Wijkagent woedend: jongeren niet vervolgd voor groepsterreur tegen politie in zwembad Hoorn

Geen categorieapr 28 2017, 11:02
Het Openbaar Ministerie toont zich weer eens slapper dan slap: vijf straatterroristjes die een zwembad onveilig maakten en zich vervolgens agressief gedroegen tegen de politie, worden niet vervolgd.
Het gespuis, vijf jongens van tussen de 15 en 17 jaar, werd dinsdagavond aangehouden nadat ze zich ernstig hadden misdragen in het zwembad in Hoorn. Toen ze meermaals weigerden om het bad te verlaten, moest uiteindelijk zelfs de politie tussenbeide komen. De jongeren wisten van geen ophouden, want ze scholden de agenten veelvuldig uit met "kanker" en gedroegen zich agressief.
https://twitter.com/POL_Meissen/status/856644720407326724?ref_src=twsrc%5Etfw&ref_url=https%3A%2F%2Fwnl.tv%2F2017%2F04%2F27%2Fjongeren-vervolgd-groepsterreur-politie-wijkagent-woest%2F
https://twitter.com/POL_Meissen/status/856646037456420864
Buiten hield het nog niet op met het wangedrag:
https://twitter.com/POL_Meissen/status/856647890420342784
https://twitter.com/POL_Meissen/status/856648721072873472
Zoals de agent zelf al schrijft, zijn de knapen aangehouden voor vergrijpen die strafrechtelijk dienen te worden vervolgd. Maar helaas voor deze hardwerkende wijkagent komt het OM niet over de brug. Twee dagen na de aanhoudingen bij het zwembad schrijft hij op Twitter:

"De ZSM-officier van justitie heeft gisteren beslist; geen verdere vervolging! Minderjarige daders waren al genoeg gestraft! Hadden klappen wapenstok gehad en nacht in cel verbleven. De opgemaakte processen-verbaal met exact en uitgebreid beschreven strafbaar en grensoverschrijdend gedrag maakten kennelijk geen indruk."

Samengevat: een wijkagent spendeert zijn tijd en moeite aan het aanhouden van een stel raddraaiers die een zwembad onveilig maken. Vervolgens besteedt hij ook nog tijd aan het opmaken van processen-verbaal waarin uitgebreid staat beschreven wat deze crimineeltjes allemaal hebben misdaan. En wat zegt de officier van justitie? "Och, niet vervolgen, ze zijn al genoeg gestraft."
In een (inmiddels verwijderde) tweet uit de agent zijn bittere teleurstelling over de slappe houding van het OM:

“Geweld tegen hulpverleners wordt keihard aangepakt! Ja, ja, maar nu ff niet. Teleurstellende en onbegrijpelijke beslissing”

Daarin heeft hij natuurlijk helemaal gelijk. Het is dieptriest dat een agent zich uit de naad werkt om misdaad aan te pakken, en dat het OM vervolgens weigert om deze boefjes te vervolgen. Op deze manier heeft misdaad geen enkele consequentie: een paar klappen met de wapenstok en een nachtje in de cel zijn die jongens zo weer vergeten. Een fikse straf moeten ze krijgen! Wangedrag moet keiharde consequenties hebben. Alleen zo kan de orde en het gezag in de samenleving worden hersteld.
Het respect voor de politie neemt zienderogen af. Veel jongeren hebben geen enkel respect meer voor gezag en deinzen er niet voor terug om agenten uit te schelden met "kanker" en meer van dat soort termen. Maar in plaats van dat het OM vierkant achter de agenten staat, toont de officier van justitie zélf geen enkel respect voor de mannen en vrouwen die op straat criminaliteit moeten bestrijden. Zij mogen het vuile werk opknappen, en vervolgens doet de OM-ambtenaar achter zijn bureau er helemaal niets mee. "Meer blauw op straat" heeft geen enkele zin als het OM zo slap opereert.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten