Historicus wil de democratie afschaffen: PVV moet geboycot worden in gemeenteraden

Afgelopen zondag vond in Maastricht een debat plaats over de vraag: is populisme een vloek of een zegen? Tijdens deze bijeenkomst deed bijzonder hoogleraar Ad Knotter een bijzondere oproep. 

Het debat werd georganiseerd door het Limburgs Geschied- en Oudheidkundig Genootschap. In de uitnodiging schrijft de organisatie:

Uit eigen ervaring weten we dat het debat tussen populisten en degenen die voor ‘elite’ doorgaan maar al te vaak uitloopt op ruzie. De posities staan haaks op elkaar en liggen muurvast. Alleen het eigen gelijk telt. Feiten worden ontkend of gereduceerd tot meningen;opinies opgewaardeerd tot feiten.

Ad Knotter was uitgenodigd om zijn visie te geven op de vraag of populisme een vloek of een zegen is. Hij is directeur van het Sociaal Historisch Centrum voor Limburg in Maastricht en als bijzonder hoogleraar verbonden aan de Universiteit Maastricht. Volgens de bijzonder hoogleraar moet de PVV worden geboycot in gemeenteraden. Toekomstige politieke partijen in Limburg moeten volgens hem niet samenwerken met de PVV.

Gevestigde politieke partijen moeten dus een cordon sanitaire opwerpen en zich doof houden voor de wensen van de PVV-stemmers. De historicus ging tijdens het debat nog verder:

”Het is gewoon niet wenselijk dat deze partij in de raad van bijvoorbeeld Maastricht komt.”

Het uitsluiten van partijen zou uitgesloten moeten zijn in een democratie. Op basis van verkiezingen wordt beslist welke partijen deelnemen in de gemeenteraad. Door de PVV-kiezer buiten te willen sluiten laat de historicus zien dat hij eigenlijk de democratie wil afschaffen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

13 reacties

 1. Peter Selie

  Terugkijken: Annabel Nanninga bij WNL over onbetaalbaarheid van asielzoekersstroom
  En over de doofpot van asielzoekerscriminaliteitscijfers bij politie

  https://youtu.be/gyAL3RWLJow

 2. corfo

  Deed Adolf H. te D. niet hetzelfde in Duitsland in de 30er jaren ?
  Het is inderdaad een “Héél” bijzondere hoogleraar ! Dit zijn zéér gevaarlijke gasten, zij willen in feite een dictatuur vestigen. Opzouten met dat soort verziekte geesten.

 3. Peter Selie

  Brand in grootste sjiitische moskee van Zweden, mogelijk aangestoken
  Gebouw voor 40% verwoest

  In Järfälla ten noorden van Stockholm heeft in de nacht van zondag op maandag brand gewoed in de grootste sjiitische moskee in Zweden. Niemand raakte gewond, maar het dak en de gevel van de Imam Ali-moskee werden zwaar beschadigd.

  Een woordvoerder zei tegen de Zweedse televisie dat rond de 40 procent van het gebouw is verwoest. De brand werd kort na 23.00 uur door bewakers ontdekt.

  De politie vermoedt dat de brand is aangestoken. De Zweedse autoriteiten houden rekening met mogelijke wraakacties nadat een man vorige maand met een gestolen biertruck inreed op winkelend publiek in Stockholm, waardoor vijf mensen om het leven kwamen. Een afgewezen asielzoeker uit Oezbekistan zit voor die aanslag vast als hoofdverdachte.

  Vorig jaar was een kleine sjiitische moskee in Malmö doelwit van een brandaanslag. De extremistische soennitische groep Islamitische Staat eiste daarvoor de verantwoordelijkheid op. Een man werd aangeklaagd, maar vrijgesproken.

  (ANP)

 4. Adriaan

  Ook bijzonder hoogleraren kunnen de weg kwijt raken. Ik raad deze man sterk aan psychiatrische hulp te zoeken. Ik heb sterk de indruk dat hij niet eens beseft wat hij heeft gezegd. En dat maakt hem gevaarlijk voor de maatschappij, maar vooral voor zichzelf. Hij kan zomaar een Volkert tegen het lijf lopen.

  1. Ni28

   Hij kan zich aansluiten bij de 90 die ook wat roepen van de vorige keer.

 5. Ni28

  Dit is niet minder, minder, minder, dit is geen, geen, geen. Iets voor het OM?

 6. Peter Selie

  !@#$%^& met je Taqiyya-roos

  In een 18-tal steden waaronder Rotterdam, Dordrecht, Den Haag en Utrecht zijn gisteren groepen mohammedanen de straat opgegaan met rozen. Rozen om uit te delen aan het publiek met de boodschap dat de islam toch echt absoluut een religie van de vrede is. Lees verder >>>> https://zeepertje.com/2017/04/30/sterf-met-je-taqiyya-roos/

 7. joost2

  Hoogleraar Ad Knotter is een man die waarschijnlijk alleen weet wat er in Limburg gebeurd. Hij heeft geen notie wat er verder in Nederland aan de hand is.
  De rest van Nederland kent deze man trouwens niet eens .

  Hij behoort volgens mij tot de 5e pvda colonne.
  Daar hebben we al ( te) veel van ins ons land.
  Het grote aantal pvda hoogleraren is verontrustend, waarom zijn daar zoveel van benoemd, vraag ik mij wel eens af ?
  Op die manier worden onze studerende kinderen eenzijdig onderwezen, dat kan niet anders.
  Iemand, die de democratie wil afschaffen in Nederland moet nodig hulp zoeken.

 8. nienke

  Elke dag worden we verrast door 1 of andere idioot die de democratie wil afschaffen.De ene keer een of ander hoogleraar , dan weer een activist, het wordt al gekker en gekker in dit land.
  Wilders en zijn volgelingen buiten spel zetten, dit schijnt te mogen in onze democratie een paar miljoen mensen die op de PVV. gestemd hebben bestaan dus niet en horen volgens deze malloot niet het recht te hebben hun stem te laten horen.
  Minder minder marokkanen mag niet maar ongeveer 1,5 miljoen Nederlanders die op de PVV. gestemd hebben die moet je dood zwijgen uitsluiten van deelname aan de regering, aan de gemeenten.
  Wilders is een democratisch gekozen politicus, is dit niet strafbaar vraag ik me af?
  Nederlanders mag je dus WEL uitsluiten als groep maar GEEN marokkanen, over racisme gesproken.
  Er zit bij vele hoogleraren tegenwoordig een goed steekje los, misschien wat pillen halen bij de psychiater!!

 9. Anna

  Deze nep ondemocratische historicus kan zich beter bezig houden met de criminaliteit, jaarlijkse miljarden kostenpost voor asiel/immigratie, islamisering en onze vrijheid van meningsuiting die niet meer vanzelfsprekend is, dankzij islamieten in plaats W/PVV te ondermijnen. Wilders moet zwaar worden beveiligd omdat moslims hem met de dood bedreigen. Dat zal op den duur de democratie en rechtsstaat ondermijnen. Laat hem zich daarmee bezighouden. Dan heeft die lafbek echt wat te doen.

  1. corfo

   Anna.
   Ik begin nu toch wel te geloven in de goedheid van die islamitische parasieten.
   Ze hebben nu zelfs al gratis rozen uitgedeeld ! De PvdA deed dat ook jarenlang, er bleef niets van die club over; zou dat met die parasieten óók die kant opgaan ?

 10. toetssteen

  De nieuwe definitie van democratie: u mag zeggen wat u wilt, zolang u maar zegt wat policor is.
  M.i. riekt dat naar communisme.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.