FVD haalt hard uit naar Raad van State: “Laat ze zelf als partij meedoen aan de verkiezingen!”

De Raad van State als objectief adviesorgaan van de staat? Forum voor Democratie gelooft er niets van.

Zo, dat is nog eens een recht voor zijn raap tweet van Forum voor Democratie:

Politiekcorrect, eurofiel links zal wel weer huilen dat het zo allemaal niet kan, maar Thierry Baudet en zijn vrienden hebben natuurlijk helemaal gelijk. Zoals het artikel waar Forum naar linkt uitlegt verzet de Raad zich namelijk tegen meer “directe democratie.” Volgens vicepresident van de Raad Piet Hein Donner (jawel, de oud-CDA minister) zou dat namelijk gevaarlijk zijn.

Nou zou ik denken dat het eerst en vooral gevaarlijk is om een regering te hebben die zich niets aantrekt van de volkswil, maar blijkbaar denken de boven-ons-gestelden daar heel anders over. Niet de bureaucratie, maar wij (kiezers) zijn het probleem.

Ik heb het onderhand wel een beetje gehad met betweters als de heer Donner. Deze types doen net alsof zij de wijsheid in pacht hebben, terwijl het wantrouwen in de politiek steeds groter wordt en steeds meer mensen door hebben dat de politieke klasse er al jaren een puinhoop van maakt. Oh, oh, wat weten ze het toch goed, bulderen ze, terwijl het land (figuurlijk én zelfs letterlijk) wordt afgebroken.

Het is een zegening voor Nederland dat er nu een nieuwe partij is, Forum voor Democratie, die zich tegen dit soort kwalijke arrogante verzet. Die club is écht een aanwinst voor het parlement… en eigenlijk ook gewoon daarbuiten. Tegelijkertijd wordt het tijd dat we mensen als Donner uit elke positie van macht zetten. Laat hem maar lekker thuis opscheppen hoe belangrijk hij ooit was. Het Nederland van 2017 heeft deze man absoluut niet nodig.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

26 reacties

 1. Ni28

  Directe democratie is gevaarlijk maar alleen voor de elite. In de enige Europese democratie in. Zwitserland zijn zij duidelijk niet bang.

 2. corfo

  De Raad van State is zéker geen objectief adviesorgaan van de staat. Deze z.g. Raad bestaat voor een groot deel uit licht dementerenden, zoals Donner, die niet meer beseffen waar zij zich bevinden. Deze Raad is gelijk aan al die z.g. Klachtencommissies ingesteld door de “regering” teneinde de bevolking een gevoel te geven dat hun klacht op een eerlijke manier zal worden behandeld. Niets is minder. Bijv. een Commissie om klachten tegen de politie te onderzoeken, bestaat uit oud-officieren van Justitie en enkele andere NIET-objectieve personen; uw klacht wordt in 99 % v.d. gevallen afgewezen, TENZIJ u de pers heeft ingelicht !!! Objectiviteit in Nederland = ver te zoeken.

  1. corfo

   Guus G.
   “Donner een man met jarenlange ervaring als minister”.
   Ja ook dát nog.
   Hij is de man die ons opriep om heel hard “Boe” te roepen als je een inbreker in je huis treft of wordt overvallen. Wát een wijsheid bezit die man !

 3. Guus Geluk

  Dit valt me toch tegen van Thiery. Geen constructieve reactie op een goed onderbouwd rapport van de Raad van State: gewoon, ordinair, moddergooien. Zoals iedereen beseft is Donner een man met jarenlange ministeriële ervaring en Baudet niet.

  1. Onderzoekt alles

   Dan wordt het hoog tijd dat u de heer Baudet zijn boeken eens leest. Daar staat alles in wijsneus.

   1. Guus Geluk

    @Onderzoekt alles, Baudets boeken knallen van het populisme (“breek het partijkartel”) en daarom lees ik ze niet.

    1. IJscoman

     Guus Geluk, de Grote Onwetende. En hij is er nog trots op ook.

     1. Guus Geluk

      @IJscoman, Baudets boeken zijn irrelevant. Als hij kritiek placht te geven op Donner, dient dat op een constructieve wijze te geschieden. Het is simpelweg dom dat we allemaal zijn boek moeten gaan lezen om te weten wat Baudet op Donner (evenals zijn jongste conclusies) heeft aan te merken.

     2. swetsnek

      Guusje weet zonder te lezen dat het vol staat van populisme,laten we eerlijk zijn ijscoman dat hij dat kan getuigd wel van helderziendheid toch?
      Nu weten we wel zeker wat een lul kous die guusje is hahahaahah wat een dombo

     3. Guus Geluk

      Swetsnek produceert uiteraard altijd, weloverwogen. Ontsproten uit een geniaal brein.

     4. Guus Geluk

      Comments.

     5. IJscoman

      Guus is opname-rijp. Hij beweert met droge ogen: “Baudets boeken zijn irrelevant. Als hij kritiek placht te geven op Donner, dient dat op een constructieve wijze te geschieden.”

      Hier spreekt de patient die zeker weet dat hij uitverkoren is en de rechterhand van God: de alwetende recensent (Baudets boeken zijn irrelevant) en de Terechtwijzende Leraar´(kritiek dient op constructieve wijze te geschieden).

      De kans dat bij Guus de boel binnenkort doorbrandt is niet geheel denkbeeldig. Sterkte Guus. Je bent een vliegtuig, heus we geloven je.

     6. Guus Geluk

      IJscoman, Onderzoekt alles haalt de boeken van Baudet aan als grond voor de krtiek van diezelfde Baudet, aan het adres van de Raad van State. Het is niet nodig deze te lezen. Wel is het een goede zaak als de hotemetoten van Forum voor Demoratie, constructieve kritiek geven op de jongste conclusies van Donner en consorten.

      Aangezien ik dergelijke kritiek hier niet aantref, neem ik Baudets tweet niet serieus.

    2. Zeghetmaar

     Hoppa, de populisme-kaart wordt weer getrokken. Brave blanke linksmensen kunnen de racisme-kaart helaas niet altijd uit de kast halen, dus een uitspraak als ordinair populisme bestempelen is een goed(-mensch) alternatief. Hulde!

     Noemen we kritiek op rechts overigens ook populistisch, of heet een dergelijke uitspraak in dat geval een ‘treffende one-liner’ en staat correct Nederland op hun bakfiets te applaudisseren?

     1. Guus Geluk

      Ja, kritiek op rechts, zoals DENK bedrijft, schaar ik eveneens onder populisme. Linkspopulisme, wel te verstaan.

  2. cmsuijkerbuijk

   Tja, Donner. Een man met jarenlange ministeriële ervaring……Jammer toch, dat hij nu toont zo ontzéttend dom te zijn. Dat is dan jarenlang minister geweest en die ervaring heeft hem niets wijzer gemaakt. Integendeel: Slechts minister geworden vanwege het “aan de beurt zijn”. Deze man moet tegen zichzelf beschermd worden en zo snel mogelijk van deze functie ontheven worden!
   Weer een bewijs dat Baudet volkomen gelijk heeft!

   1. Guus Geluk

    @cmsuijkerbuijk, Donner is niet “dom”, moet niet uit zijn functie “ontheven worden” en hoeft al helemaal niet tegen “zichzelf beschermt te worden”. Inhoudelijke kritiek van Baudet op de jongste conclusies van de Raad van State (die overigens niet louter uit Donner bestaat) is 00,00. Normaliter waardeer ik Baudets constructieve bijdrage wel, maar het is duidelijk dat Baudet aan het weekend toe is.

    1. corfo

     Guus G.
     Wanneer zet u een punt achter uw domme gezwets ?

     1. corfo

      Guus G.
      Nee, Donner is idd. niet “dom” maar dementerend en daar kan hij niks aan doen, jammer voor hem en mevrouw Donner.

     2. Guus Geluk

      @corfo, meen je te kunnen oordelen over de medisch en fysieke toestand van oud-minister Donner? Op grond waarvan concludeer je dat deheer Donner dementerend is?

      Wederom geen inhoudelijke kritiek met betrekking tot het jongste rapport van de Raad van State.

     3. swetsnek

      Dat kan ie niet joh dit is zijn beste verstandelijke taal hoor ,beter kan hij niet die blinde

  3. Floris

   Donner behoort tot de politiek correcte elite die Nederland naar de afgrond heeft gevoerd en Baudet niet. Die probeert nog te redden wat er te redden valt.

   1. Freud

    Ja hoor, samen met Hiddema zal Baudet Nederland redden. Daarom gaat Hiddema met zijn okeren pak aan naar Donner en stuurt hem weg want hij was als minister “toevallig aan de beurt”……. Ja, de PVV en FvD zijn nog lang niet aan de beurt. Donner met een briljante staat van dienst een demente oude man noemen. Je moet maar durven. Krankzinnigheid kent geen tijd!

  4. swetsnek

   Hahahahaahahaah droplul weet het weer beter .Die Donner heeft nog nooit wat gepresteerd malloot ,heb nog nooit zo’n meeloper als jou mee gemaakt.Maar als het er op aan komt ben jij de eerste die vlucht of in een hoekje in de kelder gaat zitten .

 4. peppie

  toch fantastisch FVD er een aantal nieuwe leden bij heeft en een jongere afdeling de JFVD die al bijna groter is dan de jovd dus er komt zeker een nieuwe lichting aan met een paar jaar voor de FVD béter ook zodat dat hele linkse gepeupel nou eindelijk een een keer goed uitgepeopt raakt en tjerry en hiddema nog veel groter mogen worden en dit kabinet wat er komt maakt toch de 4 jaar niet vol dus bij de volgende verkiezingen zal met zekerheid de FVD nog groter zijn want wat deze partij zegt snijd hout

 5. P.Sisterons

  Het feit dat Donner de sharia goed zou keuren maakt hem zonder meer ongeschikt om wat voor openbare functie in een seculier land dan ook te bekleden.
  Het is ook algemeen bekend dat hij last heeft van beroepsmatig alcoholisme.
  Iedereen weet dat je met een bezopen kop niet in staat bent om goede beslissingen te nemen. Kijk maar naar crapuul Juncker. Die gasten zijn niet van deze wereld. Ze wentelen zich in luxe ten koste van de gewone mens.

  @Guus Geluk: stop eens de trol uit te hangen, ga naar Joop.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.