Knettergekke Vaderschapsverlof-activist Lodewijk Asscher: "Nederland blijft achter bij Uganda!"

Geen categorieapr 13 2017, 14:00
Dit is gewoon racisme, toch?

Kom op voor vaderverlof!

Weet je hoeveel betaalde verlofdagen een vader in Uganda krijgt bij de geboorte van zijn kind? Een schamele vier dagen. En op de Filippijnen? Zeven hele dagen.

Dan het moderne Nederland waar we trots zijn op onze verworvenheden: twee dagen... Pardon? Ja, echt!

Op Twitter onderstreept hij zijn racistische houding ten opzichte van nog maar eens:
https://twitter.com/LodewijkA/status/852423669674639361
Wat wil Asscher hiermee zeggen? Dat geen enkel Afrikaans land iets in zijn ogen beter geregeld kan hebben dan wij? Waarom dan? Omdat ze gekleurd zijn? Is dat het Lodewijk? Vind jij het overwegend blanke Nederland zoveel beter dan Afrikaanse landen dat je het onacceptabel vindt dat ze ons ook maar ergens in 'verslaan'?
Racist! Bah! Ga je schamen!
Afijn, laten we het cynisme maar even terzijde schuiven. Asscher schrijft dit namelijk ook:

Ondanks dat de meeste vaders een uitbreiding van het verlof willen, houdt de VVD het tegen. Gevolg is dat invoering in 2019 niet meer kan, het wordt minstens een jaar later als het nog doorgaat. Dat noem ik bizar. En ouderwets. Want de argumentatie is dat het te duur is en dat vaders het niet willen. Allebei onzin. In mijn voorstel betalen we het met zijn allen. En tienduizenden vaders (en moeders en kinderen) willen het juist wel.

"Met zijn allen"? Je wilt dus dat ik kromlig om het vaderschapsverlof van een andere man te betalen? Ik peins er niet over. Als Henk graag een week vrij wil hebben na de geboorte van zijn kind kan hij gewoon vakantiedagen opnemen. Het is namelijk zijn keuze om een kind te krijgen, niet die van mij. En ja, dat zeg ik terwijl mijn eigen vrouw zwanger is van mijn dochter. Daar ben ik hartstikke blij mee, het is het mooiste wat me ooit is overkomen, maar ik weet ook dat het aan mij is om ervoor te zorgen dat ik een tijdje vrij kan nemen om na de geboorte voor moeder en kind te zorgen. Een ander heeft daar helemaal niets mee te maken: onze lezers niet, onze adverteerders niet, en andere belastingbetalers al helemaal niet.
Maar ja, leg dat maar eens uit aan de socialistische vaderschapsverlof-activist Lodewijk Asscher. Die man heeft geen dag van zijn leven eerlijk werk gedaan en weet dus niet hoe het voelt om, als je aan het einde van de dag doodop bent, te beseffen dat een groot deel van het geld dat je die dag verdiend hebt in de zakken verdwijnt van mensen die weigeren om verantwoordelijkheid te nemen voor hun eigen leven.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten