VVD in Den Haag maakt radicale ruk naar links: meer "duurzaamheid" en niet meer overal parkeren

Geen categorieapr 07 2017, 18:00
In de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen volgend jaar heeft de VVD in Den Haag een radicale koerswijziging voor ogen. De partij gaat meer inzetten op "duurzaamheid" en wil niet meer opkomen voor de belangen van automobilisten.
Niet alleen de landelijke VVD wordt steeds linkser, ook op lokaal niveau kan de partij er wat van. "De VVD in Den Haag slaat linksaf" kopte het Algemeen Dagblad vandaag boven een interview met de Haagse VVD-wethouder en partijleider Boudewijn Revis. Waar de VVD het vroeger op lokaal niveau steevast opnam voor automobilisten en wilde bezuinigen op de gemeentelijke uitgaven, willen ze nu juist meer geld uitgeven aan zaken als "klimaatneutrale woningen" en het openbaar vervoer.
Partijleider Revis erkent dat de koerswijziging ten koste gaat van automobilisten – een groep die tegenwoordig in veel grote steden haast wordt weggepest:

"Veel mensen hebben een auto nodig, zo simpel is het. En parkeren voor de deur moet kunnen. Maar niet meer overal."

Die laatste zin geeft al aan waar het heen gaat met de VVD: de partij gaat meedoen met het wegpesten van autobezitters uit de stad. Het is op veel plekken al onmogelijk om je auto te parkeren, maar wat de VVD betreft gaat daar helemaal niets aan verbeteren. Nee, we gaan geld besteden aan "duurzaamheid" en "groene energie" in plaats van het wegennet te verbeteren of te zorgen voor fatsoenlijke parkeerplekken.
Het is werkelijk waar bizar dat de VVD hiermee stemmen denkt te winnen. Het lijkt wel alsof de partij de concurrentie wil aangaan met GroenLinks, in plaats van zaken te verdedigen die rechtse kiezers belangrijk vinden. Hagenaren (en Hagenezen) die overwegen om op de VVD te stemmen voor de gemeenteraad moeten heel goed oppassen: als je een auto hebt, word je door de VVD keihard gepakt. En de gemeentelijke belastingen gaan ook niet omlaag, want de VVD geeft het geld liever uit aan "klimaatneutrale" woningen.
Het is te hopen dat deze ruk naar links keihard wordt afgestraft door de kiezer. Den Haag heeft namelijk geen behoefte aan groene energie en andere linkse hobby's, maar aan een partij die de gemeentelijke belastingen verlaagt en zorgt dat de stad toegankelijk blijft voor auto's.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten