VVD-mastodonten gaan weer om tafel zitten met Keizer. Redt de partij haar imago?

Of mag Keizer toch aanblijven?

De Volkskrant bericht dat VVD-voorzitter Henry Keizer zich vanavond weer verantwoorden mag voor zijn zakelijke praktijken:

In de VVD groeien de zorgen over de onrust rond partijvoorzitter Henry Keizer. Vrijwel alle partijgeledingen worden dinsdagavond door Keizer en partijleider Rutte op de hoogte gesteld over de ontstane situatie. Het landelijk hoofdbestuur, de regiobesturen en de fractievoorzitters in beide Kamers, Halbe Zijlstra en Ankie Broekers-Knol, komen daartoe samen in Den Haag.

Follow The Money zette de aanval in op Keizer door artikelen over een wat merkwaardige deal; hij had een uitvaartbedrijf gekocht voor een bijzonder laag bedrag en had daar ook nog wat mooie extra’s aan overgehouden. De integriteitscommissie van de VVD doet nu onderzoek naar hem.

Hoewel dat onderzoek dus nog uitgevoerd moet worden liet Mark Rutte onlangs weten dat hij ervan overtuigd is dat Keizer op en top “integer” is. Maar hoe weet hij dat? FTM en andere media die de zaak kritisch volgen lijken daar heel anders over te denken. De feiten die zij boven water hebben gehaald geven je de indruk dat ze daar weleens gelijk in konden hebben. Op zijn minst is er de schijn gewekt dat er iets onoirbaars aan de hand is. Waar Rutte zijn ‘kennis’ over de integriteit van Keizer vandaan haalt is me dus een raadsel.

Het is dan ook niet zo gek dat er bij de rest van de partij nu tóch onrust is ontstaan, zeker omdat Keizer zich ook nog eens als een soort van mislukte sultan gedraagt:

Veel afdelingen zitten met de kwestie in hun maag: Keizer krijgt veel lof als partijvoorzitter, maar zijn optreden van de afgelopen week ontvangt kritiek. Met name het buitensluiten bij een persgesprek van journalisten van Follow the Money, die de zaak aan het rollen brachten, wordt als ‘VVD-onwaardig’ gezien.

In de politiek is het heel simpel: ook als Keizer niet zo fout heeft gehandeld als FTM impliceert is zijn imago nu danig aangetast. Dan heb je gewoon op te stappen als partijvoorzitter. Je moet van onbesproken gedrag zijn in die rol. Dat is hij duidelijk niet. En dus moet hij wieberen.

Nou ja, zo zou elke andere partij hiermee omgaan. Jammer genoeg is al lang bekend van de VVD dat ze zich daar veel minder druk maken om dit soort zaken.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

18 reacties

 1. Marija

  Nee, de partij redt haar imago niet dat is toch niet meer te redden.
  Het lijkt wel 10 kleine negertjes……………… witjes zo u wilt.
  Wie volgt.
  Uiteindelijk zijn het vrijwel allemaal ordinaire zakkenvullers en baantje-klevers.
  Hoe meer vuiligheid er boven tafel komt hoe liever het mij is.

  1. Skippybal

   Dit is altijd al het imago van de VVD geweest.
   In je jaren 60 stonden ze al bekend om de 3 H’s (Hebben, houden en halen)

   De VVD-kiezer heeft er nooit een probleem mee gehad.

   Alles mag, zolang je maar niet tegen een veroordeling aanloopt.

 2. Vabis

  Waarom duikt de FIOD hier niet op, weet Keizer soms teveel van flapdrol Rutte?

  1. Peter Selie

   Waarom duikt de FIOD hier niet op, men leeft hier in een alles-kan land met een nep-parlement aan het roer, althans zo zie ‘k dat.

   1. DutchDropveter

    Als hier de VVD al zo over vertegenwoordigd is bij een bedrijfje met 700 medewerkers hoe zit dat dan bij Unilever waar Mark vandaan komt?

    De grootste adverteerder van RTL Nederland is Unilever, wie veel betaald kan nieuws sturen? En zo beheerd de VVD de NPO en RTL, de laatste kritische krant (telegraaf) word door Brussel opgekocht (mediahuis zit vol EU regenten) en zo word een heel land dom gehouden. Chapeau Mark! en dan nog kritiek op Rusland en Noord Korea durven te hebben…..

 3. poison

  Wat is integer bij de VVD. Pinokkio Mark Rutte vind zich zelf ook integer, Het volk beliegen is integer, zakken vullen is integer, ons land kapot bezuinigen is integer. Wat moeten wij blij zijn met de integere VVD.

 4. HaZ

  Alleen maar goed dat dit soort zakkenvullers gedrag aan de kaak wordt gesteld, kan niet vaak genoeg gebeuren. Integriteit is bij dit soort lieden ver te zoeken en ingegeven door een ‘ons kent/dekt ons’ principe waar de laatste jaren de VVD’ers een patent op hebben. Zou daarom die ministerspost Veiligheid en Justitie zo geliefd zijn bij de VVD?

 5. DutchDropveter

  Nederland in de uitverkoop! Dit soort types moeten kaal op een kar worden kaal geschoren! Dit zijn de landverraders van de 21e eeuw dit heeft werkelijk niks met ondernemen te maken als je overal vriendjes hebt zitten (zonder belang) en jij voor een rode rot cent de toko mag overnemen.

  Was dit bij de PVV gebeurd dan was de PVV om en om failliet geweest… Iets zegt me dat die 17 miljoen die uit de vereniging gehaald is en in een stichting voor goede doelen gepropt is helemaal niet voor Keizer zijn maar dit is campagne geld voor de VVD met komende verkiezingen (omdat dit faal kabinet niet blijft stand houden) Helaas vallen ze nu door de mand. Eind goed al goed! Zoveel VVD-ers die in deze verenging iets te maken hebben dit kan maar zo het topje van de VVD-ijsberg zijn!

  1. DutchDropveter

   Geld geven aan een politieke partij is toch geen gift en kan dus vallen onder een goed doel?

 6. Ben Zine

  Ach, lekker belangrijk, die vette plofkop… VVD is gewoon een rukpartij. Enge mensen.

 7. Ni28

  De VVD zal hoogstens haar slechte imago behouden na de manier van aanpak van begin aan. En toch mag deze partij de leiding behouden bij de gesprekken over de nieuwe kabinet. Vele kiezers vinden dat helaas prima. Met al die voorgaande schandalen belooft het weinig goeds. Zo te zien tot de crematie toe.

 8. buitenbeentje

  Keizer is een zakenman van het laagste soort, het soort dat niet kijkt op een lijkje extra ( behalve als het om crematie gaat natuurlijk). Dit soort absoluut verwerpelijke personen vinden een warme plek in de modderpoel die VVD heet. Mark Rutte, Mort (men leze : “meneer Tip is de dikste meneer” van Anton Koolhaas) kijkt gelaten om zich heen en ziet het ene na het andere varken verdwijnen naar het slachthuis. Hij zal overblijven terwijl de ene na de andere zakenman geslacht wordt door zijn eigen integriteitscommissie, nadat iedereen riep “niets aan de hand”. Zo werd NL een belastingparadijs voor Multinationals, zo hebben de multinationals de hele EU, commissie, parlement, raad in de hand. Het gaat erom dat zoveel mogelijk geld binnen komt en dat niemand in de gaten krijgt op welke manier dat gebeurt.

  Na Keizer staat de volgende dikbil al weer klaar.

 9. RS

  Rutte lacht het gewoon weg………………en alles blijft bij het oude. Die vette Keizer wordt gewoon weer verkozen als partijLIJDER…………..

  1. Peter Selie

   Ja RS dat ligt wel in de lijn der verwachtingen.

 10. H.Vaes

  De meerderheid van Nederland wil gewoon bedrogen worden.
  Het stemgedrag van de laatste verkiezingen zijn het bewijs daarvan.
  Het is verworden tot een kudde die instinctief hun leider volgt.

 11. HW

  Dat hier zakken gevuld zijn staat buiten kijf. Jammer, dit had kort voor de verkiezingen bekend moeten worden.
  De partijnaam VVD zou eigenlijk VVDB = Vrijheid voor de bedriegers.

 12. Floris

  Wat is die VVD diep gezonken. Een miloenendief als voorzitter en een aartsleugenaar als premier.

  Als die Keizer hier zonder kleerscheuren van af komt dan is Nederland definitief een bananenmonarchie geworden.

 13. Skippybal

  Je kan het ook anders zien….

  Tig miljoen verdienen op het randje van wat mag en illegaal is.
  Wie zou die kans niet pakken?

  Typisch graaigedrag, zegt wat over de VVD en het soort mensen dat op zo’n partij wil stemmen.

  Ik geloof niet meer in de politiek.
  VVD is een graaipartij
  De PVV is maar 1 man die ik niet vertrouw
  En die Hiddema van FvD lijkt me net zo’n graaier als Keizer

  Kut!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.