Trump tegen zijn Russische vrienden: “Oud-FBI directeur Comey was ‘crazy!'”

Donald Trumps grote mond blijft hem problemen bezorgen.

Je zou denken dat Donald Trump onderhand geleerd heeft om enigszins op zijn woorden te letten, zéker als het over oud-FBI directeur James Comey en/of de Russen gaat. Helaas, niets is minder waar:

President Trump called former FBI chief James Comey a “nut job” during an Oval Office meeting with two Russian officials, telling them his firing relieved “great pressure,” The New York Times reported Friday.

“I just fired the head of the F.B.I. He was crazy, a real nut job,” Trump said, according to a report based on a summary of the meeting obtained by the Times.

Voor mensen roepen dat dit wel weer fake news zal zijn: dit klinkt wel héél erg als Trump. Dit soort woorden gebruikt hij regelmatig. Het past dus heel erg goed bij hem. Daarnaast had hij al lange tijd een hekel aan Comey, én denkt hij dat hij alles tegen iedereen kan zeggen, en dan zeker tegen de Russen. Tenslotte ontkent zelfs het Witte Huis niet dat dit gesprek inderdaad gevoerd is:

The White House did not deny the conversation took place, but said Comey’s “grandstanding” on an investigation into Russia’s meddling in the 2016 elections, including possible ties to Trump’s campaign, had hurt relations with Moscow.

De kans is dus groot dat het verhaal honderd procent klopt.

En dat is echt een probleem. Steeds meer mensen, waaronder toplui van de FBI, vermoeden dat de banden tussen Trump en Rusland te hecht zijn. Vervolgens bevestigt Trump dat nog eens door Lavrov en Poetin als vrienden te behandelen en een kritische FBI-directeur juist als dé vijand.

Dat is niet slechts ‘onhandig,’ het is oliedom. Als je niet beter wist zou je bijna denken dat hij er bewust op uit is om het Witte Huis vroegtijdig te verlaten — dus nog voor het einde van de vier jaar die een president normaal gesproken dient.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

13 reacties

 1. Ritter

  Of het verhaal nu klopt of niet het feit blijft dat James Comey door beide partijen als incompetent werd gezien. Ook de Democraten wilden van Cormey af en Hillary zou Cormey ook hebben ontslagen.

  Overigens is er tot nu toe geen enkel bewijs gevonden van vermeende samenwerking tussen Trump en de Russen. Ondanks de hetze die door de media tegen Trump word gevoerd. Het blijven allemaal roddels die door een Trump hatende media worden verspreid.

  En zelfs de tegenstanders van Trump moeten erkennen dat er geen enkel bewijs is voor vermeende samenwerking van Trump en de Russen.

  Dems, Media, Intel Folks Fall Into ‘No Evidence’ Column on Trump Campaign Collusion with Russia
  http://www.breitbart.com/2016-presidential-race/2017/05/19/dems-media-intel-folks-fall-into-no-evidence-column-on-trump-campaign-collusion-with-russia/

 2. Lex

  Trump TrumpTrump is had zulke hoge verwachtingen. En dat dat hij zijn doelen op slimme diplomatieke correcte manier zal gaan bereiken.

  Stukje bij beetje brokkelt zijn macht steeds meer af. Als het zo doorgaat hebben ze ook daar binnen een jaar nieuwe verkiezingen.

  Ik wist wel dat hij een tik had. Maar dat hij zo gestoord was.

  1. Ritter

   Lex

   Hoe weet u of dit roddel verhaal klopt? Het is net als met al die andere verhalen in de NYT en Wapo; het blijven roddel verhalen (vaak van anonieme bronnen die hun eigen anti-Trump) agenda hebben zonder dat er enig bewijs voor word geleverd.

   Trump heeft vaak gezegd dat hij goede betrekkingen wil met Rusland omdat oorlog met Rusland gekkenwerk is. (zoals Trump ook meermalen heeft gezegd)

   Juist vanwege het feit dat Trump goede betrekkingen wil met Rusland word hij enorm tegengewerkt en verdacht gemaakt door het establishment (van beide partijen) en door grote delen van media die Rusland als een grote “boeman” neerzetten en die liever zien dat de spanningen met Rusland groter worden.

   Gingrich Slams NYT, WaPo Reports as ‘Garbage’ Intended to ‘Smear’ Trump
   http://insider.foxnews.com/2017/05/19/newt-gingrich-slams-nyt-wapo-reports-garbage-intended-smear-trump

  2. Anna

   Waarom zou president Trump niet mogen samenwerken met de Russen??????? Zijn de Russen melaats?????? Met Obama en Clinton waren we nu in een derde wereldoorlog beland. Hypocriete en achterlijke Amerikanen. Decennialang zich bezig houden met de Russen en altijd negatief. Pers doe je werk en zie in dat veel Amerikanen hysterisch bezig zijn. Obama boog diep voor de aller grootste mensenrechtenschender van Saoedi-Arabië. Dat is echt vreselijk.

  3. Anna

   Lex. Weet je wie een tik hebben? Degenen die overal oorlog voeren en alles platbombarderen om invloed en macht uit te breiden zoals veel Amerikanen. Niet te geloven dat onze media alles klakkeloos overnemen en daarin meegaan zonder kritiek te leveren. Die Amerikanen moeten worden behandeld voor hun haat tegen de Russen.

 3. Ritter

  Terwijl de Trump hatende media Trump blijven zwartmaken (vaak via de roddels van anonieme bronnen) is Trump met zijn reis bezig en voert beleid uit.

  En daar zouden de media zich op moeten richtten en niet op allerlei roddel verhalen over Trump die de bedoeling hebben Trump zwart te maken en zijn beleid te ondermijnen.

  Nogmaals , want het kan niet genoeg benadrukt worden. Kranten als NYT en Wapo en zenders als CNN, zijn verworden tot anti-Trump activisme waarbij allerlei roddel verhalen worden gepubliceerd zonder enig bewijs!

  Newspapers Running Stories Based on Sources They Admittedly Can’t Verify

  “The common element in nearly all the major New York Times and Washington Post stories about President Donald Trump this week is that they are based on source documents the outlets cannot authenticate, do not possess, admit are partial, and refuse to share.”

  http://www.breitbart.com/big-journalism/2017/05/19/nut-job-mainstream-media-propaganda-khalidi-tape/

  Een bij product van deze pogingen door de gevestigde media om Trump , via roddel verhalen , ten val te brengen is dat de positie van de VS daarmee word verzwakt. Maar kennelijk vinden veel media ( die Hillary openlijk hebben gesteund) dat geen probleem.

 4. Ritter

  Het linkse Vox ( niet te verwarren met Foxnews) geeft nu zelfs toe dat Democraten ten prooi zijn gevallen voor het “nep nieuws” over vermeende samenwerking (en samenzwering theorieën) tussen Trump en de Russen tijdens de verkiezingen.

  Even Vox Admits: ‘Democrats Are Falling For Fake News About Russia’
  http://dailycaller.com/2017/05/19/even-vox-admits-democrats-are-falling-for-fake-news-about-russia/

 5. Guus Geluk

  Het is duidelijk dat Trump zijn grote mond weer heeft voorbij gepraat. Maar dat hoeft ons niet te bevreenden, de man is immers zo competent als het maar wezen kan.

 6. Ni28

  Trump heeft grote mond en is onhandig. Een olifant in de porseleinkast. Met Clinton hadden wij een gehaaide, slimme en mondige tante gehad die in de voetstappen van Obama was gegaan wat in de buitenlandse politiek een ramp bleek. De wrange vruchten daarvan worden nu geplukt. De Clintons zijn in hun regeerperiode 400 miljoen rijker van geworden. Ik denk dat Trump inmiddels niemand meer vertrouwt en dat maakt hem zwak. Maar wat wil je na al die haat en leugens die hij van begin af aan over zich krijgt. Dat is geen werkbare situatie voor niemand. Stel dat je zo zou moeten werken voordat je over competentie begint.

 7. Anna

  Wat hebben die Amerikanen in godsnaam toch tegen de Russen? Zijn ze melaats? Vrienden met de grootse islamitische mensenrechtenschenders van de hele wereld en de Russen permanent demoniseren. Gaan journalisten eens eindelijk normaal schrijven en niet alles klakkeloos overnemen van die achterlijke Amerikanen met hun hysterie ten top tegen de Russen. Zien de Europese journalisten dat niet? Heel die hetze van de Democraten is werkelijk nogmaals van een achterlijkheid ten top. Poetin had ze weer goed te pakken. Zijn minister van BZ had natuurlijk niet mogen praten met de Amerikanen en zeker geen zaken mee mogen doen. Die Amerikanen horen thuis bij een psychiater. Werkelijk waar. Die Amerikanen gaan je de strot uit met hun agressieve gedemoniseer.

 8. Anna

  We hebben President Trump nog niet diep voorover zien buigen voor Poetin zoals Obama voor de gruwelijke mensenrechtenschender van Saoedi-Arabië heeft gedaan.

  1. Isolde

   Ik zag Trump vandaag heel diep buigen voor de moslims in Saoedie Arabië die hem een onderscheiding gaven.

 9. Anna

  Trump mag met de Russen geen banden hebben. Met islamitisch Midden-Oosten en Afrika is geen enkel probleem.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.