhetgoor

  Ik moet mij goed en duidelijk uitdrukken, het is eenvoudig. Er zijn mensen op de wereld die niet begrijpen hoe de wereld in elkaar steekt. Er zijn mensen die werken en er zijn mensen die niet werken en wonderwel toch te eten hebben. Mensen die geen enkele bijdrage leveren aan de maatschappij en tòch puissant rijk leven. Noem een Pechtold. De hele banken sector is parasitair, Groenink. De amusementsindustrie, Patty Brard heeft al eeuwen niet meer opgetreden en toch is ze met haar onmogelijke dikke kont wekelijks op de buis. PeterRRR, idem dito alleen heeft hij nooit gezongen, maar anderen laten ‘zingen!’

  De politiek is het broertje van het geloof, beiden zijn hoofdzakelijk bezig met het een rad voor ogen draaien bij het gewone volk. Er voor zorgen dat ze niet wakker worden en dat er dan een revolutie komt die deze grote groep parasieten er uit schopt en vervangt door geheel nieuwe parasieten!

  Wat wij moeten doen is uitzoeken hoe het werkt. Iedereen weet dat een winnaar van ‘de soundmixshow’ een fortuin binnenhaalt met één stom liedje. Iedereen weet ook dat elke parasiet weer een kudde met teken en bloedzuigers om zich heen heeft. Dat zijn de managers die alleen de afspraken maken en daar geld voor opstrijken. Daar omheen zwermen weer de creative executives en de consultants. Wat wij moeten uitzoeken is hoe het werkt om dit ONMOGELIJK te maken. Sylvana Simons heeft al vele jaren geen nagel meer van een klant gevijld, Alexander Pechtold heeft al jaren niet meer naar het volk geluisterd. PeterRRRR de Vries heeft sinds Vandersloot heeft opgejaagd niets meer gepresteerd.

  Hoe komen we van dat tuig af? Er werd in het verleden wel gesteld dat er maar één bom op hoefde te vallen om dit Sodom en Gomorra weg te vagen. Maar dat gaat te snel. Dat is te makkelijk. Daar kleeft geen pijn aan en geen wroeging! Er is meer nodig om deze maatschappij te straffen. Misschien is de islam de straf van ‘God’ voor de mensheid die er een zootje van maakt. Overal waar de islam komt verwordt de maatschappij tot een levende hel, en dat is mooi want dat is rechtvaardig. Een Oostenrijks politicus die wat beweert, waar hebben wij dat eerder gezien? De laatste keer dat dit gebeurde kostte het ca. 50 miljoen Europeanen het leven en hebben honderden miljoenen huis en haard verloren.

  Iedereen kan zien dat de opkomst van de islam sinds de jaren tachtig van de vorige eeuw één grote rotzooi heeft veroorzaakt, maar altijd op plaatsen waar de politiek niet zuiver was. Noem de Arabische Lente. En ook de grote steden in NL zijn een poel van verderf, corruptie en zelfverrijking, daar woekert de islam voort alsof het een lieve lust is.

  Een Oostenrijks politicus die praat over hoofddoekjes alsof het normaal is, hij roept dood en ellende over zichzelf en over Oostenrijk af. Hij èn het Oostenrijkse volk verdienen het. Vrijheid en rechtvaardigheid zijn zaken die elke dag verdedigd dienen te worden, anders raken ze versuft en verdord. Een volk dat niet dagelijks bezig is met zijn eigen vrede en veiligheid dat verdient het gewoon om met een hoofddoekje rond te lopen! Eigen schuld, dikke bult!

  1. Peter Selie

   Fantastisch artikel vanhetgoor!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.