Trieste oliehaters protesteren tegen Van Gogh Museum dat vernielzuchtige demonstranten liet oppakken

Man, dan ben je écht wel heel diep afgegleden. Eerst een museum vervuilen met een protest, en dan nóg een protest organiseren omdat de politie je grensoverschrijdende demonstratie beëindigde met enkele arrestaties.

Wie niet demonstreert, wie niet leeft. Dat lijkt het motto wel te zijn van een groeiende groep extreem-linkse activisten die werkelijk iedere kans die ze krijgen aangrijpen voor een ordeverstorende bijeenkomst.

Neem bijvoorbeeld de groep “Fossil Free Culture NL”. Voor de tweede keer in slechts enkele dagen tijd gaat die club oliehaters protesteren bij het Van Gogh Museum. Waarom? Dat museum wordt gesponsord door Shell, en dat is natuurlijk héél erg. Shell is namelijk een soort Derde Reich, en daar mág je je niet door laten steunen. Zelfs als dat betekent dat een oliemaatschappij dus geld aan kunst geeft (zeg maar, een rechts bedrijf financiert een linkse hobby), dan mag dat alsnog niet.

En dus stonden ze aan het begin van het weekend doodleuk te protesteren in het Van Gogh Museum:

“De zeven vrouwen en een man protesteerden omdat het museum zich laat sponsoren door oliemaatschappij Shell. De vrouwen dronken uit sint-jakobsschelpen, het symbool van Shell, een zwart goedje dat op olie leek. Het was biologische rietsuikermelasse.

Toen ze zichzelf daarmee besmeurden kwam het op de grond terecht. Volgens het museum was daarom sprake van vernieling. De acht werden opgepakt voor lokaalvredebreuk en vernieling.”

Eigen schuld, dikke bult: moet je de vloer van het museum maar niet gaan bevuilen met deze rommel:

Schelpen met op olie lijkende rietsuikermelasse werden gebruikt om tegen Shell te protesteren. Na gebruik werd de rommel achteloos op de grond gesodemieterd. Bron: CODE ROOD / YouTube.
Schelpen met op olie lijkende rietsuikermelasse werden gebruikt om tegen Shell te protesteren. Na gebruik werd de rommel achteloos op de grond gesodemieterd. Bron: CODE ROOD / YouTube.

Maar de linkse moraalridders weten uiteraard van geen ophouden, en dus vindt er vanmiddag nóg een protest plaats. Ditmaal tegen de “ernstige inversie van gerechtigheid” die zou zijn veroorzaakt door het oppakken van de vervuilende indringers die op de museumtrappen kwistig rietsuikermelasse stonden rond te strooien. En dus komt er een protestmars en zullen een paar minuten stilte in acht worden genomen, aldus Fossil Free Culture NL.

Het zou ronduit hilarisch zijn als het niet zo triest was. Hebben deze mensen niks nuttigs te doen, ofzo?

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

12 reacties

 1. Theo345

  Kunnen we een actie ondernemen tegen betogingen die niet meer zijn dan aandachttrekkerij en vertoon van goedmenszijn?

  1. van Urk

   Een paar minuten stilte voor hun rode kameraden die hooguit een proces verbaal aan hun broek krijgen i.p.v. de doodstraf !? Ook dat nog! (rolleyes) Waarom gedragen deze linkse jammeraars toch altijd zo kinderlijk.

   1. Skippybal

    Protesteren bestraffen met de doodstraf?
    Geef de overheid nog meer bevoegdheden zeg!

    We leven niet in de middeleeuwen geachte heer Urk

    1. van Urk

     Skippybal@ Ik heb het over die minuut stilte wat nergens op slaat. Hun opgepakte kameraden worden toch niet onderworpen aan een flinke straf? Over een uur staan ze weer op straat.

 2. Sniper666

  Olievrij leven zit er voorlopig niet in. Deze figuren snappen wellicht zelf niet hoeveel producten direct danwel indirect van om met behulp van olie&gas door de consument gebruikt worden.

  De jacobsschelpen zijn opgevist m.b.v. schepen op diesel. De melasse is geproduceerd m.b.v. olie/gas. En het shirt dat de dame draag zal ook wel een oliecomponent bevatten.

  Een groot deel van onze economie draait op, of met koolwaterstoffen. De eerste stap zou moeten zijn om te stoppen met verbranden van olie/gas om dingen aan te drijven. Dat is al een hele nuttige maar grote stap. En van hetgeen er voor in de plaats moet komen is het nog maar de vraag wat de impact op het milieu zal zijn. Wat zit er in al die accu’s van die hybride en elektrische voertuigen?

 3. Skippybal

  Linkse protesten zit ik niet op te wachten, dom ook dat rechts hier niet voor wil strijden.

  Hoe dom kun je zijn om in deze tijd een klimaatsceptici te zijn, de duurzame ontwikkelingen te negeren en het wil aanmoedigen om een schaarse grondstof
  Domweg te verbranden…
  Voor olie zijn geen alternatieven voor tal van toepassingen, wees er zuinig op.
  Deze gift van moeder aarde krijg je nooit meer terug.

  Kortom, stomme demonstranten, laten wij van rechts ook voorop lopen in het beschermen van onze meest schaarse grondstoffen.
  Drinkwater en olie dus!

  1. Arie Achteraf

   @Skippybal,
   Wellicht heeft u uw halve leven onder een steen geleefd gezien uw opmerking.
   De mens maakt nu eenmaal gebruik van aardolie. Dat is natuurlijk vervelend genoeg gezien de beperkte voorraad van dit product maar wel onomkomelijk. Om nu een dergelijke actie te ondernemen tegen een museum en daar ook nog eens schade aan te richten is sowieso een uiterst domme beslissing, louter en alleen maar omdat ze gesponsord worden door een olieproducerend bedrijf, een van de vele overigens.
   Het verwijderen van deze linkse- en op vernielingen beluste actievoerders is een zeer juiste beslissing geweest. Er had nog veel meer schade aangericht konden worden.
   Het is u toch wel bekend dat dergelijke grapjassen niet terugdeinzen voor regelrechte terreur om hun gelijk door de strot te douwen. Geef de mensheid de tijd en u zal zien dat er t.z.t. een goed alternatief wordt gevonden ter vervanging van aardolie. Voorlopig kunnen we niet zonder, of u dit nou leuk vindt of niet.

  2. Seneca

   @skippybal
   ‘Deze gift van moeder aarde, krijg je nooit meer terug’. Daarover verschillen de meningen aanmerkelijk. De westerse theorie is, dat opgepompte olie niet meer ‘terugkomt’. De oosterse theorie is dat aardolie een product van moeder aarde is en wel degelijk wordt aangevuld. Beide zienswijzes zijn theorieën maar de laatste bevindingen zijn een steun voor de oosterse theorie. Het valt namelijk op, dat zgn. ‘leeggepompte’ olievelden na verloop van tijd – tussen de 20 en 30 jaar – weer ‘gevuld’ zijn en gebruikt worden om de bankrekeningen van het Arabische tuig te spekken. U spreekt over water, ook daarover verschillen de meningen. Er zijn theorieën die stellen dat water ontstaat door graniet dat door de hoge druk in de aardkern, vloeibaar is geworden. De volgende theorie doet opgeld: een vierkante decimeter vloeibaar graniet zou een een kubieke meter water genereren. Het is een theorie maar ietwat minder doemdenken ook inzake de zgn. opwarming is wel zo prettig. Voorbeeld: u kent ongetwijfeld het boek Job uit de Bijbel. Gezien de beschrijving daarin van sneeuw en ijs (ongekend in het huidige Israël) is dit boek ca 10.000 jaar geleden geschreven. Klimaat wijzigingen (opwarming en afkoeling) zijn van alle tijden.

  3. toetssteen

   Skippyball
   Eh de kringloop afsterven en recyclen is not existing door de tofu kauwer?

 4. Peter Selie

  Ach ‘k heb nu al medelijden met de jongens en plaatsvervangende schaamte die dit linkse tuig moet verdedigen in tijden van wanhoop en ernstige ongeregeldheden.

 5. Pedrito

  Hoe linkser hoe ernstiger afhankelijk van uitkeringen. Geen werkgever neemt dit soort sukkelige dwarsdenkers in dienst !

 6. Babaji538

  Een olievlek doet meer verraden,
  dan men ooit dacht lief te hebben.

  Petra Hermans

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.