Angela Merkel gebruikt haar machtspositie: EU moet lidstaten die niet luisteren straffen

Geen categoriemei 30 2017, 20:00
Na de Brexit en de fatale botsing tussen Angela Merkel en Donald Trump gaat de Europese Unie een nieuw tijdperk in. Met de komst van eurofiele Emmanuel Macron als president van Frankrijk lijken de twee grootste landen van de Europese Unie voor een machtige Europese superstaat te gaan. Er worden al plannen gemaakt voor een Europees leger en het Europese budget moet worden 'verstevigd'. Dat betekent natuurlijk dat landen Als Nederland meer moeten gaan betalen.
Groot-Brittannië is eruit dus die financiële klap moet opgevangen worden volgens de Europese Commissie. Naast de vergroting van het budget van de Europese Unie, wordt er door Angela Merkel nog meer bekokstoofd. Ze wil graag een constructie waarbij lidstaten die niet 'voldoen' aan de Europese regels financieel gestraft worden. Ze doelt op schending van de 'democratische principes' door bijvoorbeeld Hongarije en Polen. Het is wel heel toevallig dat deze landen ook strijden tegen meer macht naar Brussel en migratie-quota.
Wat de reden ook is om Brussel de macht te geven om landen te straffen, uiteindelijk is het natuurlijk maar wat er op dat moment goed uitkomt voor de machtige lidstaten. Duitsland gebruikt in dit opzicht al haar machtspositie omdat ze het hoogste bedrag betaalt en dus meer te zeggen heeft. Wat dan 'tegen de Europese regels' is, wordt dan heel subjectief. Landen zoals Griekenland zijn ook tegen de eigen 'Europese regels' lidstaten geworden. Het kwam toen maar even goed uit en dan gelden die zogenaamde regels ineens niet meer.
Of Frankrijk dat al jarenlang boven de schuldengrens zit. Volgens de regels moet het land bestraft worden, maar dat gebeurt ook niet. Waarom niet? Frankrijk is een van de grootste landen in de Europese Unie, dus dan gelden die regels eventjes niet. Ze gelden natuurlijk wel voor landen die even dwars liggen, zoals Hongarije of Polen. Dat is misbruik van macht en positie. Dat moet nooit goedgepraat worden.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten