Yes! Suïcidale Labour-leider Corbyn steunt vervroegde verkiezingen

Hij kan natuurlijk ook niet anders.

Geweldig nieuws voor Theresa May: de volstrekt incompetente leider van Labour, Jeremy Corbyn, heeft zojuist laten weten dat hij haar motie voor vervroegde verkiezingen steunt.

Let wel, volgens de Britse krant The Telegraph stevenen May en haar Tories af op zo’n 390 zetels van de in totaal 650 zetels in het parlement.

Screen Shot 2017-04-18 at 13.52.57

De Tories lijken dus twee keer zo groot te gaan worden als Labour. Een enorm verschil. Tegelijkertijd gaan de LibDems flink stijgen. Dat is op zich jammer — die partij is eurofiel tot op het bot — maar zolang dat ten koste gaat van Labour is het prima in orde. Tel die cijfers nou even bij elkaar op. In het geval van “huidige voorspelling” zouden de Conservatives uitkomen op 379 zetels. De oppositie zou genoegen moeten nemen met een magere 271 zetels. Dat is een verschil van 108 zetels. In het tweede geval (“voorspelling met TV”) zou het verschil zelfs nog groter zijn: 390 voor de Tories, en dus slechts 260 voor alle andere partijen. In dat laatste geval zou May haar partij 60 procent van het totale aantal zetels in handen hebben.

Daarom is het misschien wat gek dat Corbyn vervroegde verkiezingen toejuicht. Maar ja, wat kan die clown anders? Hij kan moeilijk roepen dat het zo allemaal niet kan. Dan wordt hij meteen weggezet als een zwakkeling die bang is voor de kiezer.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

6 reacties

 1. Isolde

  Als de Liberalen een anti-Brexit koers inzetten in de verkiezingen gaan ze hoge ogen gooien. Er is geen meerderheid meer voor de Brexit en de Britten beginnen te ontdekken welke ellende ze over zich heen gehaald hebben.

  1. cmsuijkerbuijk

   “Er is geen meerderheid meer voor de Brexit en de Britten beginnen te ontdekken welke ellende ze over zich heen gehaald hebben.”
   Geef eens wat bewijzen voor deze belachelijke stelling! Want de Britse economie roeit wel degelijk! https://ig.ft.com/sites/numbers/economies/uk/
   Het hele Brexit-doemscenario is tot op heden niet uitgekomen. Inregendeel!

 2. Ni28

  Corbyn ruikt bloed en hoopt dat alle nee-referendumstemmers naar zijn partij zullen overgaan. Niet realistisch maar je moet je blij maken met wat je hebt. In wezen zie ik deze verkiezingen als het overdoen van de referendum. Mocht de Brexit uiteindelijk niet doorgaan moeten zij wel voortaan de mond houden over de vele EU nadelen. Dan heb je gekozen voor een inmiddels halfdode paard.

 3. Duckday

  Er is geen meerderheid voor BREXIT Wat een belachelijke stelling ook een doem denker
  Wat heeft de EU en de EURO voor welvaart en voorspoed voor de normale man vrouw in Nederland gebracht Dus hoe sneller NL NEXIT gaat hoe beter

 4. Wim Vreeswijk

  Dat betekent dus dat labourleider Corbyn zijn handtekening onder politieke zelfmoord heeft geplaatst. De rouwkaarten kunnen alvast besteld worden door de Tories bij de drukker!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.