Knettergekke Vaderschapsverlof-activist Lodewijk Asscher: “Nederland blijft achter bij Uganda!”

Dit is gewoon racisme, toch?

Wat is die Lodewijk Asscher eigenlijk een gore racist zeg!

Kom op voor vaderverlof!

Weet je hoeveel betaalde verlofdagen een vader in Uganda krijgt bij de geboorte van zijn kind? Een schamele vier dagen. En op de Filippijnen? Zeven hele dagen.

Dan het moderne Nederland waar we trots zijn op onze verworvenheden: twee dagen… Pardon? Ja, echt!

Op Twitter onderstreept hij zijn racistische houding ten opzichte van nog maar eens:

Wat wil Asscher hiermee zeggen? Dat geen enkel Afrikaans land iets in zijn ogen beter geregeld kan hebben dan wij? Waarom dan? Omdat ze gekleurd zijn? Is dat het Lodewijk? Vind jij het overwegend blanke Nederland zoveel beter dan Afrikaanse landen dat je het onacceptabel vindt dat ze ons ook maar ergens in ‘verslaan’?

Racist! Bah! Ga je schamen!

Afijn, laten we het cynisme maar even terzijde schuiven. Asscher schrijft dit namelijk ook:

Ondanks dat de meeste vaders een uitbreiding van het verlof willen, houdt de VVD het tegen. Gevolg is dat invoering in 2019 niet meer kan, het wordt minstens een jaar later als het nog doorgaat. Dat noem ik bizar. En ouderwets. Want de argumentatie is dat het te duur is en dat vaders het niet willen. Allebei onzin. In mijn voorstel betalen we het met zijn allen. En tienduizenden vaders (en moeders en kinderen) willen het juist wel.

“Met zijn allen”? Je wilt dus dat ik kromlig om het vaderschapsverlof van een andere man te betalen? Ik peins er niet over. Als Henk graag een week vrij wil hebben na de geboorte van zijn kind kan hij gewoon vakantiedagen opnemen. Het is namelijk zijn keuze om een kind te krijgen, niet die van mij. En ja, dat zeg ik terwijl mijn eigen vrouw zwanger is van mijn dochter. Daar ben ik hartstikke blij mee, het is het mooiste wat me ooit is overkomen, maar ik weet ook dat het aan mij is om ervoor te zorgen dat ik een tijdje vrij kan nemen om na de geboorte voor moeder en kind te zorgen. Een ander heeft daar helemaal niets mee te maken: onze lezers niet, onze adverteerders niet, en andere belastingbetalers al helemaal niet.

Maar ja, leg dat maar eens uit aan de socialistische vaderschapsverlof-activist Lodewijk Asscher. Die man heeft geen dag van zijn leven eerlijk werk gedaan en weet dus niet hoe het voelt om, als je aan het einde van de dag doodop bent, te beseffen dat een groot deel van het geld dat je die dag verdiend hebt in de zakken verdwijnt van mensen die weigeren om verantwoordelijkheid te nemen voor hun eigen leven.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

9 reacties

 1. Ni28

  Goed dat zich de PvdA bezighoudt met de grootste problemen in Nederland. Vier jaar lang hebben zij systematisch de zorg en voorzieningen voor ouderen en zieken kapot gemaakt en nu maken zij zich zorgen over papa dag. Met recht zijn zij een klein partijtje geworden alleen jammer dat hun kompaan in deze te weinig gestraft is als de ware aanstichter.

 2. Seneca

  Hear, Hear!

 3. Marija

  Michael, gefeliciteerd met de a.s. geboorte van jullie dochter.

 4. Peter Selie

  http://www.reaganclubco.com/wp-content/uploads/2016/01/socialism-is-Winston-Churchill-quote.jpg

  Socialisme is een filosofie van mislukking, het credo van onwetendheid, en het evangelie van afgunst, zijn inherente deugd is het gelijk delen van ellende.

  -Winston Churchill

  1. Syntha

   Onwetendheid….zucht. En je kunt de zweep erover leggen, maar het helpt niet…..

 5. Syntha

  Nounounou, Michael, het woord racist kan ik zo langzamerhand niet meer horen hoor.. en verder lekker laten zwammen mister Asscher. Want zwammen is het.

  Blijkbaar hebben ze geen belangrijker problemen in het kabinet. (?)

  Gefeliciteerd met de aanstaande baby….gniffel. DAT is veel belangrijker vind ik. ;-)))

 6. corfo

  Ga dan lekker naar Uganda beste man, misschien kun je daar nog wat leren !

 7. Ome Ga

  Uganda heeft een revival meegemaakt, een collega zendeling ging als zendeling daarheen en onderwees ruim 600 (Bible)teachers in Gods genade. Zelfs de presidentsvrouw was zijn student en gaf opdracht met grote billboards ihb mannen op te wekken hun vrouwen trouw te zijn, en een rein en heilig leven te leiden, als volgeling van Jezus!

  Het resultaat was er ook naar; van een zeer hoog percentage HIV/AIDS (ruim 40%) zitten ze nu onder de 10% en zijn daarin kampioen van Afrika!
  Plus de rest van goede vruchten, NL kan vaak een voorbeeld nemen aan Uganda! Vooral: om de Bijbel weer te gaan lezen zodat Christenen eindelijk een goed antwoord hebben aan de religie van de vrede, ahum.

  En voor de Waarheid (Joh14:6) weer opstaan zodat NL gered wordt uit de klauwen van de tirannie: linkse en moslim mindsets en de vrucht daarvan!

 8. cmsuijkerbuijk

  Wat is er nou mooier voor een kersverse, nat-achter-de-oren, papa (behalve het grote wonder van de geboorte uiteraard), dan te kunnen zorgen voor zij prille gezin. Hiervoor heeft hij negen maanden de tijd gehad, om zijn vakantiedagen te plannen en vast te leggen. Daar kan toch geen “gewone” vakantie tegenop zeker! Onzin van Asscher dus! (Alhoewel……………..Na zo’n 14 dagen, 3 weken corvee is een lekkere strandvakantie ook niet weg natuurlijk, want zoals iedereen weet: Moeder worden is niks, maar vader worden………….)

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.