Knettergekke regering Trump wil “wachtwoorden sociale media van toeristen”

Ja, ook van toeristen uit Nederland.

Dat je je zorgen maakt over terrorisme is begrijpelijk. Maar dat je vervolgens toeristen wil dwingen om hun wachtwoorden van sociale media-accounts te overhandigen als ze je land willen binnen komen? Dat is volstrekt belachelijk.

Toch is dat precies wat de regering Trump van plan is, aldus De Telegraaf:

Wie naar Amerika wil reizen, moet in de toekomst mogelijk zijn wachtwoorden van sociale media overdragen. Bij weigering kom je er niet in, is het plan dat de VS volgens anonieme bronnen van de Wall Street Journal serieus overweegt.

Je zou denken dat dit beleid alleen zou gelden voor mensen uit de zeven landen die Trump eerder ervan wilde weerhouden om naar Amerika te komen, maar niets is minder waar. Anonieme regeringsbronnen zeggen namelijk dat de maatregel ook moet gaan gelden voor toeristen uit landen waar Amerika wél een goede relatie mee heeft, en waar er totaal geen terrorismeprobleem is.

Nederland is blijkbaar één van die landen voor wie de maatregel gaat gelden.

En dan zijn we er nog niet. De Amerikaanse douane zou namelijk ook je contactenlijst van je telefoon willen hebben én je financiële gegevens. Ze willen dus alles doorspitten. Privacy bestaat niet meer, je mag blij zijn dat ze niet even persoonlijk bij je langskomen om je huis (in Nederland) te doorzoeken.

Dit is echt totaal gestoord en nee, Trump kan niet met droge ogen beweren dat dit bedoeld is om terrorisme te bestrijden. Dat doe je namelijk helemaal niet op deze manier. Nee, dit is gewoon een nieuwe poging van de Verenigde Staten om zoveel mogelijk informatie over iedereen te verzamelen, en dat terwijl de NSA het wereldwijde internetverkeer al nauwlettend in de gaten houdt.

Het moet maar eens afgelopen zijn met deze gekte. Als Amerika dit doet met Nederlandse reizigers moet Rutte precies hetzelfde doen met Amerikanen die naar Nederland willen komen. Misschien dat onze Amerikaanse bondgenoten dan zullen begrijpen dat dit soort idioterie veel te ver gaat.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

21 reacties

 1. thaithai

  fake news…

 2. thaithai

  fake news…zie het woordje “mogelijk”

 3. Two Ravens Black Kettle

  Kun je met droge ogen beweren dat Europa geen terrorisme probleem heeft ?
  Wat gebeurde er in A’dam, Toulouse, Brussel, Londen, Madrid, Kopenhagen, Berlijn et cetera ?
  We hebben het terrorisme probleem met open ogen geïmporteerd en we blijven het importeren.
  Hoeveel jihadisten hebben we op onze beurt weer naar Syria getransporteerd, eigen kweek, onze jongens die al verkrachtend en moordend rondtrekken en weer met open armen en onpeilbare potten subsidies verwelkomt worden en waarover niet gesproken wordt omdat de verantwoordelijken met bloed aan hun handen zoals politici, academici en journalisten dan moeten erkennen dat ze fout zaten en dat de Verrijking in feite Middeleeuwisering (sic) inhoudt.

  Face it
  Europa is een broedgebied van terrorisme geworden en de EUSSR-oligarchen en hun Media kijken weg en hangen de Boodschappers op.

  1. Gvdvelde

   De laatste keer dat Nederland te maken had met terrorisme (Enschede, 2016) was de dader toch echt een Nederlander.

   1. Viertel

    Debiele opmerking, Gvdvelde. De moordenaar van Theo is ook een Nederlander. Maar tevens jihadist.

 4. Nederlandse_Patriot

  Dit verhaal komt van de Wall Street Journal, dus ik ben zeer sceptisch. De Wall Street Journal is namelijk een professionele ”social justice warrior” publicatie. Ze hebben laatst de carrières van een aantal grote YouTubers kapot proberen te maken, omdat ze zogezegd ”nazistische propaganda” zouden verspreiden. Natuurlijk bleek dit gewoon ”fake news” te zijn, dus ik vertrouw de WSJ zeker niet.

  1. Ritter

   Nederlandse_Patriot

   Inderdaad. Zoals vele media is ook de Wall Street Journal een anti-Trump krant die roddels verspreid over Trump.

 5. ludotausch

  Of dit waar is of niet. Het is easy te omzeilen. Bv, schaduw accounts maken ( bv voor en achternaam omdraaien), en de schaduw accounts laten zien met ww.
  Of gewoon eenmaal in vliegtuig het ww veranderen.
  Of erna gewoon een nieuw account onder fake naam.
  Wellicht weet iemand een aanvulling…

 6. Ritter

  Sinds wanneer word de Telegraaf geloofd als het over Trump gaat?

  In de Telegraaf staan zoveel onwaarheden en (media) roddels over Trump dat iedere berichtgeving over Trump met een grote korrel zout moet worden genomen. Veel van deze roddels blijken niet waar te zijn.

  We hebben het hier over roddels en niet over harde feiten. Roddels die door de (media) tegenstanders van Trump worden verspreid met als doel Trump te ondermijnen.

  DDS begint ongeloofwaardig te woorden. Er word door DDS kritisch over de Telegraaf bericht als het over b.v Terry Baudet gaat maar roddels in de Telegraaf die over Trump gaan worden serieus genomen.

  En waarom heeft DDS geen bericht geplaatst over het gespioneer door de Obama administratie. Dat begint nu een groot schandaal te worden in de VS nu blijkt dat Rice hierbij betrokken is.

  Het blijkt dus dat Trump wel degelijk een punt had toen hij beweerde bespioneerd te zijn door de Obama administratie.

  The Trump surveillance story explodes
  http://video.foxnews.com/v/5385487416001/?#sp=show-clips

  1. Freelux

   Het getuigt idd niet echt van objectiviteit dat er geen woord vuil wordt gemaakt aan het bespioneren van Trump door de Regering Obama, terwijl het een big issue is in Amerika, maar er wel steeds schande wordt gesproken over elke scheet die Trump laat.

 7. jennifer

  Een verlate 1april mop toch, sinds wanneer geloofd men d telegraf met hun bagger journalisten.

 8. Adriaan

  Dit nepnieuws komt vanuit Rusland. Poetin maakt grapjes.

 9. Ritter

  Eerst hadden we die verhalen in de media over (vermeende) samenwerking van Trump met de Russen.

  Deze verhalen zijn tot nu toe niet bewezen en zijn dus “nep nieuws” die door de media maar steeds worden herhaald in de hoop dat de Trump administratie hierdoor word ondermijnd

  Nu blijkt de de Obama Administratie dus weldegelijk Trump en zijn naaste medewerkers heeft bespioneerd zwijgen de meeste z.g “mainstream” media hierover.

  The Media Is Ignoring the 500-Pound Surveillance Elephant in the Room
  http://www.breitbart.com/big-government/2017/04/03/media-ignoring-500-pound-surveillance-elephant-room/

 10. Beukman

  Als zelfs Ritter denkt dat dit nepnieuws is, zou je deze ene keer gaan denken dat hij gelijk heeft, of dat het een verlate 1 aprilgrap is.

  Kelly heeft echter een minder verstrekkend, maar in essentie identiek voorstel gedaan begin februari. Toen betrof het alleen zeven bepaalde landen.
  Wie de tijdlijn in het nieuws bekijkt, ziet dat dit bizarre voorstel sindsdien steeds verder wortel heeft geschoten:

  https://www.google.com/search?hl=en&gl=us&tbm=nws&authuser=0&q=%22john+kelly%22+passwords&oq=%22john+kelly%22+passwords&gs_l=news-cc.3..43j0j43i53.2184.7539.0.7718.22.22.0.0.0.0.138.901.21j1.22.0…0.0…1ac.1.uQDKYVO4Fv0

  1. Ritter

   Beukman

   Het is “nep nieuws”. Er is geen enkel bewijs dat de Trump administratie dit algemeen in voeren. Er is ook geen enkel voorstel ingediend door de Trump administratie die dit voorstaat.

   En ja, bepaalde landen die berucht zijn als een terroristisch gevaar ( zoals de lijst van landen die door Obama is samengesteld) kunnen bepaalde maatregelen verwachten. Dat is meer dan logisch.

   1. Beukman

    @Ritter
    Nee, er is geen enkel bewijs. Het gaat immers om gelekte memo’s.
    In die memo’s lijkt het trouwens “alleen” te gaan om inwoners van bepaalde landen, iedereen die de laatste jaren in die landen is geweest zijn, en nog meer.
    Denk je dat deze memo’s echt zijn?

    http://www.reuters.com/article/us-usa-immigration-visas-exclusive-idUSKBN16U12X

    1. Ritter

     Beukman

     Nogmaals er is geen enkel bewijs voor de dingen die in de Telegraaf worden beweerd.

     Wel heeft Trump voor “gevaarlijke” landen (o.a een lijst die door Obama is opgesteld) strenge controle toegezegd. Dat is algemeen bekend.

     Maar dat staat los van de (vermeende) maatregelen die worden beweerd in de Telegraaf en waarvoor geen enkel bewijs is.

     Belangrijk is dat feiten en roddels moeten worden onderscheiden en men het moet hebben over de concrete maatregelen.

     1. Beukman

      @Ritter
      Dit is echter een concreet voorstel van Kelly, twee maanden geleden al gedaan:

      “People who want to visit the United States could be asked to hand over their social-media passwords to officials as part of enhanced security checks, the country’s top domestic security chief said..”

      http://www.nbcnews.com/news/us-news/amp/us-visitors-may-have-hand-over-social-media-passwords-kelly-n718216

      Kelly heeft dit voorstel handig verpakt als proefballonnetje:

      “Kelly, a Trump appointee, stressed that asking for people’s passwords was just one of “the things that we’re thinking about” and that none of the suggestions were concrete.”

      Ik denk dat het geen schijn van kans maakt. Jij?

 11. Ome Ga

  Acties en stappenplan om de linkse msm te ontmantelen – zodat hun taksgesponsorde maar kleine, inverted wereldje in elkaar stort:

  1). Alles wat niet strookt met het linkse globalistische multicultie nepnieuws, als NEPnieuws verklaren. Ondemocratisch, sneaky en tegen het volk dus.

  2). Alle claims precies omdraaien tot leugens en verdediging van hun positie.
  Dus bijv. ‘de Russen’ doen het weer’ bij Trump. Terwijl alleen slechts bewezen is dat Clinton/Obama (in functie!) ‘het’ deden.
  In NL is een duidelijk voorbeeld de antifascist fascisten van Sylvana c.s.: alles precies omdraaien en chaos, anarchie, haat en twijfel brengen.

  3). Positieve acties van het tegenfront volkomen negeren! Zo is al bewezen (feiten dus!) dat de CNN slechts 2 (twee!) positieve, reeds uitgevoerde beloften van Trump communiceerde, terwijl er meen ik zo’n 32 al uitgevoerd zijn, of nog in uitvoering.
  En dat in… 6 eerste weken van deze super intelligente en praktische Trump!

  4). het bannen van het juiste, rechtse en rechtvaardige nieuws, bannen en deleten van links (fascist Zuckerberg – maar ook Google in aantocht! – hanteert dat nu o.a. voor InfoWars)

  5). neem hun adverteerders (die afhaken) over en ontneem de vijand zo van stabiele financieele middelen, dus bloeden ze dood

  6). trek alles in het belachelijke dmv amusement, ‘artiesten’, stromannen in de USA dus o.a. Hollywood (95% anti-Trump), Alex Baldwin (the fake-Trump, die fake en leugens van Trump communiceert met zijn, hm, ‘grappen’, perverse ‘canvas’kunst’ en met politiek doordrengte emoties in popconcerten, enz. In NL zijn het o.a. onze gesponsorde linkse ‘geestige’ (niet echt ‘geestelijke’) ‘grappenmakers’ die de RTL en NOS bevuilen. (Sinds Toon Hermans en Godfried Bomans e.d. totaal geen talent m.i. en alleen maar duistere, sinistere, cynische, op de man spelende bagger!).
  Projekteer dus gewoon je linkse leugens op de waarachtige nieuwsmedia!

  7). Blijven promoten en verdedigen van ‘schaduw’ linkse, globalistische en ONVERKOZEN overheden en machten, zoals Wallstreet, Soros, de Clintons Dynasty, Podesta, CNN, het Vaticaan (proof: vele meer onafhankelijke USA kranten schreven hierover gisteren: Obama zette Benedictus af die niet met één religie, één gender, één wereldcommunisme, één vul-maar-in mee wilde doen! en HIJ stelde Francis aan: dit is nog NOOIT gebeurd in de Vaticaanse geschiedenis!).

  In NL zijn de ‘D66’ rechters machtig, de VVD(EU)-politiek, de msm leugenpers (NRC, Volkskrant) en staatsomroep, de ongekozen linkse burgemeesters, enz. Tegen het volk dus.

 12. Onderzoekt alles

  Anonieme bronnen van Wall Street. Moet ik dit serieus nemen?
  Dezelfde Wall Street die miljoenen spendeerde om Trump buiten het Wittehuis te houden?

  FAKE NEWS??

 13. Ome Ga

  Opnieuw een overwinning voor Trump!
  Nee natuurlijk de Russen deden het niet weer, maar De Spion Susan Rice is ontdekt! Hangen moet ze, duurt wel maar goed werk.

  https://youtu.be/PjEFAWj_Mfs

e-mail:

 Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.