Wijkagent woedend: jongeren niet vervolgd voor groepsterreur tegen politie in zwembad Hoorn

Het Openbaar Ministerie toont zich weer eens slapper dan slap: vijf straatterroristjes die een zwembad onveilig maakten en zich vervolgens agressief gedroegen tegen de politie, worden niet vervolgd. 

Het gespuis, vijf jongens van tussen de 15 en 17 jaar, werd dinsdagavond aangehouden nadat ze zich ernstig hadden misdragen in het zwembad in Hoorn. Toen ze meermaals weigerden om het bad te verlaten, moest uiteindelijk zelfs de politie tussenbeide komen. De jongeren wisten van geen ophouden, want ze scholden de agenten veelvuldig uit met “kanker” en gedroegen zich agressief.

Buiten hield het nog niet op met het wangedrag:

Zoals de agent zelf al schrijft, zijn de knapen aangehouden voor vergrijpen die strafrechtelijk dienen te worden vervolgd. Maar helaas voor deze hardwerkende wijkagent komt het OM niet over de brug. Twee dagen na de aanhoudingen bij het zwembad schrijft hij op Twitter:

“De ZSM-officier van justitie heeft gisteren beslist; geen verdere vervolging! Minderjarige daders waren al genoeg gestraft! Hadden klappen wapenstok gehad en nacht in cel verbleven. De opgemaakte processen-verbaal met exact en uitgebreid beschreven strafbaar en grensoverschrijdend gedrag maakten kennelijk geen indruk.”

Samengevat: een wijkagent spendeert zijn tijd en moeite aan het aanhouden van een stel raddraaiers die een zwembad onveilig maken. Vervolgens besteedt hij ook nog tijd aan het opmaken van processen-verbaal waarin uitgebreid staat beschreven wat deze crimineeltjes allemaal hebben misdaan. En wat zegt de officier van justitie? “Och, niet vervolgen, ze zijn al genoeg gestraft.”

In een (inmiddels verwijderde) tweet uit de agent zijn bittere teleurstelling over de slappe houding van het OM:

“Geweld tegen hulpverleners wordt keihard aangepakt! Ja, ja, maar nu ff niet. Teleurstellende en onbegrijpelijke beslissing”

Daarin heeft hij natuurlijk helemaal gelijk. Het is dieptriest dat een agent zich uit de naad werkt om misdaad aan te pakken, en dat het OM vervolgens weigert om deze boefjes te vervolgen. Op deze manier heeft misdaad geen enkele consequentie: een paar klappen met de wapenstok en een nachtje in de cel zijn die jongens zo weer vergeten. Een fikse straf moeten ze krijgen! Wangedrag moet keiharde consequenties hebben. Alleen zo kan de orde en het gezag in de samenleving worden hersteld.

Het respect voor de politie neemt zienderogen af. Veel jongeren hebben geen enkel respect meer voor gezag en deinzen er niet voor terug om agenten uit te schelden met “kanker” en meer van dat soort termen. Maar in plaats van dat het OM vierkant achter de agenten staat, toont de officier van justitie zélf geen enkel respect voor de mannen en vrouwen die op straat criminaliteit moeten bestrijden. Zij mogen het vuile werk opknappen, en vervolgens doet de OM-ambtenaar achter zijn bureau er helemaal niets mee. “Meer blauw op straat” heeft geen enkele zin als het OM zo slap opereert.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

7 reacties

 1. Ni28

  Hier zullen de jongeren van leren zij worden steeds erger. Maar omdat zij gekleurd zijn wordt niet opgetreden. Wie is hier nu schuldig aan toenemende de polarisatie? Ja, het gezag die geen gezag is.

 2. Mars020

  Kakkerlakken worden in Nederland in de watten gelegd, door slinks politiek correct volk.
  Dit ongedierte wordt de volgende lichting IS tuig. Stop dat vuilnis in een heropvoedingskamp, onder leiding van militairen. Beul ze 24 uur per dag af, zodat die ADHDers uit het Rifgebergte nergens meer energie voor hebben.

 3. Kodi

  OM, lees je mee? Wedden dat jullie nu wel overgaan tot vervolging?

  “Willen we meer of willen we minder Marokkanen?”

 4. HaZ

  De Nationale Politie houdt informatie achter over de aard en omvang van criminaliteit door asielzoekers. Dat geeft de korpsleiding toe na een juridische procedure van De Telegraaf.
  http://www.telegraaf.nl/binnenland/28066562/__Cijfers_onder_de_pet__.html
  Verrassing ? Nee toch !

 5. Inge61

  Wilders word vervolgd voor de uitspraak minder… Agent word vervolgd voor optreden, maar dit ongedierte mag alles maar zeggen en doen zonder gestraft te worden. Is hier de omgekeerde wereld….

 6. nienke

  Deze onopgevoede respectloze jonge tirannen weten donders goed dat zij niet gestraft worden zoals het hoort en zolang dat niet gebeurd hebben ze lak aan de politie en aan iedereen.
  Het is een schande de politie zo te kakken te zetten terwijl zij hun uiterste best doen dit tuig aan te pakken.
  Wanneer gaat hier verandering in komen, zij moeten zo gestraft worden dat ze het volgende keer wel laten en zich misschien wat beschaafder gedragen.
  Wat hier gebeurd is werkelijk ten hemel schreiend, de politie te kakken zetten voor dit gespuis.

 7. MuMu867

  Deze beslissing heeft Pol. Hoorn toch echt een beetje aan zichzelf te danken.
  Het is niet de eerste keer dat ze de werkelijkheid verdraaien, aandikken, aanpassen en zelfs gebeurtenissen erbij verzinnen in hun voordeel.
  Rechters hebben dat gelukkig vaak door, want die hebben wel gestudeerd en doorzien al snel dat er geknoeid is. Ik spreek uit ervaring.
  Er is kennelijk een graagte geweest om die wapenstok te gebruiken en ik denk dat die jongens een zaak hebben. Officier van Justitie heeft het nog mild geformuleerd want het was juister geweest als hij het optreden van de politie als “buitenproportioneel” zou hebben betiteld.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.