Terreur in Londen: man opgepakt met messen, terreurdaad waarschijnlijk voorkomen

In Londen is waarschijnlijk net op tijd een terreurdaad voorkomen.

Er komen berichten uit Londen – waar vorige maand meerdere mensen omkwamen bij een terroristische aanslag bij het Britse parlement – dat er een man is opgepakt die klaar zou staan om wederom voor bloedvergieten te zorgen in de Britse hoofdstad. Dit alles zou zich hebben afgespeeld in aan de Whitehall-straat, op luttele minuten afstand van het parlement.

Van die objecten is inmiddels bekend dat het gaat om twee grote messen, plus een andere object:

Volgens de BBC was de verdachte een bekende van de politie, en was men op de hoogte van het feit dat hij een terreuraanslag met de messen wilde plegen. Hij is aangehouden toen hij over straat liep – nog voordat hij zijn aanval kon openen dus, lijkt het erop.

Veel meer informatie is er op dit moment nog niet bekend, maar in tegenstelling tot vorige maand lijken de inlichtingendiensten het deze keer bij het rechte eind te hebben gehad, al vraag ik me wel af waarom ze tot het laatste moment hebben gewacht met de aanhouding – een heterdaadje is natuurlijk prima bewijs, maar is dat het waard al je daarmee burgers in gevaar brengt? Het blijft nu echter bij speculeren: hopelijk krijgen we op korte termijn meer informatie over deze situatie die, godzijdank, met een sisser lijkt te zijn afgelopen!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

3 reacties

 1. henk vintage

  De Israelische methode voor dit soort klanten werkt een stuk beter dan oppakken.

 2. corfo

  De Britten wachten vol verlangen op het tijdstip dat ze hun eigen grenzen weer kunnen bewaken en niet meer afhankelijk zijn van de EU-“leiders” die vanuit hun zwaar bewaakt domicilie de meest ziekelijke eisen en opdrachten aan de EU-lidstaten opleggen.
  Debiel zooitje in Brussel. Maar……………..ze graven hun eigen graf.

 3. HaZ

  Vast en zeker een hardwerkende Engelse slager op weg naar zijn winkel……..zucht !

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.