Laat de panda toch vredig uitsterven!

Geen categorieapr 08 2017, 21:00
Het WNF eist dat we de panda redden. Maar waarom eigenlijk? Laat evolutionair gehandicapte diersoorten toch uitsterven. Daar wordt niemand slechter van.
RTL Nieuws heeft zowaar (en schokkend genoeg) een kritisch artikel gepubliceerd over de panda... en over onze pogingen om deze diersoort tegen uitsterven te beschermen. Nou klinkt dat natuurlijk heel leuk (we redden ze!), maar als je een beetje beter naar panda's kijkt zul je al snel concluderen dat ze eigenlijk helemaal niet op eigen kracht kúnnen overleven.

De panda heeft helemaal geen zin zichzelf voort te planten. Een reuzenpandavrouw is maar drie dagen per jaar vruchtbaar. Ze leeft alleen in haar bamboebos, wat het niet makkelijk maakt een aantrekkelijk mannetje te vinden. Daarnaast is de pandavrouw kieskeurig; ze paart niet met elke man en wijst een mogelijke partner net zo lief af.

Daar komt dan nog eens bij dat mannelijke reuzenpanda's liever slapen dan seks hebben en zo'n klein geslachtsorgaan hebben dat het virtueel onmogelijk voor ze is om een pandavrouw te bezwangeren als ze tóch een keer de energie hebben om van bil te gaan.
Oh ja, en dan hebben we het nog niet eens gehad over het feit dat panda's alleen bamboe eten, maar dat hun spijsverteringsstelsel ingesteld is op... vlees. Vandaar dat slechts twintig procent van de bamboe die een panda eet omgezet wordt in voedingsstoffen. De andere 80 procent poept hij zomaar uit, zonder dat het ook maar enig nut heeft gehad.
Conclusie: de panda is een evolutionaire loser. Ja, ja, het beest ziet er hartstikke leuk uit, maar is dat nou echt reden om jaarlijks vele miljoenen (zo niet miljarden) te spenderen aan pogingen om die diersoort in leven te houden tegen de duidelijke wensen van Moeder Natuur in?
Hilarisch genoeg legt RTL bovenstaande ook uit, maar komt de linkse website uiteindelijk tot de conclusie dat panda's toch maar 'gered' moeten worden. De reden? I kid you not:

Verandert de wereld als de panda uitsterft? Dat niet. Maar de panda heeft met zijn zwart omrande droevige ogen een hoog knuffelgehalte en is een metafoor geworden voor de ellende die wij als mensheid aanrichten.

Met andere woorden: de panda ziet er HEEL LIEF uit en, oh ja, herinnert ons er ook nog even aan dat wij HEEL SLECHT zijn.
Zucht.
Overigens vind ik deze 'reden' van het WNF ook hilarisch:

"Als de panda verdwijnt, raken andere dieren in de war."

Ik zie het helemaal voor me. Panda's sterven uit, en ineens verdwalen al die andere dieren die in het bos wonen. "Waar is Sam de panda nou? Ik liep altijd van zijn huis naar dat van Bertha, en dan door naar mijn eigen huis! Oh nee! Waar ben ik?!" Zoiets. Nou hadden ze daar geen last van toen de sabeltandtijger, de T-Rex, en de mammoet verdwenen, maar hé, wat heeft logica te maken met een puur emotioneel verhaal van iemand die te veel Disneyfilms gezien heeft?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten