Nederland mestrekkersland: 3 dodelijke steekpartijen afgelopen nacht

Het bewijst maar weer dat een vuurwapenbod totaal zinloos is.

Het is afgelopen nacht weer eens heerlijk losgegaan in enkele Nederlandse steden. De Telegraaf legt uit:

Steekwapengeweld heeft zaterdagavond aan drie mensen op verschillende plaatsen het leven gekost. In Nijmegen kwam een 51-jarige man om na een steekpartij bij een ruzie in een café. In Zaandam werd een 16-jarige jongen doodgestoken en ook in Oss overleed een man nadat hij gestoken was met een mes.

In Nijmegen kreeg het slachtoffer ruzie met een 30-jarige man. Nou ben ik 32 en druk bezig met het zorgen voor mijn gezin (nou ja, voor mijn vrouw en mijn baby waar ze 6 maanden zwanger van is). Wat je op die leeftijd zaterdagnacht om 02:15 uur op straat doet is mij een raadsel, maar blijkbaar zijn er dertigjarigen die zich als pubers gedragen. En maar stoer doen.

Die 30-jarige gek kwam vervolgens terug… met een mes. Toen hij zijn vijand zag stak hij hem neer. Het slachtoffer werd afgevoerd naar het ziekenhuis waar hij, helaas overleed.

Da’s dieptriest, maar wat er in Zaandam gebeurde is mogelijk nog schokkender. Daar was het slachtoffer namelijk een jongen van 16. Hij werd rond elf uur ’s avonds aangevallen op straat en overleed meteen.

Wat Oss betreft werd een man neergestoken in een woning. Ambulancepersoneel probeerde hem nog te redden, maar het mocht niet baten.

Het zijn vreselijke verhalen, laat daar geen misverstand over bestaan, maar het moet ons ook inspireren om nou eindelijk eens een debat te voeren over vuurwapens. In een land waar vuurwapens verboden zijn worden mensen namelijk gewoon vermoord met een mes, dat hebben we vannacht weer gezien. Als je ongewapend bent doe je daar niets aan.

Door een coulantere houding ten opzichte van vuurwapens te hebben kunnen mensen zichzelf in ieder geval verdedigen. Nu hebben we een situatie waarin criminelen de enigen met vuurwapens zijn… en andere crimineel tuig gewoon messen gebruiken om mensen te vermoorden. Daar moet maar eens verandering in komen.

Juist daarom is het bijzonder belangrijk wat Jasper de Groot doet met zijn Facebook-groep (en organisatie) Vrij Wapenbezit Nederland. De Groot begrijpt dat vrij vuurwapenbezit de misdaadcijfers uiteindelijk juist verlaagt en onschuldige mensen in staat stelt om zich te verdedigen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

8 reacties

 1. Peter Selie

  Door een coulantere houding ten opzichte van vuurwapens te hebben kunnen mensen zichzelf in ieder geval verdedigen. Volledig mee eens!

 2. Peter Selie

  Afghaan steekt zijn vrouw neer in het bijzijn van hun kinderen

  https://www.pi-news.net/2017/04/afghane-ersticht-frau-im-beisein-ihrer-kinder/

  1. corfo

   Peter Selie.
   Moet kunnen !! Óns land, Nederland dus, is al járen het gebied voor buitenlandse parasieten die alhier hartelijk welkom geheten worden door onze “leiders”.
   Mét die parasieten haal je ook hun middeleeuws gedrag binnen.

 3. Adriaan

  Ik ben een absolute tegenstander van vrij wapenbezit. Dan krijg je hier heuse Amerikaanse toestanden en dat is toch wel het laatste dat je hier wilt hebben. Moorden zijn niet te voorkomen. Of het nu gebeurd met een mes of een vuurwapen. Crimineel tuig dat mensen vermoord, moet lang worden opgesloten. Crimineel tuig dat ander crimineel tuig vermoord, is niet erg. Dat ruimt in elk geval lekker op.

 4. Onzin456

  Oke ik snap dat mensen vuurwapens willen maar kijk is naar amerika met hun geweren? Daar kan bijna iedere gek aan een geweer komen en mensen vermoorden. Ik heb liever niet zoals in amerika dat er aanslagen komen op bijvoorbeeld weer scholen wat daar regelmatig gebeurt

  1. van Urk

   En professionele vuurwapens zijn niet voor iedereen weggelegd. Kijk alleen maar in Amerika hoeveel dodelijke “ongelukken” veroorzaakt zijn vanwege het onzorgvuldig hiermee om te gaan springen. Er bestaat een duidelijke tekst die wij van de allerhoogste hadden gekregen en nog steeds van kracht is: “Gij zult niet doden” wat de mens hier van moet leren om zijn keukenmes alleen voor het snijden van vlees te gebruiken en een pistool mooi in de etalage te laten liggen.

 5. nienke

  Er lopen meer gekken buiten de inrichting dan erin.
  Veel te lage straffen, binnen 1 of 2 jaar lopen deze mafketels weer buiten en beginnen opnieuw.
  Het zal je kind maar wezen 16 jaar en dan zo eindigen.
  Het schijnt tegenwoordig modern te zijn iemand met een mes dood te steken, gaan ze met een mes op zak naar de kroeg?

 6. Mars020

  Als deze slachtoffers een vuurwapen hadden gehad, dan hadden ze waarschijnlijk nog geleefd en waren wij weer van een paar parasieten af geweest. De media vermeld de afkomst van dat tuig bewust niet, omdat ze dat niet politiek correct vinden. Die opgewonden standjes uit het Rifgebergte kunnen alleen maar gecorrigeerd worden, door grof geweld. Praten, theedrinken en knuffelen begrijpen die zandapen niets van, omdat ze daar te simpel voor zijn. Als ze iemand overvallen of aanvallen en vervolgens afgeschoten worden, valt het kwartje misschien wel bij die achterlijke figuren.
  Verder kunnen aanslagen met veel slachtoffers voorkomen worden, als er gewapende burgers tussen lopen. Als er dan bijvoorbeeld een imbeciel ineens om zich heen begint te knallen, kan hij direct worden uitgeschakeld en er verdere levens worden gered.
  Met knuffelen win je geen oorlog. In de tweede wereldoorlog zijn we ook niet door knuffelen van de Duitsers afgekomen. Aangezien wij in oorlog zijn met de islam, moet iedere echte Nederlander zichzelf kunnen verdedigen, tegen dat soort psychopaten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.