Marine le Pen na de ISIS-aanslag in Parijs: ‘Stel onmiddellijk weer grenscontroles in!’

Na de gruwelijke aanslag op een groep agenten in Parijs eist presidentskandidate Marine le Pen dat de Franse regering weer grenscontroles instelt. En daar heeft ze, in ieder geval de komende dagen, best een punt.

Het was donderdagavond voor de zoveelste keer raak in Frankrijk. Een man, waarschijnlijk een radicale moslim met ISIS-banden, opende het vuur op een groep agenten en doodde daarbij één van hen en verwondde drie anderen, waaronder een toevallige passant.

Deze aanslag komt op een zeer gespannen moment voor Frankrijk, aangezien de Fransen over twee dagen, op zondag, naar de stembus mogen om hun keuze voor president bekend te maken. Zoals het er nu naar uitziet gaat Front National-kandidaat Marine le Pen daar de meeste stemmen halen, maar door het Franse kiessysteem zal ze het dan moeten opnemen in een één-op-één-race met de nummer twee, tenzij ze meteen meer dan 50% van de stemmen haalt – wat een onmogelijke opgave is. In die tweede ronde zal ze het waarschijnlijk afleggen tegen de socialist Emmanuel Macron.

Uit respect voor de slachtoffers van deze gruweldaad hebben de kandidaten hun campagnes stilgelegd. Dat betekent echter niet dat Le Pen niet nog wat aanbevelingen kan doen richting de huidige regering voor het verbeteren van de veiligheid in Frankrijk – wat natuurlijk wel een beetje een verkapte vorm van campagnevoeren is, maar goed. Haar belangrijkste boodschap was deze:

Oftewel: dicht met de grenzen, en als vanouds weer controleren wie er Frankrijk binnenkomt en uitgaat. Weg met Schengen dus. Van zo’n oproep kun je verschillende dingen vinden – ik loop er zelf nog niet geheel warm voor – en hoewel ik het daadwerkelijke nut van zulke controles betwijfel (de meesten zijn toch al binnen) zou het als tijdelijke maatregel nog niet eens zo’n gek idee zijn, al is het maar om het veiligheidsgevoel in Frankrijk tijdens de verkiezinen op een peil te houden dat uitnodigt tot een stembusgang. De komende dagen dus even tenminste flink strenger zijn aan de grens kan dus zeker haar vruchten afwerpen, zelfs al is het onwaarschijnlijk dat het echt een hoop zal uithalen qua terrorismepreventie. Bied het Franse volk tot aan de verkiezingen een gevoel van veiligheid, en kijk daarna, op basis van de uitslag, welk beleid zij verder wensen te zien qua grenzen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

9 reacties

 1. HaZ

  “In die tweede ronde zal ze het waarschijnlijk afleggen tegen de socialist Emmanuel Macron.” Als die radicale moslimterroristen zo doorgaan zal Macron weggevaagd worden
  en word Le Pen op een slof en een oude voetbalschoen…..kampioen!

 2. WWW

  Belangrijker is dat ze iedereen die staatsgevaarlijk is en isis sympatien heeft onmiddellijk het land uit wil zetten. Degenen met een dubbele nationaliteit worden versneld uitgezet.
  Dit moet natuurlijk elke regering doen om zijn allochtone en autochtone bevolkingsgroepen te beschermen. Helaas doet geen enkele regering dit, ondanks dat ze daardoor medeplichtig zijn aan dit soort terroristische moorden.

 3. Ritter

  Het fundamentele punt is de massa migratie die momenteel plaatsvind uit de islamitische landen.

  Als deze massa migratie naar (Noord/West) Europa niet word gestopt helpt geen enkele andere maatregel.

  Het is deze massa migratie van moslims die er voor zorgt dat de autochtone bevolking in steeds meer wijken word “vervangen” door migranten uit de islamitische landen en daardoor islamitische enclaves ontstaan die bijdrage tot de islamisering van Europa.

 4. Peter Selie

  Marine le Pen na de ISIS-aanslag in Parijs: ‘Stel onmiddelijk weer grenscontroles in!’ Ja dat zei Dhr. Wilders ook al eens.

 5. Adriaan

  De huidige leiders vinden de massa immigratie een verrijking. Een enkeling die aanslagen pleegt, nemen ze op de koop toe. De parlementariërs blijven doorgaans buiten de vuurlinie.

  1. corfo

   Adriaan.
   De huidige z.g. “politiek” is in feite in ’t geheel géén politiek. De zittende “politici” roepen iedere keer na een gebeurtenis : “Wij kennen de situatie en gaan er wat aan doen hoor mensen, kalmte, alléén kalmte kan u redden !” Na dit gezegd hebbende, laten ze zich in hun, door ons betaalde limousine, naar hun bewaakte villa vervoeren; of ze worden vervoerd naar één of ander diner waar ze zich volzuipen en-vreten, de bevolking achterlatend met de gevolgen van een aanslag o.i.d.
   Ik heb maling aan al de z.g. “boven-ons-gestelden.” Ze doen geen flikker voor de bevolking, zorgen alleen dat zij zelf niks tekort komen. Ik ben zó negatief geworden over “leiders én hun gedrag” door mijn voorlaatste werkplek. Ik heb teveel van die gasten gezien/meegemaakt om nog enig respect voor hen te kunnen opbrengen.

   1. Mees

    “Ze doen geen flikker voor de bevolking, zorgen alleen dat zij zelf niks tekort komen”
    Bij deze gaan mijn gedachten uit naar domela en steek ik mijn vuist omhoog.
    Ga op zoek naar een “echte” socialistische partij

    1. cmsuijkerbuijk

     Noord Korea bijvoorbeeld?

     1. corfo

      Mees.
      ’t Wordt idd.tijd dat wij onze vuist omhoog steken. Omhoog steken in een dreiging naar onze “leiders” die ervoor hebben gezorgd dat er Voedselbanken zijn én blijven, dat 400-duizend kinderen in armoede leven, dat ouderen niet de verzorging krijgen die ze nodig hebben, dat veel mensen hun medicijnen niet meer kunnen betalen enz. enz. Een socialistische staat wil ik absoluut niet; in Polen en de voormalige DDR waren ook socialistische systemen; daar waren bijv. de gezondheidszorg/medicijnen gratis, echter………..medicijnen waren er nauwelijks. Diverse Poolse gezinnen hebben mij tijdens een verblijf aldaar gevraagd om bepaalde medicijnen aan hen te willen opsturen omdat die aldaar niet voorhanden. Wat dat betreft gaat NL daar al aardig op lijken : hier zijn de medicijnen wél, echter voor velen onbetaalbaar. U begreep mij vast niet helemaal goed hr./mevr. Mees.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.