100 Feyenoord-relschoppers opgepakt na hilarische nederlaag Feyenoord tegen Excelsior

Geen categoriemei 08 2017, 8:00
Tuig van de richel.
Dat je als supporter van Feyenoord niet blij bent met het resultaat van de wedstrijd tegen Excelsior, afijn. Daar kan werkelijk iedereen zich iets bij voorstellen. Maar dat je je vervolgens op grote schaal misdraagt? Dat is echt volkomen onacceptabel.
Gisteren berichtten wij al dat de 'kampioenswedstrijd' van Feyenoord net een beetje anders verliep dan gedacht. Het hele land ging ervan uit dat de Rotterdamse ploeg wel even kampioen zou worden. Daar waren drie punten voor nodig.
Na 90 minuten stond de teller echter op 3 doelpunten voor kleine broertje Excelsior en op 0 voor Feyenoord.
Oeps.
Al die mensen waren voor niets naar de Coolsingel gekomen. Niets geen feestje.
Nou gunde ik het Feyenoord enkele weken nog best, maar toen ik hun spandoeken gisteren zag begreep ik weer waarom ik mijn hele leven lang een hekel aan die club heb gehad. We doen allemaal net alsof Feyenoord 'de arbeidersclub' is van Nederland, maar dat is je reinste onzin. Het is de tuigclub van ons land.

Bij de rellen na afloop van de wedstrijd Excelsior-Feyenoord heeft de politie honderd relschoppers opgepakt. Zij worden mogelijk uitgesloten van een eventueel kampioensfeest.

De raddraaiers daagden in het centrum van de Maasstad de politie uit, gooiden vuurwerk en straatstenen, scholden en beledigden agenten.

Het gaat dus niet over een "handjevol" rellers, maar over een stuk of honderd. Voor Rotterdammers roepen dat dit ook wel weer meevalt: je had jullie eens moeten horen als het niet om Feyenoordfans maar om, zeg, teleurgestelde Marokkanen of Turken ging. Dan hadden jullie massaal geroepen dat al die mensen uitgezet moeten worden. Ja, ja, de rellen zouden dan het ultieme bewijs zijn geweest van 'de mislukte integratie.'
Maar nu hebben we dit maar te accepteren omdat het om een "klein groepje raddraaiers" gaat?
Ik dacht het dus even niet. Leer je maar eens te gedragen, aso's.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten