‘Nationalistisch-populistische held’ Donald Trump gaat beurs Palestijnen flink spekken

Want we weten allemaal dat je vrede gewoon kunt kopen in het Midden-Oosten. Toch? 

Ah kijk, ge-wel-dig nieuws voor de terroristen van Hamas en Fatah: Donald Trump wil ze de komende tijd flink wat extra gratis geld geven. 

Internal State Department documents that were published on Monday by Foreign Policy magazine show that while the Trump administration is preparing major cuts in U.S. foreign aid all across the world, one of the few areas where the administration actually wants to increase spending is the Palestinian territories of the West Bank and Gaza.

Man, je zou willen dat andere presidenten dit vóór hem bedacht hadden! Amerika en Europa hadden die terreurorganisaties gewoon wat geld kunnen geven; dan was het probleem in die regio al lang opgelost. Niet dan? Ja toch!

Al met al krijgen de Palestijnen volgend jaar maar liefst $215 van Mr. President. Dat komt neer op zo’n 190 miljoen euro. En nee, daar hoeven ze helemaal niets voor te doen. Zelfs niet ‘ophouden met het vermoorden van joden.’

Goddank dat we de geweldige nationalistische-populist Donald Trump nu hebben om de boel recht te zetten. Ge-wel-dig. Applausje voor jezelf Donald. En jullie ook, Trumpkins. Echt fantastisch gedaan.

En dan zijn we er nog niet. Trump is namelijk ook van plan om flink te bezuinigen op ‘steun’ aan andere landen. Welke landen, vraagt u? Nou:

The document proposes a 47.4% cut to Egypt’s aid – a surprising policy in light of the warm and friendly way in which Trump has treated Egyptian President Abdel-Fattah al-Sissi. It also proposed a 21% cut to foreign aid to Jordan, whose leader, King Abdullah, is the only world leader to have been invited to meet the president twice since his inauguration.

Die twee, Al-Sisi en Abdullah, zijn misschien wel de enige twee leiders in het Midden-Oosten en Noord-Afrika — buiten premier Netanyahu, natuurlijk — die de strijd tegen de radicale islam serieus nemen. Juist zij moeten het nu dus ontgelden. En dat alleen maar omdat die volidioot in het Witte Huis niets van het Midden-Oosten begrijpt.

Het is best begrijpelijk dat die man de afgelopen decennia te druk bezig is geweest met de uitbouw van zijn zakenimperium om op het Midden-Oosten te letten, maar laat hem dan in vredesnaam een paar adviseurs in dienst nemen die wél weten waar ze het over hebben. En nee, dan heb ik het dus niet over dochterlief Ivanka en haar linkse politiekcorrecte echtgenoot Jared Kushner. Die twee moeten zo ver mogelijk van de Oval Office gehouden worden.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

4 reacties

 1. Peter Selie

  Goh wie had dit nu verwacht, de machtigste man van de wereld die het terrorisme een warm hart toe draagt. Voor zijn inauguratie 20-01-2017 geloofde ik zelfs dat Trump een Amerikaanse president zou worden die net zoals G. Wilders de islamisering, terrorisme aan de kaak doen stellen, niet dus. Geloof me of niet maar Amerika en daar heeft het alle schijn van heeft het terrorisme in het Midden-Oosten geschapen, de CIA (een regering binnen een regering) heeft Deash op poten gezet, hoe meer ellende buiten de USA des te beter vergaat het de warmongers met hun militaire apparaat, ze weten elke president zó ver te krijgen dat deze dociel gehoor geeft aan hun wensen, en die dan altijd bereidt is om een nieuw militair, terror brandje te stichten en de EU-leiders die met het haar in de handen zitten mogen deze geopolitieke zet weer eens recht breien.

 2. Peter Selie

  Terreurgroep IS rechtstreeks door Israël gesteund. Wat deze VN-ambassadeur zegt opent je ogen pas echt

  Israël helpt en steunt terreurgroep Islamitische Staat (IS) in Syrië. Dat heeft de Syrische VN-ambassadeur Bashar al-Jaafari gezegd, schrijft de Jerusalem Post.
  Israël steunt de terreurorganisatie rechtstreeks door sites van het Syrische regime te bombarderen, zei Jaafari voor de VN-Veiligheidsraad.
  “De rechtstreekse Israëlische steun aan IS, door op 17 maart Syrische legerdoelen in Palmyra aan te vallen, maakt alles alleen maar erger,” zei hij.
  Behandelen van gewonde terroristen

  Het Syrische regime vuurde als reactie luchtdoelraketten af op Israëlische gevechtstoestellen.
  Jaafari beschuldigde Israël ook van het behandelen van gewonde Al Qaida-terroristen. Dat gebeurt op de Golanhoogten, bij de grens met Syrië.
  Volgens Jaafari is de VS medeplichtig aan het steunen van IS en andere rebellen die tegen het regime van Assad strijden.
  Verzonnen

  “De VS en zijn bondgenoten zagen dat de terreurgroepen zich begonnen terug te trekken,” zei hij.
  “Ze gebruikten de inzet van chemische wapens in het door terroristen gecontroleerde stadje Khan Sheikhoun als rechtvaardiging voor hun aanval op vliegbasis al-Shayrat,” voegde hij toe.
  Jaafari zei dat de VS de gebeurtenissen in aanloop naar de aanval op de vliegbasis heeft ‘verzonnen’ en dat het echte doel van de aanval het ‘redden van gewapende terreurgroepen’ was.
  Ver van tevoren gepland

  De Syrische ambassadeur beschuldigde Washington, Frankrijk, Groot-Brittannië, Israël, Saoedi-Arabië, Qatar, Turkije en Jordanië van het leveren van chemische wapens aan terreurgroepen als al-Nusra.
  Het doel was om die wapens te gebruiken tegen Syrië en de schuld vervolgens in de schoenen van het Syrische regime te schuiven, aldus Jaafari.
  “Dit is ver van tevoren gepland in de geheime kamers van de inlichtingendiensten in Tel Aviv, Riyad, Doha, Ankara, Amman, Washington, Londen en Parijs,” zei hij.

  Bron
  Jerusalem Post

 3. Ben Zine

  Eerst een aanval op Syrië, vervolgens felicitaties aan Turkije en nu dus een zak geld voor de Palestijnen. Volgt u het nog ? Trump blijkt steeds meer een ongeleid projectiel die werkelijk geen idee heeft waar ie mee bezig is. Jammer… Ik heb hem altijd het voordeel van de twijfel gegeven, want Hillary vond ik heleMAAL een braakmiddel. Maar ,,The Donald” blijkt een nitwit eerste klas, een omhooggevallen huisjesmelker met een meerderwaardigheidscomplex.

 4. Guus Geluk

  Het wordt nog eens pijnlijk duidelijk dat je “de vriend van Israël” voor geen meter kunt vertrouwen.

  Sisi is overigens een leider die ook nog eens het vredesakkoord met Israël in stand houdt en doet dat thans nog.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.