Hans "Mr. Partijkartel" Wiegel: 'Misschien kan PvdA weer aanschuiven' als akkoord met GroenLinks onhaalbaar is

Geen categorieapr 20 2017, 9:30
Oh ja, want Rutte II is natuurlijk een enorm succes gebleken...
In De Telegraaf van vandaag verzet een handvol VVD-prominenten zich tegen een mogelijke coalitie met GroenLinks. Dat is natuurlijk geweldig nieuws. De ene na de andere 'liberaal' kraakt Klaver en co. af en legt uit dat er gewoon geen zaken valt te doen met een partij die een boom belangrijker vindt dan een mensenleven.
Geweldig natuurlijk, maar het is wel een beetje jammer dat ze vervolgens laten weten dat de VVD daarom maar nogmaals zaken moet doen met... de PvdA. Met name Mr. Partijkartel Hans Wiegel -- ik had in het verleden altijd veel waardering voor hem, maar tegenwoordig is daar niets meer van over. Hij gedraagt zich namelijk niet als een staatsman maar als een VVD-fan. Het gaat hem erom de VVD aan de macht te brengen. Hoe en met wie maakt hem eigenlijk niets uit.

Onder andere prominenten wordt eerder ingezet op de PvdA, die na een periode van interne rouw alsnog voor het landsbestuur zou moeten kiezen. „Misschien kunnen ze over zes of zeven weken alsnog aanschuiven”, zegt Wiegel. Dat is ook in het belang van de PvdA. „Want Asscher is geen oppositioneel kanon. En dan kan Jeroen Dijsselbloem gewoon minister van Financiën blijven.”

Want daar gaat een formatie volgens dit soort partij-fanaten uiteindelijk écht om: wie welk mooi baantje krijgt.
En ja, Wiegels pleidooi wordt gesteund door een andere prominente VVD'er: Frits Korthals Altes.

"De PvdA kan zich als bestuurderspartij laten zien. Maar zeven weken is wel te kort. Tegen de tijd dat de PvdA wil aanschuiven is het november."

Kortom, als de gesprekken met GroenLinks klappen vult de oude politiek Rutte II gewoon aan met een stuk of twee andere partijen waarna waarna het kabinet lekker doorgaat met het nachtmerriebeleid van de afgelopen jaren.
Kan iemand mij vertellen waarom we eigenlijk nog steeds verkiezingen houden?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten