Kijken! Trotse Donald Trump doet ‘oorlogsdans’ in Saoedi-Arabië

Wat geweldig leuk zeg, zo’n cultureel evenement!

Swing it, Donald!

Wat heeft hij het toch naar zijn zin daar in Saoedi-Arabië he? Trump staat trots te dansen mét een zwaard. Vervolgens vertelt iemand hem dat het “een oorlogsdans” was, waarop hij antwoordt: “Ja, dat zie ik. Heel mooi!”

Mooi hoor, die culturele tolerantie van de zelfverklaarde leider van de internationale ‘alt-right’ beweging. Inspirerend!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

36 reacties

 1. Ritter

  Trump’s speech vandaag ziet er goed uit.

  Veel beter dan de speech van Obama in 2009 waarin Obama jihadisten een steun in de rug gaf door o.a het Moslimbroederschap te legitimeren.

  Trump speech daarentegen roept op tot gezamenlijke strijd tegen het islamitisch extremisme.

  Donald Trump Plans Call to Fight ‘Islamist Extremism’ in Speech to Muslims
  http://www.breitbart.com/big-government/2017/05/21/donald-trump-plans-call-to-fight-islamist-extremism-in-speech-to-muslims/

 2. Ritter

  “die culturele tolerantie van de zelfverklaarde leider van de internationale ‘alt-right’ beweging.””

  Trump heeft zich nooit opgeworpen als leider van de z.g “alt-right” beweging.

  In ieder geval is Trump bezig het vertrouwen terug te winnen bij de bondgenoten in die regio (inclusief Israël) wat onder Obama is verdwenen.

  De reis van Trump verloopt tot nu toe zeer succesvol; kennelijk hebben de tegenstanders daar grote moeite mee en hebben liever dat de reis van Trump mislukt.

  Trump to call for ‘stamping out extremism’ in speech to Muslim leaders
  http://www.foxnews.com/politics/2017/05/21/trump-to-call-for-stamping-out-extremism-in-speech-to-muslim-leaders.html

  1. Isolde

   Clown Trump is inmiddels dermate aangeschoten wild en vleugellam tot het moment dat begin volgend jaar de impeachmentprocedure tot zijn vertrek zal hebben geleid, dat hij niet veel meer mogelijkheden heeft dan oplezen van teksten die verstandiger mensen voor hem opschreven. Dat is in het buitenland feitelijk voortzetting van de politiek van Obama. Ik vrees echter dat hem dat zelfs niet zal lukken; tussen het voorlezen door zal hij persoonlijke oprispingen laten ontsnappen die opnieuw ellende en gedoe zullen veroorzaken.

   De man is de vleeswording van gedoe en prolemen. We zullen het nog even moeten uithouden.

   1. Vabis

    Normaal gesproken zou ik met jou wel durven wedden dat Trump nooit gaat worden afgezet Wim, maar de ervaring heeft mij geleerd dat je je nooit houdt aan je woord en wanneer je verliest je niet over de brug komt, maar bij deze durf ik wel te verklaren dat je er net zoals bij de Brexit, het referendum over de Ukraine en de verkiezing van Trump wederom grandioos naast zit, zou dit misschien ook de reden zijn dat je wijf bij je is weggelopen?

    1. Isolde

     Zekerheden bestaan er op dit punt niet Vabis, maar ik acht het onmogelijk dat Trump nog langer dan een jaar kan standhouden. Of hij wordt afgezet weet ik niet; het lijkt me waarschijnlijker dat hij zelf eerder de handdoek in de ring gooit.

     Met mij en mijn partner gaat het overigens prima, Rob. Is Henny nog bij je?

     🙂

     1. Vabis

      In tegenstelling tot jou zit ik er nooit naast Wimpie, dus wat denk je zelf?

     2. Isolde

      Voorspellen is natuurlijk altijd moeilijk.

    2. Sniper666

     @ Vabis

     Isolde is RIP hier. Te beledigend naar iedereen toe. Niet meer op reageren a.u.b.

   2. Ritter

    Isolde

    De gevestigde media doet veel moeite om Trump te ondermijnen en te demoniseren met allerlei roddel verhalen. Dat is al vanaf de verkiezingen.

    Maar omdat het roddel verhalen zijn zal Trump gewoon blijven zitten.

    De vermeende samenwerking van Trump met de Russen is tot nu toe onbewezen omdat het ook nooit is gebeurt.

    Gorka on Mainstream Media: ‘It’s Not News, It’s Not Reporting, It’s Just Propaganda’
    http://insider.foxnews.com/2017/05/19/sebastian-gorka-hannity-mainstream-media-trump-foreign-trip-middle-east

    Trump toont kracht en leiderschap; iets wat Obama ontbrak. Daarom zal het beleid van Trump in deze regio succesvol zijn integenstelling tot het beleid van Obama die veel bondgenoten in deze regio van zich vervreemde (inclusief Israel)

 3. corfo

  Geprobeerd wordt om Trump op velerlei gebied belachelijk te maken; nu op t.v. weer door hem te tonen terwijl hij aan het “dansen” is met een aantal Arabieren.
  Het zag eruit als het dansje dat onze koning maakte met Maori’s, tijdens een bezoek aan Australië en Nieuw Zeeland

  1. Isolde

   Corfo heeft gelijk: Trump wordt belachelijk gemaakt met dit dansje wat die vond helemaal niet plaats!

   1. corfo

    Isolde.
    …………….met dit dansje wat die vond helemaal niet plaats.
    Kunt u dit ff voor mij vertalen a.u.b. Zéér slecht Nederlands.

 4. Ni28

  Clown Simon papegaait herkauwde nieuws door van de W.Post, N.Y. Times en CNN. Wat betrouwbaar allemaal!

  1. corfo

   Ni28.
   Ik hoorde dat Trump vréselijk is geschrokken van de reacties op dit forum, van o.a. Beukennoot en Isolde.

 5. Beukman

  Trumps speech zal mijn vriend Vabis rauw op het dak zijn gevallen. De Donald was een stuk vriendelijker over moslims dan een tijdje terug. Hij gaf een goede samenvatting van zijn eenvoudige wereldbeeld, waarin alle narigheid op de wereld is teruggebracht tot de strijd tussen Goed en Kwaad. Bush jr sprak destijds ook graag in dergelijke termen, bang als hij was dat zijn volk het anders niet zou begrijpen.

  Trump sprak over terrorisme alsof dat zomaar uit de lucht kwam vallen. Hij zal er nog een harde dobber aankregen om dat terrorisme effectief te bestrijden. Doorgaans creëren Americaanse presidenten meer terrorisme dan ze hebben uitgeroeid.

  Uiteraard gaf Trump nog eventjes een trap na aan Iran. Hoe gaat Putin hierop reageren?

  Verder was het geen al te slechte speech, wat vooral kwam omdat hij bijzonder terughoudend was, en er werkelijk alles aan deed om zijn gastheren niet te beledigen. Helaas dachten vrouw en dochter daar anders over. Die liepen gewoon blootshoofd rond, iets wat Trump vorig jaar nog bijzonder ongepast had genoemd toen Michelle Obama hetzelfde deed.

  Aaste Donald met deze speech op de Nobelprijs voor de Vrede? Die gaat hij zeker niet krijgen: qua bevlogenheid stelde het niet al te veel voor. Een deel van zijn achterban neemt het Donald inmiddels kwalijk dat hij wél Iran heeft genoemd als exporteur van terrorisme, maar niet SA zelf. Waar kwamen de meeste terroristen van 9/11 ook alweer vandaan? Juist. De plek is inmiddels dichtgebouwd, maar de psychische wond is er nog steeds.

  Trump gaat spoedig merken dat het in zijn positie onmogelijk is om iedereen te vriend te houden. Terwijl zijn narcistische persoonlijkheid daar juist zo’n behoefte aan heeft.

  Oja, en dan die wapendeal. Wat zullen de Saudi daar blij mee zijn! Ze voeren immers een paar bijzonder onfrisse oorlogen, waaronder in Jemen, waar hele bevolkingsgroepen ausradiert worden. Fijn dat oom Donald aan hun kant staat.

  1. Ritter

   Beukman

   Obama heeft zijn vredesprijs nog steeds niet teruggegeven.

   Vooral wat Obama (en Hillary!) in Libië hebben uitgehaald. Zij waren de motor achter de val van Kadaffi waardoor Libië in een totale chaos is veranderd en wij in Europa last van illegale immigranten die via Libië naar Europa komen.

   1. Beukman

    @Ritter
    Kaddafi’s rol was allang uitgespeeld. Zijn eigen bevolking keerde zich tegen hem, en toen hij de bewoners van Benghazi dreigde uit te roeien, kon de NAVO weinig anders doen dan de vrijheidsstrijders een duwtje in de rug geven.

    Of Obama die Nobelvrede voor de vrede terecht heeft gekregen, dat is nog maar de vraag. Maar hem de schuld geven van de val van deze wrede dictator is niet alleen bezijden de waarheid, het is nog cynisch ook.

  2. Floris

   Het is bijzonder te betreuren dat er ooit olie is gevonden in die zandbak. Dat is immers de reden waarom dit hoogst hypocriete en onfrisse bondgenootschap ooit tot stand kwam.

   In Nederland veranderde er ook het nodige na de oliecrisis. Men liet Israël stukje bij beetje vallen en men ging de ongewassen konten van de arabische ongelikte beren likken. Tegelijkertijd begon de islamitische volksverhuizing.

   1. Isolde

    Floris begint in navolging van Vabis ook al over het likken van ongewassen konten waarin Vabis ook zonder uitzondering strontkorsten in ontwaarde.

    Kan het een beetje beschaafder heren?

    1. Floris

     De onbeschofte hork die zich geen zak aantrekt van z’n vele verbanningen en steeds weer terugkomt in een andere gedaante en daarmee toont over geen greintje fatsoen te beschikken heeft de euvele moed om anderen tot wat meer beschaving te manen.

     Veel gekker moet het niet worden.

    2. Isolde

     Daar woon ik niet, beste Vabis en de ziekenhuisdirecteur die er volgens jou wel woont is vast bereid je hartelijk te ontvangen om zijn billen door jou te laten kussen.

     Je bent een trieste loser, beste man, en je weet het.

   2. Beukman

    @Floris
    Kiezen voor duurzame energie is de beste remedie tegen het sluiten van deals met landen zoals SA.
    In Zwitserland hebben ze vandaag een stap in de goede richting gezet:

    http://nos.nl/artikel/2174308-zwitsers-omarmen-overgang-naar-duurzame-energie.html

    “Zwitserland gaat zich meer richten op de opwekking van duurzame energie. In een bindend referendum hebben de Zwitsers vandaag gestemd voor het gefaseerd sluiten van de kerncentrales en miljardensubsidies voor het opwekken van energie uit duurzame bronnen, zoals wind, zon, waterkracht en biomassa.”

    1. Floris

     Beukman, ik ben met je eens dat we zo snel mogelijk af moeten van fossiele brandstoffen.

     Dat houdt echter wel in dat het afstappen van kernenergie daarbij op dit moment niet helpt. Ik ben geen energiedeskundige maar mijn zoon heeft zich er wel in verdiept. Hij is niet links maar wel “groen” en hij vindt dat kernenergie voorlopig zou moeten blijven omdat het in ieder geval schoon is, al blijft nucleair afval natuurlijk problematisch. Maar daar zijn in zijn ogen oplossingen voor. Op termijn zou kernfusie alle energie- en milieu-problematiek op kunnen lossen.

     1. Beukman

      @Floris
      Er is nóg een probleem met kernenergie, en dat is het beheer van de centrales. Kort voor “Tsjernobyl” was het nog Molly Geertsema (VVD) die het gevaar van kerncentrales vergeleek met dat van griesmeelfabrieken.

      Op papier lijkt het allemaal redelijk veilig. In de praktijk blijkt het wel eens mis te gaan: Tsjernobyl, Fukushima, Shellafield, Pennsylvania, en nog een handjevol andere ongelukken.

      Waar moeten we in Nederland in godsnaam heen als er hier een kernramp uitbreekt? Vraag je zoon eens hoe hij daar over denkt.

      Ik ben niet principieel tegen kernenergie, overigens.

     2. Floris

      Ik heb het even met hem besproken, Beukman.

      Tsjernobyl was een gevolg van slecht onderhoud en Fukushima had nooit op die plek gebouwd mogen worden.

      Volgens m’n zoon is goed onderhoud cruciaal. Verder schijnt het zo te zijn dat kernafval in een ander type reactor afgebroken kan worden.

     3. Dijkstra

      Ik denk ook dat het in deze tijd technisch goed mogelijk is om op een veilige manier kernenergie op te wekken. Het risico is hoogstens het gevaar van terrorisme, maar ook dat lijkt me te beheersen.

      Hoe het zij, kernenergie lijkt me hoogstens een energiebron die ons tijdelijk helpt de brug naar een duurzame economie te slaan. Een tijdelijke oplossing dus, mede omdat de grondstoffen ervoor niet onuitputtelijk zijn.

     4. Floris

      Hier kan ik het mee eens zijn, Dijkstra.

     5. Beukman

      Bedank je zoon voor zijn bijdrage, @Floris, het is altijd goed om een expert in de buurt te hebben. Maar zijn antwoord stelt me niet helemaal gerust. Het probleem is: er is altijd wel wat: slecht onderhoud, kerncentrale op een verkeerde plek, onvoorziene omstandigheden. Zie ook dit lijstje:

      http://www.volkskrant.nl/buitenland/wat-waren-de-ergste-nucleaire-rampen-tot-nu-toe~a1859068/

      Onderhoud aan kerncentrales is doorgaans geprivatiseerd. Regeringen die besluiten nemen, regeren vaak niet over hun eigen schaduw heen. Terroristische activiteiten met enorme gevolgen kunnen niet worden uitgesloten. Tel daar nog bij op desinformatie danwel tegenstrijdige informatie over de veiligheid, zoals het geval is met de kerncentrales in België dicht bij de grens, die in een slechte staat zouden verkeren.

      Blaise Pascal schreef ooit (uit mijn herinnering) dat zelfs als de kans dat God bestond erg klein is, het geluk van een eeuwig verblijf in de hemel zo groot zou zijn, dat het kansberekenistechnisch toch de beste optie was om in God te geloven.

      Iets dergelijks heb ik met kernenergie. Het zal allemaal niet zo’n vaart lopen met een kernramp, maar áls het gebeurt en het ding staat in Nederland, dan hebben we een ramp met een omvang zoals die nimmer in ons land heeft plaatsgevonden. Zelfs WOII verbleekt erbij.
      Weeg de kans af tegen de omvang van de ellende, en ik ben geneigd om te denken: beter maar geen kernenergie in Nederland.

     6. Floris

      Tja Beukman, dat is een te respecteren standpunt. Veiligheid gaat in principe boven alles.

      Ik ben niet deskundig op dit gebied dus ik kan er verder niet zoveel over zeggen, behalve dat de techniek inzake kernenergie de laatste jaren een stuk gevorderd schijnt te zijn. Dijkstra zegt wat dat betreft hetzelfde als m’n zoon.

     7. toetssteen

      @Floris
      Fukushima was geen kernramp in die zin dat dáár al die doden door zijn omgekomen, de mensen zijn verdronken door een tsunami!!!! Stop ermee dit een kernramp te noemen! Dat ouwe kreng had trouwens al gesloten moeten zijn, dat is de enige leer.
      Tsjernobyl idem. Die centrale was trouwen alleen geschikt voor het verwerken van plutonium voor kernwapen, niet voor het leveren van energie. Zelfde geldt voor Sellafield.

     8. Floris

      @ Toets: eens.

      Een aanvulling van m’n zoon: de back-up generators in Fukushima stonden in een kelder die door de tsunami onder water was gelopen en daardoor nutteloos waren. Waren ze op een plek gezet die hoger was gelegen was het mogelijk heel anders afgelopen.

     9. Beukman

      Tuurlijk @Steen, er zijn altijd schuldigen aan te wijzen of er is sprake van onvoorziene omstandigheden, zoals in Japan.
      Voor de gevolgen maakt dat echter niet uit: er gebeuren met enige regelmaat ongelukken met kerncentrales. Hier een beknopt overzicht:

      http://nieuws-uitgelicht.infonu.nl/mens-en-samenleving/70713-nucleaire-ongelukken-van-1952-tot-2011.html

      De vraag is of wij in Nederland het risico moeten nemen, hoe klein dat ook moge zijn. Dit afwegend tegen de gevolgen – in het ergste gevolg de opheffing van Nederland – zeg ik: beter van niet. En dan heb ik het nog niet eens over het feit dat er nog geen oplossing is voor wat we met het kernafval doen.

     10. Sniper666

      @ Floris

      Misschien moeten we toch eens haast maken met het onderzoek naar Thorium reactoren?

 6. Nederlandse_Patriot

  Uhm, Trump is alles behalve alt-right. Ga maar eens naar /pol/ (4Chan), DAT is alt-right. Trump is veel te soft voor de echte alt-right aanhangers. Daarnaast is Trump positief over Israël en het jodendom, dat gaat er bij de alt-right al helemaal niet in.

 7. SlimK1nd

  Die leuke dans is een dans van de Ikhwan? Dat zijn Wahhabi Jihad Warriors uit het begin de 20e eeuw. Die hebben zichzelf een weg gebaand door het Arabische continent, hakkend en slachtend, met precies dat soort zwaarden.
  https://twitter.com/SlimK1nd/status/866492485031350274

 8. Guus Geluk

  De Saoedi’s kunnen er, bij het bombarderen van AZG-ziekenhuizen, weer van op aan dat Trump achter hen staat.

  Staat genoteerd.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.