VVD in Den Haag maakt radicale ruk naar links: meer “duurzaamheid” en niet meer overal parkeren

In de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen volgend jaar heeft de VVD in Den Haag een radicale koerswijziging voor ogen. De partij gaat meer inzetten op “duurzaamheid” en wil niet meer opkomen voor de belangen van automobilisten. 

Niet alleen de landelijke VVD wordt steeds linkser, ook op lokaal niveau kan de partij er wat van. “De VVD in Den Haag slaat linksaf” kopte het Algemeen Dagblad vandaag boven een interview met de Haagse VVD-wethouder en partijleider Boudewijn Revis. Waar de VVD het vroeger op lokaal niveau steevast opnam voor automobilisten en wilde bezuinigen op de gemeentelijke uitgaven, willen ze nu juist meer geld uitgeven aan zaken als “klimaatneutrale woningen” en het openbaar vervoer.

Partijleider Revis erkent dat de koerswijziging ten koste gaat van automobilisten – een groep die tegenwoordig in veel grote steden haast wordt weggepest:

“Veel mensen hebben een auto nodig, zo simpel is het. En parkeren voor de deur moet kunnen. Maar niet meer overal.”

Die laatste zin geeft al aan waar het heen gaat met de VVD: de partij gaat meedoen met het wegpesten van autobezitters uit de stad. Het is op veel plekken al onmogelijk om je auto te parkeren, maar wat de VVD betreft gaat daar helemaal niets aan verbeteren. Nee, we gaan geld besteden aan “duurzaamheid” en “groene energie” in plaats van het wegennet te verbeteren of te zorgen voor fatsoenlijke parkeerplekken.

Het is werkelijk waar bizar dat de VVD hiermee stemmen denkt te winnen. Het lijkt wel alsof de partij de concurrentie wil aangaan met GroenLinks, in plaats van zaken te verdedigen die rechtse kiezers belangrijk vinden. Hagenaren (en Hagenezen) die overwegen om op de VVD te stemmen voor de gemeenteraad moeten heel goed oppassen: als je een auto hebt, word je door de VVD keihard gepakt. En de gemeentelijke belastingen gaan ook niet omlaag, want de VVD geeft het geld liever uit aan “klimaatneutrale” woningen.

Het is te hopen dat deze ruk naar links keihard wordt afgestraft door de kiezer. Den Haag heeft namelijk geen behoefte aan groene energie en andere linkse hobby’s, maar aan een partij die de gemeentelijke belastingen verlaagt en zorgt dat de stad toegankelijk blijft voor auto’s.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

7 reacties

 1. Two Ravens Black Kettle

  VVD = GL = D’66 = PvdA = CU

  Zo moeilijk kan dat sommetje toch niet zijn ?
  Behalve natuurlijk voor lieden die stelselmatig weigeren zichzelf te informeren.

 2. Ni28

  Nog een paar weken praten met de groene wonder boy en van de VVD is niets meer over. Leuk voor hun kiezers die weer bedrogen zijn. Deze keer hoor ik er niet bij.

 3. nick

  Dat is prima toch? Laat ze lekker groen doen, dan zijn ze binnen de korste keren uitgeregeerd. De kiezers zullen zich ernstig bedrogen voelen en zich afkeren. Goed voor de PVV en FVD!
  Gemeenteraad Den Haag zal bij de verkiezingen in 2018 een klein VVDtje overhouden of helemaal geen. En die trend gaat zich doorzetten wanneer Rutte in zee gaat met GL en D666. Bedrog bedrog….
  En voordeel, ook groen links zal boos zijn want het zal deze gekkies niet ver genoeg gaan.

 4. jennifer

  Het ware gezicht van de VVD laten ze hiermee wel duidelijk zien, maar vind het allemaal prima zoals het gaat,het domme volk heeft voor deze rommel gekozen, en willen schijnbaar geen veranderingen in het land.Nu krijgen ze het wat ze willen, meer open grenzen, meer import parasieten,hierdoor minder sociale voorzieningen voor eigen burgers, de afbraak hierin kan gewoon doorgaan. Want ze zullen al het geld voor hun geliefde import nodig hebben, dus eigen burgers kunnen verrekken wat hun aangaat,het zogenaamde groene deel van deze regering zal de burgers ook flink in de beurs gaan raken, partijen als D66 en GroenLinks laten hun hobby graag wat kosten en die kosten mogen de burgers weer op gaan hoesten,maar omdat ze dom zijn maakt dat niet uit,ook al is het hele milieu en duurzaamheid de grootste flauwe kul. De cyclus komt zoals het komt zo is het nog altijd gegaan met de aarde dus allemaal die domme zogenaamde bewezen feiten zij alleen geldklopperij van de burgers voor deze partijen en organisaties.

 5. Seneca

  Niets verrassend dit bericht. VVD is onder de leiding van Rutte alleen maar linkser geworden. Het linkse verderf sijpelt vanuit het secretariaat en MP naar de lagere echelons van deze partij.

 6. toetssteen

  Ook zo goed voor de toch al kwijnende middenstand. Goed idee joh, lekker doen! Nog meer werklozen erbij, maar who cares?

 7. buitenbeentje

  VVD stemmers in Den Haag hebben een garage of een oprijlaan en anders hebben ze wel een gehandicaptenparkeerkaart geritseld bij een bevriende politicus. Alles wat na het laatste kabinet Rutte verder VVD kiest of gekozen heeft is reddeloos verloren. Als je genaaid wil worden wordt je ook genaaid.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.