Angela Merkel gebruikt haar machtspositie: EU moet lidstaten die niet luisteren straffen

Na de Brexit en de fatale botsing tussen Angela Merkel en Donald Trump gaat de Europese Unie een nieuw tijdperk in. Met de komst van eurofiele Emmanuel Macron als president van Frankrijk lijken de twee grootste landen van de Europese Unie voor een machtige Europese superstaat te gaan. Er worden al plannen gemaakt voor een Europees leger en het Europese budget moet worden ‘verstevigd’. Dat betekent natuurlijk dat landen Als Nederland meer moeten gaan betalen.

Groot-Brittannië is eruit dus die financiële klap moet opgevangen worden volgens de Europese Commissie. Naast de vergroting van het budget van de Europese Unie, wordt er door Angela Merkel nog meer bekokstoofd. Ze wil graag een constructie waarbij lidstaten die niet ‘voldoen’ aan de Europese regels financieel gestraft worden. Ze doelt op schending van de ‘democratische principes’ door bijvoorbeeld Hongarije en Polen. Het is wel heel toevallig dat deze landen ook strijden tegen meer macht naar Brussel en migratie-quota.

Wat de reden ook is om Brussel de macht te geven om landen te straffen, uiteindelijk is het natuurlijk maar wat er op dat moment goed uitkomt voor de machtige lidstaten. Duitsland gebruikt in dit opzicht al haar machtspositie omdat ze het hoogste bedrag betaalt en dus meer te zeggen heeft. Wat dan ‘tegen de Europese regels’ is, wordt dan heel subjectief. Landen zoals Griekenland zijn ook tegen de eigen ‘Europese regels’ lidstaten geworden. Het kwam toen maar even goed uit en dan gelden die zogenaamde regels ineens niet meer.

Of Frankrijk dat al jarenlang boven de schuldengrens zit. Volgens de regels moet het land bestraft worden, maar dat gebeurt ook niet. Waarom niet? Frankrijk is een van de grootste landen in de Europese Unie, dus dan gelden die regels eventjes niet. Ze gelden natuurlijk wel voor landen die even dwars liggen, zoals Hongarije of Polen. Dat is misbruik van macht en positie. Dat moet nooit goedgepraat worden.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

47 reacties

 1. Floris

  Als er één is die bestraft moet worden is het wel deze DDR-heks.

 2. Guus Geluk

  In Polen wordt de democratie ernstig uitgehold. De Europese Unie kent de kernwaarden van vrijheid en gelijkheid. Het is een goede zaak dat bondskanselier Merkel, de rotte appels in de mand, tot de orde wil roepen.

  1. Floris

   De Oost-Europese landen beseffen dat ze de islam buiten de deur moeten houden. Daar hebben ze tenminste nog het gezonde verstand dat in West-Europa allang door decennialange linkse indoctrinatie door idealistische watjes is verdwenen.

   1. Guus Geluk

    De nieuwe partij PiS is zich steeds dictatorialer gaan gedragen. Dat heeft niets met de islam te maken, maar op machtswellust.

    1. swetsnek

     klets dat heeft er alles mee te maken druiloor lul niet zo dom

  2. swetsnek

   gelul eerste klas weer

  3. Anna

   Guus Geluk. De “rotte appels” zitten in de EU top. Onze vrijheid en vrijheid van meningsuiting is al lang geen zelfsprekendheid meer in Europa. Velen lopen met zware beveiliging omdat ze worden bedreigd met de dood door moslims. De verantwoordelijke zitten in Brussel. Met sancties en flinke straffen houden ze politici en staten in bedwang. Merkel is een verschrikkelijke wraakzuchtige vrouw.

   1. Guus Geluk

    Anna,

    In Polen heeft de nieuwe regering onder leiding van Recht en Rechtvaardigheid (PiS), een aantal duur verworven vrijheden, drastisch ingeperkt. Zo liet de Poolse president een omstreden mediawet passeren, die kritische pers monddood moeten maken. Ook zijn kritische rechters vervangen door trekpoppen van de overheid. In een vrij en democratisch Europa zijn dergelijke praktijken absoluut uit den boze.

    Er zijn inmiddels massa-demonstraties tegen de regeringspartij. Het is een goede zaak dat Merkel deze rotte appel in de Europese mand van vrijheid en democratie, weer gezond wil maken.

 3. buitenbeentje

  Sorry voor de Godwin, maar Hitler krijgt uiteindelijk toch zijn zin. Das Vierte Reich olv Kaiserin Angela I.

  Waarom klagen we eigenlijk over Erdogan, Putin, Trump. Het gebeurt vóór onze ogen en we laten het gebeuren.

  1. Floris

   We leven nog steeds met de naweeën van het nazi-tijdperk. Maar dan contrair. De ontstellende angst om voor racist of fascist te worden uitgemaakt, de beklemmende politieke correctheid, het kruipen voor huilnegers, de tolerantie voor de intolerantie islam…

   …het zou er nooit zijn geweest zonder Hitler.

   Het “nie wieder” blijkt Europa te hebben verlamd. Europa is een vogel voor de islamitische kat geworden. De lafheid en de angst regeert.

 4. Helleman

  Trump is het beste dat de EU kon overkomen. De Brexit was al een geweldige opsteker maar nu zorgt Trump er ook nog even voor dat er een Europees leger komt en onder leiding van Macron en Merkel de EU trots en zelfvertrouwen heeft gekregen.

  Merkel is een staatsvrouw van grote klasse en Nederland doet er goed aan zich op dit punt snel bij haar aan sluiten.

  1. Vabis

   Heb je al een antwoord Wim op de vraag wie de Franse kernwapens gaat beheren wanneer een EU leger vorm gaat krijgen?

   1. Floris

    Dat gaat Wim hoogstpersoonlijk doen, Vabis. Samen met de koffiejuffrouw van bureau Strontlijn.

    1. swetsnek

     hahahahaha zet hem op die strontvlek verdient niet beter wat een misbaksel eerste klas is het toch die wim hutten

 5. Ritter

  De gevestigde media hitsen de mensen op tegen Trump en bewieroken Merkel en haar “open grenzen” beleid.

  Met deze steun van de gevestigde media voor Merkel en Macron hebben de globalisten en de voorstanders van “open grenzen” een sterke positie want de gevestigde media bepalen nog altijd een groot deel van de publieke opinie.

  Iedereen die een gevaar voor hun agenda is zal worden gedemoniseerd. Niet alleen Trump maar ook landen als Polen en Hongarije die niet willen meedoen aan het “open grenzen” beleid van Merkel.

  Laten we een ding vaststellen; het is niet Trump die een gevaar is voor Europa maar politici als Merkel met haar “open grenzen” beleid.

  De schade die Merkel met haar uitnodiging aan de asielzoekers om naar Europa te komen heeft aangebracht is onomkeerbaar en zal in de toekomst nog veel groter worden.

  Hele wijken waarin de autochtoon is “vervangen” door migranten; een toename van islamitische terreur; een toenamen van vrouwenbesnijdenissen en kinderhuwelijken; en zovoorts.

  Niet het gevolg van Trump’s beleid maar van het beleid van Merkel.

  Climate Mob Threatens Trump – ‘Quit Paris and You’re Toast!’
  http://www.breitbart.com/big-government/2017/05/30/delingpole-climate-mob-threatens-trump-quit-paris-and-youre-toast/

  1. Helleman

   Ritter zal toch ook wel zien dat de hork Trump de Europese leiders in elkaars armen drijft?

   1. Ritter

    Helleman

    Ongeacht Trump zal de politieke elite van Europa met elkaar samenwerken. Dat deden ze al en zal met de Eurofiel Macron alleen maar toenemen.

    Of de inwoners van Europa dat beleid van “open grenzen” en globalisering van deze politieke elite zal steunen is te betwijfelen.

    1. Floris

     Helleman = Isolde von Hüttenstein. De beste optie is om deze trol te negeren.

    2. Helleman

     Eens, Ritter, na de Brexit, het verlies van euroscpetische partijen als PVV en FN en de spectaculaire verkiezingsoverwinning van Macron lag Europa al op koers naar verdere integratie.

 6. van Urk

  15 jaar geleden stond letterlijk in het ook door Merkel goedgekeurde partijprogramma (CDU programma 2002) te lezen dat het aantal migranten sinds 1972 van 3,5 miljoen naar 7,3 miljoen was gegroeid, maar het aantal werkenden onder hen juist was gedaald van 2,3 miljoen naar 2 miljoen. De immigratie vindt daarom overwegend niet in arbeidsplaatsen, maar in de sociale zekerheid plaats. Driekwart van de buitenlanders in Duitsland komt van buiten de EU. Duitsland kan op grond van zijn historische, geografische en maatschappelijke situatie echter geen klassiek immigratieland zoals Australie en Canada worden. Duitsland moet de immigratie sterker sturen en inperken dan tot nu gebeurt. Immigratie kan geen uitweg uit de demografische veranderingen in Duitsland zijn. Het zal teveel vragen van de integratie capaciteit van de Duitse samenleving. Nog meer immigratie zal de binnenlandse vrede in gevaar brengen en radicale krachten oproepen. Merkel: “Wij zullen onmiddellijk na de verkiezingen de verkeerde koers van rood-groene Bondsregering corrigeren “. Drie jaar later werd Merkel bondskanselier en ging ze precies de andere kant op en noemde zij nu waar zij in het verleden voor openstond nu extreem-rechts. Het CDU programma uit 2002 is ondertussen in de ban gedaan, maar is vrijwel gekopieerd door de vrijheidspartij Alternative fur Deutschland waartegen -net als de PVV in ons eigen land- een ondemocratisch cordon sanitaire is opgericht. Het risico bestaat nu dat Europa zowel met immigratie als met klimaat een “Alleingang” gaat maken. En dat we ten opzichte van de Anglo-Saksische wereld dus een dubbel nadeel hebben.

 7. Ben Zine

  Merkel wordt echt met de dag gekker. We zijn getuige van de geleidelijke psychische ineenstorting van deze toch al zo labiele doos. Jezelf distantiëren van de VS is werkelijk het DOMSTE wat je kunt doen, en zij doet het gewoon… Echt ongelooflijk, hoe deze stofmuts met haar krankzinnige beslissingen (niet alleen massa-immigratie, maar ook honderden miljarden naar Griekenland en radicale afschaffing kernenergie) Duitsland, en dus geheel Europa langzaam maar zeker naar de ondergang leidt. We zijn met z’n allen getuigen en kunnen niks doen. Het lijkt wel een boze droom…

  1. Floris

   Duitsland is nog steeds gehypnotiseerd door het “nie wieder” en gaat deze DDR-geit opnieuw een electoraal mandaat verschaffen.

   En anders is het die Schulz-kampbewaarder.

   Andere smaken zijn er niet.

   1. Sniper666

    @ Floris

    U was me net voor m.b.t. Schulz, ik erge me dood aan die gast.

    1. Floris

     Het is daar lood om oud ijzer, Sniper. Oorlogstrauma.

     1. Ben Zine

      http://www.huffingtonpost.de/2016/01/24/psychoanalytiker-hans-joachim-maaz-angela-merkel-_n_9064278.html
      Psychologische analyse van Angela “Wie Schaffen Das” Merkel, door wetenschapper Hans Joachim Maaz. Interessant om te lezen.
      Conclusie luidt helaas: Dat mens is echt volkomen knetter.

 8. Sniper666

  Hebben jullie die domoor Martin Schulz op het NPO 20 uur poliprop kanaal gezien, en vooral wat hij te melden had?

  -> https://www.usnews.com/news/world/articles/2017-05-30/german-spd-leader-calls-trump-a-destroyer-of-all-western-values

  Hoe komen zulke randdebielen toch zo ver, en hoe kan het dat logisch denkende mensen zo omlaag getrapt worden? Kafka aan het werk??

  1. Floris

   Ik post het antwoord op die vraag nog maar even:

   “We leven nog steeds met de naweeën van het nazi-tijdperk. Maar dan contrair. De ontstellende angst om voor racist of fascist te worden uitgemaakt, de beklemmende politieke correctheid, het kruipen voor huilnegers, de tolerantie voor de intolerantie islam…

   …het zou er nooit zijn geweest zonder Hitler.

   Het “nie wieder” blijkt Europa te hebben verlamd. Europa is een vogel voor de islamitische kat geworden. De lafheid en de angst regeert.”

 9. Bes Tolen

  Voor Hongarije gelden de honderdvijftig jaar onder het juk van de islamitische Osmaanse Turken als de allerverschrikkelijkste periode uit de geschiedenis. Ondanks de Tweede Wereldoorlog en de communistische periode daarna, tijden die ook slecht waren. Desondanks. Het Turkse bewind (vanaf 1526) slachtte in hele streken iedereen af. Toen de Hongaren zich van de Turken hadden bevrijd, zijn die lege streken weer bewoond geraakt. Ook daartoe uitgenodigde groepen uit omringende landen hebben zich daar gevestigd. De schrik van de Hongaren wat islamieten betreft zit er nog altijd dik in.

 10. Bes Tolen

  Guus. Als je het over rotte appels hebt, ben jij er ook één? Wat verbeeld je je wel? Uit welk land kom je trouwens zelf?

  1. Guus Geluk

   Nederland. Jij?

   1. IJscoman

    Guus komt uit Nederland. Maar is in hart en nieren de Grote Uitverkoper van wat eens een prachtig land was. Als een mak schaap helpt hij dapper mee om alles wat opgebouwd is, weg te geven en af te breken. De nuttige idioot in dienst van de zittende elite: NSB’ers dachten ook dat ze aan de goede kant van de geschiedenis stonden.

    Al zouden we hem ook maar eens, 1 keertje maar, op een originele en eigen gedachte betrappen, dan zou er hoop gloren. Maar dat moment moet nog komen. Een propagandakanaaltje zonder eigen ziel.

    1. Guus Geluk

     Nederland is nog steeds een prachtig land, IJscoman. Vrijheid, gelijkheid en rijkdom alom. We staan zelfs op negende wat het de rijkste landen ter wereld betreft.

     http://www.volkskrant.nl/economie/nederland-negende-op-lijst-van-rijkste-landen-ter-wereld~a4380998/

     En onze kinderen horen bij de gelukkigste ter wereld.

     https://www.rtlnieuws.nl/nieuws/binnenland/nederlandse-kinderen-bij-gelukkigste-ter-wereld

     En terwijl hier de kabinetsformatie is stukgelopen, hebben ze in het Caribische gedeelte van Nederland, namelijk Curaçao, alweer een nieuwe regering.

     1. Heemst

      Ja Guus, Nederland is een prachtig land maar als je zelf een ongelukkige loser bent heb je daar niks aan. Het is nog erger, als je enige leven een zooitje is wordt je nog ongelukkiger van al die gelukkige mensen om je heen.
      Losers kunnen beter in landen als Irak of Somalië wonen, daar vallen ze niet op.

     2. Guus Geluk

      Ik hou niet van moddergooien, Heemst en dat ga ik ook niet doen. Wel vind ik het dieptriest dat een mens als Trump méér lof en steun oogst, dan de democratisch verkozen en bekwame bestuurders Rutte, Merkel of Macron.

     3. Heemst

      Ja Guus, als je negatief en ongelukkig in het leven staat zoek je leiders die wat jou betreft de wereld van al die tevreden mensen in elkaar mogen trappen. Hooligans als Wilders, Trump en Le Pen is dat wel toevertrouwt.
      Niks aan te doen: losers zoeken debiele populisten die hun gelukkig moeten maken. Wijze mensen regelen hun eigen leven een beetje handig en zoeken leiders die weten waar ze over praten.

     4. IJscoman

      Het lijkt er op dat Helleman Hutten nu Heemst Hutten is geworden. Dezelfde retoriek, een iets ander toontje.

     5. Guus Geluk

      Dat ben ik niet helemaal met je eens, Heemst. Rebellen als Wilders en Trump geven uiting aan de bezorgdheid van een groot deel van het volk. Daarom heet het “populisme”: de stem van het volk.

      Niettemin is het ronduit onverstandig om je stem te geven aan mensen als Wilders, Trump of Le Pen. Is iemand ooit wat met de PVV opgeschoten? Of Trump, die grossiert in de schandalen en een radicale verdeeldheid in de VS veroorzaakt. Zijn we iets verder gekomen Brexit?

      Mijn devies is: stem altijd op de inhoud en beleid. Op deze manier is Rutte premier geworden. Zijn beleid was succesvol en zijn standpunten spraken het volk aan. Niet vanwege een rel met Turkije. Om diezelfde reden wordt ook Merkel weer bondskanselier.

     6. Heemst

      Tuurlijk Guus, ik maak me ook zorgen over van alles en nog wat. Ik maak me zorgen over m’n kinderen, of ik m’n hypoteek kan betalen en of ik wel of geen kanker krijg. Maar ik ben niet zo dom om te denken dat de politiek daar iets aan kan doen. Die moeten zorgen voor vrede en welvaart in dit mooie landje en dat doen ze prima. Er zit een draadje aan je los als je dit goed gerunde land wilt overlaten aan brokkenmakers als Wilders of Boudet. Laat Wilders maar twitteren en Boudet pianospelen. Verder moeten ze met hun fikken van de politiek afblijven.

     7. Guus Geluk

      Ik ben dat met je eens, Heemster. Je moet hen beslist niet aan de knoppen laten, dan gaat het gegarandeerd fout. En je hebt gelijk: politici zijn er om een land te besturen, niet voor de massa-deportaties.

     8. IJscoman

      Heemst is de typische, geslaagde en dolgelukkige Nederlander. Dat hij zijn maandelijkse hypotheek (huizenbubble) nauwelijks kan betalen, zich zorgen maakt over zijn (ontspoorde?) kinderen en zichzelf als als kankerpatient ziet, draagt alleen maar bij aan de toppen van zijn geluk. Hoezee, Nederland is het paradijs, dat schreeuwen de onderzoeken en enquetes je toch dagelijks toe?

      Wat ik achter die bravoure zie is een gestresste, doodsbange schuldenslaaf die op geen enkel wijze aan zijn gevangenis kan ontsnappen. En die ondanks zijn deplorabele toestand, toch geen politieke verandering aandurft. Geeft niet hoor Heemst. Gewoon blijven fluiten in het donker.

    2. Guus Geluk

     Ter aanvulling op de reactie die nog moet worden goedgekeurd: ons land staat niet in de uitverkoop.

     1. IJscoman

      Quod erat demonstrandum.

     2. DutchDropveter

      Tip: http://www.monsterboard.nl/putjesschepper ? misschien doe je dan wel iets nuttigs ipv de betaalde trol te blijven uithangen en een blog te besmuren met onwaarheden.

 11. Anna

  Hongarije en Polen ontvangen minder subsidie omdat ze niet willen meehelpen gelukzoekers uit Midden-Oosten en Afrika levenslang te onderhouden en Europa volledig te islamiseren.. De subsidies houden alle landen in bedwang. Dan kan dat ondemocratische elite groepje landen die niet hun eisen nakomen financieel flink “straffen”. Top EU worden levensgevaarlijke gekken. Een Groot Multicultureel Europa zonder normen en waarden. Als EU zich niet meer bezig houdt met subsidies valt binnen een maand heel EU uit elkaar. Dominee Merkel voert een smerig wraakbeleid.

 12. HaZ

  Anno 2017 beweert Merkel doodleuk dat ze ‘geen plan B’ heeft voor het toelaten van miljoenen moslims uit Afrika en het Midden Oosten, en dus geen enkele intentie heeft de instorting van de sociale zekerheid en de daarop volgende burgeroorlog te stoppen. Sterker nog: ze zal de échte migrantenstroom die nog op gang moet komen, en die uit tientallen miljoenen moslims zal bestaan, geen strobreed in de weg leggen.
  Bij onze Oosterburen is het zelfs al zover gekomen dat iedere politicus of burger die zich openlijk bezorgd toont over deze ontwikkelingen en zegt het eigen volk en de eigen cultuur en waarden te willen beschermen, het risico loopt door de autoriteiten in de gaten te worden gehouden of te worden opgepakt.
  Het CDU programma uit 2002 is ondertussen in de ban gedaan, maar is vrijwel letterlijk gekopieerd door de vrijheidspartij Alternative für Deutschland, waartegen -net als de PVV in ons eigen land- een ondemocratisch cordon sanitaire is opgericht.
  Hongaarse geheime dienst: Migranten bereiden oorlog voor
  Het CDU uit 2002 zou wel eens gelijk kunnen krijgen. Een official van de Hongaarse geheime dienst waarschuwde een tijdje geleden op TV dat duizenden door de Arabische olie-Shariastaten gefinancierde migranten een oorlog tegen de Duitse (en Europese) bevolking voorbereiden. Als ze met voldoende mensen zijn, zullen ze uit hun almaar groter wordende islamitische ‘no-go’ gebieden breken, en zo een zeer groot aantal kleine frontjes openen tegen de argeloze autochtone bevolking. Het aantal slachtoffers zal vermoedelijk in de tienduizenden belopen voordat het leger überhaupt in de gaten heeft wat er gebeurt.
   

 13. joost2

  Historisch gezien, wil ik liever niet dat een Duitser de baas wordt in Europa.
  Slechte ervaringen mee bij ons in de familie.
  Ben benieuwd of de onervaren en nogal oppervlakkig opererende Macron van Frankrijk tegen dit Duitse geweld bestand is.
  Merkel, i.c. Duitsland, wil teveel macht in Europa. En geef een Duitser geen macht svp!
  Daarom is het jammer dat zo’n hielenlikker als Rutte als een sloofje achter die Merkel aanloopt.
  Trump heeft dit wel in de gaten!

  Ik ben voor de EU inzake samenwerking met alle landen.
  Samenwerkingsovereenkomsten en niet meer dan dat.

  Goed, met de euro zijn we al belazerd en hebben onze spaarders 10% van de waarde van de gulden verloren. Dat is men hier vergeten blijkbaar.

  Ik ben er tegen dat Europa , i.c. de Europese Unie, probeert de macht over ons land, onze identiteit, onze pensioenpot ( daar zitten ze likkebaardend naar te kijken) in feite over ons leven in Nederland te krijgen. Dan wordt het “slikken of stikken”!
  Ik ben ook tegen die enorme vergoedingen van al die in weelde badende Europarlementariërs, met hun luxe leventje in Brussel,
  ( kunnen we er daarvan niet eens 1000 naar huis sturen ?) met hun veel te hoge salarissen, hun ongecontroleerde vergoedingen ( 40 miljoen euro per jaar!!!) hun riante, niet te bevatten, pensioenen etc.
  Allemaal op te brengen door de hardwerkende arbeider.
  Nederland draagt daar naar rato teveel van bij, in vergelijking met de meeste andere landen in de EU. Belachelijk.

  De EU, heeft voor Nederland niet veel te betekenen.
  We zouden ook gemakkelijk zonder kunnen m.i.
  Goed, we hoeven geen wisselkoersen meer bij de grens te betalen.
  Maar nu is het zo dat de Nederlandse belastingbetaler elk jaar 4 miljard euro, gewoon kwijtraakt aan die EU. En voor wat?

 14. Bes Tolen

  Nederland is sinds het jaar 2000 op Atlantisch niveau in de uitverkoop gegaan. Daarvoor al binnenslands vanaf begin negentiger jaren. Er werden onnoemelijk veel banen geschapen maar dan wel in de semi overheidssector en wel met name voor vrouwen. Mooi voor verlink(s)ing dus. De immigratie bleef ook maar stijgen waarover cijfermateriaal altijd al zo veel mogelijk aan het oog van de natie werd onttrokken. Het resultaat was een schijnbare welvaartsvermeerdering. Schijnbaar omdat het ging om het meest om verschuivingen ging van één verdieners naar tweeverdieners. Er was niet die welvaartsvermeerdering waar de politiek mee pronkte. Bovendien werd enorm veel overheidsbezit verkocht en dat geld moest ook ergens heen of te wel het is verbrast.
  Ondertussen wordt er in het binnenland financieel steeds minder van de Nederlanders zelf. Je zag het al aan de AEX-beursfondsen. Voor te lage prijzen gingen heel wat concerns naar de Atlantische broeders de VS en Engeland. Zo ook onroerend goed. Dat proces staat niet stil. De koopkracht van de Nederlanders is namelijk op dit punt veel te gering. Daarom wordt gevraagd aan buitenland om hier te investeren. Daarom is tachtig procent van de aandelen van veel grote beursfondsen in handen van genoemd buitenland en zijn Nederlandse beursfondsen ondergewaardeerd of te wel dreigen te worden opgekocht. Het Nederlandse bankwezen is internationaal gedecimeerd. Echt. Enzovoort. Het aantal miljonairs in Nederland is niet hoog. Vooral als je uit gaat van de box-3 cijfers van de fiscus en niet van dollarcijfers vanuit Amerika over Nederland, wat veel kranten niet goed aangaven (of te wel als de euro meer waard is geworden dan stijgt in die Amerikaanse cijfers het aantal miljonairs in Nederland. Er klopt meer niet in). Ook worden veel schattingen gepresenteerd. Met name voor Nederlands allerrijksten trouwens. Enzovoort want ”Brussel” is ook niet zo goed voor ons en dan al die immigratie. Genoeg om elkaar nog eens te lijf te gaan? Niet uit te sluiten, helaas.

e-mail:

 Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.