Trump heeft sterke Ramadanboodschap voor moslims: wijs geweld af!

De Amerikaanse president wenst alle moslims een prettige vastenmaand – maar hij heeft ook een dringende oproep. 

De islamitische vastenmaand Ramadan is bijna aangebroken, en dat betekent dat moslims overal ter wereld de komende maand overdag zullen vasten om pas na zonsondergang te eten en te drinken. Zoals in Amerika gebruikelijk is, wenste president Trump moslims een fijne Ramadan toe – maar hij had naast zijn gelukswensen ook een dringende boodschap. In dezelfde verklaring waarin hij een fijne Ramadan wenst, spreekt Trump namelijk ook over de noodzaak van het afwijzen van geweld en terreur.

“Ramadan versterkt het besef van onze gezamenlijke verplichting om geweld af te wijzen, vrede na te streven, en om mensen te helpen die lijden onder armoede of conflicten.”

Het is netjes uitgedrukt, maar de boodschap is onmiskenbaar: moslims moeten geweld afwijzen. Het is ongebruikelijk dat een Amerikaanse president zo’n directe oproep doet: president Obama deed altijd alsof alle moslims vreedzame lieverds waren. Trump daarentegen richt zich specifiek op moslims wanneer hij spreekt over het bestrijden van terrorisme. Dat is een mooie stap voorwaarts ten opzichte van zijn voorgangers.

Uiteraard spreekt links direct schande van Trumps uitspraken: ze zouden “beledigend” of zelfs “racistisch” zijn.

Er zijn echter ook mensen die het helemaal eens zijn met Trump: “terwijl er veel geweldige moslims zijn, is islam een volledig rotte religie,” schrijft Twitteraar Paraxis.

Net als in Nederland is dus niet iedereen ervan overtuigd dat moslims moeten worden aangesproken op het geweld dat uit naam van hun geloof wordt gepleegd. Toch zal iedereen die ook maar enigszins logisch kan nadenken, begrijpen dat dit noodzakelijk is. Het is echt geen toeval dat zoveel aanslagen worden gepleegd door moslims en niet door, zeg, hindoes. Dat is niet racistisch, dat is een feit.

Om terrorisme echt te bestrijden, moet het probleem worden erkend. Pas dan is er ruimte voor een oplossing. Prima actie dus van Trump!

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

21 reacties

 1. van Urk

  Dat komt wel goed Trump. moslims zullen toch weinig of geen geweld aan elkaar toe gaan brengen.

 2. Ritter

  Trump is een van de weinige (wereld) leiders die het beestje bij de naam durft te noemen. Hij heeft de moed wat velen zien maar niet durven uit te spreken.

  Ook in SA heeft hij moslims gewezen op hun verantwoording islamitische terreur die uit eigen kring voortkomt uit te roeien.

  Daarvoor word hij door links (media) gedemoniseerd en belachelijk gemaakt.

  Jihadisme komt voort uit de islam en is een belangrijk deel van de islam. Daarom worden jihadisten geïnspireerd door de islam (en het gedrag van de profeet Mohammed). De talloze jihadistische groepen die wereldwijd terreur uitoefenen zeggen dat zelf ook.

  Waarom zijn er geen islamitische terreur aanslagen in Oost-Europa?

  Omdat die landen zo wijs zijn geweest om hun grenzen te sluiten voor de illegale massa immigratie vanuit de islamitische landen.

  Maar het is niet alleen terreur aanslagen. Ook zien we in die Oost-Europese landen geen z.g “no-go” gebieden die worden beheerst door migranten; zeer weinig moskeeën en/of islamitische scholen; enzovoorts.

  CITAAT van de Poolse minister-president Beata Szydło

  “Waar ga je naartoe, Europa? Sta op, sta op uit je lethargie, anders zul je elke dag om je kinderen huilen.”

 3. Floris

  Sultan Rahaman schreef: “Exactly. Actually I find the multiple references of terrorism in a “Ramadan message” very offensive to me as a Muslim American.”
  ————————————————————
  Ik ga er maar even van uit dat dit een zg gematigde moslim is. Als hij zich door deze oproep van Trump beledigd voelt dan is hij dus een deel van het probleem.

 4. van Urk

  christenen horen van christus het geweld van hun broeders en zusters ook af te wijzen en de plicht op zich nemen om hen op het goede pad te gaan brengen. Deze boodschap van christus is toevallig ook bekend onder deze linkse jankerds en daarom is het makkelijker om christenen op dat punt hiermee wel te mogen “beledigen”. Dus waarom kan en mag dat dan niet bij moslims? Zijn ze zo ontzettend heilig voor die linkse efteling figuren dan?

  1. Floris

   Bart Croughs verklaart dat als volgt:

   “1. De wet van het abjecte Westen: ‘Bij een conflict tussen westers en niet-westers kiest de progressieve intellectueel voor niet-westers.”

   http://www.euronet.nl/users/bc/boek/solli.html#de wetten

   Dit zieke denken komt voort uit het cultuurmarxisme dat zich als een gezwel met uitzaaingen doorheen het hele westen heeft gevestigd en de leidende cultuur stukje bij beetje aan het verwurgen is.

   Het moet me een keer van het hart. Het is hoofdzakelijk een bedenksel van joden uit de Frankfurter Schule die zich als minderheid bedreigd zagen door de nazi’s en een theorie hebben geformuleerd waarin minderheden tot op het bizarre af moesten worden bevoordeeld. Dat het nu de grootste vijand van de joden, de islam, is die van hun theorieën profiteert, is weer zo’n cynische wending van de geschiedenis.

   Er zijn wel meer linkse joden die hun eigen volk hebben benadeeld met hun cultuurmarxisme: Van Thijn en Cohen bijvoorbeeld.

 5. Ritter

  Anne-Marie Delcambre schrijft in Trouw het onderstaande over waarom moslims terreur aanslagen plegen. Moslims volgen daarbij het (gewelddadig) gedrag van de stichter van de islam genaamd Mohammed.

  “Om aanslagen te verklaren, is een blik op het leven van de Profeet voldoende. Hij rechtvaardigde de politieke moord voor het heil van de islam. En mensen bang maken, terreur uitoefenen, werd voorgeschreven als een nobele methode om paniek te zaaien onder de vijanden van het geloof.

  Het klopt dus eenvoudig niet om te zeggen dat het islamisme niets te maken heeft met de islam. Voor de moslim van gisteren en die van vandaag, is er maar één Koran zoals er ook maar één Profeet is. De islamist is net zo goed moslim als de mysticus, omdat beiden zich beroepen op deze twee fundamenten. En beide fundamenten, Koran en Profeet, roepen op tot strijd. ”

  https://www.trouw.nl/home/de-gematigde-islam-bestaat-niet~ac5e31f4/

 6. Marija

  Hulde aan Trump die het gevaar durft te benoemen en er wat tegen doet.

 7. Beukman

  Hoe amusant dat dezelfde Trump zojuist een giga wapendeal heeft gesloten met een van de grootste exporteurs van terroristisch geweld. Het gaat ook nog eens om een regime dat naar hartelust buiten de eigen grenzen bommen gooit op onschuldige Jemenieten, en binnenslands elke vrijdag vrouwen- en homohoofden afhakt. “Een baken van vrouwenrechten”, aldus Donald over dit regime, een paar dagen terug in de toespraak tot zijn gastheer.

  1. van Urk

   Het probleem is dat moslims graag naar dit soort predikers luisteren en de Jihad tegen het westen al veel langer is begonnen: http://www.youtube.com/watch?v=ZmGRshS0PAw

  2. Sniper666

   @ Beukman

   Heel amusant ja dat-ie met 300 miljard aan opdrachten thuis kwam. Had Rutte zoiets voor elkaar gekregen zou hij op het schild gehesen worden hier. Bovendien zegt hij in het huis van de opdrachtgever dat men het geweld moet afzweren. Dat heb ik WA niet horen zeggen, u wel? Daarnaast kan het mij geen reet schelen wat ze onder elkaar doen in SA, noch de bommen die de moslims aan elkaar uitdelen. Als het maar daar blijft.

 8. Ni28

  Links vind het prima zoals het nu gaat. Tegen moslims mag je niets zeggen. Al die doden hebben zij voor over als je maar niets over islam zegt. Kop in het zand, mensen, zo erg is het toch niet. Terroristen zijn monsters en moslims, zoals Afshin Elian al schreef. En die geloof ik meer dan welke andere linkse geest. Daar ben ik klaar mee.

  1. Beukman

   @N
   Des te opmerkelijker dat Ivanka Trump het Saudische regime “een baken van vrouwenrechten” noemde, Donald weigerde om het onderwerp “9/11” ter sprake te brengen alsmede het feit dat er enorme geldstromen vanuit SA vertrekken richting overal ter wereld om die fijne stroming Wahabitisme te verspreiden en en passant terrorisme te financieren, maar hij wél een gigantische wapendeal sloot met het land dat zo graag bommen gooit op onschuldige burgers, terwijl The Donald zijn Saudische gehoor tevreden stelde met de woorden: “We are not here to tell other people how to live, what to do, who to be, or how to worship”. Wat een gemiste kans dat de POTUS net een dag te laat aankwam voor het wekelijkse koppensnellersfestijn in Riyaad! Wat hadden zijn verzoenende woorden dan een extra krachtige lading gekregen!

   Zou Donald Trump soms een variant hebben uitgevonden op Croughs’ Wet van het Abjecte Westen: “We’re all in it for the money”?

   1. Ni28

    Saudi Arabie is nu lid van de VN commissie voor vrouwenrechten. Daar hoor ik u niet over. Trump is slecht maar de VN is geweldig. Deze organisatie zou beter moeten weten maar misschien hopen zij op deze wijze S.A. om te krijgen. Dat deed Ivanka Trump dus ook, die gaat niet de VN tegespreken. En ook weet zij hoe je je op visite gedraagt in tegenstelling tot de EU politici in Brussel tijden de visite van Trump. Etiquette is hun grootste troef niet en dat verwijten zij juist Trump. Net een stel boerenkinkels.

   2. Anna

    Beukman. Toch typisch dat je dit nooit schreef over oorlogvoerende en oproepende Obama die in 8 staten tegelijk oorlog voerde en dagelijks samen met de NAVO bijna een derde wereldoorlog ontketenden. Moslims zijn in alle islamitische landen elkaar en alle z.g.n. ongelovigen aan het uitmoorden. Dat doen de islamitische stammen al 1400 jaar. Nog nooit een moslim zien demonstreren tegen deze barbaarse methoden van basis- islam. Trump heeft nog geen bom gegooid. Alle staten kunnen op vriendschappelijke wijze zaken met elkaar doen. Maar elkaar, Joden, christenen en alle andersdenkenden uitmoorden zoals moslims doen over de hele wereld is van een andere orde. Daar zou iedere leider iets van moeten zeggen om de wereldvrede te bewaren.

    1. Beukman

     @N en @Anna
     Jullie voeren allerlei smoesjes aan om het maar vooral niet te hebben over het feit dat Trump het Saudische regime met geen woord heeft bekritiseerd.

     SA is de grootste exporteur van islamitisch fundamentalisme ter wereld. Trump zweeg erover. In SA mogen vrouwen niet zonder begeleiding van een man over straat, en mogen ze niet autorijden. Trump zweeg erover. In SA worden elke vrijdag homo’s en “overspelige” vrouwen gestenigd of onthoofd. Trump zweeg erover. Sterker nog: mevrouw Trump kwam superlatieven tekort om de vrouwenrechten te prijzen.

     Nee, wat Trump wél zei, is dat hij geen waardeoordelen wilde uitspreken over andermans culturen. Logisch, want anders had hij ook geen wapendeal kunnen sluiten. Een deal waarmee SA nóg meer munitie krijgt om onschuldige Jemenieten tot gort te bombarderen.
     En aangezien SA, zoals gezegd, veel tijd en geld steekt in het over de wereld verspreiden van een minder aangename tak van de islam, is het heel wel mogelijk dat de wapens die Trump vandaag aan SA verkoopt, morgen tegen ons gaan worden gebruikt.

 9. henk vintage

  Deze zieke ideologie had allang in Europa en de VS verboden moeten worden.

 10. nienke

  Deze wrede ideologie laat zich naar mijn mening door niemand de les lezen en zullen net zo lang doorgaan met hun duivelse praktijken totdat ze de hele wereld verovert hebben.
  Vind het wel hartstikke goed van Trump, Obama was er te laf voor.
  Heel Europa schijt in z’n broek voor deze woestijn ratten, zij beseffen wat de represailles zullen zijn als men ook maar 1 verkeerd woord over hun achterlijke ideologie zegt.
  Daarom is het maar goed dat Trump wel het lef heeft hun erop aan te spreken.
  Maar zoals altijd zullen ze zich wel weer beledigt voelen dit (vredelievende) geloof die alleen maar VREDE willen en geen vlieg kwaad doen.

 11. Two Ravens Black Kettle

  Ik lees nu dat er minimaal 23.000 islamitische terroristen in de gaten worden gehouden, alleen al in de U.K.
  Beveiligingsdiensten zeggen dat er minimaal 20 mensen nodig zijn om 1 jihadist effectief in de gaten te houden
  Dus alleen al in Engeland zouden bijna een half miljoen mensen erbij moeten.
  Waanzin !
  De Quisling-politici storten West-Europa het verderf in.

 12. Anna

  President Trump heeft het weer uitstekend verwoord. Zolang de koran oproept tot geweld en moord tegen Joden, christenen en alle andersgelovigen zal het nooit stoppen. Altijd zullen er moslims zijn om de oproepen van Mohammed letterlijk uit te voeren. Verlichting is anno 2017 hard nodig om vrede in de wereld te kunnen bewerkstelligen. Maar moslims zijn muisstil.

 13. Anna

  Links is altijd aan het stoken. Met links komt er noot vrede. Links is puur voor oorlog.

 14. Nasrani

  Terwijl Trump (en meer weldenkende mensen) zich druk maakt om het geweld van moslims tijden de rammadan, maken Nederlanders zich druk om de suikerspiegel van rammadan vierende moslims in Nederland( zie AD). Dat veroorzaakt zelfs meer ziekenhuis opnames. Wat gelukkig weer wordt betaald door ons domme, niet rammadan vierende hardwerkende Nederlanders. Welkom in ons gestoorde landje.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.