Theo Hiddema: “Het is wel even wennen om in Thierry Baudets kielzog te opereren”

Ook Theo Hiddema was van de partij op het Forum voor Democratie-event in Leiden op 8 mei 2017. Toen hij de aanwezigen toesprak begon hij met uit te leggen dat het wel even wennen voor hem is, om in het kielzog van een ander te opereren. Maar, zei hij met duidelijke zelfspot, nu is hij daar toch wel een beetje aan gewend.

Helaas, zei hij, was het begin iets minder flamboyant. Of zoals Hiddema het zelf verwoordt: “Niet zo best.” Dit niet omdat Baudet en Hiddema niet weten waar ze mee bezig zijn, maar omdat ze nu pas echt zien hoe het er aan toe gaat in ons land én, specifieker, in de politiek.

“Wij worden dagelijks gebombardeerd,” zei Hiddema vanavond, “door een bombardement van emails over kwesties waar je met het verstand niet bij kan. Alle teksten in die emails, en die volgen elkaar in razend tempo op… en het betreft allemaal kwesties die verband houden met niet de inhoud van bepaalde beleidsaspecten, maar met de procedures die gevolgd zullen worden. En daar wordt dan over vergaderd in die commissies. Ik denk dan bij mezelf: ‘Ik word hier ongelukkig’.”

In de Tweede Kamer zit men op een andere planeet, eindeloos bezig met procedures,” zei hij ook.

Bij de werkzaamheden van één zo’n commissie, zei Hiddema met de bekende zelfspot, keek hij om zich heen en had hij werkelijk geen idee wat er nou eigenlijk gebeurde. Hij zag al die andere Kamerleden elkaar waarderend toeknikken, maar hij wist niet wat hij daar nou zou moeten doen… en wat de bedoeling eigenlijk was.

Het mooie aan Hiddema is dat hij echt geen blad voor de mond neemt. De man zegt gewoon eerlijk wat hij ziet, daar in de Haagse kaasstolp, en wat hij daarvan vindt. Dat is weleens goed omdat andere media en politici nogal eens de neiging hebben om de politiek met een soort van magisch sausje te overgieten. Hiddema niet. Die ziet dat het één grote incestueuze bende van vergadertijgers is en zegt dat vervolgens hardop. Klasse!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.