Dader van de onmenselijke aanslag in Manchester bekend: Salman Abedi

De verschrikkelijke terrorist achter de aanslag in Manchester heeft nu ook een naam. De Amerikaanse zender CBS News heeft informatie verkregen over de islamitische moordenaar: Salman Abedi, 23 jaar. Deze moordlustige gek heeft 22 mensen gedood met explosieven en meer dan 60 mensen verwond. Onder de slachtoffers zaten onder andere de 8-jarige Saffie Rose Roussos, de 18-jarige Georgina Callander en de 26-jarige John Atkinson.

We hadden het natuurlijk zien aankomen dat het een islamitische aanslag was, maar nu is ook bekend dat de autoriteiten Abedi al kenden. De Britse politie heeft nog niet bevestigd dat de identiteit van de dader inderdaad Salman Abedi is, maar de leeftijd klopt al wel. Waarom er niets is ondernomen door de politie tegen Abedi is nog niet bekend, zoals zo veel details nog niet bekend zijn aangezien de autoriteiten alles nog stil houden.

De Britse premier Theresa May is ook al gearriveerd in Manchester om de afschrikwekkende gebeurtenissen te zien. Volgens May was de dader bedachtzaam en is hij calculerend te werk gegaan om zo veel mogelijk slachtoffers te maken. De politie is in het zuiden van Manchester actief aan het zoeken naar onder andere medeplichtigen. Ze zijn twee huizen binnengevallen en er is een gecontroleerde ontploffing geweest. De hele stad is in rep en roer en de politiek legt de campagne activiteiten even stil. De NOS kon het niet laten om toch nog even te melden dat moslims aan het bidden zijn voor de slachtoffers in moskeeën.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

42 reacties

 1. Nederlandse_Patriot

  Ik had toch echt verwacht dat die moordlustige mormonen achter deze aanslag zaten.

 2. Peter Selie

  Niet het gehele grondpersoneel van Allah is een terrorist, maar alle terroristen zijn wel moslim, wie islam zaait zal ongetwijfeld vroeg of laat de jihad oogsten.

  1. Kees1973

   “maar alle terroristen zijn wel moslim”…

   Misschien nog even terug naar de schoolbanken voor wat extra uurtjes geschiedenisles?

   1. Peter Selie

    Het goede gevoel in je linkse kop verloren na het lezen van mijn commentaartje? Cognitieve dissonantie, Het onaangename gevoel in het hoofd, welke ontstaat bij kennisname van feiten of meningen van andere reguurders die strijdig zijn met de eigen overtuiging of mening.

    1. Kees1973

     Nee hoor, prima om van mening te verschillen. Goed zelfs! Maar wel graag de feiten op een rijtje, en ik wilde je daar graag bij helpen. Terrorisme is iets van alle tijden, van extreem links tot extreem rechts, van moslimextremisten tot christenextremisten. Dus je opmerken dat alle terroristen moslims zijn klopt aantoonbaar niet. Sla er maar eens een willekeruig geschienisboek op na. Hier alvast een beginnetje: https://nl.wikipedia.org/wiki/Terrorisme

     1. Seneca

      U heeft gelijk. De aanslag is gedaan door een prominent lid van de Anglicaanse kerk en let op: met hulp van een dominee uit de Nederlandse bible belt. Rot toch op met je geraaskal. Terrorisme is van alle tijden, correct, maar wij worden nu 1400 jaar lang geconfronteerd met islamitisch terrorisme. Ik wil je reactie wel eens horen als een van je naaste wordt vermoord door een van de terroristen ‘van alle tijden’.

     2. Beukman

      @Kees
      Juist. De daders van het neerhalen van de MH17 waren geen moslims, A. Breivik is geen moslim, K. Tates was geen moslim, de treinkapers waren geen moslims, Volkert van der G. is geen moslim, en zo hebben we er nog een paar.
      Typisch genoeg vergeet men altijd niet-moslims mee te nemen in de lijstjes. Tja, dat is wel een heel goedkope manier om gelijk te krijgen.

     3. Floris

      Beukman, natuurlijk hebben moslims niet het monopolie op terrorisme, maar in dit tijdvak zijn verreweg de meeste aanslagen van islamitische makelij en vinden ze hun motivatie in de leerstellingen van de jihad.

      Waarom dat steeds maar weer “genuanceerd” moet worden door Breivik cs erbij te halen is mij een raadsel. Waarom doe je dat toch steeds?

     4. Sniper666

      @ Kees1973

      De nieuwe Isolde?

     5. Floris

      @ Sniper: Ik denk het niet. Isolde von Hüttenstein heeft zich teruggetrokken om z’n wonden te likken. Dat deed hij wel vaker als het hem te machtig werd.

      Maar terugkomen zal hij. En dan zullen we hem weer meteen herkennen.

     6. Beukman

      @Floris
      Ik ontken nu juist dat aanslagen gepleegd door moslims een jihadische achtergrond hebben. Maar daarover hebben we het al vaker gehad. Het is in dit verband interessant dat van veel van de aanslagen die de laatste tijd in het westen werden gepleegd, de daders dieven en schooiers waren met een islamitische achtergrond, maar die allang geen moskee meer bezochten. Zou me niets verbazen als dit voor de knaap in Manchester ook zal blijken te gelden.

      Het is ook wel logisch dat aanslagen gepleegd door moslims oververtegenwoordigd zijn: op het moment woeden er vele oorlogen en burgeroorlogen in gebieden waar moslims wonen. Verreweg de meeste slachtoffers zijn dan ook moslims. De stelling is dat er achter de motieven van religieuze aard heel andere, doodordinaire motieven zitten: landje(terug)pik, geopolitiek in het algemeen, dat soort dingen.

      Deze Wiki-pagina geeft daarvan een aardig beeld:

      https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_terrorist_incidents

      Hier kan je aanslagen per maand bekijken. Wat blijkt? Na de inval van Bush in Irak is het relatieve aandeel van aanslagen in islamitische landen omhoog geschoten, om niet meer te dalen. Als aanslagen een geloofskwestie zijn, waarom werden er dan niet net zoveel gepleegd vóór 2003?

     7. Roughwood

      Klopt inderdaad. Terrorisme is van alle tijden, doch we leven in het heden. En vandaag de dag is het terrorisme islam gerelateerd. Heb ik ook nog een linkje, voor het gemak hoef je enkel de laatste jaren te checken:
      https://nl.wikipedia.org/wiki/Lijst_van_terroristische_aanslagen

     8. Floris

      Beukman schreef: “Ik ontken nu juist dat aanslagen gepleegd door moslims een jihadische achtergrond hebben.”
      —————————————————
      Van zoveel achterlijkheid heb ik niet terug.

   2. swetsnek

    nee lul jij snapt het nog steeds niet he o wat een dom volk woont hier toch ook
    Het gaat wel over het hier en nu dat is wat telt en verder niks wordt hoog tijd dat die laffe honden van de aardbodem wordt gevaagd vandaag nog als het even kan.
    Gewoon even slagkracht laten zien Ragga van de aardbodem vegen dat is de taal die ze verstaan en anders niks

  2. Kodi

   Het was weer gezellig met de Islam de afgelopen 30 dagen.
   https://www.thereligionofpeace.com/attacks/attacks.aspx?Yr=Last30

 3. Kees1973

  Aardig stukje, tot die laatste zin… De DDS kon het toch niet laten om over de ruggen van onschuldige slachtoffers een onnodige sneer te maken, en op die manier mensen proberen zwart te maken die ook meeleven met de slachtoffers van deze verschrikkelijke aanslag. Niet chique.

  1. Floris

   Keesje gelooft onvoorwaardelijk dat moslims aan het bidden zijn voor de slachtoffers.

   Zo’n Keesje gun je toch een Fanta?

   Keesje zal ook wel met een bord met daarop “Refugees Welcome” rond hebben gelopen.

   1. Kees1973

    Ten eerste, het maakt niet uit of mensen aan het bidden zijn of niet, die afsluiter van dit artikel is gewoon zeer ongepast.

    Daarnaast ben ik van mening dat enig ander persoon met een grijntje menselijkheid dit soort aanslagen verschrikkelijk vindt en afkeurt. Of die nou Moslim, Christen, Jood, Atheïst, etc is. Dus zeer plausibel dat er moslims zijn die voor de slachtoffers bidden.

    1. Floris

     Ik heb een tip voor je: ga je eens verdiepen in de islam. Je kan beginnen met de Mohammed-biografie van Ibn Ishaq.

     Het mensbeeld van den linkschmensch is veel te rooskleurig. Zijn naïviteit is grenzeloos.

    2. Kees1973

     Al gelezen! Mijn tip voor jou is: verdiep je is in de medemens en praat met mensen van andere afkomst/religie. Je zult versteld staan hoeveel van hun ook normale, vredelievende mensen zijn die niets dan goeds willen. Alleen samen kunnen we het extremisme stoppen.

     1. Floris

      Ah, je hebt het al gelezen. En wat vond je ervan?

      Besef je dat als je met mensen praat, ze je ook een rad voor ogen kunnen draaien? Het is volkomen duidelijk waar de islam voor staat. Het is een draconische politieke religie die ontworpen is als instrument om werelddominantie te bereiken en vrouwen onder de duim te houden. Maar dat gaan moslims jou natuurlijk niet vertellen, ze weten wel wat naïeve westerlingen graag willen horen: mooie praatjes.

      Overal waar de islam komt ontstaat rottigheid, al eeuwenlang. Maar de naïeve linkse westerling, die totaal niet snapt wat islam is, die denkt dat het een godsdienst is zoals alle andere, negeert dat straal en hecht aan de praatjes van z’n islamitische buurman of collega.

      Gematigde moslims bestaan, maar ze doen er evenmin toe als gematigde nazi’s. Die bestonden namelijk ook, maar het zijn nooit de gematigden die de toon zetten binnen bewegingen als het nazisme of de islam, maar altijd de extremisten. Sla de geschiedenis er maar op na.

      Een leestip: http://szrzlj3.blogspot.be/2017/02/islam-is-de-bron-van-terrorisme.html

    3. IJscoman

     Kees schrijft: “Dus zeer plausibel dat er moslims zijn die voor de slachtoffers bidden.”

     Zou het niet een stuk effectiever zijn als die lieve biddende moslims eens een protestdemonstratie tegen het extremistische terroristische tuig zouden organiseren die hun religie wereldwijd naar de knoppen helpt? Om daarmee overduidelijk laten zien dat zij afstand nemen van deze rotzooi, van dit geteisem dat over kinderlijken gaat.

     Dat zij dit niet doen maakt ze medeplichtig. De zwijgende moslims zijn ook daders.

     1. Sniper666

      Kees1973=Isolde?

     2. HaZ

      Helemaal mee eens, Ijscoman. Het blijft uitermate stil in de contreien van de moslimverenigingen. Heeft wellicht ook weer te maken met poen, want een opstandige moslimorganisatie wordt waarschijnlijk onder het vergrootglas gelegd en dat kan zomaar wat – van ons belastinggeld- sorry, subsidie schelen.

     3. Kodi

      Bij een cartoonetje zijn ze verre van zwijgzaam. Dan is het hek van de dam. Zomaar wat verschillen… Maar het valt verder niet op hoor…

   2. Kodi

    Als in de Islam enclaves in Europa (welke inmiddels no go areas zijn voor Europeanen) de Moslims haasje repje massaal schreeuwend de straat op kunnen gaan voor een cartoonetje, dan kunnen ze toch ook de straat op tegen terreur (die naar ons altijd wordt voorgewend niets met de Islam te maken heeft)? Maar dan zijn diezelfde schreeuwers in geen velden of wegen te bekennen. En die terrorist van een Salah Abdeslam van de aanslagen op de Bataclan heeft toch gewoon maandenlang als een vrij man door Molenbeek heen kunnen zwerven? Moest er daar eens een zware crimineel gearresteerd worden; Dan had je dagenlang autobranden. Verwacht vanuit de Moslim populatie geen enkel zelfreinigend en zelfcorrigerend vermogen. Dus aan die berichtjes over Moslims die aan het bidden zijn hecht ik weinig waarde. Geen bidden, maar daden!

 4. Peter Selie

  Dader van de onmenselijke aanslag in Manchester bekend: Salman Abedi, tja en de politici oefenen het woord ‘geschokt’ en delen met hun uitgestreken smoelen voor de camera het verdriet van de nabestaanden.

 5. poldi

  We hebben de vijfde colonne allang tussen en onder ons.
  Elke moslim is in principe een potentiële aanslagpleger.
  Nu is hij gematigd, vreedzaam en geïntegreerd, morgen zaait hij dood en verderf geïnspireerd door dat walgelijke boek dat Koran heet en letterlijk oproept tot het doden.

  Het heeft alles met Islam te maken, in weerwil wat laffe politici ons willen doen geloven. Moeten we dan (af)wachten tot de laatste moslim heeft bewezen dat hij geen kwaad in de zin heeft?

 6. HaZ

  Gaan we weer, nog geen 24 uur na de aanslag is het weer de verdediging opzoeken van de linkse misbaksels hier. Wat ik eerder al zei: een glas,een plas en verder zoals het was.
  Walgelijk geteisem !

 7. Ni28

  De D66 met de CU zullen ons voorzien van nog meer potentiële daders. In naam van humaniteit.

 8. Two Ravens Black Kettle

  En op alle sites zijn weer de Sharia apologeten actief.

  In Engeland is nu een actie begonnen om Katie Hopkins bij Daily Mail (lees haar artikel !! aldaar) en LCB te laten ontslaan vanwege islamofobie.
  Geen woord over de dode meisjes.
  Immers ooit was er een individuele psychopaat genaamd Breivik en vloog een passagier vliegtuig over oorlogsgebied en dus is iedereen schuldig behalve de islamisten en de goedpraters zelf.

  Keer op keer zien we hetzelfde. Altijd hetzelfde patroon. Altijd dezelfde excuses, altijd dezelfde holle valse woorden, altijd de beschuldigingen naar de boodschappers toe en altijd maar dat zelfingenomen pissen over het leed van de doden, de verminkten en de nabestaanden.
  De gretig kwijlende honden van Pavlov.
  Kotsmisselijk wordt je er van.

 9. Two Ravens Black Kettle

  We moeten de sluizen open houden, want anders winnen de terroristen !
  We moeten stoppen met schrijven en cabaret, want anders winnen de terroristen !
  We moeten stoppen met tekeningen maken, want anders winnen de terroristen !
  We moeten stoppen met erover te praten, want anders winnen de terroristen !
  We moeten stoppen op populisten stemmen, want anders winnen de terroristen !
  We moeten islam critici uit de universiteiten weren, want anders winnen de terroristen !
  We moeten er aan wennen, want anders winnen de terroristen !
  We moeten doen alsof onze neus bloedt, want anders winnen de terroristen !
  We moeten nog meer massa-immigratie, want anders winnen de terroristen !
  We moeten terugkerende jihadisten met liefde ontvangen, want anders winnen de terroristen !
  We moeten nog meer buigen voor de islam, want anders winnen de terroristen !

  We moeten de kinderen niet beschermen, want anders winnen de terroristen !

  1. Seneca

   Een treffend en helaas juist verhaal!

  2. swetsnek

   zo is het maar net

 10. WWW

  We moeten toch aan het terrorisme wennen.
  Dit betekend dus dat die ouders die hun kind kwijt zijn op moeten houden met huilen en weer vrolijk gaan verder leven.

 11. Kodi

  En hoe is hij vanuit Libië hierheen gekomen? Als * kuch * vluchteling? Het wordt nu echt tijd ons gram te gaan halen door al die collaborateurs uit die Wilkommenskultur uit hun huizen te sleuren en aan gort te gaan trappen, want door hun schuld heeft dit bloedbad kunnen plaatsvinden.

  We moeten hier geen enkele Moslim nog toegang tot ons land verlenen. Ze kosten ons alleen maar geld en brengen ons alleen maar ellende.

  Islamofielen dienen als NSB’ers te worden behandeld en te worden vervolgd.

 12. Kodi

  It’s the Islam, stupid!

 13. Sniper666

  Tjeez toch niet weer een islammer?

  1. Roughwood

   Tja Sniper666, je verwacht het niet hè?

 14. Ruud562

  Chapeau Floris reactie nummer 18, chapeau!

  En inderdaad: de islam is geen religie, maar een kwaardaardige ideologie die gelijk staat met of zelfs nog erger is dan het nazisme uit de vorige eeuw!!!

  Want waar de moslim verschijnt is het de vrede, vrijheid én veiligheid!! die verdwijnt! Talloze malen al aangetoond maar als je dat n u nog niet kan of wil inzien …..!

 15. Kodi

  Theresa May sprak met maar liefst grote woorden als ziekelijke lafheid. Wel leuk en aardig voor de bühne, maar wanneer wordt er eens politieke moed getoond door het beestje bij de naam te benoemen, namelijk de ziekelijke Islam. Voorlopig gaat dat nog steeds niet gebeuren. Kortom: Het wordt een herhaling van onderstaand plaatje.

  https://pbs.twimg.com/media/DAge4FGXcAAlzd8.jpg

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.