Omstreden VVD-voorzitter Henry Keizer laat kritische pers niet toe bij uitleg over corrupte deal

Geen categorieapr 28 2017, 10:23
De corrupte en corpulente VVD'er weigert journalisten van PowNed en Follow The Money bij de persbijeenkomst waar hij zijn controversiële miljoenendeal toelicht.
Eerder deze week onthulde onderzoekssite Follow The Money dat Henry Keizer, partijvoorzitter van de VVD, voor een schijntje een miljoenenbedrijf heeft aangeschaft. Als voorzitter van de Koninklijke Vereniging voor Facultatieve Crematie nam hij De Facultatieve Groep over voor enkele tienduizenden euro's. Dat terwijl de werkelijke waarde van deze B.V. tientallen miljoenen is. Henry Keizer zat bij deze lucratieve transactie aan beide kanten van de onderhandelingstafel: de B.V. viel immers onder het bestuur van de vereniging waar hijzelf voorzitter aan was. Door het bedrijf aan hemzelf te verkopen, werd hij in één klap multimiljonair.
Na de onthulling over deze stinkende transactie ging de beerput over Henry Keizer volledig open: de man blijkt een ware uitvaart-mafioso te zijn, volgens de onderzoeksjournalistiek van Follow The Money.
Vandaag heeft het politieke zwaargewicht een bijeenkomst belegd voor de pers om opheldering te geven over zijn zakelijke (wan)praktijken. Maar échte openheid is er niet bij: slechts een select groepje journalisten was welkom, en de mensen van Follow The Money – die als eerste met de onthulling kwamen – werden geweigerd aan de poort.
https://twitter.com/IngeLengton/status/857858845896527873
Het is volkomen bizar dat deze man nog steeds partijvoorzitter is van de VVD. Alles wijst erop dat hij zichzelf op schandalige wijze heeft verrijkt, ten koste van anderen. Het feit dat hij kritische journalisten niet toelaat op zijn persbijeenkomst, spreekt boekdelen: Keizer zal de aanwezige mainstreamjournalisten een rad voor de ogen draaien, terwijl hij de kritische pers lekker vermijdt. Als hij werkelijk niets te verbergen zou hebben, zou hij die kritische journalisten óók gewoon toelaten.
Henry Keizer heeft elke schijn van integriteit inmiddels verloren. Niemand gelooft nog dat deze man integer is en ook binnen zijn eigen partij zijn steeds meer mensen ongelukkig met deze dubieuze voorzitter. Weg ermee!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten