Zo diep zit de haat: Palestijnse zusjes mogen naar Israël voor kankerbehandeling, smokkelen een bom

Geen categorieapr 21 2017, 16:00
De haat tegen de Joodse staat zit zó diep, dat zelfs kankerpatiënten worden ingezet om aanslagen te plegen.
Dat Hamas een gruwelijke terreurorganisatie is, wisten we al. Maar dat deze islamistische groepering zo weinig eergevoel heeft dat minderjarige kankerpatiënten worden ingezet om aanslagen te plegen, mag toch wel een nieuw dieptepunt worden genoemd. Eergisteren werden twee Palestijnse zusjes uit de Gazastrook gearresteerd op de grens met Israël. Normaliter mogen mensen uit Gaza niet zomaar naar Israël reizen vanwege veiligheidsmaatregelen, maar voor de zusjes was een uitzondering gemaakt: één van hen lijdt namelijk aan kanker, en kon alleen behandeld worden in een Israëlisch ziekenhuis. Samen met haar zusje kreeg ze dus speciale toestemming om naar Israël te reizen.
Bij de grensovergang tussen Gaza en Israël bleek echter dat de meisjes misbruik probeerden te maken van het vertrouwen dat ze hadden gekregen. In de buisjes waarin normaal gesproken kankermedicijnen zitten, probeerden ze namelijk explosieven Israël binnen te smokkelen. Volgens de Shin Bet, de Israëlische geheime dienst, waren de explosieven afkomstig van Hamas:

"We geloven dat ze bedoeld waren om aanslagen in Israël te plegen in de nabije toekomst"

Het is natuurlijk enorm triest dat dit gebeurt. Israël weet dat de Hamasbeweging erop aast om aanslagen te plegen in Israël, maar liet deze twee meisjes uit Gaza tóch toe om te worden behandeld voor kanker. Dat Hamas vervolgens op zo'n smerige wijze dat vertrouwen beschaamt, is gewoon laag. Ook het hoofd van de Israëlische defensie-afdeling die de grensovergangen bewaakt, Kamil Abu Rokan, heeft er geen goed woord voor over:

"Helaas is dit nog meer bewijs dat terreurbewegingen in Gaza humanitaire kanalen blijven misbruiken om terror naar Israël te exporteren. Gelukkig werkten de veiligheidschecks bij de grensovergang exact zoals we verwachten, en op uiterst professionele wijze."

Gelukkig dat Israël op tijd door had dat deze zusjes explosieven smokkelden in hun medicijnverpakking, anders hadden ze kunnen gebruikt voor dodelijke aanslagen op Israëlische vaders, moeders en kinderen. Hopelijk komt er ooit een einde aan de terreur van Hamas en begrijpen de Palestijnen ooit dat het zo niet langer door kan gaan. Een beweging die kankerpatiënten inzet om aanslagen te plegen, is het laagste van het laagste.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten