Baudet ontmaskert hypocriete ECB-baas Draghi: ‘Krijgen wij 100 miljard terug als we uit de euro stappen?’

Mario Draghi ging gisteren keihard af in de Tweede Kamer. Anders dan hij gewend is zijn Nederlandse parlementariërs namelijk wél kritisch. Nou ja, in ieder geval als de camera’s draaien.

ECB-president (Europese Centrale Bank) Mario Draghi had gisteren een bijzonder vervelend middagje in de Tweede Kamer. Blijkbaar had hij dat al zien aankomen; hij werd een jaar geleden al uitgenodigd, maar het bezoek werd eerder uitgesteld. Nu moest de ECB-chef er toch aan geloven. En ja, dat leverde mooie beelden en uitspraken op.

Eén van de meest kritische Kamerleden was, hoe kan het ook anders, Pieter Omtzigt van het CDA. Dat is weinig verrassend. Omtzigt heeft veel kennis van zaken en zet al tijden kanttekeningen bij het waanzinnige ECB-beleid van kwantitatieve verruiming (wat inhoudt dat de ECB voor honderden miljarden aan staatsobligaties opkoopt om ‘inflatie te stimuleren’) en de lage rente.

Maar naast Omtzigt was er nog een ander Kamerlid dat a) wist waar hij over sprak en b) Draghi het vuur aan de schenen legde. Ik heb het natuurlijk over — hoe kan het ook anders — Thierry Baudet van Forum voor Democratie. Hoewel hij nog maar een maand (iets langer) in de Kamer zit stelde Baudet namelijk Draghi’s vreselijke hypocrisie aan de kaak:

Kersvers Kamerlid en leider van het Forum voor Democratie Thierry Baudet legde een scenario voor aan Draghi. Als Nederland uit de euro stapt, krijgt het dan 100 miljard terug? In januari zei Draghi dat Italië – als het land uit de euro stapt – de schulden aan de eurozone eerst moet aflossen.

Zoals Baudet later tegen Elsevier zei: “Dat moet dan voor de baten van Nederland hetzelfde zijn.”

Het antwoord van Draghi? Dat kwam er niet. Hij wilde niet reageren op een “hypothetisch scenario.” Dat is wat gek, want het verhaal over Italië was toch echt ook hypothetisch. Conclusie: hij wil dit soort gedachtespelletjes alleen spelen als hij een lidstaat kan bedreigen. Want zo rollen de Europese machthebbers nu eenmaal. En ja, helaas is Draghi er daar één van.

Prima dus dat Baudet de hypocrisie van deze Europese boven-ons-gestelde aan de kaak stelt!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

13 reacties

 1. Two Ravens Black Kettle

  Referendum !
  Referendum !
  En dit maal bindend.

  Vervolgens de 30 miljard gebruiken om directe problemen op te lossen (bv. actief remigratiebeleid)
  50 miljard gebruiken om af te lossen
  En 20 miljard sparen.

  NL, het Walhalla van het Noorden

  1. Sniper666

   @ TRBK

   Referenda helpen niks, dat hebben we gezien die film. Het is tijd voor revolutie. Ik denk meer aan een modern Plakkaat van Verlatinghe. Uit de EU, de Oranje’s exit, een nieuwe gulden eeuw voor den boegh.

 2. Ni28

  Draghi zat gisteren keihard te liegen of zwijgen. Zijn doel is om het gels van de noordelijke landen naar de zuidelijke te verhuizen en er is niemand die hem stopt. Wie hard werkt en spaart moet deel van zijn geld afstaan aan de landen die alleen schulden maken. En Brussel vindt dat prima want in de EU moet iedereen gelijk zijn. En beste Baudet, de eenmaal betaalde geld aan de EU komt nooit terug maar dat wist u al toen u het vraag stelde.

 3. corfo

  Draghi, één van de paljassen uit de “leiding” van de EU.
  Door wie is die vent eigenlijk op die plek gekozen ?
  Ik heb inmiddels toch wel sterk de indruk dat iemand van een zéér laag mentaal niveau moet zijn om door te dringen tot de z.g. “elite”.

  1. Seneca

   @corfo
   Draghi is – evenals zijn weinig illustere voorganger ene Duisenberg, die zijn pik achernaliep om die bij ene Grette er in te stoppen – benoemd. Dat is één der grote problemen bij de EU. Elke fractievoorzitter binnen het EP is ‘president’. De voorzitter van het EP is ‘president’. De voorzitter van de EU commissies ene Juncker is ‘president’. Wie van hen heeft u gekozen? Niemand. Het is evenals in NL, gebakken lucht en het old boys netwerk.

 4. George Knight

  Dit gelezen Michael? CDA’er Grapperhaus: ‘Ik zit aan de linkerkant van het CDA, maar ik ben een ouderwetse christen-democraat. Ik houd niet van politieke partijen met deelbelangen, of van die malle clowns in de politiek als Thierry Baudet.’ https://www.groene.nl/artikel/bill-gates-geeft-het-goede-voorbeeld

  Is Thierry Baudet een malle clown in de politiek? Wie weet. Hoewel een malle clown -zo’n produkt van de elite dat zich presenteert als anti-elitair- niet per definitie een negatieve kwalificatie is. De hofnar kan een functie hebben.

  Meer stof tot nadenken geeft een andere uitspraak van Grapperhaus: ‘Ik snap niet waarom de woede zich richt op de EU en niet op multinationals.’ Hoe men ook denkt over de EU, dat is een serieuze vraag.

  Waarom richt de woede van DDS, PVV of SP zich maar steeds op de EU en niet op de multinationals? Des te meer omdat multinationals zich niets van nationale grenzen aantrekken, een verkeerd soort globalisme promoten dat de ongelijkheid bevordert en nauwelijks door nationale overheden ingeperkt en gecontroleerd kunnen worden.

  Kunnen de malle clowns in de politiek zich niet beter richten op de negatieve werking van de multinationals? En waarom doen ze dat niet?

  1. Ali Yas

   Die multinationals doen wat ze behoren te doen: hun eigen bedrijfsbelang nastreven. De EU zou de belangen van de burgers moeten nastreven, maar laat in plaats daarvan de oren naar de multinationals hangen. Dáár zit dus het probleem.

 5. Duckday

  Draghi weg er mee is alleen zijn land aan het spekken anders vallen zijn banken om Straks moeten we nog zelf voor dit waardeloos geld betalen Maar we moeten eerst zorgen dat de huidige regering (NL)met dat onbekwame bestuur verdwijnt in Nederland
  Wat heeft de EU en euro ons nu voor welvaart rijkdom werkgelegenheid gebracht voor de normale werkende of met pensioen zijnde man vrouw gebracht

 6. Sniper666

  Denk nou eens na, follow the money.. Waar blijven al die miljarden die de ECB schept en over de markt uitstrooit? Ik als burger zie er nooit wat van. Sterker nog, door de sterke aanwas van euro’s gaat de waarde van mijn bezit in valuta achteruit = inflatie. En toch blijft de rente historisch laag. M.a.w. we verarmen massaal door toedoen van de ECB fraude op een grandioze schaal en je hoort er vrijwel nooit iets over. De reden is dat deze fraude zo gigantisch is dat een normaal mens het bijna niet kan bevatten. De kleren van de keizer…

 7. rosmalen53

  Ontmaskert schei toch uit,dat gedweep hier met die vent.
  Hij is nog te beroerd dat hij voor een motie van de PVV stemt waardoor de meeste problemen hier in dit land spelen.
  Met z’n referenda,daar los je de problemen hier niet mee op

 8. HansRO

  Eindelijk worden eens de ECHTE vragen gesteld in de Tweed Kamer, wat een verademing!
  Maar tegelijk ook weer verbijsterend om te constateren dat dit soort technocratische mannetjes, deze “apparatsjiks” totaal verstrikt zitten in hun eigen parallelle werkelijkheid en maar blijven doordrammen dat die Euro zogenaamd een succes is zonder ook maar één keer met hard en valide bewijs of feiten te komen.

  Luister nou eens goed wat deze ongelooflijke autoritaire, megalomane, elitaire en arrogante rukker gewoon uit zijn strot perst: het kootjesvolk begrijpt nu nog (maar) voor 70% dat de Euro goed voor hun is, maar hij weet nu al zeker dat de rest van het gepeupel spoedig ook gaat juichen.
  En dan deze: het is niet de Euro en alle financiële en macro-economische ellende die er omheen hangt dat zorgen baart, nee het zijn de natiestaten die niet genoeg vertrouwen in zijn Superstaat hebben en de regels voor deze Orwelliaanse constructie niet naleven.
  Maar nog idioter en meer dictatoriaal wordt alles als ie gewoon glashard beweert, na eerst weer stevig om de vraag heen geluld te hebben, dat een politieke unie onafwendbaar is. Ook dit is wederom verbijsterend want de volgorde zou moeten zijn: eerst streven naar een politiek unie en als die (grotendeels) gelukt is (na democratische besluitvorming in de nationale parlementen) pas daarná een gezamenlijke munt invoeren. Maar nee: deze man krijgt uit zijn strot dat de volgorde andersom is, wat dus betekent dat er een grote druk op de totstandkoming van deze politieke unie komt te liggen en wel binnen het stramien en binnen de bestaande uitgangspunten en regelgeving van de huidige EU.
  Per saldo komt het erop neer dat we met zijn allen feitelijk niks meer te zeggen hebben over de totstandkoming van deze politiek unie en al helemaal niet over de voorwaarden. DAT HEET DICTATUUR.

  1. Freud

   Wat een taal Hansro, rukker, uit zijn strot, dat kan toch anders gezegd worden man. Jij lijkt me toch wel een echte deskundige hoor. Maar dat zeker 80% van de Nederlanders niet terug wil naar nationalisme van Duitsland en Frankrijk gekoppeld aan handelsoorlogen en grensconflicten kun je kuren van het gepeupel vinden maar dat heet DEMOCRATIE. En dat de euro voor welvaart zorgt zeker in ons land maar ook in de rest kun je zien als door West-Europa reist. Dictatuur is als een groepje van b.v. 10% de macht zou grijpen en de vrijheden van de grondwet zou afschaffen. Maar dat zal bij elke verkiezing gelukkig een onmogelijkheid blijken. Baudet kan wat in de marge rommelen, de status van Wilders zal hij nooit bereiken.

   1. Peter Selie

    Nou Freud i.t.t. HansRO heb jij het ook niet begrepen hoe het werkelijk in elkaar steekt, daar behoeft men géén hoogopgeleid figuur voor te zijn om te zien, horen en lezen dat alle Europeanen in het pak worden genaaid door de ongekozen EU-elite. Het paard van Don Quichotte wist het eerder en beter dan zijn omhooggevallen berijder.

e-mail:

 Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.