Video: Geert Wilders veegt op keiharde wijze de vloer aan met alle anti-democraten in de Tweede Kamer

Zo, dat was nog eens een speech van iemand die, terecht, getergd tot op het bot is.

Tijdens het debat over de desastreus verlopen formatie (tot dusverre) veegde PVV-leider Geert Wilders op glorieuze wijze de vloer aan met de andere, kinderachtige, en vooral ook anti-democratische fractieleiders in de Tweede Kamer. Het was de toespraak van een man die het onderhand écht gehad heeft met de politiekcorrecte élite en eist dat zijn partij én zijn kiezers nou eindelijk eens serieus worden genomen.

“Wat een puinhoop. Wat een bende. Een bananenrepubliek kan er wat van leren,” begon Wilders zijn speech. “Het verslag van de informateur is door geen normaal mens te lezen of te begrijpen, en dat ligt niet aan haar. Maar dat ligt aan alle blokkades, alle uitsluitingen, alle kinderachtige partijpolitieke spelletjes.”

Hij legde uit hoe het er, ongelooflijk genoeg, aan toe gaat in de besprekingen: “Emile wil niet met Mark. Mark wil niet met Geert. Sybrand en nog een hoop anderen ook niet. Alexander wil niet met Gert Jan. Jesse wil niet met Sybrand — of misschien toch weer wel. Sybrand wil wel met Emile maar niet als premier… Lodewijk zegt met niemand te willen spelen. Voorlopig, althans.

“Mevrouw de voorzitter, wat een kleuterklas, wat een blamage. Geen wonder dat mevrouw Schippers er mee ophoudt.”

Maar Wilders weet ook hoe het komt dat het zo’n puinzooi is geworden: het begon allemaal met de uitsluiting van de PVV, de tweede partij van het land.

Dat krijg je er ook van als je bijna collectief de tweede partij van Nederland en bijna anderhalf miljoen kiezers bij voorbaat uitsluit. Als je dat doet met zijn allen krijg je deze puinhoop. Als je een groot deel van de uitkomst van democratische verkiezingen buiten de orde verklaart, dan krijg je dit.

Inderdaad, het is niet zo gek dat er chaos en onrust uitbreekt als je de tweede partij van het land bij voorbaat uitsluit. Dat je vragen hebt, dat je wilt dat die partij compromissen sluit, soit, maar uitsluiten voor je zelfs maar een minuut met elkaar hebt onderhandeld is volstrekt onzinnig. Het is hét ultieme bewijs dat de meeste partijen in de Tweede Kamer ronduit anti-democratisch zijn. En dan is het niet zo gek dat het óók moeilijk wordt om andere mogelijke coalities samen te smeden.

Geheel terecht ging Wilders vervolgens los op de benoeming van Herman Tjeenk Willink als nieuwe informateur. Dat is een man van PvdA-huize, aldus Wilders, van de zevende partij van het land. Dat clubje onder leiding van Lodewijk Asscher is wat kiezers betreft totaal uitgerangeerd, maar in Den Haag hebben die politiekcorrecte wegkijkers op de één of andere manier nog altijd heel veel macht en invloed.

En als je vervolgens, na tweeënhalve maand politieke spelletjes, met een PvdA-informateur komt van zo ongeveer uit de middeleeuwen, dan is het te gênant voor woorden.

De heer Tjeenk Willink. Bij zijn afscheid van de Raad van State noemde de heer Rutte hem zijn beste knecht of iets dergelijks, de meest betrouwbare knecht die er was geweest. Maar ik vind het ongelooflijk, een informateur van de 7e partij van Nederland, de grootste verliezer van de verkiezingen, weet u nog: de PvdA ging van 38 naar 9 zetels. De heer Asscher zit inmiddels zover achterin deze zaal dat ik hem nauwelijks nog kan zien vanuit deze plek. Daar zit ie, 9 zetels, ergens naar de achtste rij verbannen. Zijn partij komt wel nu met de informateur, want wat je er ook van zegt, minister van staat of niet, de man is lid van de PvdA. Eén van de weinigen nog, maar goed, hij is het.

Vervolgens herhaalde Wilders dat hij maar al te graag bereid is om te kijken of de PVV, het CDA en de VVD tot een akkoord kunnen komen:

Het gaat die partijen zoals de VVD en het CDA dan us niet om een veiliger en Nederlandser Nederland maar om hun eigen macht. En zij, niet wij, stellen dan hun partijbelang boven het landsbelang.

En dat is fout. Ik vind dat ze op zijn minst die poging zouden moeten wagen om dat gesprek aan te gaan. Vandaar dat ik namens de PVV heb voorgesteld – maar dat was dus helaas weer tevergeefs – drie informateurs te benoemen, een van de VVD een van het CDA en onze eigen onvolprezen Fleur Agema namens de PVV.

En tenslotte benadrukte Wilders maar weer dat al dit soort wangedrag van de politieke elite bewijst dat die hele Haagse kliek niet slechts “niet democratisch” is, maar anti-democratisch.

De keuze voor een PvdA-er als informateur, de grootste verliezer van de verkiezingen, maakt glashelder dat de Nederlandse kiezer gewoon geschoffeerd wordt en dat de elite lak heeft aan de bevolking. Dat hebben we eerder gezien, vandaag nog toen de Eerste Kamer op initiatief van premier Rutte met dat inlegvelletje gewoon het Oekraïneverdrag doordrukte en de kritiek de prullenbak in mieterde. Wat heeft dat met democratie te maken? Wat heeft dat nou met democratie te maken? En we zien het nu opnieuw in dit proces doordat de tweede partij van Nederland ook opzij wordt gezet. Twee voorbeelden, Oekraïneverdrag en de PVV, wat betekent dat het gros hier niets met democratie te maken wil hebben en gewoon de kiezer niet serieus neemt. Het lijkt dus wel de democratie ook bij het grof vuil is gezet en dat is een hele trieste constatering.

Het was een felle bijdrage van Wilders, zijn woede kwam duidelijk uit zijn tenen. Maar neem het hem — en andere partijleiders die bij voorbaat worden uitgesloten door het zogenaamde motorblok — eens kwalijk.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

56 reacties

 1. Ritter

  Waarom luisteren de partijen niet naar hun achterban? Ook nu weer zien we dat de politieke elite elkaar de bal toespeelt.

  ‘4 op de 10 VVD-stemmers en een meerderheid CDA-stemmers zegt: we moeten de PVV een kans geven’ aldus @gijsrademaker
  https://twitter.com/eenvandaag/status/869553291553775617

 2. Guus Geluk

  Geert Wilders veegde met helemaal niemand de vloer aan. Wilders herhaalde gewoon voor de zoveelste keer die grijsgedraaide klaagzang.

  Het was juist Lodewijk Asscher die in het interruptiedebatje de vloer aanveegde met Geert Wilders. Asscher confronteerde Wilders met zijn smerige tweet en wees hem er vervolgens op dat zo’n tweet niet bijdraagt aan de opmaat naar een goede samenwerking tussen de PVV, maar de verhoudingen meer en meer verziekt. Tim schreef het al: http://www.dagelijksestandaard.nl/2017/05/gisteren-verweet-wilders-de-premier-nog-oorzaak-van-manchester-te-zijn-nu-boos-dat-rutte-niet-wil-formeren-met-hem/

  Geert Wilders’ zwakke verweer raakte kant noch wal.

  1. DutchDropveter

   “Wilders herhaalde gewoon voor de zoveelste keer die grijsgedraaide klaagzang.”
   Zeg maar het zelfde als Guus geluk op DDS? #spiegel

   Asscher deed helemaal niks behalve zijn wonden likken. Asscher is het niet eens met zijn mening en moet dat notabene in de tweedekamer benoemen. Uiteindelijk wil Asscher dat Wilders zijn mening bij schaaft, zeg maar jij mag daar niks meer over zeggen dan kijken we wel of we willen en kunnen praten. Waarop wilders verstandig zegt dat hij zijn mening niet kan inperken.

   Tevens met alle feiten die hebben plaats gevonden hoeft Wilders zich geen eens meer te verweren ze graven hun eigen graf.

   En die uitspraak van Wilders klopt; Politici als Rutte zijn verantwoordelijk voor de aanslagen in Manchester niet direct maar wel indirect. zij maken het mogelijk dat dit soort “tuig” vrij kan rond reizen door europa en de meest verschrikkelijke dingen kan uitvoeren zonder ook maar een keer gecontrolleerd te worden.

   Even voor de goede orde Guus; we betalen belasting (komt voort uit de middeleeuwen) zodat de kasteel heer veiligheid kan bieden aan zijn bevolking. Als je deze veiligheid niet kunt waarborgen valt per definitie de hele hierachie om. Is dat wenselijk? nee zeer zeker niet maar hebben ze het op zichzelf af geroepen? ja 100%!

   Dus guus wat jij nu doet is zeiken om de actie reactie van Wilders maar het daadwerkelijke probleem mag geen naam en oplossing krijgen en zo steek jij in elkaar gewoon een verzuurde trol. Ga werken man

   1. Guus Geluk

    Je probeert weer eens recht te praten wat krom is en je hebt er een hele lap tekst voor nodig, DutchDropveter. Wilders wil zo graag met Rutte regeren, maar maakt hem tegelijkertijd zwart op Twitter. Als je niet inziet hoe debiel dat is, weet ik het ook niet meer.

    1. DutchDropveter

     probeer vooral alleen de reactie te belichten en vooral niet de oorzaak waar geen klap aan gedaan wordt. Dat is pas weg kijken en van de reactie een probleem maken.

     Wilders wil best met de VVD maar zonder Mark, als mark geen premier is hij zo verdwenen en is alles opeens weer mogelijk.

     Maar vervolgens wel een partij met 1.5 mensen die er compleet klaar mee zijn negeren… wat doet die D in je partij naam dan?

     1. Guus Geluk

      Ah, hij wil Mark weghebben. Tja, dat gaat niet zo makkelijk, DutchDropveter. Rutte is partijleider van de grootste partij in Nederland. En aangezien Rutte de VVD voor de derde keer op rij de grootste partij maakte, zie ik een Rutte-vertrek niet snel gebeuren.

   2. Top

    Je moet deze parasiet, dan ook gewoon negeren. Hij voegt niets toe. En dat hebben werkgevers ook snel in de gaten, vandaar zijn hand ophouden en fulmineren tegen mensen, die wel hun bammetje proberen te verdienen met hard werken.

    1. Guus Geluk

     Deze Top meende vorige week nog dat alle niet-PVV-stemmers leugens vertelden (dus dat geldt voor alle FvD-stemmers dus eveneens). Hij weet het zelf duidelijk niet goed meer.

     1. Top

      U weet blijkbaar niet eens wat ‘begrijpend lezen ‘ inhoudt. Het is niet wat u er van maakt, van wat er staat. Dit noemen intelligente mensen het verhaal ‘uit de context halen’. En woorden gebruiken die u van pas komen. Zwak heel erg zwak. Schrijf eens een sollicitatiebrief, dan doe eens wat nuttigs voor je omgeving! En voor de laatste keer, ZOEK HULP!

     2. Guus Geluk

      Top,

      Ik heb vorige week uw uitlating nog eens gemarkeerd “alle niet-PVV-ers voor leugenaar uitmaken”. U onderstreepte deze uitlating vervolgens met: “Ja hoor! En wat dacht u daar aan te doen?”. Het is duidelijk dat u in de veronderstelling bent dat elke niet-PVV-er enkel leugens verkondigt. Ik stel daarom ook voor dat u zelf hulp zoekt.

  2. Marija

   Zoals ik al eerder zei, is het m.i. terecht dat Wilders het beleid van maar toelaten van iedereen plus de open grenzen, de regering mede verantwoordelijk acht voor het binnenkomen van allerlei tuig, met alle gevolgen van dien, zoals Manchaster.
   Dat heet oorzaak en gevolg.
   Maar inmiddels begin ik al meer en meer verzekerd te geraken dat het nooit gaat lukken een andere weg in te slaan.
   Zoals al vele malen heeft Wilders gelijk en dat hij zachtjesaan flink pissig wordt van zijn gevecht tegen de bierkaai, kan ik volledig begrijpen.
   Hij weet dat hij gelijk heeft en krijgt het nooit.
   Wie zou daar niet kriegel, chagrijnig en woedend van worden? Ik veronderstel iedereen.
   ZOOI IN DEN HAAG………GEEF WILDERS EN ZIJN KIEZERS TOCH EEN KANS.
   Ik word er ook balorig van dat hij die kans niet krijgt, ik kijk al haast geen tv meer, minder opiniebladen en fora, want misschien kan je maar beter niet weten, belazerd worden we toch.

   1. Guus Geluk

    Marija,

    Of het allemaal de schuld is van Rutte, is een kwestie van opinie. Persoonlijk vind ik dat enkel de terroristen terrorisme is aan te rekenen.

    Maar daar gaat het niet om. Wilders wil samenwerken met de VVD in een regering. Dan is het toch debiel als je de opperbaas van de VVD, Mark Rutte, op Twitter gaat lopen besmeuren? Daar bouw je immers geen goede samenwerking mee op?

    1. Seneca

     @guusje
     u schrijft: ‘of het allemaal de schuld van Rutte is, is een kwestie van opinie’. Nog nooit gehoord van de wijsheid die spreekt uit de volgende woorden: ‘de gelegenheid maakt de dief’ en ‘de kat op het spek binden’?

     1. Guus Geluk

      Seneca,

      Dat is al aangenomen hebbende dat de minister-president c.q. kamerlid Rutte, de kat op het spek heeft gebonden. Een factchecker zocht het uit.

      http://nieuwscheckers.nl/nieuwscheckers/is-mark-rutte-de-man-van-de-massa-immigratie/

      “Maar hoe zit het eigenlijk met het Nederlandse beleid bij het verstrekken van verblijfsvergunningen? Uit dit onderzoek van het Wetenschappelijke Onderzoek- en Documentatiecentrum van het Ministerie van Veiligheid en Justitie (WODC) blijkt, dat het Nederlandse asielbeleid tot een van de strengste van Europa behoort.

      Het WODC is de eerste die de verschillen in het toelatingsbeleid tussen Europese landen in kaart heeft gebracht. De kans dat asielzoekers een verblijfsvergunning krijgen in Nederland, is kleiner dan bijvoorbeeld in Zweden, Duitsland of België. De meest genereuze landen bij het verlenen van verblijfsvergunningen zijn Bulgarije, Italië en Finland. Griekenland, Roemenië en Hongarije het minst.”

      Over het algemeen voert Nederland onder Rutte een tamelijk restrictief immigratiebeleid. De toestroom van migranten is ook verminderd door de door Rutte georganiseerde Turkijedeal.

      “IND-directeur Van Lint verklaart de afname in 2016 door de Turkije-deal. “Die is in maart gesloten en daarna is de instroom van, met name asielzoekers uit Syrië, flink gedaald”, zei hij op NPO Radio 1. En wat blijkt, Rutte heeft een onmisbare rol gespeeld bij de totstandkoming van dit akkoord zo blijkt uit deze reconstructie van de Volkskrant.”

      De oorzaak van de migrantenstroom ligt deels aan de conflicten die zich in Syrië afspelen. Deze zijn verergerd door onze “bondgenoot”, de Verenigde Staten.

      Om af te sluiten:
      “Het is te te kort door de bocht van Wilders om te stellen dat Rutte ‘de man van de open grenzen, de asieltsunami, de massaimmigratie’ is. Hij gebruikt hyperbolen in zijn Twitterbericht, maar zijn beweringen zijn niet op feiten gebaseerd, want Nederland hanteert een strikt asielbeleid. Bovendien heeft Rutte een prominente rol gespeeld bij het tot stand brengen van de Turkije-deal, waardoor het aantal asielzoekers is afgenomen in Nederland. Het beeld dat Rutte met open armen aan de Nederlandse grens staat om vluchtelingen een verblijfsvergunning te verstrekken, is dus niet waar.”

    2. swetsnek

     gelul het is wel degelijk Rutte en gepeupel zijn schuld je kleheeeeets uit je nekeeek

    3. Marija

     Rutte is zéker niet meer waard dan Wilders.
     Dientengevolge moet hij, Rutte, ook kunnen incasseren.
     Hoe denkt u overigens over het *besmeuren* door Rutte van 1,5 miljoen kiezers?
     Ieder vogeltje zingt zoals het gebekt is.
     Ja Wilders heeft maling aan hem en zegt gewoon wat hij denkt,
     maar is wel een stuk betrouwbaarder.
     Rutte is echt zo’n lieverdje niet, om niet te zeggen *een stuk grijnzend venijn*

     1. Guus Geluk

      Rutte kan al incasseren, maar daar gaat het niet om. Wilders toont geen wil om fatsoenlijk met elkaar om te gaan.

  3. swetsnek

   gelul je kletst weer heerlijk uit je nek

   1. Marija

    Wilders toont geen wil om fatsoenlijk met elkaar om te gaan, zegt GG.
    Dank je de donder, zou wel eens willen weten hoe lang u beleefd blijft als je zonder onderbreking in de zeik wordt gedouwd.

  4. RobertMarsman

   Wilders heeft gelijk toen hij tweete dat Rutte beter weg kan blijven bij de herdenking van Manchester want uiteindelijk zijn al de Europese regeringsleiders die al dat islamitisch tuig Europa binnenlaat mede verantwoordelijk voor aanslagen die gepleegd worden op Europese bodem. Want hoeveel aanslagen moeten er nog gepleegd worden door dat tuig alvorens onze regeringsleiders alles in staat stellen om aanslagen te voorkomen. Dat doe je niet door grenzen open te laten, door zogenaamde vluchtelingen te blijven verwelkomen, en door mensen die die problemen benoemen en aankaarten te blijven bashen en te demoniseren. Die Rutte is mede verantwoordelijk voor elke aanslag die gepleegd wordt in Europa. Want dan moet hij die stront eens uit zijn ogen halen en wat doen om dat te gaan voorkomen.

   Want het is alleen nog maar wachten alvorens er ook een aanslag in ons land gebeurd.

   1. Guus Geluk

    Erkent u dat het debiel is om een ander vuil en zwart te maken op Twitter, terwijl je met dat mens een vruchtbare samenwerking wil opstarten, RobertMarsman?

    1. RobertMarsman

     Jaja dus omdat je dat wil zou je niet mogen zeggen waar het op staat? Of Rutte nu wel of niet met Wilders wil samen werken of regeren dat doet niets af aan het gegeven die Rutte mede verantwoordelijk is voor aanslagen die gepleegd worden op Europese bodem zolang hij zijn ogen sluit, en niets doet om dat te voorkomen. Die waarheid mag je en moet je blijven benoemen. Ook al zou Wilders getouwd zijn met Rutte.

     Want na elke aanslag spreekt Rutte zijn afschuw uit en hoe erg hij het wel niet vind, om vervolgens niets te doen. Nou blijf gewoon weg bij een herdenking als er weer ergens een aanslag wordt gepleegd zolang hij niets doet.

     1. Guus Geluk

      Dat is de waarheid van Wilders en zijn achterban. Blijkbaar zie je niet in dat dergelijke tweets de verstandhouding slechts verder verzieken. Wilders ook niet. Een samenwerking zit er – met dit twittergedrag – toch echt niet in.

    2. ayreonaut

     Hoe debiel ben je als je meer dan 1 miljoen mensen wegzet als “de verkeerde populisten”.

 3. joost2

  Van het socialisme heb ik de laatste decennia weinig goeds gezien.
  Arrogante bestuurders, nepotisme, baantjes geverij en vooral met politici die “eigen belang eerst” lieten prevaleren. Men hanteerde een vreemd soort “gutmensch” politiek, de ouderen , armen en zieken kwamen ergens achter aan.

  Het oude socialisme is dood, ( door miljoenen mensen afgestraft in bijna alle Oostblok-landen )in plaats ervan kwamen er hier op macht beluste en ook foute politici, die ervoor zorgden dat vrijwel alle belangrijke posities ( van overheid, semioverheid, instellingen en subsidieclubjes, hoogleraren, topambtenaren, justitie, etc.vooral door links werd ingenomen en benoemd en niet te vergeten de media in dit land met de NPO voorop.
  De NPO is een voortzetting van de 5e pvda colonne, het ons kent ons verhaal.

  Rutte als linkse liberaal heeft zich in dit verband aardig sluw opgewerkt.
  Al moeten de echt rechts denkende mensen niks van hem hebben.
  Rutte is ook zo’n politicus: “eigen belang eerst”. Het nationale belang telt voor hem niet.

  Het betoog van Geert Wilders was perfect en het is ook onjuist dat de stem van bijna 1.5 miljoen Nederlanders niet gehoord wordt. De arrogantie van Rutte, die zijn persoonlijke vete ondergeschikt maakt aan het landsbelang.
  Geldt ook voor Buma en Pechtold trouwens. Egotrippers zijn het.

  Alleen zijn opmerking dat Rutte mede verantwoordelijk was voor de aanslag in Manchester vond ik niet handig, ik begreep de context wel, maar Asscher en Pechtold kregen weer een argument in handen om met gespeeld toneel de domme Nederlander te informeren hoe slecht Wilders wel niet is.

  De kwaliteit van ons leven door de massa immigratie van moslims is in Nederland slecht geworden op vele gebieden, de bijstand uitkeringen zullen vanwege die immigratie de komende 3 jaar met 20% stijgen zegt het CPB vanmorgen.
  Dat zal een aanslag geven op de portemonnee van de hardwerkende Nederlander.
  En de VVD,CDA ,D66 ,GroenLinks zwijgen daarover.
  Er is gegoocheld met belasting geld, dan weer houden we over, dan weer komt er een tekort.
  Ik voorzie grote financiële problemen in Nederland en de huidige regering onderneemt niks tegen de overheersende islam in dit land.

  En dan kunnen bijna alle partijen wel tegen de PVV op fanatieke, demoniserende wijze reageren ( dat deed men ook onder Pim Fortuyn) – God verhoede, dat er ooit ook in dit mooie land een aanslag komt door fanatieke moslims, waarbij veel Nederlanders omkomen.

  Dan weet ik wel wie de Nederlanders gaan opknopen!

  1. Heemst

   Welke Nederlanders had je dan willen opknopen, verwarde gek?

   1. IJscoman

    Wellicht dat Joost2 Simon Brouwenstein, Ceteris Paribus, Isolde, Wim Hutten, Helleman en Heemst wil zien bungelen. Kan ik me wat bij voorstellen.

    1. Heemst

     Het ijscoventje is ook ontzettend boos en droomt van het opknopen van de mensen die hem zo ongelukkig hebben gemaakt.
     Geef hem eens ongelijk?

     1. swetsnek

      nee hij krijgt groot gelijk alleen is zou beginnen met jou

     2. swetsnek

      misschien steken ze jou wel in de brand hahahahahaha en dat noemt iemand gek nee jij trekt volle zalen randdebiel

   2. swetsnek

    jou sowieso dorpsgek dat je bent

 4. joost2

  II. De NPO=Vara;
  Bewijs 5e pvda colonne.
  De heer Pauw heeft in zijn laatste uitzendingen hoofdzakelijk Pvda figuren.
  Dit terwijl de pvda is weggeblazen en de Nederlanders die partij niet meer willen.

  Nee hoor, Pauw nodigt: eerst de mevrouw zonder uitstraling Dijksma uit en gisteravond Asscher. Beiden hebben niets meer te vertellen en kunnen niets meer bijdragen. Maar bij de vara gaan ze gewoon verder.

 5. joost2

  herstel: ik had n.l. moeten schrijven:
  “dat Rutte het landsbelang ondergeschikt maakt aan zijn persoonlijke vete”.
  Excuus.

  1. Marija

   en daarmee heeft u volkomen gelijk.

 6. Blowing Bubbles

  Ik vraag me keer op keer af hoe blij een PVV kiezer nu toch moet zijn met het gedrag van Wilders. Zouden er echt ruim 1 miljoen volwassenen in NL zijn die denken dat de wijze van communiceren van Wilders eraan bijdraagt dat hun stem in regeringsbeleid wordt omgezet? Als ik een vers PVV kamerlid was zou ik serieus een overstap naar een partij overwegen die wel een fractievoorzitter heeft die fatsoenlijk communiceert en waar mijn idealen wel kans maken werkelijkheid te worden.

  1. Heemst

   Heel juist Blowing Bubbles. Zelfs iemand die het eens is met Wilders is erg dom om op deze klaploper te stemmen. De man wil helemaal niet regeren maar alleen zijn salaris als kamerlid opstrijken en een beetje vrolijk twitteren.

   Het volk dat achter deze oplichter aanloopt verdiend wat het krijgt namelijk een malle marmot die veel lawaai maakt en weinig wol.

   1. Top

    Ik zou, als ik zou kunnen stemmen in NL, toch liever op een klaploper stemmen, dan op leugenaars en zakkenvullers. Ik heb het idee, dat u bij die laatste uw heil zoekt!

    1. corfo

     Top.
     Volkomen juist !
     Heemst, B.B. en meer van dat soort, duwen Nederland grijnzend over de rand van de afgrond. Dat zijn de z.g. verraders, wegkijkers en Gutmenschen, de verlorenen van deze maatschappij, tenminste van wat er van ónze maatschappij nog over is gebleven, na een periode met dat soort minkukels a.h. stuur.

     1. Top

      Ik heb de “personen” waaraan u refereert, al verschillende malen hun persoonlijkheid ontmaskert. Dat is namelijk mijn vak. Eigenlijk zijn ze triest, want het leven wat ze leven valt niet te rijmen met hun ideeën van hun eigen toekomst. Frustratie en vaak woede, maakt van deze figuren, onhebbelijke mensen en zullen aansluiting zoeken met andere in het zelfde schuitje zittende faalhazen. Dit soort lieden sluiten zich dan aan meestal bij alles is van iedereen clubjes en stromingen, omdat ze zelf geen enkel benul hebben om zichzelf te verheffen en tevreden zijn met wat je kan en doet. Er zijn medicijnen voor, om dat gevoel in te tomen, maar ze worden nooit echt gelukkig. Triest maar waar!

   2. Marija

    Oplichter? ga je mond eens spoelen.
    De man wordt al ruim 12 jaar bedreigd en kan geen normaal leven leiden.
    Hij heeft heel wat over voor zijn idealen en blijft standvastig en loopt niet weg, terwijl hij zijn leven daardoor nooit zeker is.
    Hij verdient bewondering.

  2. Mart

   He BLOWER,je prefereerd dus het slappe gelul en om de drol heendraaien van je mede linkse trawanten boven een fractievoorzitter die wèl zegt wat hij bedoeld?Kom uit je droomwereldje.

 7. corfo

  Top.
  Ik las uw zéér juiste reactie op reaguurder Guus Gezeik. Hij, die wereldvreemde Guus dus, verweet u dat u recht praat wat krom is. De dwaas, die Ú verwijt wat hij zelf doorlopend doet. U heeft volkomen gelijk met uw diverse reacties; uit de reacties daarop van een enkeling begrijp ik dat die lui het liefst in een communistisch geregeerd land willen wonen. Ik zou de woorden van Aboutaleb willen herhalen : “Rot dan op”. Dat zijn n.l. de mensen die er mede voor hebben gezorgd dat dit landje in een zo déplorabele toestand is komen te verkeren, zónder enige democratie (verkwanseld aan de EU), mensen zónder enige ruggengraat, wegkijkers en ontkenners v.d. ergste soort.

  1. Guus Geluk

   Lees nou eens de hele conversatie. Die comment wat rechtpraten betreft was gericht aan DutchDropveter.

   1. corfo

    Guus Gezeik.
    Gelukkig kan ik niet zien aan wie u die onzin richt. Waarvan akte.

    1. Guus Geluk

     Dat kunt u wel zien, indien u de draad in het geheel had gelezen.

     1. corfo

      Guus G.
      Niet opwinden, is slecht voor je gezondheid en dan zou ik jouw vermakelijke reacties moeten missen en dat zou jammer zijn, Guus G.

 8. Victor83

  @ Guus geluk en Dropveter,

  Ik zie dit zo vaak gebeuren, dat zeiken tegen mekaar als je het “oneens” bent met mekaar, laat ik t zo ff noemen, ofwel: verdeeldheid. Ik weet niet of jullie allebei een baan hebben, ik in ieder geval niet. Stel nou dat wij geen van 3e een baan hebben en niet aan een baan kunnen komen, wat is daar de oorzaak dan van? En waarom zouden we dan niet de handen ineen slaan om daar verbetering in te brengen, door bijvoorbeeld te stemmen……..

  De linkse politiek wil verdeeldheid hebben onder de nederlandse bevolking zodat ze alles kunnen doordrukken, neem dat peilingen-gelul. Ik bedoel dat is toch pure indoctrinatie of niet dan? Punt is dat zowel links als rechts stemmende mensen even hard genaaid worden door linkse politiek, we zijn allemaal slachtoffer van dezelfde gek die wederom zich het torentje in heeft weten te ellebogen. We moeten stoppen met mekaar voor rotte vis uit te maken en weer een eenheid worden. No offence maar ik begrijp niet waarom er mensen zijn die bewust op een partij stemmen waarvan bekend is dat die zij n stemmers voorliegt.

  PS, wisten jullie dat je nog geen 200jaar geleden werd opgehangen voor wat Rutte en zijn linkse maten flikken? Landsverraad

  1. van Urk

   Vooral met het laatste ben ik het helemaal met u eens beste Victor83. Wilders is gewoon recht door zee en heeft, als het om de waarheid gaat, gewoon groot gelijk. En daarmee basta!

 9. Bes Tolen

  Het elkaar uitsluiten heeft uitsluitend met de bepaalde partijen en hun leiding te maken. Die voelen weliswaar het extreme politieke klimaat heel goed aan maar ze dragen dat politieke klimaat ook stuk voor stuk verder uit. De één wel meer dan de ander. Net als de media zoals kranten en TV dat doen. Nou ja, de media zijn wel een graadje erger. Maar juist dat betekent weer dat deze politici er niet om heen kunnen want het volk in doorsnee gelooft onkritisch onnoemelijk veel. Gewoonweg omdat ze het als een morele plicht ziet om altijd maar positief te blijven. In werkelijkheid gaat het hier vooral om kortzichtigheid, onnozelheid, bangelijkheid en hypocrisie want die zijn daarmee sterk verbonden. Het is dus in belangrijke mate een kip en ei verhaal waarom ”die politici er zitten”. Je hebt meer binding nodig onder het volk en dat kan alleen maar als er overtuigende leiders zijn, die er in de allereerste plaats voor het volk zelf zijn. Dat betekent dat je als leider wel degelijk de wereld moet scheiden in je eigen land en het buitenland. Het mag als dooddoener worden begrepen, dat we niet uit moeten zijn op conflicten met het buitenland. (waar de huidige dominante extreem links gerichte in wezen religieuze politiek wel op uit is in het westen). Maar …. de belangen van het Nederlandse volk staan helemaal niet voorop. Ze worden elke dag weer verkwanseld. Als je nu vandaag leest dat er weer duizenden Afrikanen extra zijn bijgekomen in de bijstand (wie weet hoeveel in andere regelingen?! En dan voorrangsregelingen niet te vergeten.) waarvan de politiek kan weten dat die alleen gelukszoekers zijn en geen politiek vluchtelingen dan is slechts de conclusie dat zulke politiek keihard moet worden afgestraft. De partijleiders willen het stuk voor stuk niet. Ze zijn alleen maar voor het partijbelang en bang voor hun eigen baan. De belangrijkste verschillen, die er zijn tussen die partijen die mee mogen doen aan kabinetsformatie, zijn daarop gebaseerd maar overbodig. Overbodig want ze deugen in het geheel niet.

 10. nick

  Wilders heeft zoals altijd volkomen gelijk, dat zijn de feiten waar niemand omheen kan.

  Het is afschuwelijk wat er in ons eens zo fijne en mooie land gaande is. Rutte is gewoon een vileine landverrader, samen met zijn meeheulende companen. Verbijsterend en zeer spijtig dat er zovelen weer in zijn grijnzende smoel en heldere leugens zijn getrapt.

  Alle landen van Europa zijn hun indenteit aan het kwijtraken, hun vrijheid en hun welvaart, ons land inclusief.
  Massa immigratie is het allergrootste probleem en ramp die nu gaande is. En men wil het niet zien of horen in politiek links Den Haag. Men zevert over het klimaat en andere onzin om zich achter te verschuilen. Verspilde energie, want je kan de natuur en zijn verloop niet tegen houden nog veranderen. Indien je dat wel doet maak je deze juist totaal kapot.

  Er zijn op dit moment “slechts” 6% moslims in ons land, de bevolking heeft de indruk dat het minstens 20% moet zijn…. kan je nagaan wat een kabaal en narigheid deze groep verooraak en hoe het zal zijn wanneer ze werkelijk, in de nabije toekomst, met 20% en meer zijn.
  Voor ons, de oorspronkelijke bevolking, is ons land dan niet meer leefbaar. Met dank aan de monsterlijke EU en onze eigen politici.

  Wilders heeft volkomen gelijk, welke woorden hij gebruikt doet er totaal niet toe en stompzinnige uitspraken over “fatsoen” zijn misselijkmakend. Hij is de enige met fatsoen in zijn lijf, eerlijk en met werkelijke inzet voor land en volk, iets waar hij voor betaald wordt maar waarvoor hij ook zijn vrijheid heeft moeten inleveren. De rest zit er voor hun eigen ego, macht en wat al niet meer, maar absoluut niet voor ons land en zijn bevolking, maar waar ze aantoonbaar en bewezen totaal lak aan hebben. Volksverlakkers en landverraders, geen andere conclusie mogelijk.

  Wanneer stopt men nu eens deze bende,met al hun leugens en bedrog, te accepteren. Hoe lang gaat de kruik nog te water, de barsten zijn zichtbaar en het lekt als een gek, kan niet lang meer duren….

  1. Freud

   Oh ja joh, kan het niet lang meer duren dat al die randdebielen die hier hun vuile taal uitslaan en zelfs dreigen met geweld, achter hun leptopje wegstappen en de revolutie uitroepen? Zullen ze zich dan scharen bij die verzopen koppen en halve criminelen die af en toe met nazi-vlaggen zwaaien en zich bedienen van Hitler-taal? Op het malieveld konden 10 halve zolen geen potten breken. Maar ik hoop dat die laffe bedreigers de daad nog eens bij het woord zullen voegen en hun gelaarsde poten op straat durven zetten, dan zullen ze merken dat er meer democratische krachten in dit land zijn dan hun lief is en dat ze die ook zullen tegenkomen met als gevolg dat ze met hun perverse gedachtengoed van het asvalt zullen worden geveegd.

   1. HaZ

    Goh, Anne Fleurs vriendje geeft ook modder.

   2. HW

    Freud, je hebt het over democratie? Waar is die dan gebleven?
    Het linkse gepeupel meent al 50 jaar het alleenrecht te hebben op democratie en zijn daar bij de laatste verkiezingen ook grandioos voor afgestraft.
    Op basis van de uitslag is het aanmatigend deze kromme linkse redenering te uiten.
    Iedereen die niet in het gedachtegoed van links kan meedenken wordt fascist verklaard. De huidige linkse kliek kun je vergelijken met de Rote Armee Fraktion.
    Net zo brutaal, onbeschoft en gek.

    1. Freud

     Beste man HW,
     Dat is hier het probleem, Jij hebt exact die verkokerde blik waarvan 90% van je maten hier met veel taalfouten blijk geven. Persoonlijk neem ik het je kwalijk dat je sociaal-democratisch gedachtegoed gelijkstelt aan extremistisch tuig. Waren al die mensen die opkwamen voor de verpauperde en vernederde arbeider brutaal, onbeschoft en gek? Wat is er toch van je geworden man, je ouders stemden op een linkse partij dat weet ik wel zeker, zij hebben er mede voor gezorgd dat iedereen nu de opleiding van zijn keuze kan krijgen. “Links” is door de versplintering en helaas door die godvergeten PVV weggezakt maar dat is geen afstraffing hoor. Idealen zullen overwinnen, blinde haat niet. Overigens blijf ik van mening dat op hen die de democratie willen aantasten met uitholling van de grondrechten, het ontkennen van de waarheid, het uitoefenen van terreur op straat door het roepen van nazi-leuzen en het zwaaien met een valse driekleur direct moet worden ingeramd.

     1. cmsuijkerbuijk

      @Freud
      “direct moet worden ingeramd.”
      Wat maakt jou dan beter dan de door jou zo verfoeide PVV’ ers?

     2. Sniper666

      @ Freud

      Is u Volkert van der Graaf?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.