Haha, Jeroen “meer Europa!” Dijsselbloem doet huiliehuilie: “Alsof ik een oorlogsmisdaad heb begaan!”

Er is geen beter vermaak dan leedvermaak. 

De PvdA-minister van Financiën en voorzitter van de Eurogroep, Jeroen Dijsselbloem, zit in zak en as. Hij vindt het namelijk niet eerlijk dat er onlangs een mediacontroverse over hem ontstond omdat hij enkele minder vriendelijke uitspraken had gedaan over de big spenders van Europa. Daarmee doel ik natuurlijk op de zuid-Europese landen die hun eigen economieën om zeep helpen om hun achterlijke welvaartsstaat maar in stand te houden.

Jeroen Dijsselbloem heeft voor het eerst uitgebreid gereageerd op de ophef die ontstond na zijn ‘drank en vrouwen’-uitspraak. “Het lijkt wel alsof ik een oorlogsmisdaad heb begaan.”

Ach gossie toch, wat sneu! En dat komt dan ook nog eens van een prominent lid van de sociaaldemocratische partij; dat is nou bij uitstek de club die anderen er continu van beschuldigt dat ze te hard zijn over mensen die geen verantwoordelijkheid nemen voor hun eigen leven.

Vervolgens huilt Dijsselbloem dat hij werkelijk geen woord terugneemt van zijn uitspraak (iets over dat zuid-European liever hun geld uitgeven aan alcohol en prostituees dan aan het oplossen van hun financiële problemen, wat natuurlijk juist is): “Wat moet ik dan terugnemen? Iets dat ik niet gezegd heb? Iets dat ik niet bedoeld heb?”

Haha! Nogmaals, dit is dus afkomstig van een man die bij een partij hoort die continu verklaart dat er weer een nieuwe slachtoffergroep is in ons land, waar we vooral niets negatiefs over mogen zeggen. Als Wilders hetzelfde had gezegd over, zeg, ‘nieuwkomers,’ dan was Dijsselbloem de eerste geweest die hem van racisme beschuldigd had. Hij krijgt dus een koekje van eigen deeg: de politieke correctheid wordt gebruikt om een politiekcorrect politicus pur sang in de verdediging te drukken. Hilarischer dan dat wordt het niet.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

13 reacties

 1. Two Ravens Black Kettle

  Kijk, uiteindelijk wordt iedereen naar de guillotine gesleept. Ik vermoed dat ik een van de eerste ben. Ergens vind ik dat klote, met name omdat ik nimmer die ogen zal aanschouwen van de Deugmenschen die al ‘maar ik heb de poorten toch geopend en elke boodschapper met de ongemakkelijke waarheid gekielhaald, ik draaide mij hals toch toen het bloed tegen de plinten klotste, ik boog, ik bukte, ik verried elke natie, ik piste over alle Waarden van de Verlichting, kliefde grijnzend het ivoor van de Kamerolifant, smoorde de Vrijheid, omarmde de Middeleeuwen, schopte het slachtoffer toen ie op de grond lag en prees de dader, ik was toch goed, ik deugde toch, toch, TOCH ??, maar, maar, maar…’
  Ik zal dat helaas niet meemaken
  Was ik maar gelovig
  Zoals die lui van de Islam Unie (oeps ik bedoel natuurlijk Christen ‘Iedereen is van de Wereld en de Wereld is van Ieeeedereeeeeen, kom maar binnen oorlogsheer’ Unie)

 2. jowyajax

  Wat is dit toch een loser

 3. Ni28

  Linkse mensen mogen alles zeggen en anderen niet. Dat is de linkse logica. Zij hebben alle gelijk van de wereld in pacht. Diplomatiek gezien is zijn uitspraak van heel laag niveau en van hetzelfde kaliber als minder, minder van Wilders. Maar de uitspraak van Wilders was fout en die van Dijsselbloem onhandig. Maar allebei is waar.

 4. Adriaan

  Tja, Dijsselbloem, je moet maar op de blaren zitten. Een vrij domme uitspraak heb je wel gedaan. Je bedoelt het natuurlijk goed, maar in de verkeerde bewoordingen. En Wilders maar veroordelen over “Minder, minder minder”. Wat ben je toch een huichelaar en een hypocriet. Je doet exact hetzelfde naar zuid Europese landen. En als je dat niet begrijpt, wel, dan wordt het hoog tijd dat je aan je stutten trekt. Ze willen je niet meer, dat moge duidelijk zijn. Maar zoals elke machtswellusteling, ga je niet zelf weg. Je zult weg gestemd moeten worden. Ik hoop dat dat gebeurd, want dan krijg je in feite oneervol ontslag. En heel eerlijk: dat gun ik je.

 5. hans-e-pans

  Het is een zielige huilende baal stro, dat zal me een stof geven.

 6. nick

  Kijk, hij heeft natuurlijk gewoon gelijk maar het is zo hypocriet als maar zijn kan! Wel Wilders veroordelen omdat hij minder van dat marokkaanse tuig hier in ons land wil, wat gewoon de waarheid is want dat willen we allemaal! Wat dijsselbloem zegt is nog veel meer aanstootgevend in de politieke arena maar hij denkt, zoals elk links mens, dat hij dat wel kan en mag! Vreseijke man.

 7. nick

  Deze uitspraak is van Dijsselbloem himself!

  ‘Ik begrijp nooit waarom politici die staan voor hun opvattingen en onder vuur liggen, ook van journalisten, waarom die politici ‘sorry’ moeten zeggen.”

  Hoe hypocriet ben je dan, om wel en zelf Wilders te veroordelen.

  1. Peter Selie

   🙂 🙂 🙂

 8. Peter Selie

  Natuurlijk willen de PvdA collectivisten méér Europa, hun roots zijn nationaal socialistisch dus dat zegt mij genoeg.

 9. corfo

  Die man moet uit de “EU-top” geflikkerd worden en daarna moet de gehele EU-zooi opzouten ! Wát een klère-bende !!!

 10. Peter Selie

  http://www.reaganclubco.com/wp-content/uploads/2016/01/socialism-is-Winston-Churchill-quote.jpg

  Socialisme is een filosofie van mislukking, het credo van onwetendheid, en het evangelie van afgunst, zijn inherente deugd is het gelijk delen van ellende.

  -Winston Churchill

  1. Mart

   SOCIALISME……Iedereen even weinig!!

 11. HaZ

  Nee Jeroen, je hebt geen oorlogsmisdaad begaan. Je hebt de waarheid gesproken en dat is de zwaarste misdaad die je als Eurofiel kunt plegen…..!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.