Meer van hetzelfde: Macrons En Marche! wordt de nieuwe socialistische partij van Frankrijk

Say hello the new boss, same as the old boss.

Onze vrienden van het partij- en mediakartel roepen al maanden dat Emmanuel Macron een nieuw soort politicus is. Ja ja, hij heeft zijn eigen beweging opgezet en bewijst daarmee dat het anders kan. Natuurlijk is hij inhoudelijk gewoon een elitaire D66ér, maar hé, hij is jong! En positief! En niet lid van de Socialistische Partij van Francois Hollande!

Nou, enkele dagen nadat hij de Franse verkiezingen ruimschoots won blijkt Macrons ‘revolutie’ precies het tegengestelde te zijn: En Marche! is gewoon een voortzetting van de oude politiek, hoewel in een nieuw jasje.

De Franse oud-premier Manuel Valls wil de overstap maken naar de politieke beweging van de gekozen president Emmanuel Macron. Valls wil zich kandidaat stellen voor En Marche! in het kiesdistrict Essonne, net onder Parijs.

Valls was bij de afgelopen presidentsverkiezingen nog kandidaat voor de Parti Socialiste, de partij van de vertrekkende president François Hollande. Bij de verkiezingen volgende maand wil hij Macron aan een meerderheid in het parlement helpen.

Op Twitter riepen Macronfans vandaag dan ook heel blij: “Het begint!” Oh ja? Wat begint, precies? De officiële overname van En Marche! door het socialistische establishment? Dat is wel een heel grote prestatie zeg. Zo, zo. Dáár moeten Fransen blij mee zijn.

De komende dagen en weken zullen veel meer prominente leden van de Socialistische Partij in Valls’ voetsporen treden, daar ben ik zeker van. Als ze dat doen bewijzen ze dat de verkiezingen van afgelopen zondag niets meer of minder dan een theatershow voor de bühne waren. Het is je reinste kiezersbedrog — een quasi-nieuwe beweging beginnen omdat de Socialistische Partij totaal had afgedaan — maar ze komen er natuurlijk gewoon mee weg.

Het is Machiavelliaans tot en met — pretenderen kiezers een nieuwe keuze te geven terwijl het op zijn best oude wijn in nieuwe zakken is — maar daar zal geen enkel lid van het mediakartel over vallen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

26 reacties

  1. Sniper666

   @ Guus Geluk

   Kennelijk is het punt waarop de normale maatschappij de influx van al die geitenbreiers niet meer accepteert dichterbij dan we denken.

   1. Guus Geluk

    De normale maatschappij voert het debat op de inhoud. Gekken gaan aanslagen plegen, @sniper.

    1. corfo

     In een “normale” maatschappij gebeurt dat inderdaad op die manier.
     Óns landje is geen normale maatschappij meer. De gekken die aanslagen plegen zijn de islamitische parasieten/moordenaars; als er een tegenreactie komt van de andere kant staat heel de linkse wereld op z’n achterste poten.
     De linkse ratten zijn als de dood voor rechts, want dan raken ze hun privileges kwijt. Bij Pauw zaten gisteravond ook een paar van die omhooggevallen nietsnutten o.a. Pechtold en Philip Freriks; ze bleven zéér onfatsoenlijk uit hun nek kletsen tegen een Franse mevrouw die, terecht, aanhangster is van Le Pen. Deze Francaise kent de Franse mentaliteit beter dan Pechtold en Freriks samen, bleef beleefd, maar werd overschreeuwd door die linkse minkukels.

     1. Guus Geluk

      Nederland heeft nog steeds een “normale” maatschappij met mensen die zich over het algemeen, ook “normaal” gedragen. Het tuig dat zich misdraagt – waaronder deze extreemrechtse gekken – dient keihard te worden aangepakt. Volgens mij is dat ook de insteek van onze overheid.

    2. Sniper666

     @ Guus Geluk

     Dat is wel waar. Kijk maar naar Volkert van der Graaf. En hij loopt ook nog steeds vrolijk rond..

     1. Guus Geluk

      Volkert heeft zijn straf uitgezeten, @sniper666.

   2. corfo

    Ik las iets betreffende : Duitse militair opgepakt vanwege terreurplan. Terreurplan ? Welk terreurplan, de enige club met terreurplannen tot op heden was de islamitische club ! Mag daar een keer een ander terreurplan t.o. staan ?
    In Duitsland staan een aantal “asielzoekers” terecht omdat ze een zwerver (Duitser !) in brand hebben gestoken in Berlijn. Dát is terreur, beste mensen, al dat gewauwel van de linkse clan kunt u naast u neerleggen. Lijkt mij zéér logisch dat de bewoners van dit deel van Europa langzamerhand gaan opstaan om hún deel te verdedigen tegen de islamitische parasieten en moordenaars.

    1. Guus Geluk

     Als u dit op uw vorige werkplek had gezegd (ik meende dat u liet weten voormalig justitie-ambtenaar te zijn), dan hadden ze u op straat gezet.

 1. Sniper666

  Ach ja, geef ze brood en spelen… Deze moccron gaat ook de banlieues niet uitmesten en opruimen.

 2. Peter Selie

  ISIS-video toont onthoofding Russische kolonel
  Video verhaalt over ‘successen tegen Rusland’

  In een door ISIS-Furat media vrijgegeven video is te zien hoe in een Russisch-talige video een man wordt onthoofd. ISIS zou deze man beschuldigen van ‘spionage’. Het lijkt te gaan om de Russische Kolonel Evgeny Petrenko, die vorig jaar al in een video te zien was als gevangene. Dat bevestigt ook de SITE Intelgroup.

  Het uitbrengen van deze video valt samen met de ‘dag van de overwinning’ waarop Rusland de overwinning op nazi-Duitsland herdenkt. De terreurgroep stelt in de video dat de man teveel geloof heeft gehecht aan de veronderstelde Russische belofte niemand te verlaten als ze gevangen genomen zouden worden. Daarna wordt de man met een mes onthoofd.

  Let op: zeer schokkende beelden

  Bron
  TPO

 3. IJscoman

  Michael verwoordt het precies zoals het is: “Het (de keus voor En Marche/Macron)
  is Machiavelliaans tot en met — pretenderen kiezers een nieuwe keuze te geven terwijl het op zijn best oude wijn in nieuwe zakken is”. In Nederland gaat het net even anders maar met hetzelfde resultaat. De verliezende partij leidt de formatie en de winnende partij staat buiten spel door een cordon sanitaire. Kortom: het partij- en mediakartel heeft alle troeven en leugens in handen en het gros van de burgers vindt het prima dat ze permanent bedrogen en voorgelogen worden.

  1. Isolde

   Als een lid van een politieke partij overstapt naar een andere politieke partij betekent dat niet hij die partij overneemt.

 4. Ni28

  Ik deel deze visie. Het is van rood naar roze en voor de rest blijft het bij hetzelfde. De socialisten gaan dus door en veranderd niets ten goede. Een pact tussen Frankrijk als goede tweede met Duitsland gaan zij de EU leiden. Het wordt dus lijden met nog meer EU en onze politici zullen braaf meegaan en tekenen waar nodig alvorens ons eerst over het tegendeel te informeren. Daar hebben wij een goede voor. Nederland krijgt een opdracht van Duitsland en voert deze uit. Geheel democratisch natuurlijk. Ik heb nog een paar macarons in de koelkast maar trek heb ik niet meer.

  1. Isolde

   Frankrijk koos voor een linkse president. Dat is de democratische uitkomst waar je je bij neer hebt te leggen.

   1. IJscoman

    Het door de media gehersenspoelde, willoze, domme volk kon niet anders dan de op alle voorpagina’s gepromote Rothschild trekpop kiezen, aangezien ze doodsbang waren gemaakt -via dezelfde mediakanalen- voor de afgebrande en gedemoniseerde maar realistische kandidaat. Dat noemen ze democratie. Kuch.

    1. Kritiekaster

     Geestig, als de kiezer voor links kiest is hij leugenachtig gehersenspoeld door de staatsmedia, als hij voor rechts kiest kwam hij ondanks de media tot een verstandig oordeel.

 5. George Knight

  Er is niet tegen herschikking van politieke partijen. Dus tegen partijvorming. In Nederland waren er de afgelopen jaren initiatieven met onder andere Eddy Terstall, Teun Gautier, Arjen de Wolff, Thijs Kleinpaste. Dus wat in Frankrijk gebeurt met ‘En Marche!’ is niet zo uitzonderlijk. Wel opvallend is dat zo’n nieuwe partij zo succesvol is en de nieuwe president levert. Hoe men daar politiek ook over denkt, dat is een bijzondere prestatie.

  Bezwaren tegen een partij kunnen divers zijn. Zo waren vele PvdA’ers uitgekeken op hun partij omdat het zich in de praktijk pseudo-religieus opstelde (‘compenserende neutraliteit’) en niet meer gedroeg als een seculiere partij zoals het in 1946 ooit bedoeld. Logisch is dan dat soort critici over partijgrenzen heen contact zoeken met medestanders in andere partijen en een vrijzinnige partij op wil richten.

  En zo zijn er vele indelingen en samenklonteringen mogelijk. Denk aan CDA’ers die vinden dat hun partij te weinig christelijk is of aan VVD’ers die vinden dat hun partij te nationalistisch of juist te weinig nationalistisch is. De PVV is vanuit de VVD ontstaan vanwege het standpunt van Geert Wilders over Turkije.

  Het is nog te vroeg om conclusies te trekken over het profiel van ‘En Marche!’. Dat zal pas duidelijk worden bij de samenstelling van de kandidatenlijst voor de parlementsverkiezingen. Maar het is logisch dat rechtse sociaal-democraten zoals ex-premier Manuel Valls er onderdak vinden. Er zijn echter meer stromingen die in ‘En Marche!’ samenkomen, zoals de centrumalliantie van Jean Arthuis, de blauwe Groenen, gematigde christen-democraten of de Democratische beweging van François Bayrou. Kandidaat-premier in de regering van Macron.

  Het is dus te vroeg om te concluderen dat ‘En Marche’ de nieuwe socialistische partij van Frankrijk wordt. Maar het is ook om meerdere redenen onlogisch. Ten eerste omdat er van allerlei kanten vanuit de centrumpolitiek politici overstappen en ‘En Marche!’ naar verwachting geen sociaal-democratisch profiel krijgt. En ten tweede omdat de Europese sociaal-democratie vanwege de spanning tussen globalisme en nationalisme geen antwoord heeft op de uitdagingen van nu. Zie hoe het Britse Labour met Jeremy Corbyn zich onmachtig maakt en goede politici die in een andere partijomgeving goed zouden kunnen functioneren als het ware worden gegijzeld door de gek-linkse Corbyn.

  Juist dat -het gevangen zitten tussen tradities en hardliners van een politieke partij- wil Macron vermijden en daarom is hij uit de PS gestapt. De partij twijfelde onder president Hollande tussen een linkse en een rechtse koers, bleef daarom zwalken en kreeg geen smoel. Het zou dwaas zijn als Macron na een klinkende overwinning vrijwillig in de gevangenis stapte waar hij met berekening en een langetermijnvisie visie een jaar geleden uit ontsnapt is.

  1. IJscoman

   Je hoort jezelf graag lullen, he Sjors? Dat is iets dat alle betweters gemeen hebben: een eind in de ruimte kletsen en ondertussen in de spiegel naar zichzelf kijken en denken – wat ben ik toch fantastisch.

   1. Floris

    Ik lees de troep van die linkse betweter niet eens.

    1. George Knight

     @IJscoman
     Ook nog argumenten in de aanbieding of zijn die op aan het einde van de dag?

     @Floris
     Dit heeft niets te maken met links, maar alles met centrumpolitiek. Tussen links en rechts. Ik dacht dat ik tamelijk negatief was over de sociaal-democratie – dus verre van links- maar vermoedelijk wordt een eerlijke lezing weggeduwd door geconditioneerde reflexen. Dat zegt alles over u en niets over mij.

     1. Floris

      Ik las van uw hand stukken waar ik dusdanig van walgde dat ik verder geen behoefte heb aan discussie met u.

  2. Kritiekaster

   Mooi betoog, George. Eens.

   1. Floris

    Trol Wim is het uiteraard met Sjors eens. Links betweters onder elkaar.

    1. Isolde

     Daar hebben het bittere mannetje Floris weer.

     1. Floris

      Jij en Guus maken vorderingen, Wim. Het aantal rechtse reaguurders hier is dalende. Nog even een paar weken de hele dag doortrollen en DDS komt droog te staan.

      Hoeveel fora heb je al op die manier gesloopt? Ik ben de tel kwijtgeraakt.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.