Jan Roos woedend nadat Eerste Kamer Associatieverdrag Oekraïne steunt: “Dit is de democratie in Nederland”

“Dit is handjeklap geweest tussen CDA en VVD.”

Jan Roos heeft het terecht helemaal gehad met de antidemocraten in de Eerste Kamer die gewoon voor het associatieverdrag met Oekraïne hebben gestemd terwijl het Nederlandse volk daar juist tegen stemde in een referendum vorig jaar. Bij “Dit is de Dag” van Radio 1 legde Roos gisteren uit dat hem dit niet verraste, maar dat dit natuurlijk niet betekent dat hij niet witheet van woede is.

Op de vraag van Tijs van den Brink wat hij ervan vindt dat de Eerste Kamer het associatieverdrag tóch steunt antwoordde Roos op heldere wijze:

“Dat verbaast mij niets. Dit was al bekend voor de Tweede Kamerverkiezingen, dat het CDA heel hard ging roeptoeteren, van jongens wij zijn en blijven tegen, het zogenaamde geitenpaadje, en tussen haakjes stond ‘maar het CDA in de Eerste Kamer zal dat wel even allemaal teniet doen. Dit is een handjeklap geweest tussen het CDA en de VVD. En dit is de democratie in Nederland.”

Daar is natuurlijk geen woord te veel aan gezegd. Nederlandse politici hebben continu kritiek op buitenlanders regeringsleiders, maar in elk ander land nemen die leiders de uitslagen van referenda in ieder geval wél serieus. De Haagse kaasstolp niet. Nederlandse kiezers worden om hun mening gevraagd, maar vervolgens wordt hun antwoord pardoes in de prullenbak gegooid als het Haagse establishment er niet blij mee is.

Vervolgens reageerde Van den Brink door te stellen dat het een raadgevend referendum was, en dat politici er dus mee konden doen wat ze wilden. Roos:

“Dan kun je zeggen ‘raadgevend,’ maar dat betekent dus gewoon dat het Nederlandse volk geen trek heeft in verdere uitbreiding, en al helemaal niet met zo’n corrupt land als de Oekraïne waar wij als Nederlandse bevolking niets, maar dan ook niets aan hebben.”

En wat betreft het beruchte inlegvel van Rutte:

“Dat is daadwerkelijk een farce. Op dat inlegvel staat wat niet in het associatieverdrag staat.”

Met andere woorden, het voegt werkelijk niets toe en is dus op geen enkele wijze een echte tegemoetkoming aan de wensen en ideeën van de kiezer:

“Daar hadden ze net zo goed de songteksten van Marco Borsato op kunnen zetten, want die staan er inderdaad ook niet in. Het is een totale nonsens. En dat de Nederlandse politiek hier dan zogenaamd mee akkoord gaat, dat zegt alleen maar over de schijndemocratie waar we in leven.”

Zo, die mogen de dames en heren Haagse anti-democraten in hun zak steken.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

21 reacties

 1. Sniper666

  Nogmaals, die hele Haagse kaasstolp moet geruimd worden inclusief de nep-oranje’s. Het zooitje is totaal rot, weg ermee.

  1. Marija

   kan de rutkop niet meer zien !!!!

 2. HaZ

  Het mag zo langzamerhand wel een criminele organisatie genoemd worden dat zooitje in Den Haag wat zich democratische volksvertegenwoordigers noemt. Nu nog de juiste rechters vinden die ze gaan veroordelen voor hun misstanden tegen de Nederlandse onderdanen.

  1. Marija

   Denk dat u de rechter die dat aandurft met een lantaarntje moet zoeken.

 3. corfo

  Een ongekende troep, dat hele z.g. “Den Haag”. We worden belogen én bedrogen door de z.g. “volksvertegenwoordigers”. Dat spul zit in Den Haag ter meerdere eer en glorie van zichzelf, ondertussen een (veel te) riant inkomen bij elkaar schrapend, betaald door u én mij. Die hele bende van “boven ons gestelden” zou geheel opgeruimd moeten worden en vervangen door échte deskundigen en niet door vriendjes-van-vriendjes. Totaal verziekt die hele bende !

  1. Marija

   maar wát kunnen wij daar nú nog aan doen?

   1. corfo

    Marija.
    BLIJVEN AGEREN !!
    Óók tegen personen die op dit forum aangeven bijzonder gecharmeerd te zijn van de manier waarop het de laatste tientallen jaren is gegaan in dit landje. Dit landje, dat mede door hun steun is verworden tot een 3de wereldlandje, met Voedselbanken, onbetaalbare zorg, duizenden dak-thuislozen, kinderen ónder de armoedegrens, hulpbehoevenden die géén zorg krijgen, een failliete onderwijsinstelling enz. enz. Ik lees van geen enkele reaguurder ter linker zijde wat zij van deze kwetsende zaken vinden; dat zegt mij voldoende. Mensen die zeggen “vaderlandslievend” te zijn, blijken de grootste verraders, tegen dat soort “new-NSB’ers” blijf ik ageren ongeacht wat ze van mij zeggen/vinden. Ik heb téveel in mijn werk bij politie/justitie gezien/meegemaakt om me stil te houden.

    1. Seneca

     @corfo
     Helemaal mee eens! Echter het zootje in den Haag is zo dom, dat zij zich niet kunnen voorstellen dat er op korte termijn wel eens een revolutie in dit gezapige landje zou kunnen uitbreken. Daar heeft men niet veel voor nodig. Een tiental goed gemotiveerde lieden die zowel in defensie als politie een grote invloed hebben en de kogel is door de kerk! Het borrelt en pruttelt als een vulkaan maar de uitbarsting naakt.

    2. Marija

     Je bereikt hier een kleine groep gelijkgestemden, plus een aantal die vragen om tegengas en dat ook vaak wel krijgen:-).
     Ik zou graag een paginagrote open brief willen zien in de media met een landelijk bereik, en waarin wordt geëist dat recht wordt gedaan aan de tweede partij van Nederland. Het is om te vloeken dat dit uitsluiten van de PVV in een democratisch land zomaar kan en vooral ook wordt volgehouden door dat stel kneuzen in Den Haag.

     1. Sniper666

      @ Marija

      Een moderne “Acte van Verlatinghe”. Dat is eigenlijk best een goed idee..

 4. Duckday

  Het is gewoon een zooitje in Den Haag Ze hebben lak aan de bevolking Ze gaan een verbond aan met een corrupt zooitje Kijk eens naar de |NL politiek ze doen niet onder De VVD is er een voorbeeld van die steeds justitie in haar minister schap heeft
  Wanneer gaat de bevolking eens de Franse mentaliteit doen

 5. Paaldanseres

  En niemand, ziet aan de horizon de donkere wolken aankomen….. wat een dom volk.

  1. corfo

   Paaldanser(es ?)
   Iedereen ziet die donkere wolken vast wel (anders is men stekeblind !), maar veel gasten WILLEN ze niet zien want dat gooit hun ideologie omver ! Dat zijn dan de z.g. wegkijkers, ontkenners enz. enz. Zéér dom volk, P.Danseres.

 6. van Urk

  Twintig jaar lang preekte ik tegen de studenten van Princeton dat het referendum en het volksinitiatief nonsens waren. Sindsdien heb ik mij erin verdiept en nu wil ik mijn excuses aanbieden aan deze studenten. “Directe democratie is de waakhond van de democratie. Het neemt macht uit de handen van de bazen en geeft het in de handen van de burgers” Woodrow Wilson Amerikaans staatsman en President 1856-1929

  1. corfo

   van Urk.
   Dat is bijna 100 jaar geleden, beste.
   ’t Is nooit in de handen van de burgers terecht gekomen.

 7. HW

  Dit is het bewijs, hoe onze democratie werkt.
  In de weken voor de verkiezingen is het gatlikken geblazen en daarna 4 jaar eigen weg volgen. Dit heeft totaal niets meer met een democratie te maken, maar met arrogantie van de macht.
  Helaas hebben we in Nederland teveel mensen, die blind zijn en dit niet willen zien en deze arrogantie ondersteunen. En dan zijn ze ook nog verbaasd zijn over het feit, dat de kiezer zich niet meer kan herkennen in de huidige situatie.
  Na het CDA en de PvdA gaat ook de VVD met eigenheimer Rubberen Rutte een afstraffing tegemoet, terwijl D66 nu weer bewijst een partij van opportunisten te zijn, die met hun leider Pechtold vooral zichzelf overschat.
  Ze werken er naar toe, dat de bevolking het geloof in de politiek helemaal verliest.
  Hoe lang duurt een grondig protest nog. Wanneer gaan we eindelijk eens op de barricaden.

  1. HaZ

   @HW
   Zodra er iemand met echte invloed en wil het aandurft het te organiseren komen de protesterenden vanzelf. Mensen als Wilders,Baudet en Roos zouden dit op moeten pikken,
   want zij staan het dichtste bij de politiek. Laat maar komen die landelijke actie, ik maak er alvast vrij voor.

 8. Duckday

  We lopen allemaal te mopperen en te klagen Verder doen we niks en blijven stemmen op die partijen We hadden de keus maar benutten het niet Nu komt er weer een kabinet met jongens oude krentenbrood en zij gaan op de oude voet verder De Nederlandse politiek is er niet voor het volk en het land hoogmoed waanzin en belust op macht en een vorstelijk salaris spelen de hoofd rol Waarom heeft de VVD steeds justitie en de PVDA steeds de belasting Ze zorgen goed voor elkaar Activisten komen straks in de regering Waarom heeft de kiezer het nog steeds niet door het volk heeft de macht we zijn met ons velen wanneer gebeurd het dat het genoeg is genoeg Ook wat heeft de EU en EURO ons nu voor voordeel welvaart gebracht

 9. Mickeyhil

  Met zo’n opkomst hun je toch niet spreken van het Nederlandse volk?

 10. Domtoren52

  Rutte….dé toyboy van Juncker, zal wel inmiddels eelt op z’n handen en knieschijven hebben

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.