Huisjesmelkers hebben vrij spel: Studenten massaal gedupeerd

Geen categoriemei 08 2017, 9:41
Een opvallend bericht van de Landelijke Studentenvakbond (LSVb): 73% van de studenten betaalt te veel huur. Criminele huisjesmelkers verdienen op een oneerlijke manier veel geld over de rug van studenten.
De LSVb rapporteert jaarlijks over de hoogte van de huur van studentenhuisvesting. Zij doet dat op basis van de informatie die studenten online doorgeven. Uit het rapport blijkt dat de wantoestanden op de huurmarkt volledig uit de klauwen loopt.
Het hoogste huurbedrag dat mag worden gevraagd voor een studentenkamer wordt bepaald door een puntensysteem. Wanneer er extra voorzieningen aanwezig zijn in een studentenkamer mag daarvoor meer huur worden gevraagd. Minder aantrekkelijke voorzieningen, zoals een gedeeld toilet of verbod op het bereiden van een warme maaltijd, leiden tot puntenaftrek.
Malafide huisjesmelkers trekken zich in grote getale niets aan van dit puntensysteem en vragen in verreweg de meeste gevallen veel te veel huur. Gemiddeld betalen studenten jaarlijks €600,- teveel voor hun studentenkamer. De studenten staan in hun recht maar ook alleen in hun protest tegen de hoge huren. Studenten die klagen worden regelmatig geïntimideerd en bedreigd door hun huisbaas. Huisjesmelkers hebben vrij spel doordat politiek en politie niet ingrijpen.
Heel goed dus dat de Landelijke Studentenvakbond in actie komt tegen deze misstanden. Wanneer politiek en politie niet ingrijpen wordt het hoog tijd om hufterige huurbazen aan de digitale schandpaal te nagelen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten