Fase II begint voor de PVV: Wilders wil bij gemeenteraadsverkiezingen meedoen in 60 gemeenten

snapshot
Foto: Geert Wilders is geen vreemde in Rotterdam. Hij bezoekt de stad regelmatig, zoals hier in november 2015. Bron: Screenshot RTV Rijnmond / YouTube.

Nu Forum voor Democratie in de nek hijgt van de PVV heeft Geert Wilders besloten om dan eindelijk écht landelijk te gaan.

Hoewel PVV-leider Geert Wilders jarenlang aangaf er weinig voor te voelen om zijn partij snel uit te bouwen past hij zijn strategie nu toch aan. Sinds 2010 is de partij vertegenwoordigd in twee gemeenten. Als het aan Wilders ligt komen daar er volgend jaar nog eens 58 bij.

Jawel, de PVV wil volgend jaar meedoen in maar liefst 60 gemeenten.

“Dit is dus een gigantisch grote stap, maar als je de tweede partij van Nederland bent, schept dat verplichtingen,” citeert het AD de grote man van de PVV. “Bijvoorbeeld om mensen ook op lokaal niveau te vertegenwoordigen.”

Opvallend is dat Wilders zelf aangeeft dat hij de regie minder strak in handen zal houden dan we tot nu toe van hem gewend zijn. Hij vindt het eerst en vooral belangrijk om goede kandidaten te vinden. Als dat eenmaal klaar is laat hij de beoogde gemeenteraadfracties hun eigen program schrijven, dat natuurlijk gebaseerd is op het gedachtegoed van de landelijke PVV, maar dat aangepast zal moeten zijn aan lokale omstandigheden.

“Ze schrijven hun eigen verkiezingsprogramma’s. Al zal het niet gebeuren dat er een stedenband met Ramallah wordt bepleit. Het blijft wel de PVV,”  zegt Wilders. Daar voegt hij aan toe dat de fractievoorzitters van de partijafdelingen in de Provinciale Staten verantwoordelijk zijn voor het toezicht op de projecten in de gemeenteraden. Zij zullen ook zogenaamde klasjes opzetten om potentiële raadsleden ‘op te leiden.’

Hoewel Wilders hier jarenlang niet aan wilde beginnen denkt hij daar nu anders over. Hij begrijpt dat de partij moet doorgroeien als hij een belangrijke rol wil blijven spelen in de politiek — en zeker als hij andere partijen zover wil krijgen om het cordon sanitaire rond de PVV af te breken. “Je kunt niet groeien zonder fouten te maken, maar we willen wel een bredere partij hebben. Ik laat de angst voor incidenten de groei niet in de weg staan,” legt hij uit.

De enige stad waar Wilders zélf de regie in handen wil houden is Rotterdam, ongetwijfeld omdat dit één van de belangrijkste pro-PVV steden van het land is. Tegelijk zal het natuurlijk een behoorlijke uitdaging voor hem zijn om juist daar flink uit te pakken; Leefbaar Rotterdam is al jaren aan de weg aan het timmeren in die stad. De kans dat kiezers die lokale club ineens de rug toekeren lijkt niet al te groot te zijn, zeker niet omdat kiezers de LR-mensen bijzonder goed kennen en onderhand echt vertrouwen.

Dat gezegd hebbende kunnen we nu dus concluderen dat de landelijke opmars van de PVV daadwerkelijk begonnen is. De partij wil eindelijk meer een ‘gewone’ partij worden, hoewel Wilders nog steeds geen behoefte heeft aan leden (en dus ook niet aan een ALV). De andere partijen — met name de gevestigde politiek — zal zich nu toch echt zorgen moeten maken. Dit gaat namelijk vrijwel zeker ten koste van hun lokale macht… en datzelfde geldt voor de vele lokale partijen die er in Nederland zijn. Ook zij zullen kiezers — en dus gemeenteraadsleden — verliezen aan de PVV.

“De opmars van de PVV zet door. We zijn inmiddels de tweede partij van Nederland! En ook lokaal is er een grote behoefte aan een sterke PVV. Alle PVV’ers die in de gemeenten wonen waar wij mee willen doen roep ik daarom op om zich aan te melden als kandidaat-raadslid via kandidaat@pvv.nl,” aldus Wilders.

Hier zijn de gemeenten waarin de PVV volgend jaar wil toeslaan (per provincie):

Groningen:
Oldambt
Pekela
Delfzijl
Westerwolde

Fryslan:
Ooststellingwerf
Weststellingwerf
Achtkarspelen

Drenthe:
Coevorden
Borger-Odoom
Emmen
Hoogeveen

Overijssel:
Twenterand
Almelo
Enschede

Gelderland:
Arnhem
Tiel
Maasdriel
Buren
Geldermalsen
Neerijnen

Flevoland:
Lelystad
Almere
Urk

Utrecht:
Bunschoten
Wijk bij Duurstede
Vianen
Nieuwegein
Lopik
Slechte Vecht

Noord-Holland:
Zaanstad
Den Helder
Purmerend
Edam-Volendam
Zandvoort

Zuid-Holland:
Den Haag
Schiedam
Nissewaard
Hellevoetsluis
Vlaardingen
Zoetermeer
Dordrecht
Rotterdam

Zeeland:
Hulst
Terneuzen
Sluis
Vlissingen
Tholen

Noord-Brabant:
Rucphen
Den Bosch
Steenbergen
Helmond
Roosendaal
Etten-Leur

Limburg:
Stein
Venlo
Heerlen
Sittard-Geleen
Landgraaf
Maastricht
Kerkrade


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

39 reacties

 1.   

  Heeft natuurlijk niets met het FVD te maken. Wilders heeft 2 jaar geleden al aangegeven zich meer lokaal te willen gaan richten en in meer gemeenten mee te willen doen met de gemeenteraadsverkiezingen in bv Rotterdam. Alleen nu 2 jaar later komt Wilders met meer details en met concretere plannen. Hij heeft gewoon de 2e Kamerverkiezingen afgewacht. Alsof Wilders knikkende knieën krijgt van het Forum..Dat zou het echt zijn!

 2.   

  “Nu Forum voor Democratie in de nek hijgt van de PVV heeft Geert Wilders besloten om dan eindelijk écht landelijk te gaan.”

  Michael legt hier de vinger op de zere plek. Forum voor Democratie heeft een jongerenvereniging en doet mee aan de gemeenteraadsverkiezingen. Op termijn zal FvD aan belangstelling winnen (aangezien de partij concrete oplossingen biedt) – dat zal ten koste gaan van de PVV. Uiteindelijk zal Grote Geert verlies gaan leiden en de FvD steeds en steeds meer wegzakken.

  Met de deelname van de gemeenteraadsverkiezingen, laat men zien dat het PVV-bestuur volledig in paniek is.

  1.   

   Wegzakken = winst maken.

   1.   

    Guus Geluk.
    Van opwinding de weg kwijt, Guus G. ?

   2.   

    Guus G,
    Jan Modaal is er inmiddels óók achter wie hem/haar al jaren heeft uitgeknepen.

  2.   

   Ja maar natuurlijk dat zou het echt zijn. het FVD zit in de kamer en daar wordt de PVV bang van. Ik zou zeggen slaap lekker verder.

   1.   

    @RobertMarsman, Forum voor Democratie zit niet alleen in de Kamer, maar heeft ook een ledenbestand en een brede jongerenvereniging. Inmiddels gaat the new kid on the block voorts meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen.

    Wilders cum suis zien FvD (die in maart toch al 2 zetels afsnoepte van de PVV) als een bedreiging. Zijzelf hebben hun ultieme moment, om plaats te nemen in een kabinet, laten schieten. Veel weldenkende PVV-ers zullen in FvD, die in staat is bestuurlijke verantwoordelijkheid te dragen, meer en meer gaan zien als een goed alternatief.

    Michael heeft gelijk.

    1.   

     Guus geluk. PVV en FVD zullen elkaar uitstekend gaan steunen in moties en amendementen. Links wil ze graag beiden kapot maken. Het zal ze niet lukken.

    2.   

     Ik weet niet precies waar je het allemaal vandaan haalt maar nogmaals dat Wilders in 2018 mee wil doen met gemeenteraadsverkiezingen is al 2 jaar bekend en dus heeft het niets met de opkomst van het Forum te maken. Ik ben het wel eens met mening van IJscoman. Ik denk namelijk eerder dat Wilders juist blij is met de komst van het Forum als dat hij hem als concurrent ziet.

     Dat riepen ze ook met de komst van VNL. Dat zou echt een geduchte PVV concurrent worden maar dat hebben we gezien hou geducht ze waren.

     Als het Forum slim is dan gaan ze ook helemaal niet vissen in de PVV vijver, beide partijen moeten vooral uit elkaars vaarwater blijven en dan zou je over vier misschien wel eens een groot PVV en een groter Forum kunnen hebben. Laten ze de VVD maar leegplukken.

     1.   

      VNL wás een geduchte concurrent, maar had gewoon de verkeerde lijsttrekker.

      FvD heeft wel staan vissen uit de vijver van het PVV-electoraat en daar zijn ze aardig in geslaagd ook. In de toekomst gaan ze die vijver helemaal leeg vissen.

      Nationalistische partijen hebben geen toekomst, nationaal-conservatieve partijen wel.

      En dat weet Jan Modaal.

  3.   

   En je kan nu wel zeggen Michael legt de vinger op de zere plek maar dan vraag ik me toch af om Michael dan weet wat hij zelf schrijft. Want in december 2016 was op deze site namelijk al te lezen dat de PVV in 2018 in zo veel mogelijk gemeenten mee te willen doen. Maar dat had evenmin met het forum te maken. Dat is namelijk al 2 jaar bekend.

   http://www.dagelijksestandaard.nl/2016/12/de-wilders-revolutie-breekt-los-pvv-wil-overal-de-gemeenteraad-in/

   Met je forum van je. Over een jaar is iedereen uitgekeken op die Baudet.

   1.   

    Robert Marsman. PVV en FVD zullen elkaar niet in het vaarwater gaan zitten en als Leefbaar verstandig is ook niet. Ze hebben in de toekomst met de toenemende islamisering en massa-immigratie van moslimmannen elkaar heel, heel hard nodig. W/PVV gaat gestaag verder.

   2.   

    @RobertMarsman, in 2016 klommen andere rechtse partijen ook al in de peilingen. De PVV zag de concurrentie al aanstormen.

  4.   

   Guus Geluk begrijpt het kernpunt van ‘ondersteunende concurrentie’ nog niet. Als er in een straat maar 1 schoenenwinkel zit, trekt die maar een bepaalde hoeveelheid klanten. Als er in die straat 5 schoenenwinkels zitten, is het plotseling een ‘schoenenboulevard’ en trekt het drommen mensen.

   Het FvD is een verrijking en ondersteuning voor de PVV. Zo zal Geert het ook zien. Het betekent dubbele spreektijden in de Kamer voor het rechtse geluid, meer invalshoeken en gezichtspunten voor dezelfde zaken. Kortom, meer aandacht, belangstelling en bredere publiciteit voor dezelfde belangrijke punten.

   En het cordon sanitaire zal sneuvelen. Zie de draaikonterij van de PvdA.

   1.   

    @IJscoman, als er vijf schoenenwinkels op de boulevard gaan zitten, betekent dat: de eigenaars kunnen elkaar niet luchten of zien. Immers, het zijn concurrenten en werken niet samen.

    Ik denk niet dat FvD een “ondersteuning” is voor de Partij van de Vrijheid. In de eerste plaats heeft FvD een totaal andere opzet dan de PVV. Terwijl Geert Wilders is afgegleden naar nationalisme, stoelt FvD op nationaal-conservatisme. In de tweede plaats is Baudet vooral een alleenvlieger. Hij weigerde een lijstverbinding aan te gaan met VNL en kwam op eigen kracht in de Kamer.

    Er is al talloze malen uitgelegd dat een cordon sanitaire niet bestaat. Er is gewoon geen enkele partij die zin heeft om met een extreemrechts-nationalistische medepartij in zee te gaan. Cordon sanitaire is een verzinsel van Geert om de Kamer in een kwaad daglicht te stellen.

    1.   

     Guus, je begrijpt weinig vanochtend. Slecht geslapen?
     ‘Veel van hetzelfde’ heeft een veel grotere aanzuiging en aantrekking dan een enkeltje. Anders zouden alle woon- en meubelboulevards in Nederland toch morgen hun deuren kunnen sluiten. Hoeft niet, want de klanten staan in de file om er te mogen kopen. Het betekent meer keus en meer mogelijkheden. Het zou te wensen zijn dat er nog drie rechtse partijen bij zouden komen.

     En het cordon sanitaire bestaat wel. Als alle partijen hardop roepen dat ze de PVV van te voren uitsluiten en bovendien aangeven dat ze nooit voor een wetsvoorstel van de PVV zullen stemmen, is er sprake van een effectief cordon sanitaire. Hoewel de maffia-partijen wel uit zullen kijken om het als zodanig te benoemen.

     1.   

      Wat betreft het “cordon sanitaire”, even terug naar de feiten.

      1) De agenda van de PVV is zowel nationalistisch, extreemrechts als socialistisch.
      2) Liberalen, christendemocraten en socialisten kunnen niet onderhandelen over zaken die niet samengaan met het Westers liberalisme (extreemrechtse standpunten).
      3) Liberale, christendemocratische en socialistische partijen sluiten de PVV uit van regeringsdeelname. Dat geldt overigens ook voor de socialisten die liberalen uitsluiten.
      4) Wilders sluit een VVD met Rutte uit.

      Dat zijn de droge en keiharde feiten.
      Dit is wat de PVV zijn aanhangers wijsmaakt.

      1) De elite sluit ons uit, omdat wij een bedreiging zijn voor de gevestigde orde.
      2) Wij willen best constructief samenwerken, maar wij worden uitgesloten.

      Als je de wetsvoorstellen goed bekijkt, zie je dat vooral rechtse partijen voorstemmen en linkse niet. De reden ligt voor de hand.

      De PVV en FvD verschillen fundamenteel van elkaar. Terwijl Wilders slechts een klein bedrag kwijtwil aan Defensie, geeft FvD aan naar de 2%-NAVOnorm toe te willen. Terwijl Wilders zich hardmaakt voor extreemrechtse ideeën en islamkritisch is, is Baudet maar sporadisch islamkritisch (en dat slechts in het kader van de onbeperkte immigratie). Terwijl Wilders roept om het sluiten van grenzen, roept Baudet om een restrictief immigratie-beleid.

     2.   

      Guus, het cordon sanitaire was niet een droge, feitelijke en rustige ‘selectie’ door de andere partijen, het was een woedend-morele, schuimbekkende uitsluiting. De PVV is smerig, fascistisch, xenofoob en te vies om met handschoenen aan te pakken. Iedereen stond met zijn rug naar Wilders en boycotte alles dat met de PVV te maken had.

      Wat bijvoorbeeld te denken van de boycot van Martin Bosma tot Kamervoorzitter? ‘Het zou een verkeerd signaal afgeven’. Een doodordinaire boycot en cordon sanitaire dus en niets anders. Want iedereen wist, en was er ook van overtuigd, dat hij verreweg de beste kandidaat was.

      Maar het tij is aan het keren. Als er een schaap (PvdA) over de dam is volgen er meer.

     3.   

      @IJscoman, uiteraard waren de partijen aan het schuimbekken toen de PVV extreemrechtse nationalistische plannen uitbracht. Dat is een keiharde reden voor deze partijen om niet met de PVV samen te werken. Lees zijn programma nou even vanuit christendemocratisch of liberaal oogpunt. Denk je dat een christendemocratische of liberale partij zin heeft om over nationalistische plannen te onderhandelen.

      Dit is een keihard feit, maar de PVV en haar aanhangers zitten muurvast in dat ernome Kuzu-gedrag: de elite wil niet met ons samenwerken. Daarom is werkelijk elk argument wat ik geef tegen dovemansoren gericht.

     4.   

      Je geeft dus impliciet toe dat er wel degelijk sprake was van een cordon sanitaire. De andere partijen sloten niet alleen de PVV uit, ze kotsten de PVV uit. Waarom? Omdat Wilders tegen hun morele gutmenschliche haren instreek en dingen durfde aan te kaarten en benoemen die waren ontsproten aan de onzalige breinen van verdorven links.

      Een democratie wordt geacht uiteenlopende meningen en stromingen te vertegenwoordigen. Allemaal goed en aardig, maar als er een stroming komt die niet binnen het plaatje past (maar zich wel democratisch opstelt en geweld veroordeelt en verwerpt) is er van een tolerante en democratische houding bij de andere (allemaal linkse) partijen weinig meer over.

      Links is bekrompen, benepen, slinks, aartsconservatief (hoewel ze zich progressief noemen), hypocriet en huichelachtig.

     5.   

      @IJscoman, een cordon sanitaire impliceert dat er sprake is van een samenwerkingsverband tussen twee of meerdere partijen, teneinde een andere partij uit te sluiten. Dat is niet wat er geschiedde. Elke partij is tot de conclusie gekomen dat een samenwerking met de PVV, niet mogelijk was: juist vanwege zijn absurde plannen.

      Dit is geen bijzonderheid, want de socialisten hadden de VVD reeds uitgesloten. De CU maakte van Voltooid Leven een breekpunt.

      Het ging niet om de problemen die hij benoemde (dat was geen probleem, de PVV stapte ook in de zijspan van Rutte I), het betrof zijn “oplossingen”. Iets wat voorts meegespeeld heeft, is de manier waarop Wilders Rutte I verliet. Sommigen zeggen dat dit de schuld van het CDA was, maar de VVD/CDA vonden dat de PVV te snel was weggelopen. Een vertrouwensprobleem.

  5.   

   Volledig in paniek… 5 zetels erbij in de Tweede kamer.. FvD is geen concurrentie maar een compagnon. Ik zie hier geen bedreiging in, ik zie eerder een bedreiging in types zoals jou die om niks denken te moeten rellen om hun zin te krijgen, dat maakt je dus een grote baby. En Gustaafff (want dat is je orginele nick) doet is niet zo zuur! of ga anders terug naar Wikipedia de de feiten te verdraaien ;)

   1.   

    @DutchDropveter, Diederik Samson en Emiel Roemer waren geen compagnons, terwijl zij vochten om de linkse stem. In de verkiezingen zag ik de PVV ook niet hand in hand staan met VNL en/of FvD. Het zijn beide rechtspopulistische partijen, dat is waar, maar fundamenteel verschillen zij van elkaar.

    1.   

     lees jezelf een terug, je klinkt als de NOS.

     Sowieso wat is populistisch? is dat een woord om een ander de mond te snoeren? hoe noemen we de rest van de politici dan? probleem ontkennend?
     Elke maar dan ook elke partij is populistisch, iedere partij kaart problemen aan of zeikt de oplossing van een ander af.

     FvD snoept in mijn ogen voornamelijk van de VVD omdat haar stemmers rechts beleid willen geen gesmolten softijs beleid. Vaak vinden zei wilders te extreem nou prima toch dat FvD? Als VNL erbij was gekomen was het een stap te veel.

     1.   

      “Vaak vinden zei wilders te extreem nou prima toch dat FvD?”

      Maar denk je niet dat bepaalde PVV-ers de PVV in de toekomst ook (te) extreem gaan vinden?

     2.   

      @gus
      Tuurlijk wel, en dat gaat andersom ook gebeuren mensen die getriggerd worden door FvD maar uiteindelijk denken aan èèn grote partij heb ik meer.

      Sowieso als je de media moet geloven is Baudet een gevaarlijke man nog erger dan Wilders en de mainstream Nederlander geloofd dat toch?

     3.   

      Tja, ik vind de heibel als het Baudet betreft, enigszins overtrokken. Gisteren las ik dat een Joop-schrijver Baudet vergeleek met een Roemeense dictator: rechts in de pers staan op gespannen voet met elkaar, ik denk dat we het daar wel over eens zijn.

      Ik vind dat Nederland niet alles moet geloven wat je in de krant leest. De media bericht soms tegenstrijdig. En blazen iets ontzettend op, waardoor de werkelijkheid al snel verdwijnt in het niets.

  6.   

   Je lult uit je nek Guus FvD brengt de zelfde oplossingen voor de import problemen als PVV aan het licht, en bij FvD zie je nu ineens wel een oplossing en bij Wilders niet?.Je begint hier met gespleten tongwerk te praten.

   1.   

    Gustaafff heeft het er maar druk mee… Begint bijna op een jehova getuigen te lijken… ow wacht SGP..

   2.   

    Je hebt het verkiezingsprogramma gelezen, @jennifer?

 3.   

  Ik denk dat het eerder andersom is. Wilders is niet in paniek voor FvD. Néé, Guust/Gustaaff is volslagen in paniek en begint te raaskallen, omdat hij ook wel inziet, dat de volgende verkiezingen er geen moedertje lef meer aan zal helpen, dat Wilders de grootste wordt! En daar zal geen Baudet iets tegen kunnen doen, hoe sympathiek zijn partij ook is!

  1.   

   @cmsuijkerbuijk, dat zei je net voor maart ook, en de peilingen zouden allemaal gemanipuleerd zijn.

   Het liep anders.

 4.   

  Wilders is gewoon te laat met het uitvoeren van zijn plannen.
  De geur van de PVV is gewoon te penetrant.
  Het zal alleen de kanslozen aantrekken die toch niets te verliezen hebben.
  Het wordt een grote flop.

  1.   

   ‘Don’t panic, don’t panic’, roept Mees in paniek. Wetende dat hij tot het zinkende deel van het electoraat behoort.

   Er is geen houden meer aan, Mees. Maar je kunt je altijd nog bekeren tot de ideeen van Wilders. Dat is toch beter dan je bekeren tot de islam. Niet dan?

 5.   

  Lafjes van Wilders om niet mee te doen in Amsterdam en Utrecht. Twee van de grootste steden, alwaar de gevolgen van de multicul het ergst zijn.

  Wilders is de greep op de rechterflank van de politiek aan het verliezen. Forum voor Democratie is in opkomst. Qua standpunten niet veel verschil met de PVV. Maar de beschaafdere toon van Baudet en Hiddema spreekt veel mensen aan. Wilders doet er verstandig aan het leiderschap van de PVV over te dragen aan een fractiegenoot. Bosma, Beertema en De Roon zijn prima kandidaten.

 6.   

  Goede ontwikkeling an sich maar ik blijf het eeuwig zonde vinden dat ze meedoen in R’dam, de stad van de Goddelijke Kale en aldus de niet-weg-met-ons-stem zullen gaan fragmenteren.
  In alle andere steden en dorpen; hulde !!

  1.   

   Het is niet zo gek als de PVV mee doet in Rotterdam, dat maakt de kans
   op andere partijen alleen maar lastiger. Leefbaar en de PVV kunnen
   uitstekend samenwerken en een groot blok vormen.

 7.   

  Noord-Afrikaanse asielzoekers Delfzijl verhandelen hun zojuist gestolen goederen op terrein azc

  Sportschoenen, iPhone, laptop, drank, allemaal vers gejat in het centrum van Delfzijl
  Bij het asielzoekerscentrum in Delfzijl vindt een levendige handel in gestolen goederen plaats. Dat meldt Dagblad van het Noorden na er zelf te zijn gaan kijken.

  Asielzoekers uit veilige landen als Marokko en Algerije zouden er vrijwel dagelijks op uittrekken op om rooftocht te gaan, waarna onder meer op het azc-terrein de gestolen spullen worden aangeboden. De krant stelt onder meer sportschoenen voor zo’n 15 euro, een iPhone 6s voor 60 euro, een fles Black Label Whisky voor 5 euro en een laptop voor 40 euro aangeboden te hebben gekregen.

  Andere vluchtelingen bij het azc in Delfzijl zijn de stelende asielzoekers en hun handel zat. Ze voelen zich echter niet gehoord door het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA). Meerdere vluchtelingen zeggen ook door de roversgroep te worden bedreigd. Het COA stelt dat er geen signalen zijn van een dergelijke handel. Ook de politie geeft aan geen harde bewijzen te hebben.

  Anp

 8.   

  FvD heeft twee zetels in de tweede kamer, iedereen schijnt al te weten
  dat Baudet het helemaal gaat maken. Als een speer een leden partij en een
  jongeren partij (vanaf 14 jaar) opgericht, waarvan een groot gedeelte niet
  eens mag stemmen. Bij die partij gaat het om geld en macht, de mensen
  zijn niet gescreend, Hiddema gaat het niet lang volhouden, dus zou het
  zomaar kunnen gebeuren dat ze hetzelfde probleem als de LPF krijgen.
  Ook die partij werd in een korte tijd in elkaar geflanst met intellectuelen,
  die allemaal de baas wilden spelen, Is Baudet door de leden gekozen, nee,
  schijnt wel normaal te zijn bij een leden partij, er kan zomaar iemand van
  het bestuur opstaan en de macht opeisen. Doe niet zo hysterisch over de FvD!
  De tijd zal het leren, mijn stem zullen ze nooit krijgen, ik hou het bij het origineel!

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!