Haha! GroenLinksjongeren draaien door van arrogantie: “Het CDA moet weg!”

DWARS vindt dat het CDA te veel… dwars ligt.

De radicale jeugdorganisatie van GroenLinks, DWARS, heeft het he-le-maal gehad met het CDA. De christendemocraten zijn namelijk niet van plan om de belastingbetaler nog verder uit te melken om dure linkse hobby’s te bekostigen. En dat vinden de groene jongeren echt niet kunnen; wat deze types betreft moeten we allemaal aan de bedelstaf gebracht worden. Als het klimaat maar “gered” wordt.

“Waar voor de achterban van de partij het rentmeesterschap één van de belangrijke peilers is, schijnt Buma alle maatregelen die een eerlijke prijs op grondstofgebruik ten doel hebben tegen te werken”, beweert DWARS. Vervolgens stellen de jonge gekkies dat het CDA “muurvast in het verleden.”

De enige mogelijke ‘oplossing’?

De jongeren zien dat dwarsliggende CDA dan ook het liefste vertrekken van de formatietafel in ruil voor een ‘duurzaam motorblok’, bestaande uit VVD, D66 en GroenLinks.

Natuurlijk heeft zo’n coalitie geen meerderheid. DWARS’ oplossing? Gewoon de ChristenUnie en de PvdA erbij halen. Het CDA moet dus wieberen en daar komen dan twee linkse clubjes voor terug.

Een betere manier om de Nederlandse economie om zeep te helpen is er natuurlijk niet, maar blijkbaar vinden de jonge milieufanaten dat geen enkel probleem. Zij beschouwen zichzelf namelijk als dé grote winnaars van de verkiezingen.

Helaas voor deze natuurfreaks heb ik slecht nieuws voor ze: die arrogantie is volkomen misplaatst. GroenLinks is slechts de vijfde partij van het land. Ze hebben daar helemaal het recht niet om te eisen dat andere partijen opzouten, zeker het CDA niet, wat toch echt de dérde partij is.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

7 reacties

 1. hans-e-pans

  “Macht maakt geil”, zei Winston Churchill al.

 2. Nederland-op1

  Wacht maar tot die groene gekkies een baan, een huis en een gezin hebben. Dan schreeuwen ze moord en brand dat alles zo duur is en dat ze niet rond kunnen komen.

  1. meanstreak2099

   joop heeft dan veel vacatures open staan als je bekijkt dat ze anne fleur dekker ook weer hebben aangenomen

 3. Ni28

  De oude communisten wilden ook het klimaat beheersen en zongen daar zelfs liederen over. Het klimaat is er nog en die oude communisten zijn weg. Helaas zijn er weer nieuwe communisten die niets van het voorgaande geleerd hebben. Klimaat is dan ook hun enige bron van inkomsten subsidies genaamd.

 4. nienke

  Wat een arrogantie, groen -links moet opdonderen en niet het CDA.
  Als het CDA. op dondert kan dit macht wellustige kereltje zijn zin doordrijven, de VVD. pikt toch alles.
  De VVD. denkt niet aan het volk dat kapot gemaakt wordt door Klavertje, Rutte denkt alleen aan z’n eigen macht met wie hij regeert kan hem geen zak schelen en aan het volk heeft hij schijt.
  Voor dat Ned. naar de kloten gaat Rutte stop in godsnaam met dat macht wellustige kereltje, opzouten.

 5. Pjotter

  Jessica, machtsgeil, mediageil en de arrogantie ten top, wat denkt deze klootzak wel met hippie achterban, als er een regeer-accoord komt met deze klojo dan wordt het een regering van korte duur, kots.

 6. Kees

  Deze communisten zien graag meer en meer asielzoekers naar hier komen, ipv hulp in het land van herkomst. Save the Children kan met €3per maand kinderen redden. Dat is € 36 per jaar en een kansloze asielzoeker hier kost € 25000, dwz dat als we kiezen voor die kinderen, we er 694 kunnen helpen. Hoeveel kanslozen hebben we hier, nou, dat maal 694………..

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.