Volop in de slachtofferrol! Zeurkous Anousha Nzume komt met een boek tegen de “witte” Nederlander

Anousha Nzume heeft een boek geschreven genaamd “Hallo witte mensen” om ons bleekscheten wat bewuster te maken van het Grote Lijden in Nederland.

Anousha Nzume! Wellicht herkent u deze B-actrice uit dit vermakelijke fragment waarin zij samen met presentator Jeroen Pauw de VVD’er Halbe Zijlstra aanvielen over het feit dat hij zwarte piet graag wil behouden. Vorige week heeft mevrouw Nzume haar strijd tegen de Nederlander doorgezet met het uitbrengen van haar boek “Hallo witte mensen”, waarin alle blanke landgenoten eens even terechtgewezen worden op hun zogenaamde priveleges vanwege hun huidskleur.

De Nederlandse maatschappij zou volgens haar namelijk ingesteld zijn op de ‘witte mensen’. Onzin natuurlijk. De Nederlandse normen, waarden en tradities; dat zijn de zaken waar Nederland écht op ingesteld is. Alhoewel Anousha Nzume vast en zeker goede bedoelingen heeft, kan ze zelf maar niet ophouden iedereen een etiket op te plakken. Zo sprak zij in een interview met het NRC verontrustende zinnen als:  “In die zin zijn witte kinderen net als alle kinderen.” Dit soort ridicule uitspraken doen eerder denken aan de tijden van apartheid in Zuid-Afrika in plaats van aan Nederland in de 21e eeuw, alleen worden ditmaal de blanken gedemoniseerd.

Wat is dan de aanleiding voor al deze wrok jegens de blanke Hollander en zijn tradities? Is ze ooit lastiggevallen, bespuugd of geslagen? Nee, het antwoord wordt gegeven in een ander interview: toen Anousha’s zoontje huilend van school thuiskwam na zijn eerste ervaring met zwarte piet, móést ze wel ten strijden trekken. Daarom ligt nu dit verdeeldheidzaaiende boek in de winkels: omdat een kind een verzonnen figuur niet zo leuk vindt.

Misschien kan zoonlief als hij wat ouder is, en wat Hollandse vriendjes op school heeft gemaakt, mama bijpraten dat blanke mensen misschien zo slecht nog niet zijn.

‘Hallo witte mensen’ is te koop bij de meeste Nederlandse boekwinkels en kost €14,99.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

13 reacties

 1. Marija

  Ik word al die zielepieten en anti-blanke bruinen spuugzat.

 2. Ni28

  Voor €14,99 kunt je veel leukere en nuttige dingen kopen.

 3. Ni28

  Mijn blanke dochter was ook bang voor de Zwarte Piet toen zij klein was. Toen moest ik kennelijk ten strijde gaan voor deze onrecht (een zwarte Piet maakte mijn dichter bang!)maar als verstandig mens heb ik het niet gedaan want ik heb niets tegen de zwarte mensen.

 4. corfo

  Anousha Nzume ? Wie is dat mens eigenlijk ? Geloof er helemaal niks van dat zij kan schrijven ! Rijp voor een boekverbranding.

  1. toetssteen

   @Corfo
   Nzume is het product van een Russische ma en een pa uit Kameroen die in Moskou geneeskunde studeerde. Pa ging terug naar Kameroen om als arts te werken. Ma huwde met ene Steijn en bleef in Nederland. Mja, en toen muts dacht er een slaatje uit te kunnen slaan veranderde ze haar naam van Anna Steijn in A.N. Ow my wat is mevrouw zielug en vooral onderdrukt! Zal ze ook de striemen van de zweep op haar voorouders rug voelen?

   Ik ben zo klaar met dit soort aandachtsjunken Corfo. De nazaten van de peelstekers moeten en zullen zich schuldig voelen, moeten ze maar niet blank zijn. Wit vind ik de kleur van een spook dat niet bestaat, mijn koelkast en een zakdoekje.

 5. corfo

  Ik zag het meteen aan de bovenstaande foto ; een inboorlinge die is verwend met een spiegeltje !

 6. Lesli

  Voor de goede orde en voor wie het wil weten: de verschillende beschikbare info laat zien dat deze racistische schrijfster juist voortdúrend is gepest en buitengesloten. Het betreffende schrijfsel is louter externalisatie en projectie hiervan. Dat (geadopteerde) joch is gewoon een wat opgeblazen aanleiding voor de infantiele en rancuneuze kruistocht van dit randstedelijk sekte-lid. Tip: voor vergelijkbare, maar wat meer literaire indoctrinatie denk dan bijvoorbeeld aan ‘1984’ van Orwell, ‘Het Proces’ van Kafka of gewoon aan de malle praatjes L. Hubbard met z’n scientology. Maar wellicht is dit teveel eer …;-) The future will tell !

 7. HW

  Hallo zwarte vrouw (niet beledigend bedoelt, maar in jouw context) wens ik een prettig verblijf toe in Nederland. Ik wens je veel regen en weinig zonneschijn, want dan voel je je waarschijnlijk gediscrimineerd door de zon.
  Het kan nooit de bedoeling zijn, dat gasten mij voorschrijven wat ik plezierig of leuk vind. a.o. Zwarte Piet.
  Wees blij, dat je in Nederland mag zijn en o.a. door ons jij mogelijkheden hebt gekregen die nooit voorbij waren gekomen in het land waar je oorsprong ligt.
  Mocht je dit ontkennen, dan vraag ik me af, waarom je hier bent of kwam je alleen maar om “witte mensen” te beledigen.

  Uw vorm is ook rassendiscriminatie van het blanke ras en daar erger ik me over.
  Volgens mij heeft niet alleen de witte mens een patent om te discrimineren. Zwarte mensen doen dit ook, kijk bijvoorbeeld naar jou uitspraken.

 8. Anna

  Nederland bestond toch uit “witte mensen” die hebben Nederland opgebouwd en ontwikkeld. Of niet?

 9. nienke

  @Anna.

  Zeer juist, Nederland bestond toch uit witte mensen?
  Die hebben het land opgebouwd na de tweede wereld oorlog.
  Wat zeuren ze toch steeds over de blanken of de witten, iedereen die hier naar toe wilde om hier hun leven op te bouwen wist toch dat hier blanke of zoals je wilt WITTE mensen wonen.
  En als je zo’n bloedhekel aan die witte mensen hebt is het niet verstandig om je hier tussen de blanken te vestigen.
  Er zijn genoeg landen met kleurlingen als je je hier niet thuis voelt en altijd maar het gevoel hebt dat de witte mens (de oorspronkelijke bewoners) van dit land jou discrimineren.
  Lijkt mij geen leuk leven om hier te blijven.

 10. Seneca

  @Fabian
  U bent verontwaardigd – althans dat schrijft u – maar waarom maakt u reclame voor dit godvergeten prul?

 11. Ruud562

  Die zwarten, ja ik uit mij nu heel racistisch, moeten de hand eens héél diep in eigen boezem steken! Want, overal waar zij aan de macht zijn is er oorlog en ellende, zo wordt Afrika al ruim zestig jaar door de ‘witten’ in stand gehouden met miljarden per jaar om ze niet te laten verhongeren. Want zelfstandig een land op orde houden kunnen ze niet wegens bijvoorbeeld breed verspreide corruptie of pure laksheid. En gaat het goed in zo’n land, dan komt dat door de ‘witten’ die wél de boel draaiende kunnen houden. Totdat de ‘witten’ dus worden verdreven zoals ‘in de graanschuur’ voor heel Afrika is gebeurd.
  En dan al die lui die hier zijn, té hoge scores in de criminaliteit, want blingbling en veel geld bezitten zonder daar je teveel voor te hoeven inspannen heeft bij het merendeel de voorkeur.
  En hebben ze werk dan staat vaak hun integriteit ter discussie omdat ze afspraken niet nakomen.
  Ja, dan nu die zwarte muts met haar boekje, zij en al die anderen tegen Zwarte Piet en tegen de ‘witten’, zij zijn alleen maar uit op een schadeclaim van zo’n 150 miljoen om uit te delen onder de vérre nazaten van de slaven die onze vérre voorouders hebben gehouden. Waarbij ze bewust voorbij gaan aan het feit dat hun toenmalige stamhoofden hun volk verkochten aan arabieren die als enige grootschalig inkochten c.q. de wereldmarkt beheersden. Maar ja, om eisen bij arabieren neer te leggen vraagt moed, héél veel moed.
  Daarom kan je beter een stelletje onnozelen bedreigen via de VN en door inzet van landelijke politiek leiders zoals een Asscher, die zich heel makkelijk voor het karretje laat spannen, zoals o.a. gezien de Zwartepietendiscussie en gezien zijn falend integratiebeleid. Ja, dit is vast racistisch, discriminerend, polariserend en weet ik al maar niet, maar ik ben het spuug-, spuugzat dat achterlijke ‘slachtoffergedoe’!

 12. Dam

  Ach gut.
  Is 1 van die klagende bruine feminsitische vrouws personen weer aan het klagen over het witte feminisme?
  Het zijn iedere keer dezelfden.
  Wordt langzamerhand erg kinderachtig en meelijwekkend.
  Het bruine feminisme schijnt geen doorzettingsvermogen te hebben om normaal werk te vinden.
  Liever slappe prietpraat uitkramen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.