Libertarische held Rand Paul: “Barack Obama bespioneerde mijn campagne ook!”

Er komt steeds meer informatie naar boven waaruit blijkt dat Barack Obama zich in de laatste maanden van zijn presidentschap als een halve tiran gedroeg.

Eerder zei Donald Trump al dat Obama zijn campagne bijzonder nauwlettend in de gaten hield. Nou ja, hij deed dat op de voor hem gebruikelijke botte manier: hij werd afgeluisterd, zei hij. Het linkse mediakartel vond die beschuldiging echt niet kunnen; dit terwijl de afgelopen maanden duidelijk is geworden dat de inlichtingendiensten Trump en zijn bondgenoten zo ongeveer aan het stalken waren. Vervolgens werd gevoelige informatie over Trumps mensen door Obama-fans verspreid in de hele overheid. En ja, toen Trump eenmaal won werd die informatie doorgegeven aan de media, die daarop de aanval openden. Daar zijn ze nog steeds niet mee opgehouden.

Dat is al erg genoeg, maar het verhaal over het machtsmisbruik van de regering-Obama wordt zo mogelijk nog erger. De libertarische held Rand Paul laat namelijk weten dat hij waarschijnlijk óók bespioneerd is door Trumps voorganger:

Sen. Rand Paul (R-KY) on Friday told Breitbart News that several sources have told him that the Obama administration spied on his presidential campaign. “We’ve had several people come to us and say that it happened. I don’t have access to that information, but I’ve been very concerned that too many Americans’ information is being culled through without a warrant,” he told Breitbart News.

“Ik heb zelf nog geen feiten gezien waaruit honderd procent zeker blijkt dat het gebeurd is, maar meerdere bronnen zijn naar ons toegekomen en hebben ons verteld dat het echt zo is. Daarom wil ik dit onderzoeken, en ook meteen ontdekken waarom ik hier niet over geïnformeerd was. Is dat bewust gedaan?” vraagt hij zich af.

Op Twitter voegt hij daar aan toe dat hij zelfs formeel tekst en uitleg heeft gevraagd van het Witte Huis:

De afgelopen weken is duidelijk geworden dat de vorige regering zijn macht op vreselijk wijze heeft misbruikt om de huidige regering zwart te maken. Zo is Obamas national security adviser (nationale veiligheidsadviseur, wat een toppositie is in het Amerikaanse systeem) Susan Rice verantwoordelijk voor het lekken van informatie over Trump-bondgenoten die al dan niet contact hadden met Rusland (of Russische diplomaten of bedrijven).

In Nederland is er vooral aandacht voor de zogenaamde ‘banden’ van de regering-Trump met Russen, maar in Amerika zelf wordt terecht steeds meer aandacht besteed aan het feit dat Obama, Rice en al die andere Democraten zich op vreselijke wijze misdragen hebben in het laatste jaar van Obamas presidentschap. Het is volstrekt helder dat de inlichtingendiensten misbruikt zijn om informatie te verzamelen over Trump, diens bondgenoten en nu dus ook over andere Republikeinen, puur en alleen met het doel om ze te beschadigen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

5 reacties

 1. Isolde

  “Ik heb zelf nog geen feiten gezien waaruit honderd procent zeker blijkt dat het gebeurd is, maar meerdere bronnen zijn naar ons toegekomen en hebben ons verteld dat het echt zo is”

  Tja, er worden veel sterke verhalen verteld.
  Een interessante vraag zou wel zijn belang Obama zou kunnen hebben gehad bij het bespioneren van Rand Paul. Die was electoraal irrelevant c.q. slechts een bedreiging voor Trump.

  1. Isolde

   Rustig maar, beste kerel. Neem een glas warme melk met een paracetamolletje. En vroeg onder de wol natuurlijk.

 2. Skippybal

  prima man die Paul, meer in mijn straatje.

  Maar wie is Obama ook alweer?

  Heeft ie niet nodig om na te trappen, die tijd is voorbij.

 3. Guus Geluk

  Breitbart is de spreekbuis van Trump en is daarom ook niet serieus tr nemen.

 4. Babaji538

  Het is een goed en nobel streven, om te fluiten
  over aanslagen in de Verenigde Staten en tegelijkertijd
  een nieuwe aanslag in de hand te werken, via Google.
  Echt, prijzenswaardig, zuiver volgens de verslaving van
  een verloren generatie.

  Petra Hermans

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.