Nieuwe cijfers tonen: inburgering mislukt totaal. 40% doet er veel te lang over, 1500 treuzelaars kregen boete

Het inburgeren in de Nederlands samenleving gaat veel allochtonen nog niet bijzonder goed af, zo is de treurige conclusie als je het nieuwste rapport van DUO – de overheidsinstantie die gaat over het inburgeringstraject – leest. Veertig procent doet er te lang over, en meer dan duizend mensen zijn inmiddels op de bon geslingerd vanwege hun matige tot zeer slechte vorderingen.

Het gaat niet bijzonder goed met het integratietraject in Nederland, zo is de treurige conclusie als je de nieuwste cijfers van DUO bekijkt. Deze bij het Ministerie van Onderwijs horende dienst is verantwoordelijk voor de uitvoeringen van inburgeringscursussen. En vandaag werd bekendgemaakt dat de dienst al zo’n 1500 boetes heeft uitgedeeld aan mensen die gewoon veel te weinig vorderingen maakten met hun cursus en zich er gewoon makkelijk vanaf willen maken:

C9NvfGQW0AA_JBG.jpg large

Die cijfers zijn echter nog het topje van de ijsberg. Want alhoewel de overheid voorschrijft dat je slechts 3 jaar mag doen over je inburgeringscursus, gaat ruim 40% van de in Nederland te integreren over die termijn heen – soms zelfs ruimschoots:

Bespottelijk. En we pikken dat allemaal gewoon, hè?

We delen hier en daar wat boetes uit, en we stellen rapporten op. Goed om de problemen in beeld te krijgen, maar ik hoop ook dat de politiek in Den Haag wel gaat dóórpakken op basis van deze cijfers. Dus: geen boetes meer voor mensen die hun eigen inburgeringscursus vergallen. In plaats daarvan worden deze mensen gewoon uitgezet naar hun land van herkomst. In Nederland mogen wonen is immers geen recht maar een privilege, en dat kan worden ingetrokken als je je niet aan de regels houdt.

Het wordt namelijk eens tijd in Nederland om écht op te treden tegen degenen die denken zich gemakkelijk af te maken van het integreren hier. Nee, je doet mee – voor de volle honderd procent – en anders kan je gaan. De tijd voor het bakken van zoete broodjes moet zo langzamerhand wel afgelopen zijn!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

12 reacties

 1. Ni28

  Allemaal niet belangrijk. De reuzepanda’s zijn binnen. Voor de NOS al drie dagen de grootste item.

  1. van Urk

   Ni28@ Moesten die Chinese beren ook niet eerst gaan inburgeren?

   1. Ni28

    Ik denk, beste Urk, dat het veel gemakkelijker zou gaan met de beren dan met moslims.

 2. toetssteen

  Kennis van mij, singaporees/indiase herkomst. Binnen een jaar sprak ze heel goed nederlands. Baan had ze al. Ict kan overal terecht
  Maar toch vond ik het mooi om te horen
  Nu heeft ze twee kinderen en werkt nog full time.

 3. Beukman

  Het kan geen kwaad om even de andere kant van het verhaal te vertellen.
  Een inburgeraar moet tegenwoordig van verdomd goeden huize komen om te slagen voor zijn examen. Hij moet zich door een jungle van Hollandse bureaucratie heenwerken waar ook een echte kaaskop grote moeite mee zou hebben. De brieven die hij krijgt en de formulieren die hij moet invullen zijn vaak in het Nederlands gesteld, een taal die hij juist onder de knie moet zien te krijgen. Een deel van de vragen op het examen zijn totale bullsh*t waar geen hond iets van snapt. En last but not least en met dank aan Rutte: sinds een paar jaar is de inburgeringsmarkt geprivatiseerd. Talloze bureautjes proberen een graantje mee te pikken met onderwijs van een niet altijd denderend tot beroerd niveau. Sommige schrikken er niet voor terug om de vluchteling, die geld heeft moeten lenen van de overheid, dit geld weer af te troggelen door hem een “gratis” iPad aan te bieden als hij zich bij het betreffende bureau aanmeldt.

  Het is duidelijk erg kort door de bocht om een vluchteling er de schuld van te geven als hij niet meteen slaagt voor zijn examen. Mogelijk zal een deel van de vluchtelingen alsnog de hel van Syrië of waar dan ook verkiezen boven de hel van de inburgering, en terugvluchten naar waar hij vandaan kwam.

  1. IJscoman

   Laten we hopen Beukman, dat de laatste zin van je betoog bewaarheid wordt.

   1. Beukman

    Ik vroeg me al af wie deze open deur zou gaan intrappen, @IJsman.

    1. IJscoman

     Dat vroeg je je helemaal niet af. Dat wist je gewoon.

     1. Beukman

      Je hebt gelijk. Jij bent immers de enige die mijn replies tot de laatste alinea leest.

 4. hans-e-pans

  Wij Nederlanders hebben voor elke oplossing een probleem.

 5. Ome Ga

  BREKEND BREEK NIEUWS!
  Wereldwijd (van Lybië tot Afganistan, van Haïti tot California, van België tot NewYork…) worden en werden de p*dofiele, kinder(baby!)misbruik, -verkrachters en -moordenaars, vaak met satanische rituelen, BEDEKT en DOODGEZWEGEN!!!!

  Ja okay, tien jaar geleden waren er schokkende berichten, ook betr. VN kringen, militairen, rechters, elite politici enz, hoewel er werd slechts ‘investigated’ maar nooit echt INGEGREPEN!!!!

  Nu onder Trump schijten deze elites zeven kleuren racepoep en laten ze 24/7 de dunste gele scheten maar de onderste steen moet boven: en NIET op ‘onze’ Polder Pinokkio manier.
  Trump. Ik denk de beste president aller tijden, halleluuuuuuujah.

  Het kwaad moet gestraft, en weer, NIET op ‘onze’ nepvertegenwoordigers polderwijze!! Meer op de recht(s)e en rechtvaardige, Christelijke en Bijbelse Trump wijze! De eerste duizend(?) p*edoringen van elites (30% uit de politiek!!), vnl in California zijn reeds opgepakt EN worden BERECHT. En niet zo minnetjes ook. Helaas geen lijfstraffen zoals piemol eraf. En zo.

  Wordt vervolgd, en ik zal blijven schreeuwen totdat ein-de-lijk hier bij DSS de ogen óók óóit ééns opengaan voor deze grootste misdaad aller tijden;

  ipv steeds te zieken over onbenullige, domme linkse antifascist fascistische trutten zoals negertwijf Sylvanawant en dat andere witte kakkind van 21 jaar jong (naam vergeten)…

  maarrrrrr blijf alsjeblieft van onschuldige kinderen af, die geen enkel recht kunnen vinden, geen geld en geen stem hebben (zelfs graag verkocht worden door hun straatarme ouders voor $300,- ‘per stuk’ in derde wereldlanden en VOORAL MOSLIMLANDEN WAAR dit allemaal moet mogen!!!!!!!), maar afgeslacht worden door en werden bij-de-duizenden-en-duizenden door (vnl) linkse elites; want Islam en (kinderrape)’vrijheid’ moet mogen!!!! ZIEN:

  https://youtu.be/-rggSGs4kdQ

 6. Ome Ga

  Over Chinese beren: die keren terug in de vorm van oorlogsschepen, en varen koers naar… N-Korea! Dankzij, opnieuw, Trump bedenkt de (dictator) president Xi zich. Trump had een goed gesprek met hem.

  Ik moet trouwens eerlijk zijn, hij is niet meer echt The President waar we voor kozen! Hij lijkt wat afgemat, verslagen een beetje, en niet meer met de overtuigende retoriek over het gevecht tegen Het Grote Kwaad (links en rot en ‘globalistisch’). Sommigen vermoeden dat hij wat gedrogeerd is, net als links met Reagan daadwerkelijk heeft gedaan! Jaja de (CIA)’techniek’ staat voor niets.

  “Als het dreigen van China niet lukt, jammer maar dan gaat het lukken door ons met de USA verassingen”, zei Trump ongeveer. De kleine dikke Kim is levensgevaarlijk en ook dom en vooringenomen arrogant (nog erger dan zijn linkse socialistische vrienden hier in NL van de NOS, RTL, Groen Links, D66, Trouw, NRC en de hele enge hap meer!)

  >>>>>> BREAKING NEWS! <<<<<<
  Sorry off topic maar even veel belangrijker als alle Viva/Margriet/Nos nieuws hier voor vandaag… Dit nieuws hoor je trouwens natuurlijk ook niet van de nepmedianieuws mainstream bagger hierboven genoemd.

  MASSALE EVACUATIE van 600.000 N-Koreanen (w.s. vn. de elite), is 25% van de inwoners van PyungYan. Een nucleaire klap van jewelste wordt verwacht daar.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.