Hans “Mr. Partijkartel” Wiegel: ‘Misschien kan PvdA weer aanschuiven’ als akkoord met GroenLinks onhaalbaar is

Oh ja, want Rutte II is natuurlijk een enorm succes gebleken…

In De Telegraaf van vandaag verzet een handvol VVD-prominenten zich tegen een mogelijke coalitie met GroenLinks. Dat is natuurlijk geweldig nieuws. De ene na de andere ‘liberaal’ kraakt Klaver en co. af en legt uit dat er gewoon geen zaken valt te doen met een partij die een boom belangrijker vindt dan een mensenleven.

Geweldig natuurlijk, maar het is wel een beetje jammer dat ze vervolgens laten weten dat de VVD daarom maar nogmaals zaken moet doen met… de PvdA. Met name Mr. Partijkartel Hans Wiegel — ik had in het verleden altijd veel waardering voor hem, maar tegenwoordig is daar niets meer van over. Hij gedraagt zich namelijk niet als een staatsman maar als een VVD-fan. Het gaat hem erom de VVD aan de macht te brengen. Hoe en met wie maakt hem eigenlijk niets uit.

Onder andere prominenten wordt eerder ingezet op de PvdA, die na een periode van interne rouw alsnog voor het landsbestuur zou moeten kiezen. „Misschien kunnen ze over zes of zeven weken alsnog aanschuiven”, zegt Wiegel. Dat is ook in het belang van de PvdA. „Want Asscher is geen oppositioneel kanon. En dan kan Jeroen Dijsselbloem gewoon minister van Financiën blijven.”

Want daar gaat een formatie volgens dit soort partij-fanaten uiteindelijk écht om: wie welk mooi baantje krijgt.

En ja, Wiegels pleidooi wordt gesteund door een andere prominente VVD’er: Frits Korthals Altes.

“De PvdA kan zich als bestuurderspartij laten zien. Maar zeven weken is wel te kort. Tegen de tijd dat de PvdA wil aanschuiven is het november.”

Kortom, als de gesprekken met GroenLinks klappen vult de oude politiek Rutte II gewoon aan met een stuk of twee andere partijen waarna waarna het kabinet lekker doorgaat met het nachtmerriebeleid van de afgelopen jaren.

Kan iemand mij vertellen waarom we eigenlijk nog steeds verkiezingen houden?


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

25 reacties

 1. DutchDropveter

  Misschien kan hij beter vast een kist uitzoeken die paar jaar dat hij nog heeft moet hij genieten en zich niet bemoeien met de toekomst van andere die nog tig decennia te leven hebben.

  (deze vent snapt niet dat de wereld drastisch aan het veranderen is en werkt dus met zijn oude instelling, oude gedachte en oude methodes niet doen maar vast een kistje uitzoeken)

 2. Ritter

  Geert Wilders heeft hier vele malen voor gewaarschuwd maar helaas hebben veel kiezers niet naar Wilders geluisterd.

  En nu blijkt wederom de waarschuwing van Geert Wilders realiteit te worden.

 3. poldi

  Plagiaat (aangepast
  ———————-
  De lobby van heilloze kongsi van VNO-NCW, vakbonden, en Groenlinks, die buiten de belastingbetaler om het klimaataccoord in elkaar flansten zal ervoor zorgen dat het kabinet VVD/D66/CDA/GL er komt.
  Inefficiente windmolens bouwen op kosten van de belastingbetaler, zo’n kans laat je je toch niet ontglippen?
  Bijkomend “voordeel” is dat de wereldtemperatuur 0.00001 graad Celcius (of daaromtrent) wordt verlaagd en dat de Groenen hun zieleheil in de Groene Hemel hebben afgekocht.

  1. Kodi

   De VVD wil dus graag nog een keertje acht zetels verliezen.

 4. Two Ravens Black Kettle

  Wat maakt het allemaal uit. PvdApartheid, IslamGL, de eurofiele Guy Verhofstadt groupies van de VVD (De Verraderlijke partij voor Vrijwillige Slavernij en (anti-)Democratie, de Islam Unie van Seegers, de Open Sluizen Windvanen van het C(lees Suni)anti(Democraten)Appelwangetjesroodvanhetliegen en de favoriete partij van Virtue Signalling NL de flinterdunne zweefvliegpartij van Alexander ‘groot geworden dankzij de knekelbergen van de Armeense Genocide, want je moet toch wat wanneer je in de peilingen op nul zetels staat, kijk ons eens Deugenw ! ‘ Peggol.
  Een drasse zieke coterie van gelijkdenkenden, aan de ketting van het islamisme en de EUSSR van Kaiserin Frau Merkel. Gelijkgeschakelde mechaniekjes. Volstrekt inwisselbaar.
  Maaaaaaaarrrr. De amechtige lemming die zich de Kaaskop noemt heeft gekozen en men heeft gekozen voor meer islam, massa-immigratie, belastingen die tegen de plinten opklotsen en voor eeuwig ja-en-amen-knikken voor de tirannen.

 5. Ben Zine

  Een gezegde luidt: ,,Een volk krijgt de regering die het verdient”. En zo is het maar net. Hollanders zijn in wezen een bang en laf volkje. Een grote mond, maar als puntje bij paaltje komt in het stemhok, dan toch maar weer braaf Rutte stemmen, want ,, dat is immers veilig en vertrouwd”. Stel je toch eens voor, die enge Geert… Nee hoor, dan toch maar liever dat eurofiele lachebekje. Overigens noemen Engelsen lafheid niet voor niks ,,Dutch Courage”.

  1. Guus Geluk

   Nederland is een verstandig volk. Het leeuwendeel van de Nederlanders moet gewoon niets hebben van populistische bedriegers. Mooier kan ik het niet maken.

   1. IJscoman

    TRBK zegt het uiterst duidelijk, Guus. Ik zal het even voor je herhalen, want misschien heb je er over heen gelezen.

    Two Ravens zegt: “De amechtige lemming die zich de Kaaskop noemt heeft gekozen en men heeft gekozen voor meer islam, massa-immigratie, belastingen die tegen de plinten opklotsen en voor eeuwig ja-en-amen-knikken voor de tirannen.”

    Zo is het en niet anders. Nederlanders zijn laffe sukkels met een tophypotheek als molensteen en een k*tbaantje als levensvervulling. Van knokken voor vrijheid hebben ze nooit gehoord en dwepen met alles wat vreemd is is het hoogste goed.

    Nederland is reddeloos verloren. Al lang voorbij het point of no return.

    1. Guus Geluk

     @IJscoman, Kuzu-gedrag, meer is dat niet. Nederland, evenals haar kolonieën, is een prachtig land. De bewoners zijn sterk, beschaafd en over het algemeen ook nog eens gastvrij. Jij en Kettle behoren bij een minderheid van klagers, huilers, miepers. Dit is niet goed, dat is niet goed. En iedereen die niet meejankt met de migratiekritische elite, is een NSB-er, landverrader of nog meer van dat soort fraais.

     1. IJscoman

      Ik vrees werkelijk dat je geestelijk gestoord bent, Guus. Als je een zin als “Nederland, evenals haar kolonieën, is een prachtig land” eruit krijgt, dan ben je echt niet goed bij je hoofd. Welke kolonieen? Leef jij nog in 1953?

      Je taalgebruik is absurd archaisch. Waar Wim Hutten aka Simon-en-de-rest ook een handje van heeft. Als je niet ziet wat er allemaal met Nederland fout is (meest vervuilde land van Europa, sterke overbevolking, al 70 jaar woningnood, onbetaalbare huren en koophuizen, overregulering in wetten en voorschriften, massa-immigratie waardoor de verzorgingsstaat onbetaalbaar wordt, torenhoge belastingen enz. enz.) en je bralt het soort kots uit wat jij doet, dan moet je echt naar een psychiater. Doen, je hebt hulp nodig!

     2. Guus Geluk

      @IJscoman, ik bedoelde natuurlijk eilanden.

      Je hebt zelf hulp nodig. Jij scheert alle inwoners van Nederland over één kam als zijnde “sukkels”, “ammechtige kaaskoppen” en mensen die niet “knokken voor hun vrijheid”. Een verknipt denkpatroon, van: wij – de migratiekritische elite – zijn goed en verder bestaat heel Nederland uit zwakkelingen. Dat noem je nou Tunahan Kuzu-gedrag. Nederland is slecht, Nederland bestaat uit zwakkelingen en Nederland is reddeloos verloren.

      Voor problemen sluit niemand haar ogen. Daarom is er in de afgelopen jaren zo ontzettend bezuinigd. En juist omdat Nederland niet voor haar verantwoordelijkheid wegloopt, zijn we sterk.

     3. corfo

      Guus G,
      Nederland is van een prachtig land verworden tot een derde wereld land.
      Het landje loopt met álles voorop hoor en lees ik steeds. Die woorden komen niet uit de bevolking van de “elite” teneinde de bevolking koest te houden.
      We lopen voorop in vervuiling, anarchie, belastingdruk enz. Volgens de “elite” behoren daar óók nog bij : gezondheidszorg (ze vertellen er niet bij dat een groot gedeelte die zorg niet eens meer kan betalen !), onderwijs (met een staatssecr. die een 3 voor rekenen wel voldoende vindt), logistiek (terwijl dagelijks de wegen vol staan met files), de handhaving van normen & waarden (er bestaat geen EU-land waar normen & waarden zó verkwanseld worden als in NL.)
      Ik heb in een vorige reactie gevraagd waar uw verstand gebleven is Guus, gezien uw bovenstaande reactie is dat nog steeds verdwenen.

     4. Guus Geluk

      @corfo, wij zijn geen “derde-wereldland”. Derdewereldlanden hebben geen voedselbanken, volle supermarkten, mensen met geld, goede scholen en verzorgingsstaat. Nederland is een rijk lamd, met rijke mensen en gastvrije vluchtelingenopvang. Het fabeltje van “derdewereldland” is een verknipt fabeltje. Natuurlijk zijn er problemen. Daar loopt niemand voor weg. Natuurlijk maakt de overheid fouten. Daar loopt zij eveneens niet voor weg. Zij probeert die op te lossen. En dat de populisten 00,00 hebben bijgedragen aan een oplossing, is de fout van de regering niet.

  2. Peter Selie

   Mee eens Ben Zine.

 6. Isolde

  Men snapt bij de VVD dat er op enig moment wel een regering moet komen. Als het met GL niet lukt dan zijn de alternatieven beperkt, alleen CU en PvdA resteren dan als mogelijkheid.

  1. corfo

   Isolde.
   Er denk dat er nog meerdere mogelijkheden bestaan voor het vormen van een nieuwe “regering”.
   Als ’t erop aankomt om “baasje” van NL te worden zal Rutte écht álles aangrijpen om op ’t pluche terecht te komen, desnoods met 50Plus, zelfs acht ik hem zo laaghartig dat hij de PVV niet langer uitsluit, als HIJ er maar komt te zitten, de mafketel.

 7. nienke

  Guus@
  Het leeuwendeel van de Ned. bevolking moet gewoon niets hebben van populistische bedriegers.

  Wel van een stelletje leugenaars die alles liegt en het volk bedriegt, dit hebben ze toch bewezen die 4 jaar Rutte en z’n PVDA. vriendjes.
  Nee, het Nederlandse volk die nu weer op deze liegende, bedriegende partijen stemmen zijn wel zo oerstom en krijgen weer koekje van eigen deeg.
  Een ezel stoot zich geen 2 keer aan dezelfde steen maar het Ned. volk heeft het na 2 of 3 keer nog steeds niet in de gaten hoe ze voor de zoveelste keer weer worden belazerd.
  Zijn ze nu zo achterlijk, hoe rijm je dit?
  En nu weer de PVDA erbij halen compleet gestoord!!!!

  1. Guus Geluk

   @nienke, als niemand wilde stemmen op liegende politici, konden we evengoed thuisblijven. Elke politicus liegt weleens dat het gedrukt staat. Of het nu een populist, socialist of liberaal is.

   Maar aan de gevestigde partijen weet je wat je hebt.

   1. Floris

    “Maar aan de gevestigde partijen weet je wat je hebt.”
    ———————————————————–
    Niets.

    1. Guus Geluk

     @Floris, dat is jouw mening. Niet die van de meerdeeheid van de Nederlanders.

 8. corfo

  Wiegel behoort nú tot het rijtje : Kok, Lubbers, van Agt en nog een paar van die demente figuurtjes. Geen tijd en/of ruimte meer aan besteden.

  1. Floris

   Als Fractievoorzitter deed Wiegel het heel goed. In debatten veegde hij de vloer aan met Den Uyl. Maar dat is lang geleden en na 1977 presteerde hij niets bijzonders meer. In 1982 werd hij CvdK in Friesland en was zijn rol in de actieve politiek uitgespeeld.

   In naam is hij nog een icoon van de VVD maar dat is in feite nergens op gebaseerd.

   1. Freud

    Het volk is dom. Mensen die veel voor dit land betekend hebben zijn dement. Je moet GVD maar durven. Waar haal je de gore moed vandaan. Archaisch taalgebruik. Er zijn hier figuren die alleen maar vuile taal uitbraken en nauwelijks een zin zonder taal of stijlfout kunnen schrijven. Aan hun vuilnisbakschrijfsels kun je zien dat ze in hun leven nog nooit iets gepresteerd hebben. Zij zijn het die wachten tot de lieverdjes van extreem-rechts met hun laarzen en tatoos weer gaan marcheren en ons land in de chaos willen storten. Maar dan zal dat domme en apathische volk dat maar geen Wilders wil stemmen, er zeker voor zorgen dat dat NVU-tuig desnoods met geweld van de straat verwijderd wordt.

    1. HaZ

     Zo dat is er uit ! Iets met bed en verkeerd been.

     1. corfo

      HaZ.
      Volgens de geschiedenisboeken is ene @”Freud” toch reeds overleden ?
      Of zou hij tijdens de Paasdagen tóch zijn opgestaan ?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.