SGP-jongeren Elburg/Oldebroek onder vuur na organiseren islamavond

Op Twitter is grote ophef ontstaan nadat de SGP-jongeren Elburg/Oldebroek een uitnodiging plaatsen voor een politieke avond met Kees van der Staaij over de islam.

Aanleiding voor de politieke avond over de islam is het islammanifest van de moederpartij. De SGP publiceerde dit manifest in februari en stelde daarin dat er een verschil van dag en nacht is tussen “het liefdegebod van Jezus Christus en het geweldmisbruik van Mohammed”. Fractievoorzitter Kees van der Staaij zal vrijdagavond 23 juni in Oldebroek het onderwerp inleiden waarna bezoekers van de avond met elkaar in gesprek zullen gaan. Aan het einde van de avond biedt de organisatie bezoekers een hapje en een drankje aan zoals gebruikelijk bij activiteiten van politieke jongerenorganisaties.

Op Twitter is  grote ophef ontstaan over de poster waarop een bom en een tekstballon te zien zijn. De organisatie werpt hiermee de vraag op of de islam een bedreiging is voor de vrijheid van spreken. Ironisch genoeg mag dat dus niet van de linkse-bloedhondenbrigade.

18358978_1881516922129281_2671852639425513834_o

De website NieuwWij publiceerde zelfs een open brief aan Kees van der Staaij en de SGP-jongeren waarin de schrijver gierend uit de bocht vliegt:

Uw Islammanifest en islamofobe taalgebruik hebben me woedend gemaakt. Uw uitsluiting en onderdrukking was al erg genoeg, maar nu heeft u welbewust besloten om mee te gaan in de haatzaaiende en ophitsende praktijken die we van andere groeperingen en partijen gewend zijn. U, Kees van der Staaij, staat nu in hetzelfde rijtje als al die mensen die bevolkingsgroepen hebben gediscrimineerd, gestigmatiseerd en gedehumaniseerd.

In de reacties richting de SGP wordt er met twee maten gemeten. Wie de SGP basht en beledigt deugt maar wie kritiek durft te hebben op de islam is een nazi.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

30 reacties

 1. Marcus123

  Natuurlijk mag je best kritiek hebben op andere religies, maar de SGP lijkt vaak niet te beseffen dat vrijheid van godsdienst voor alle religies geldt en dus niet alleen voor christenen. Het christendom is niet meer waard of belangrijker dan de islam. Zelfs de vrijheid om niet te geloven of geen religie aan te hangen valt hieronder.

  1. Ngatimoto

   Daarom moet artikel over vrijheid godsdienst zo snel mogelijk uit de grondwet.
   Het is een recept voor rechtsongelijkheid.

   1. Kritiekaster

    @Nagimoto: Waarom zou een gelijk recht op vrijheid van godsdienst leiden tot rechtsongelijkheid?

    1. Kodi

     De Islamitische doctrine kent geen wederkerigheid.

 2. Kritiekaster

  Christenen en moslims zijn natuurlijk concurrenten op de markt van God en geloof en ze prijzen beide hun eigen god aan als vredelievend en almachtig. De Christenen hebben nog steeds een groter marktaandeel maar ze lijken daarin een beetje op Microsoft: hun software is nog steeds op veel computers geïnstalleerd maar de consumenten kopen steeds vaker bij de concurrent.

 3. Ritter

  De hele wereld lijd onder islamitische terrorisme. Overal zijn Jihadisten actief die aanslagen plegen. Ook dus in Europa en in steeds hoger tempo.

  Maar het zijn niet alleen aanslagen.

  Veel erger is dat de meeste moslims die met de massa immigratie Europa binnenstromen vasthouden aan hun islam en bijbehorend gedrag. Ook de tweede en derde generatie!

  Wat we dus zien in Europa is dat b.v het aantal vrouwenbesnijdenissen toeneemt evenals kinderhuwelijken, eerwraak en zelfs Sharia rechtbanken voor burgerlijke rechtbanken.

  Kortom, de (vaak illegale) massa immigratie van moslims zal leiden tot steeds meer islam in Europa en pleegt Europa op termijn demografische en culturele zelfmoord door deze massa immigratie toe te staan.

  1. Kodi

   Kick the Islam out of Europe!

 4. Ni28

  Het is natuurlijk belangrijk waar welke godsdient voor staat. Christelijke godsdienst staat al dan niet met beperkingen voor de vrijheid en de islam staat voor de hoogste belemmering van de vrijheid. Kritiek op de christelijke godsdienst mag en op islam niet volgens de huidige machthebbers. Eigen cultuur mag je vernietigen en die van de moslims moet je koesteren. Het lijkt op verraad in eigen gelederen.

  1. Kritiekaster

   Wat een stom gelul. In Nederland is kritiek op de islam volledig toegestaan. Onder welke tegel leef jíj?

   1. IJscoman

    In Nederland (en elders op de wereld) moet men kritiek op de islam vaak met de dood bekopen. De islam is dan ook de meest gewelddadige, intolerante, imperialistische, antisemitische, homofobe en vrouwonderdrukkende ideologie die er is. Genoeg aspecten om kritiek op te hebben dunkt me.

    1. Kritiekaster

     De kritiek op de islam is een goede zaak.

    2. Kodi

     Wat mij betreft genoeg aspecten om de Islam op verre afstand van ons land en van ons continent te houden.

   2. Jantje

    Dat artikel in de grondwet is gebaseerd op een dogma uit de 18e eeuw en hoognodig aan herziening toe.

   3. Jantje

    Zegt de naam Theo van Gogh je nog iets?
    Wilders, misschien gaat je bij die naam een lichtje branden?
    Verder durft zelfs Hans Teeuwen geen kritiek meer te leveren, heeft hij zelf aangegeven.
    De islam is geen religie maar een ideologie.
    Jij gelooft dat de keizer kleren aan heeft.

 5. Nederlandse_Patriot

  Ik krijg hier echt een punthoofd van. Als ik de vraag stel: ”is het christendom een bedreiging voor Nederland?”, ben ik dan ook ”christofoob”?

  1. Kritiekaster

   Dat lijkt me dan logisch.

 6. Nasrani

  Ik ben Christen en voor mij zijn islam en christendom absoluut op eenzelfde niveau te plaatsen.
  Op dit moment vormt de islam de grootste bedreigen voor ons vrije westen, zoniet de hele wereld.
  De SGP mag daar natuurlijk gewoon een avond over organiseren hoor. En zo’n poster is nog liefdlijk vergeleken bij heel wat ander spul wat ik voorbij zie komen.
  De islam staat voor onderdrukking en geweld, dat kun je het Christendom toch echt niet beweren hoor.

  1. Kritiekaster

   Dit snap ik niet, Nasrani, volgens jou zijn christendom en islam absoluut op eenzelfde niveau te plaatsen en vervolgens ga je islamofoob los op de islam.

   1. Nasrani

    Foutje in mijn post: ik bedoel natuurlijk absoluut niet!! Wie mij een beetje volgt had het misschien begrepen. En er zit verschil tussen islamofoob en terechte kritiek op de ideologie islam. En, bijna alle kritiek op de islam is terecht.

    1. Seneca

     @Kritiekaster
     U heeft gelijk als u stelt dat islam en christendom beiden een religie zijn. Daarmee ben ik niet eens. islam is een ideologie gebaseerd op bezit, slaven, vrouwen en macht. ik verwijs u naar diverse soera’s uit de koran. Mohammed werd geil op zijn schoondochter en haalde zijn zoon over om van haar te scheiden. Officieel mag men in de islam niet met de vrouw van de zoon gemeenschap hebben. Mohammed vertelde zijn vrouw Aisha, dat in een droom allah was verschenen en hem had gezegd dat hij wel degelijk met zijn schoondochter gemeenschap mocht hebben. Waarop Aisha zei: ‘tsjonge, die allah van jou weet precies wat je wensen zijn en je mag dit zelfs doen’. de achterhaalde stelling dat Mohammed de meest perfecte mens zou zijn die ooit over de wereld had gelopen. zijn ‘uitvinding’ dat een moslim rustig mag liegen tegen niet moslims want dat zou te meerdere eer en glorie voor allah zijn. islam is – deze vergelijking is helaas niet uit mijn brein ontsproten – ‘nazisme avant, pendant e après la lettre’.

     1. Seneca

      in mijn eerdere reactie aan kritiekaster schrijf ik: ‘u heeft gelijk’. dat dient te zijn: ‘u heeft geen gelijk’. mijn verontschuldigingen!

     2. Isolde

      U heeft gelijk als u stelt dat islam en christendom beiden een religie zijn. Daarmee ben ik niet eens.

      —————

      Logica is voor sommigen nog een hele kunst.

     3. Kodi

      Islam is inderdaad een dramdwangmatige en agressieve totalitaire ideologie welke in een democratie geen enkele ruimte moet krijgen.

 7. Kodi

  Reik ze een vinger en ze nemen je hele hand. Aan de Islam moet je gewoon geen duimbreed toe willen geven.

  1. van Urk

   “Wie de SGP basht en beledigt deugt maar wie kritiek durft te hebben over de islam , is een nazi “. Inderdaad! En dat is nou het hele hypocritische punt van links. Vrijheid van godsdienst HA! Nou links kennende heeft nooit bepaald die vrijheid echt gegund aan de zogenaamde door hen genoemde poldertaliban. Sterker nog: een zwart gekleed refo gezin heeft bij links nog meer bekijks dan een kudde zwart geklede woestijnnomaden op straat.

 8. Seneca

  @Isolde
  uw reactie is voor mij onbegrijpelijk. gaarne een toelichting waarvoor mijn dank.

  1. Isolde

   Gelet op uw gevoel voor logica kan ik me dat goed voorstellen.

 9. Sniper666

  In principe zijn alle religies vergif. En in het bijzonder de Islam, een als religie vermomde perverse doctrine die alles verdringt.

 10. Kodi

  Een land dat voor korannen zwicht…

 11. Jan van Kampen

  In beginsel doelt artikel 6. (Het jaar 1848 van Thorbecke) op Godsdienst en belijdenis vrijheid binnen het Christendom en Jodendom. Het woord Godsdienst doelt op de ware Godsdienst niet op religies. Religies zijn heel wat anders (de ware) Godsdienst. Artikel 6 doelt al helemaal niet op een onderwerpingsideologie uit het Oosten. In de 18 eeuw was men nog zo helder van geest dat dat onderscheid niet benadrukt diende te worden. Men had toen nog goed zicht op goed en kwaad doordat men nog Christelijk dacht. Immers ca. 100 jaar daarvoor was de Islam verslagen bij Wenen en dat stond nog helder op het netvlies. Maar nu leven we allemaal in een collectieve leugen die betwijfelen van alle waarheid tot doel heeft. Met als uitkomst dat we onderworpen worden. Allemaal niet heel echt moeilijk, logisch juist! De moderne gedachten zijn logisch tegenstrijdig, omdat ze door haar leugens onder de mond van vrijheid juist onderworpen wordt.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.